Jana, Ulla ja M esittivät eilisen Buustia kevätkarsintaan -postauksen yhteydessä toiveen vertauskelpoisesta kuvamateriaalista vuoden 2012 ja 2016 sisustustyyleistä ja tavaramäärässä tapahtuneista muutoksista. Tässä muutama kuvakollaasi, joiden avulla työn määrää on helpompi hahmottaa. Tavaraa oli karsittu reippaalla kädellä jo nelisen vuotta, mutta villiintymiseni pehmeisiin sävyihin, kromiin ja luksukseen sai hetkellisesti kodinkin aivan sekaisin. Kauniitahan nuo kaikki hopeaa hohtavat tavarat yksittäin olivat, mutta huh mikä määrä ja runsaus... Näitä vanhoja kuvia katsellessa alkaa tavaraähkyn aiheuttama hikikin puskea päälle. :)

Omakotivalkoinen_13042016_4261.jpg

Ruokailutila oli kuorutettu tilpehöörillä vuonna 2012 ja moni yksittäinen hieno idea ja tavara hukkuu tuohon sekamelskaan. Tammikuussa 2015 valmistunut keittiöremontti teki luonnollisesti suuren muutoksen koko kodin yleisilmeeseen ja tuo juhlavampi sisustustyyli olisi hillitymmässä mittakaavassa näyttänyt varmasti paremmalta uuden keittiön kanssa. Vanhassa sisustustyylissä ei itsessään ole mitään vikaa, mutta omaa tyyliäni se ei totisesti ollut. :)

Omakotivalkoinen_13042016_4262.jpg

Keittiössä muutos on enimmäkseen rakenteellinen ja kuvat eivät mielestäni ole suoraan vertailukelpoisia. Pienemmät asiat voi kuitenkin rinnastaa ja vanhassa tyylissäni eniten häiritsee tuo pienen tilpehöörin määrä jokaisessa rakosessa, hyllyssä ja kolosessa. Ikkunan edustakin on täytetty siivousaineilla, miksi oi miksi kun kaappitilaakin oli niille ihan sopivasti olemassa. :D

Omakotivalkoinen_13042016_4259.jpg

Olohuone on kuin kaksi eri kotia ja kohdetta, ei uskoisi että kyseessä on sama tila neljän vuoden erotuksella. Ennen vanhaan yhdestä huoneesta löytyi vähän kaikenlaista - oli muhkeaa mattoa, punoskoreja, ziljoona erilaista koristetyynyä, hopeiseksi suhuteltuja koristeoksia, tekstitarroja, seinävalaisimia, shampanjatelinettä kukkaruukkuna, kromia, silkkiä, bling-blingiä... Tässä oikein hengästyy kun kirjoittaa mitä kaikkea yksi pieni olohuone on sisältänyt. Nättiähän tuolloinkin oli ja itse olin tietysti onneni kukkuloilla kaikista ihanista tavaroistani, mutta herttinen sentään, ei ihme jos koin kotini muuttuneen ahdistavaksi paikaksi tuossa tavarapaljoudessa. :)

Omakotivalkoinen_13042016_4258.jpg

Kaappien sisällä on tapahtunut myös muutoksia - leffakokoelmani on siirtynyt nettiin ja ainoat fyysisessä muodossa olevat elokuvat ovat tytön Disney-kokoelmaan kuuluvat plätyt. Varastoitavaa sisustustavaraa ei ole enää nimeksikään, ennen muinoin tilpehööriä löytyi vähän joka huoneesta ja kaapista. Varsinkin kynttilöitä olin kerännyt sellaisen määrän että niiden polttamiseen meni vuosi jos toinenkin. Nyt olen siinäkin asiassa maltillisempi, kruunukynttilöitä lukuunottamatta kaikki kynttiläni ovat esillä ja niitä tulee poltettua säännöllisesti. Pientä elektroonista krääsää ja muuta sekalaista löytyi monta Ikean edesmenneen Kasset-sarjan laatikollisen verran. Nykyisin en omista laatikoitakaan ja sekalaisen tilpehöörin voi laskea yhden käden sormilla. 

Omakotivalkoinen_13042016_4256.jpg

Työkalujen määrä on enää vain murto-osa siitä mitä hillosin kaapeissani aikaisemmin ja näidenkin joukosta suurin osa kuuluu ns. varmuusvarastoon tulevaisuuden mahdollisia tarpeita silmällä pitäen. Siististi järjestetystä lokerikkojemmastani löytyi ennen vanhaan vara-saranoita, useampi antenniliitin, huonolaatuisia nauloja, rikkinäisiä muovitulppia ja muuta mukavaa. Säästin kaikki huonekalujen mukana tulleet ylimääräiset mutterit ja ruuvitkin, joiden joukosta ei koskaan kuitenkaan löytynyt oikeaa lisäosaa sen hetkisiin timpurointeihini. Oli täysin turhaa työtä ja päänvaivaa etsiskellä roinan joukosta yhtään mitään... nyt tilanne on paljon parempi ja näen yhdellä vilkaisulla missä oikean kokoinen ruuvi luuraa, vai joudunko lähtemään rautakauppaan ruuvinhakureissuun. 

Omakotivalkoinen_13042016_4257.jpg

Vaatteita voi järjestää monin eri tavoin ja ainoa huomioitava seikka on niiden helppo käytettävyys. Kaappiin nätisti asetellut boksit ja korit pitävät hyllyt siisteinä, kunhan vaan muistaa mitä vaatelajia missäkin boksissa on. Kengät ovat säilytyksen suhteen hankalimmasta päästä, ne vievät paljon tilaa eikä niitä voi pinota päällekkäin ilman kenkälaatikoita, ellei tahdo kulkea ryttyisissä ja vääntyneissä saappaanvarsissa. Vanhoista kuvista näkee miten suuri kehitys on tapahtunut jo pelkästään organisointi- ja järjestelykyvyissäni. Silmä on harjaantunut näkemään asiat paremmin ja vaate- sekä kenkäkuorman pienentyminen on mahdollistanut erilaisten viikkaustapojen kokeilun avoimesta säilytyskokonaisuudesta umpinaisiin laatikoihin. 

Omakotivalkoinen_13042016_4260.jpg

Makuuhuoneessa nautiskellaan nykyisin keveästä mielestä ja levollisesta tunnelmasta. Koristetyynyjä en petauksessa käytä enää ollenkaan ja kaikki sellainen pieni nysvääminen päiväpeittojen suoristelun ja torkkupeittojen asettelun kanssa on jäänyt pois. Luhdan Pilvi-päiväpeiton voi heittää sängylle miten päin hyvänsä, peitot ja tyynyt saavat olla rennosti rempallaan. Ihana kun iltaisin voi pujahtaa peiton alle ilman petauksen purkamista. Säästyy aikaa sekä illalla että aamulla, kun sänky on pedattu 10 sekunnissa. :)

Jos sinulta jäi eilisiltainen karsimisvinkkejä sisältänyt kevätbuusteripostaus väliin, voit käydä lukemassa sen TÄÄLTÄ!

Aurinkoista päivänjatkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg