Minulla on kolme luottotuotetta, joilla pyykistä tulee puhdasta, raikasta ja sopivan tuoksutonta. Useiden kokeilujen jälkeen parhaimmaksi tumman pyykin pesijäksi osoittautui hieman yllättäen Erisanin nestemäinen pesuaine, valkopyykissä luotan Perlana Whiteen ja pyyhepyykin pehmentää tuoksuton Comfort.

Omakotivalkoinen_28052016_4531.jpg

Mustalle ja tummalle pyykille tarkoitetut pesuaineet haiskahtavat omaan nenääni merkistä riippumatta epämiellyttävältä. En myöskään tykkää niissä mukana olevasta väritehosteaineesta, joka jättää vaatteeseen kummallisen liukkaan tuntuisen pinnan (esim Perlana Black). Perinteiset kirjopyykin pesuaineet Omo, Bio Luvil ja Ariel tuoksahtavat pistävältä, tuoksuttomat kuten LV ja Ekover puolestaan pahalta. Erisanin kirjopyykille tarkoitettu pesuneste on ainoa tuoksuton poikkeus, joka on samaan aikaan tehokas lianpoistaja ja tuoksultaan raikas. Sillä pesty pyykki on kuivuttuaan aidosti tuoksuton ja hellävaraisuutensa ansiosta mustat vaatteet pysyvät mustana pesusta toiseen. Olen puolittanut annosteluohjeen ja 1/2 korkillisella saa pestyä kokonaisen koneellisen puhtaaksi.

Omakotivalkoinen_28052016_4534.jpg

Valkopyykissä Perlana White on ykkönen! Se pitää valkoiset lakanat ja pyyhkeet vitivalkoisina viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Tuoksu on melko mieto ja puolikkaalla korkillisella pestynä pyykkiin ei kuivuttuaan jää kuin vieno vivahdus nestemäisen pesuaineen tuoksusta. Annostelussa riittää puolikas korkillinen ja iso pullo onkin erittäin riittoisa. Tällä pesuaineella sain kermaan vivahtavat pellavalakanatkin valkoisemmiksi, samoin kävi myös lautasliinoille sekä pellavaverhoille. :)

Omakotivalkoinen_28052016_4537.jpg

Moni huuhteluaine jättää pyykkiin niin voimakkaan tuoksun ja niljakkaan liukkauden etten vuosiin käyttänyt huuhtista ollenkaan. Narulla kuivatetut pyyhkeet vaativat kuitenkin pehmennystä ja nykyisin käytän huuhteluainetta lakana- ja pyyhepyykin yhteydessä. Tuoksuton Comfort on paras - tätä annostelen pikkuriikkisen tilkan, noin 1/4-korkillisen verran ja pyykistä tulee sopivan pehmeää jopa narulla kuivatettuna. 

Omakotivalkoinen_28052016_4546.jpg

Tässä on kolmen koplani, josta en helpolla luovu! Varsinkin Erisanin löytäminen oli monen purtilon läpikäymisen tulos ja sitä pitää aina ostaa pari pulloa kerralla varastoon. :) Perlana Whiten myötä olen päässyt eroon erillisistä valkaisuaineista ja tahranpoistotuotteista, mustikkatahratkin puhdistuvat valkoisesta puuvillapaidasta tavallisella pesulla ilman liotusta ja esikäsittelyjä. 

Olisi mielenkiintoista kuulla millaisia luottotuotteita teillä on? Tykkäättekö käyttää tuoksuvia vai tuoksuttomia pesuaineita, pulveria vai nestemäistä? Pistäkäähän näppäimistö sauhuamaan ja parhaat pyykinpesuvinkkinne kiertoon! :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg