Ostin Ikean Kivik -nojatuolimoduulit olohuoneeseemme viime vuoden lopulla ja ruotsalaisen Bemzin mittatilauksena Ikean kalusteisiin valmistamat päälliset saapuivat kuukautta myöhemmin. Käyttökokemusta on karttunut noin viideltä kuukaudelta ja vaikka muutama miinus onkin ilmennyt, pidän kokonaisuutta erinomaisena vaihtoehtona etenkin lapsi- ja eläinperheisiin. 

Omakotivalkoinen_25052016_4481_2.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4465.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4470.jpg

Nojatuolit ovat hinnaltaan erittäin edulliset ja Kivik-sarjan moduuleja yhdistelemällä voi rakentaa lukemattomia variaatioita niin pieniin kuin suuriinkin koteihin. Plussaa annan Kivikin jämäkästä istuintyynystä joka on edelleen uudenveroinen, vaikka tyttö on käyttänyt tuoleja trampoliinina. Tuolit ovat pysyneet ryhdikkäinä ja siisteinä, mikä on itselleni tärkeää sillä Riviera Maison -tyylinen rennosti kuopallaan oleva istuin ei sovi sisustustyyliini. Miinusta joudun antamaan selkätyynyn laadusta, nojailun jälkeen se jää keskeltä ikävästi lommolle eikä helpolla asetu takaisin uomiinsa. Kunnon nyrkkeilymatseja saankin viikottain tehdä, jos en halua katsella ruttuisia selkänojia. Tuolien runko saa minulta kiitosta, en ole huomannut Kivikissä eroa vanhaan Bellus-sohvaani verrattuna. Muoviset tolppajalat ovat rumat kuin synti, mutta ovat niin matalat ettei niitä näe, ja tarvittaessa ne voi vaihtaa toisenlaisiin. :)

Omakotivalkoinen_25052016_4461.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4460.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4463.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4464.jpg

Bemziltä tilaamani valkoiset vaihtopäälliset ovat belgialaista pellavasekoitetta. Kankaaseen on tehty valmiiksi lianestokäsittely, jonka ansiosta meilläkin tuolit näyttävät edelleen puhtailta. :) Koira on pari kertaa hypännyt valkoiselle tuolille hiekasta harmailla tassuillaan, itse olen tahrinut tuolia sulaneella suklaanpalalla ja tyttö on koheltaessaan roiskuttanut niihin mehua. Lika ja tahrat ovat tähän asti aina lähteneet veteen kostutetulla liinalla pyyhkäisemällä ilman puhdistusaineita. Kankaassa on oletettavasti myös jokin staattisuutta estävä käsittely, sillä tuoleissa ei juurikaan näy pölyä vaikka muualta olohuoneesta sitä löytyy rasittavuuksiin asti. :)

Omakotivalkoinen_25052016_4475.jpg

Omakotivalkoinen_25052016_4476.jpg

Olen iloinen että päädyin valitsemaan Kivik-tuolit ja vielä iloisempi olen Bemzin päällisistä, joilla edulliset tuolit muuntuivat tyylikkäämmiksi ja viimeistellymmän oloisiksi. Tuolit sopivat meidän tämän hetkiseen tilanteeseemme hyvin, mutta myönnän että olisin valinnut kymmennen kertaa kalliimman vaihtoehdon jos perheenjäsenemme ei olisi neljällä tassulla kulkeva karvaturri. :) Itse koen Kivik-moduulien olevan parhaimmillaan juurikin lapsi- ja eläinperheissä, sekä vaihtelunhaluisten ihmisten kodeissa joissa kalusteiden paikkoja ja sisustusvärejä muutellaan usein. Selkänojatyynyjen vuoksi epäilen sohvasarjan eliniän olevan lyhyehkö, tosin tyynyä voi tuunata täyteläisemmäksi itsekin jos tarve niin vaatii. :) 

Arvosanaksi annan 7,5/10

+ edullinen hinta

+ muunneltavuus

+ hyvä runko

+ napakka istuintyynyn täyte

- selkänojatyyny ja lerput täytteet

- rumat muovijalat

- Ikean omat päällisvaihtoehdot kaipaisivat monipuolistumista (hyvä lisä esim premium-laatuiset kangasvaihtoehdot)

* * *

Aurinkoista iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg