Veikkauksenne matkakohteesta osuivat oikeaan, sillä suuntasimme siskoni kanssa minilomalle Tallinnaan. :) Kiitos kahden yön mittaisesta yhteistyömatkastamme kuuluu Solo Sokos Hotel Estorialle ja henkilökunnalleen, jotka ovat pitäneet meistä erinomaista huolta. Kulttuurimatkalla pääsimme tutustumaan virolaiseen muotoiluun ja designiin, jossa pohjoismainen funktionalismi ja yksinkertaisuus yhdistyy läntiseen leikkisyyteen ja muodoltaan rohkeisiin yhdistelmiin. Estoria esittelee upeiden design-esineiden lisäksi Viron historiaa ja merkittävimpiä tapahtumia sekä vaikuttajia menneisyydestä nykypäivään...

Omakotivalkoinen_02052016_3799.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_16542.jpg

Hotellina 2-vuotisjuhliaan vappuaattona viettänyt Estoria on Tallinnan parhaimmistoa, henkilökohtaisesti itselleni aivan ykkönen. ♥ Hotellihuoneet ovat kauniisti sisustettuja, kodinomaisia ja viihtyisiä. Sisustuksessa on tuotu esiin virolaista osaamista ja muotoilua, pisteenä iin päällä maailman paras sänky, jossa aktiivisuusranneekkeeni unianalyysinkin mukaan nukuin paremmin kuin kotona. Aivan mielettömät unet saa tuossa pedissä, eikä ihme sillä kyseiset patjat löytyvät myös astronauttien käytöstä. Utelias kun olen, tutkiskelin myös petauksen anatomiaa ja totesin peiton ja tyynyjen olevan suomalaisia (Joutsen & Finlayson). :)

Omakotivalkoinen_02052016_3817.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3812.jpg

Hotellihuoneen tuolissa on iltaisin mukava istuskella kerrosaulasta saatavan kahvikupposen kanssa ja ihastella ikkunasta aukeavaa kaupunkimaisemaa. Juran kahvikone tekee superhyvää lattea cremoineen kaikkineen. Palan painikkeeksi tarjolla on pullovettä, dominomaisia ihania keksejä sekä Kalev-suklaata, joita saa maksutta nautiskella. Askelia on otettu lähemmäs 30 000 per päivä ja sen kyllä huomaa jaloissa. Siskoni sai vanhemman oikeudella viereisen nojatuolin ja sen edessä olevan rahin jalkojen lepuutukseen. :)

Omakotivalkoinen_02052016_3872.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_4546.jpg

Solo Sokos Hotel Estorian jokaisesta kerroksesta löytyy kolme oleskelutilaa, joista suurin aukeaa heti hissikäytävän päästä. Tässä lounge-tilassa on kahvikoneen ja tarjoilujen lisäksi monipuolinen valikoima designkalusteita sekä uutislehtiä, hesarikin lehtipinossa pilkahti. Seinällä oleva näyttävä oranssi hylly on palkitun suunnittelijan Jaanus Orgusaaren COMB-kirjahylly. 

Omakotivalkoinen_02052016_3829.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3853.jpg

Kärt Kukkurin CUSTO-linnantuoli on lukemiseen luotu meluton paikka, jossa kahvikupin voi helposti asettaa sitä varten suunnitellulle pikkupöydälle. Estorian lounge-tiloissa tuolin viereen on asetettu kirjahyllyllinen maan parhaiden kirjailijoiden kirjoja sekä Viroa ja Tallinnaa esitteleviä teoksia, joten lukuelämystä on tässä tuolissa lähes mahdotonta vastustaa.

Omakotivalkoinen_02052016_3851.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3870.jpg

Oleskelutiloista ja hotellihuoneista löytyy seinälle kehystettyä triviaalitietoa Virosta. Tiesittekö että Viron omaa sanomalehteä Estonia Dailya julkaistiin Ruotsissa jo ennen kuin lehti rantautui omaan kotimaahansa? Tai että Virossa on maailman eniten sähköautoja ja niiden latauspisteitä väkilukuun suhteutettuna? Tämä ja monta sataa muuta mielenkiintoista tarinaa on löydettävissä hotellin tiloista. :)

Omakotivalkoinen_02052016_3858.jpg

Omakotivalkoinen_02052016_3859.jpg

Modernia some-kansaakaan ei ole unohdettu hotellin sisustuksen suunnittelussa, sillä jokaisesta kerroksesta löytyy selfie-kuvauspiste. :) Kuvattavan takana aukeaa upea kaupunkimaisema, täydellinen tausta esim instagram-päivitykseen. :)

Omakotivalkoinen_02052016_1562.jpg

Viime vuonna Tallinnan parhaaksi valittu buffet-aamiainen vetää sanattomaksi, niin paljon herkkuja oli tarjolla että vatsat pullottaen pyörimme siskon kanssa takaisin hotellihuoneeseen huilaamaan. :) Jopa veteen keitetty puuro oli täydellistä, niin maun kuin koostumuksensakin osalta. Puuron lisäksi söimme uunituoretta leipää, savustettua kinkkuleikettä, suussa sulavia juustoja, hedelmiä, avocadosta ja rucolasta valmistettua sitruunaista salaattia, parmankinkkua, croisantteja, riisipiirakkaa ja vastapuristetua appelsiini-porkkanamehua sekä hännän huippuna suklaadonitseja. Nam! :)

Omakotivalkoinen_02052016_5073.jpg

Solo Sokos Hotel Estoria on kävelymatkan päässä satamasta ja jos sää sallii, suosittelen kävelemään L-muotoisen matkan hotellille. Matkanvarrelta löytyy lukuisia ostospaikkoja kuten Sadamarket sekä Rotermannin kauppakortteli. Korttelin sisäpiha on parhaillaan remontissa, mutta valmistuneen uusien kauppojen ja putiikkien saattelemana kesäksi. 

Omakotivalkoinen_02052016_3791.jpg

Onni on ollut myötä myös sään suhteen ja aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta. Lämpötila on viitisen astetta enemmän kuin Helsingissä, täydellinen sää kaupunkikierrokselle. ♥ Vaikka kaupunki on pieni, on nähtävää ja koettavaa runsaasti. Tallinna on shoppailijoiden paratiisi erityisesti kenkäkauppojen runsauden ansiosta. Vanhan kaupungin keskiaikainen tunnelma tarjoaa surrealistisen elämyksen, juttua vanhoista raunioista ja kivikortteleista tulossa ylihuomenna. :) Kiireetöntä ja edullista minilomaa kaipaaville suosittelen lämpimästi Solo Sokos Hotel Estoriaa ja yöpymistä kauniin kaupungin sykkeessä. ♥ 

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Solo Sokos Hotel Estoria)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg