Sain testattavakseni newyorkilaisen turvatekniikkayritys Canaryn älylaitteita hyödyntävän turvajärjestelmän, jossa innovatiivinen tekniikka yhdistyy tyylikkääseen ulkomuotoon, eleganttiin ohjelmistoon ja järkeviin kodin turvallisuutta parantaviin palveluihin. iOS- ja Android-laitteilla ohjattavassa kodin etävalvontalaitteessa on Full HD 1080p kamera ja 147°:n laajakulmaobjektiivi, jotka varmistavat kattavan ja korkealaatuisen kuvanlaadun. Canary- sovelluksen avulla voi seurata reaaliaikaisia videolähetyksiä, kommunikoida sisäänrakennetun kaiuttimen ja mikrofonin avulla sekä valvoa kodin lämpötilaa, kosteutta ja ilmanlaatua sisäilmasensorin ansiosta. Monipuolinen Canary -järjestelmä täyttää tarpeemme paremmin kuin hyvin, sillä koiramummoni kärsii eroahdistuksesta ja ulisee yksin ollessaan. Kameran avulla sain selvitettyä miten koira käyttäytyy ja kuinka pitkään vikinä ja ulvominen kestää. Ratkaisun keksiminen vuosia kestäneeseen ongelmaan oli lopulta yksinkertainen - koiralle peti oikeaan paikkaan ja aktivoimiseksi herkkujen etsintää. :)

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4280.jp

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4224.jp

Omakotivalkoinen_canary_17052016_67512.j

Canary tunnistaa automaattisesti kun saavun tai lähden kotoa - kotona ollessani kamera on Privacy -tilassa ja siirtyy Armed -tilaan ovesta lähtiessäni. Liiketunnistuksella varustettu laite aktivoituu epätavallista liikettä havaitessaan ja lähettää ei-toivotuista vieraista HD-kuvalla ja äänellä varustetun varoitusviestin. Infrapunavalon ansiosta kamera pystyy tallentamaan tarkkaa kuvaa myös pimeällä ja sisäänrakennetun hälyttimen voimakas yli 90 dB sireeni viimeistään säikäyttää vorot matkoihinsa. :) Sovellus sisältää suorat hätänumerot, jotka nopeuttavat avunsaantia epätoivottujen kriisitilanteiden sattuessa. Canary sopii kaiken kokoisiin koteihin ja tiloihin, sillä sovellukseen voi liittää useita Canary-valvontalaitteita. Avoimen pohjaratkaisun vuoksi meidän 80m2 kokoiseen kotiin riittää yksi Canary.

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4286.jp

Omakotivalkoinen_Canary_17052017_52555.P

Sijoitin valvontakonsolin olohuoneen seinällä olevaan Deer-hyllyyn, josta on esteetön näkymä suoraan ulko-ovelle. Tyylikäs Canary-konsoli muistuttaa ulkoisesti höyrystävää huonetuoksudiffuusoria ja integroituu sisustukseen saumattomasti. Seurasin koiran touhuja viiden päivän ajan reaaliaikaisen videovalvonnan välityksellä ja opin mummelistani paljon uutta. Koira istahtaa heti lähdettyämme eteisen nurkkaan ja aloittaa mursujen huudolta kuullostavan surullisen serenaadinsa. Oikein sydämestä riipi kuunnella rassukan surkeaa kutsuhuutoa, mutta en voi aina kuljettaa koiraa hoitoonkaan ja yksin on opittava olemaan. Herkkujen piilottaminen antoi koiralle tekemistä yksinolemisen ajaksi ja peitosta taitellun pedin siirtäminen oven eteen rauhoitti karvaturria. Tänään ulina kesti enää kahden vingahduksen verran. :)

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4283.jp

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4225.jp

Tallentavien kameravalvontajärjestelmien käytöstä on tiedotettava aina avoimesti ja asianmukaisesti. Laitteen mukana tullut ilmoitustarra ulko-ovessa kertoo kodissa käytettävän videovalvontaa ja riittää yksityishenkilön kotirauhansa piirissä harjoittamaan valvontakäyttöön. Videovalvonnan kanssa on oltava kuitenkin tarkkana, kamera ei saa taltioida yleisten tilojen tapahtumia tai naapurin tekemisiä naapurin tontilla. Lisätietoa löydät --> www.tietosuojavaltuutettu.fi/kameravalvonta

Omakotivalkoinen_canary_17052016_4279.jp

Canaryn käyttöönottaminen on helppoa ja nopeaa - puhelimeen (tai tablettiin) ladattava sovellus teki lähes kaiken puolestani, minun piti vain luoda käyttäjätili, aktivoida verkkoyhteys ja kytkeä laitteen mukana tullut keltainen johto Canary-konsolin ja puhelimeni välille. Viisi minuuttia myöhemmin laite oli synkronoitu puhelimeni sekä kotiverkkoni kanssa ja valmis turvaamaan kotirauhani. :) Canaryn jälleenmyyjiä Pohjoismaissa ovat mm. Apple Store ja Gigantti, lisätietoja ja teknista dataa löydät:

www.gigantti.fi/canary-turvajarjestelma-valkoinen

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Canary Connect, Inc.)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg