Tänään on luvassa huikea Euroviisufinaali ja ensimmäistä kertaa olen joutunut tilanteeseen, jossa en osaa nimetä omaa suosikkiani. :) Tämän vuoden kilpailukappaleet ovat uskomattoman hyviä ja lavashowt vieläkin upeampia. Entiset tylsät ja hidastempoiset Euroviisut ovat todellakin historiaa, nyt kilpaillaan täydellä teholla! :)

MyFavourite_EurovisionSongs2016.jpg

Nyt pistän itseni kovan paikan eteen ja järjestän kisakappaleet paremmuusjärjestykseen. Ensisijaisena kriteerinä on kappale itse - tykkäisinkö jos kuulisin sen radiosta ilman tietoa sen esittäjästä. Seuraavaksi tärkeintä on artistin ammattitaito ja viimeisenä lavashow...

1. Australia

Ykköspaikalle nostan Australian Dami In´n esittämän Sound of Silencen. Biisi on mukaansatempaava, mielenkiintoisesti rytmitetty ja tyylipuhdas. Ehdoton listahitti, jolle toivon yhtä paljon toistokertoja kuin Loreenin Euphorialle. Laulaja on erittäin lahjakas ja sai semifinaalissa jokaisen nuotin kohdilleen. Ainoa asia mihin jäi semifinaalissa parantamisen varaa on esiintyjän lavapreesens, hän vaikutti hetkittäin hieman poissaolevalta ja toivon että finaalissa hän näyttää todelliset kyntensä! :)


2. Liettua

Liettualle antamani kakkossija on itsellenikin yllätys, sillä esikuuntelussa en syttynyt poikapoppari Donny Montellin esittämälle I´ve Been Waiting For This Night -viisulle yhtään. Kappaleen alku on tusinamainen ja tylsähkö, mutta kertosäe paranee jokaisen kuuntelukerran jälkeen. Biisi on kokonaisuudessa kympin arvoinen ja näen miten täydellinen se olisi avoautolla kesäisessä illassa ajellessa. Lisäplussaa nuoren herran vahvasta lavaesiintymisestä ja vaarallisesta voltista.


3. Armenia

Armenian kappale vaatii useamman kuuntelukerran ennen kuin sen sisäistää, mutta sitten kun se kolahtaa, se kolahtaa kovaa. Armeniaa äänestin jatkoon ensimmäisessä semifinaalissa ja toivon hyvää sijoitusta myös finaalissa. Jennifer Lopezin, Beyoncen, Sara Chafakin ja Eva Longorian yhdistelmältä näyttävä upea Iveta Mukuchyan näyttää taitonsa sensuellina esiintymisenä ja monipuolisena äänenkäyttönä. 


4. Ranska

Ranskan viisu J'ai Cherché on kaikista finaalikappaleista monotonisin, mutta se ei ole häviöksi vaan voitoksi sillä pahempaa korvamatoa saa hakea. :) Tämäkin on radiosoittomusiikkia ja saa jammailemaan mukavasti. Ja onhan tuo laulaja Amirkin aika sympaattinen. :)


5. Belgia

Jackson Fiven esikuvakseen mainitsema Laura Tesoro on viisuillan todellinen ilopilleri. Nuori nainen on uskomattoman lahjakas ja omaa vähintäänkin Celine Dionin keuhkotilavuuden, sen verran hyvin ja puhtaasti hän laulaa vauhdikkaan jamittelun ja tanssimisen lomassa. Esitys on ihana, asu upea ja kokonaisuus täydellinen!


6. Kypros

Viisujen rokkipumppu pääsee listani sijalle 6. Minus One -bändin Alter Ego uppoaa minuun kuin veitsi voihin ja jos kappaleen esittäisi Bon Jovin kitaristi Richie Sambora tai kasaristara Sebastian Bach, kuolisin. :) Minus Onen lavaesiintyminen jäi semifinaalissa vähän valjuksi ja toivoisin jampoilta rokimpaa menoa illan finaaliin. 


7. Espanja

Espanjalle annan sijan seitsemän - hyvä kappale jota jaksaa kuunnella useammankin kerran. Jos esittäjä olisi Demi Lovato tai Jennifer Lopez, olisi biisi maailmanlaajuinen superhitti sillä siunaaman sekunnilla kun se julkaistaisiin. :)


8. Ukraina

Ukrainan Jamala ja kappale nimeltä 1944... Olen sanaton tästä Erykah Badu -tyyppisestä ulosannista! Tämä pitää nähdä itse, sillä en löydä sanoja joilla osaisin kuvailla tätä hypnoottista esitystä. Tämä tarvitsee ehdottomasti esityksen tuekseen, radiosoitossa kappaleen ajatus ja ydin ei tule kunnolla kuulijan sydämeen. Siksi pisteytys vasta sijalle 8 vaikka kokonaisuus saa minulta täydet 12.


9. Bulgaria

Suomen Sandhjaa ja Saara Aaltoa hyppysellisen muistuttava Bulgarian Poli Genova on kuin 2000-luvun Cindy Lauper. Ihana valovoimainen tähti ja raikas tuulahdus. Oma maan kielellä laulettu kertosäe kuulostaa suomeksi "O´ta miun luu´uuta" ja siitä innostuneena olen tänään siivoillut kyseisen kipaleen tahdissa. :) Tämä on tytön suosikkikappale eikä itseänikään haittaa jos tämä ykköspaikan viisuissa pokkaa. :)


10. Tsekki / Venäjä

Nyt menee vaikeaksi sillä jäljellä on liian monta hyvää euroviisua, joista valita. Tiukan analyysin jälkeen joudun jakamaan viimeisen sijan kahden maan kanssa. Sijalle 10 valikoitui balladiosastoa edustava itkettävän ihana Tshekki sekä viisujen prameimmasta showsta vastannut Venäjä. 

Nyt jos koskaan kannattaa katsella viisufinaali, sillä hyvien kisakappaleiden lisäksi luvassa on upea visuaalinen show ja väliajan ohjelmanumerona ameriikan herkku Justin Timberlake. :) Huomisen puolella tiedetään missä Euroviisuja vietetään vuonna 2017!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg