Omaa hyvinvointia edistääkseni pyrin juomaan päivässä 2,5 litraa vettä, joista osan nautin hiilihapotettuna. Vichy-pulloja ja -tölkkejä on jouduttu kantamaan kotiin selkä vääränä ja ehdin harkitsemaan jo ruokatavaran tilaamista verkkokaupasta säästääkseni itseni kantamisen vaivalta. Lyhytkin kauppareissu on aika raastavaa kun käsikynkässä roikkuu 20kg edestä ruokaa ja juomaa. Mies on tuskaillut saman asian parissa ja ratkaisi ongelman ostamalla keittiöönsä tyylikkään mustan SodaStream Source -hiilihapotuslaitteen, josta innostuneena päätin ostaa itselleni samanlaisen... mutta valkoisena. :)

Omakotivalkoinen_23072016_5746.jpg

Muotoilija Yves Béharin suunnittelema SodaStream Source -hiilihapotuslaite on keittiön katseenvangitsija metallisine yksityiskohtineen. Innovatiivisten toimintojen ansiosta soodavesi valmistuu helposti, nopeasti ja taloudellisesti. Sähköttä toimiva täysin johdoton laite voidaan sijoittaa keittiössä vapaasti, sillä se ei ole pistokepaikasta riippuvainen. 

Omakotivalkoinen_23072016_782739.jpg

Snap Lock -toiminnon avulla pullo kiinnittyy laitteeseen näppärästi ilman kiertämistä, jonka ansiosta Source voitti vuonna 2013 arvostetun Red dot design -palkinnon. Vesi hiilihapotetaan laitteen päällisosaa painamalla ja hiilihapon määrää on helppo säädellä. Yhden pisteen painalluksella veden kuplamäärä jää miedoksi ja sopii herkkävatsaisillekin. Pitkällä painalluksella saa kaupan vichyä vastaavaa poretta ja kolmella erillisellä painalluksella sellaista sähikäisjuomaa, että nenässä asti kihelmöi. :) LED-näytön välityksellä on helppo seurata hiilihapon määrää ja autolift toiminto nostaa hiilihapotusnapin automaattisesti vapauttaen ylimääräisen hiilidioksidin pullosta. Teknisten vempainten kanssa on aina ilo puuhastella ja alkuinnostuksessani tein teille lyhyen hiilihapotus-videon:

Omakotivalkoinen_23072016_5749.jpg

Laskeskelin että koneen hankintahinnan perusteella yksi litra soodavettä tulee maksamaan noin 2,10€ (sisältäen koneen ja hiilidioksiidipullon, josta riittää noin 55 litraan). Pitkässä juoksussa SodaStream maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin ja vaihdettavan hiilidioksipullon myötä itse tehdyn soodan litrahinta tipahtaa 0,18€:n. :) Porevettä voi halutessaan myös maustaa, joko aidoilla hedelmillä ja marjoilla, tai SodaStreamin makunesteillä. Meidän perheessä ei limut maistu, joten makuesansseja emme ole testailleet enkä niistä osaa mitään sanoa. Paras maku soodaan tulee aidon sitruunan mehusta, joka maistuu varsinkin lenkin tai saunan jälkeen taivaalliselta. ♥︎

Poreilevaa lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg