Parvekkeella olleessa peikonlehdessä alkoi sateisten ja viileiden päivien seurauksena näkymään kuolon merkkejä - nuupahtamista, lehtivihreän haalistumista ja keltaiseksi värjäytyneitä lehtiä. Kaappasin peikon sisään elpymään ja päätin jakaa ison kasvin pariin pienempään osaan. Tuoretta ravintorikasta multaa, raikasta vettä, lämpöä ja rakkautta, toivottavasti nämä huoltotoimet riittävät... Postauksen varsinainen aihe on elvytysyritykseni sijaan Cooee Designin pallomaljakossa, joka muuntui kukkaruukuksi ja peikon uudeksi kodiksi. :)

Omakotivalkoinen_07072016_5210.jpg

Omakotivalkoinen_07072016_5204_2.jpg

Omakotivalkoinen_07072016_5213.jpg

Omakotivalkoinen_07072016_5203.jpg

Pallon muotoisen maljakon suuaukko on todella pieni ja oli aikamoinen työ saada peikonlehden juuret mahtumaan aukosta sisään. Ilman mullanvaihtoa ei projekti olisi onnistunut, sillä jouduin ravistelemaan ja kaapimaan kaikki vanhat mullanrippeet juurien väleistä pois tilaa viemästä. Täytin pallomaljakon mullalla puoleen väliin asti ja asettelin kukkakeppiä apuna käyttäen kasvin ja sen pitkäksi kasvaneet juuret mullan joukkoon. Pintamulta oli onneksi jo helpompi hivuttaa maljakon aukosta sisään ja viimeisen työvaiheen kastelu tiivisti multamassan tukevaksi ja tiiviiksi. Saa nähdä elpyykö tuo kasvikaverini enää... ♥

Metsämansikkani ei viihtynyt länsiparvekkella ja jouduin kantamaan kuihtuneen kuolleen kaunottareni bioroskikseen, yhdessä mehikasvin kanssa. Aralia on ainut kasvi, joka on kestänyt parvekkeella hellettä, koleutta ja muita kesän sääilmiöitä. Onko teillä kukat ja kasvit viihtyneet pihalla / parvekkeella normaaliin tapaan tänä kesänä? 

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg