Ada & Ina -verkkokaupan maksuttomat pellavakangasnäytteet saapuivat ja pääsin vertailemaan niitä Ikean sohvissa olevien valkoisten Bemz Belgian Linen Absolute White -päällisten kanssa. Kuten uumoilin, kaikki perusvalkoiset (värisävy: white) pellavat voi heti tiputtaa pois laskuista, sillä ne ovat aivan liian kermaisia. Pure White -sävyiset sen sijaan ovat täydellisiä.

Omakotivalkoinen_22082016_6534.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6535.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6536.jpg

Kuten kuvasta huomaa, sävyero Pure Whitella ja Whitella on melkoinen. Bianco Pure White sekä Linnea Pure White ovat molemmat vitivalkoisia ja mätsäävät täydellisesti sohvan kanssa. ♥ Keskellä oleva Cecilia White ja sen vieressä oikealla olevat Anne White sekä Warsa White ovat liian kermaisia.

Omakotivalkoinen_22082016_6538.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6537.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6541.jpg

Mikään "kermaisista" pellavista ei ole virallisesti kermanvalkoinen, vaan enemmän sellainen kerman ja vitivalkoisen välimuoto. Cecilia on kovahkoksi tärkätty hyvin sileä ja hienojakoinen pellava, Anne ja Warsa tavanomaisempia pehmeämpiä pellavalaatuja, joissa näkyy kauniisti eloisuutta. Näistä suosikkini on Warsa, se on hieman paksumpaa pellavaa ja uskon sen taipuvan kauniisti aalloille ikkunaan ripustetuna. Kaksi muuta ovat enemmän pöytäliinakankaita, eivät mielestäni ole parhaimmillaan ikkunaverhona. 

Omakotivalkoinen_22082016_6543.jpg

Puhtaanvalkoisista kankaista suosikikseni nousi Linnea, se on vieruskaveriaan hieman paksumpi, napakampi ja tasaisempi. Bianco oli minulle yllätys, se on erittäin superpehmeäksi kivipestyä, tuntumaltaan ohutta ja lötköä sekä todella helposti rypistyvää, ja sopii paremmin lakanoiksi kuin verhoiksi tai koristetyynyiksi jos minulta kysytään. :)

Omakotivalkoinen_22082016_6544.jpg

Omakotivalkoinen_22082016_6547.jpg

Mittatilauksena tilattaviin verhoihin saa itse valita kaikki viimeistymuodot - tanko vai nipsut, millaisia laskoksia, vai laitetaanko lenkkejä tai tankokujaa... pistetäänkö taustakangasta, pimennyskangasta ja käsitelläänkö verhot paloturvallisiksi vai ei. Jokainen valinta muokkaa tietysti myös hintaa ja itselleni sopii parhaiten hyvin pelkistetyt verhot ilman hienouksia. Tankoon sujautettavat verholenkit haluan taakse ommeltuna (ei päälle, jossa näkyvillä), jolloin verhot ovat kiinni katossa eikä väliin jäisi tyhjää tilaa tiputtamaan kattoa ns. alaspäin. Taustaverhoiluja tai koristellisia ompeluksia en omiin verhoihini tarvitse. :)

Omakotivalkoinen_22082016_6548.jpg

Kaksi 260cm pitkää verhoa maksaa Linnea Pure White -kankaasta ommeltuna lähes 500€ joka on mielestäni melkoisen paljon. Tuon summan olen hyvin tehdyistä oikean sävyisistä pellavaverhoista toki valmis maksamaan, mutta haluan mielummin panostaa kotimaiseen ja työllistää ompelijan täältä Suomen kamaralta, mikäli samaan hintaan päästään kankaan ja työn yhteiskustannuksen osalta. Harmi ettei Eurokankaassa ole näkynyt tälläisiä pellavakankaita, heti ostaisin jos löytyisi ja kiikuttaisin paikalliseen ompelimoon viimeisteltäväksi. :) Itse en pellavaa enää lähde ompelemaan, homma on aivan liian haastavaa minulle ja yksien verhojen pilaaminen riitti minulle. :)

Ada & Inan verkkokaupasta voi tilata mittatilausverhojen lisäksi myös pellavaisia petivaatteita, koristetyynyjä sekä päiväpeittoja (täytteillä tai ilman). Sellainen olisi omaan petiin aivan ihana, mutta koiran vuoksi ei tarvitse edes haaveilla moisesta luksuksesta. :) Liukaspintainen ruututikattu Luhdan Pilvi- päiväpeitto on meille passeli järkivalinta, siihen ei tartu lika sen enempää kuin karvat tai pölykään. ♥

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg