Olen parissakin eri yhteydessä viikon aikana törmännyt uutiseen/juoruun että Ikea olisi lopettamassa Kivik -sarjan valmistamisen ja päätin selvittää pitääkö uutinen paikkaansa. Ikeasta kerrotaan että Kivik-sarja jatkaa edelleen valikoimassa, mutta yksittäin myyty nojatuolimoduuli on poistumassa kokonaan. Valikoimaan kuuluu jatkossa kahden istuttava sohva käsinojineen, kulmapala kulmasohvan rakentamiseen sekä divaani (ja ehkä rahi, josta en muistanut kysyä), joiden lisäksi on valmiita sohvakokonaisuuksia edellä mainituin osin. Yhden istuttava pala on siis historiaa, mikä on erittäin huono päätös Ikealta, sillä juuri tuollaisia pieniä ja muunneltavia sohvamoduuleja tarvitaan ja Ikea on ollut ehdottomasti paras tälläisten ratkaisujen tarjoamisessa. 

Omakotivalkoinen_19082016_7817.jpgOmakotivalkoinen_19082016_7818.jpgOmakotivalkoinen_19082016_7819.jpg

Trendit muuttuvat ja kulmasohvat tekevät uutta tuloaan, mutta samaan aikaan kotien neliöt pienenevät ja ihmiset asuvat kaupungeissa ahtaammin kuin koskaan aikaisemmin. Tykkään kovasti U-muotoisista sohvista mutten missään nimessä siltikään halua isoa sohvaa tai isoja paloja siirreltäväkseni. Minulle tärkeintä on muunneltavuus, kuten eilisessä Kivik-postauksessanikin mainitsin ja pienet osat ovat suurten kokonaisuuksien luomisessa juuri niitä tärkeimpiä. Sohvasarjoja on toki muitakin ja valinnanvara ei lopu tässä valmiissa maailmassa kesken, mutta Kivikissä yhdistyi kaikki minulle tärkeät asiat edullisesta hinnasta, täysin irroitettavaan verhoiluun, Bemziltä tilattaviin vaihtopäällisiin ja moduulien helppoon siirrettävyyteen sekä monipuolisiin asettelu- ja laajennusmahdollisuuksiin. Nytpä ei enää tarvitse harkita oman sohvan laajentamista, sillä kahden istuttavaa kiinteää runkoa en halua enkä sitä jaksaisi yksinäni myöskään siirrellä. Divaaneja ei mahdu enempää ja kulmasohvasta en ole kulmapalan kanssa laisinkaan kiinnostunut... harmittaa. :(

Nojatuolimoduuleja saattaa löytää vielä myymälöistä, joten jos sellainen ostoslistalla on, pitää liikkeissään olla nopea. Tuotteita ei ymmärtääkseni voi Ikeassa varailla, joten tuuripelillä pitää onneaan käydä koittamassa ja viimeiset hetket niiden löytämiseen ovat nyt tässä. Sanoinko jo että minua harmittaa, enkä taida olla vastaanottamieni kommenttien ja viestien perusteella ainut. :( Ei Ikea, ei näin!!!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg