Sovittelin eilen illalla Muuramen kaappia vähän sinne sekä tänne ja lopulta se päätyi olohuoneeseen. :) Yksi monista ideoistani oli sommitella peura-hyllyn alla olevat matalat Muuramet tai makuuhuoneen vaatekaapin virkaa toimivat kaappi moduulit tuolle pitemmälle tyhjälle seinälle uuden kaapin jatkeeksi, mutta hylkäsin kummatkin vaihtoehdot - miksi rikkoa valmiiksi hyvää kokonaisuutta. :) 

Omakotivalkoinen_31082016_7100.jpg

Omakotivalkoinen_31082016_7113.jpg

Omakotivalkoinen_31082016_7107.jpg

Vaihtoehtoja kaapin paikaksi olisi ollut muitakin, osa niistä olisi vaatinut suurempia muutoksia kuten mm. eteisen peilien poistamista ja niiden tilalle kokonaisen kaapiston siirtämistä (makuuhuoneesta, leveyttä yht. 270cm). Keittiössä String-hyllyjen alapuolella kaappi näytti hyvältä, mutta ruokapöytä olisi pitänyt siirtää lähemmäs olohuonetta, joka ei huokuttele yhtään. Tytönkin huoneeseen kaappia sovitin, mutta neiti itse ilmoitti ettei halua sitä, joten se vaihtoehto meni siinä. :)

Omakotivalkoinen_31082016_7116.jpg

Omakotivalkoinen_31082016_7124.jpg

Kaappi löysi lopulta hyvän paikan ja funktion - olohuoneen kirjakaappina. Kirjoja ei minulla montaakaan ole, mutta nyt niillä on järkevä sijoituspaikka pölyltä suojassa eivätkä ne enää seikkaile valtoimenaan pitkin hyllyjä ja pöytiä. :) Kirjaston kirjoillekin on nyt oma hyllynsä, jonne tyttökin voi lainakirjat aina lukemisen jälkeen laittaa talteen. Aikaisemmin lainakirjat ovat olleet vinksin vonksin olohuoneessa laatikossa sekä tytön huoneessa hyllyllä. Vanha järjestely oli huono ja myönnän että pari kertaa olen joutunut tänä vuonna maksamaan sakkoja myöhässä palautetuista hyllyyn unohtuneista lastenkirjoista. :D

Omakotivalkoinen_31082016_7122.jpg

Omakotivalkoinen_31082016_7109.jpg

Muuramessa on mahdollisuuksia vaikka mihin, enkä ole täysin poissulkenut tuota eteiseen liittyvää suunnitelmaani. Peilit ovat notkuneet eteisen seinällä vuodesta 2009 asti ja ne ovat yksi niistä harvoista asioista, joista en ole tähän päivään mennessä suostunut luopumaan. Niiden poistaminen tuntuu liian radikaalilta teolta ja on olemassa iso mahdollisuus että tulisin katumapäälle aika nopeastikin. Siksi asiaa pitää miettiä pitkään ja hartaasti, antaa ajatusten ja visioiden kehittyä rauhassa. :)

Juuri kun ehdin sanomaan että olohuone on hyvällä mallilla mitään poistamatta tai lisäämättä, tulen lisänneeksi sinne kaapin. :) Olohuoneessa on nyt kaappilisäyksen jälkeen vieläkin mukavampi tunnelma, jotenkin kodinomaisempi ja runsaampi, vaikka kaappi itsessään onkin hyvin pelkistetty ja huomaamaton valkoista suurta seinää vasten. Jännintä asiassa on kuitenkin se, että minulla on oikea "kirjahylly", kirjat kaapissa kirjakaapissa. :)

 

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg