Kesä on lopuillaan, mutta meidän perheessä raikas salaattilinja jatkuu läpi vuoden. Ruokaiset salaatit kuuluvat tavallisten arkiruokien joukkoon ja niitä löytyy ruokapöydästämme viikottain. Myös kuumien kasvispohjaisten keittojen, laatikoiden ja pasta- sekä riisipainotteisten ruokien rinnalla tarjoillaan raikasta lisukesalaattia - ei päivääkään ilman jotain kotimaista ja vihreää. :) Minulla on suuri kunnia saada toimia kotimaisten kasvisten lähettiläänä täällä blogimaailmassa yhdessä Kauppapuutarhaliiton kanssa toteutetun kampanjan muodossa.

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Omakotivalkoinen_PuhtaastiKotimainen_240

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Moni vanhempi tietää miten nirsoja pienet lapset osaavat halutessaan olla. Meilläkin on käyty taistelua ruokapöydässä salaattien suhteen - neiti kun olisi mielellään närkkinyt napaansa pelkät kanat ja juustot, ja jättänyt salaatit, kurkut ja tomaatit lautaselle. Ongelma ratkaistui sillä, että innostin tytön mukaan salaattien tekoon, itse pilkottu ja omin käsin valmistettu on tuplasti makoisampaa. :) Nykyisin teemmekin salaattipohjan aina yhdessä, tyttö saa repiä ja huuhtoa salaatinlehdet ja pilkkoa avustuksellani kurkut ja tomaatit. Muutama värikäs herkkupala saattaa sujahtaa suuhun jo valmistusvaiheessakin, namskis. :)

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Panostan kotimaisiin vihanneksiin ja juureksiin ympäri vuoden. Tällä hetkellä suosikkiruokien kärkipaikkaa pitää loimulohisalaatti, jonka aineslista on lyhyt mutta erittäin vakuuttava. Loimulohi nostellaan kotimaisesta kurkusta, kirsikkatomaateista sekä frisee- ja jääsalaatista kasatun salaattipedin päälle. Loistavia vaihtoehtoja ovat myös pehtoorin salaatti sekä ruukkulehtikaali, joilla saa aikaan herkullisia makuvivahteita ja kaunista vaihtelua salaatin ulkomuotoon. Palan painikkeena uunituoretta sämpylää tai leipää - täyttävää, terveellistä, puhdasta, kotimaista ja raikasta!

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Puhtaasti kotimaiset tuotteet tunnistat vuonna 1989 käyttöön otetusta tutusta sirkkalehtimerkistä. Suosimalla kotimaassa viljeltyjä tomaatteja, kurkkuja, paprikoita, salaatteja ja yrttejä panostat omaan hyvinvointiisi ja turvaat tarpeellisten vitamiinien saannin. Samalla tuet myös kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia - pienillä valinnoilla on suuria vaikutuksia!

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Omakotivalkoinen_PuhtastiKotimaista_2408

Postauksen myötä haluan haastaa teidät kaikki kokkailemaan yhden salaattipohjaisen pääruoan yksin, kaksin ja/tai koko perheen kanssa nautittavaksi loppuviikon aikana (to-su). Kyseessä voi olla lounas, päivällinen tai illallinen, ainekset saat vapaasti valita omien makunystyröiden mukaisesti, kunhan pääraaka-aineena on käytetty kotimaisia salaattilaatuja sekä muita kotimaisia vihanneksia. Pistäkäähän mielikuvitus rullaamaan ja ottakaa lapsetkin mukaan ideoimaan, pilkkomaan ja sekoittelemaan. :)

Raikkaan rapsakoita kokkailuhetkiä kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Kauppapuutarhaliitto / Puhtaasti kotimainen)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg