Ette arvaa millainen tuuri minulla kävi! :) Piipahdin Stockmannin sisustusosastolla etsimässä kynttilöitä ja silmiini osui kaksi samanlaista Villa Stockmannin pellavaverhoa, joita meillä aikoinaan oli ja jotka kutistin pesussa todella pahasti (pesin epähuomiossa 40°C). Olen toki nähnyt kyseisiä verhoja useasti vuosien varrella, mutta ne ovat olleet ns. uutta erää ja paljon kermaisempia kuin NÄMÄ vanhat ikkunoissamme olleet vuoden 2013 ensimmäisten myyntierien verhot. Nyt yllätyksekseni verhojen sävy olikin lähes puhtaanvalkoinen, Ada & Ina pellavanäytteet kulkevat onneksi laukussa mukana ja sain verrattua sävyjä jo kaupassa. En meinannut uskoa silmiäni, saanko tosiaan kaksi puuttuvaa verhoa juuri oikeassa sävyssä ja valmiiksi ommeltunakin... kyllä-toteamuksen jälkeen ryntäsin suoraan kassalle ja kannoin hykerrellen kaksi kaunista verhoa kotiin. :)

Omakotivalkoinen_26082016_7071.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_7067.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_7077.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_7065.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_6630.jpg

Värisävy on lähes täydellinen, niin pieni on vivahde-ero ettei sitä meinaa erottaa edes tästä kuvasta, jossa verho on Bemzin päällisen ja Ada & Inan Linnea -kangasnäytteen kanssa päällekkäin. ♥

Omakotivalkoinen_26082016_7073.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_7063.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_7068.jpg

Omakotivalkoinen_26082016_7060.jpg

En osaa sanoa miten paljon Villa Stockmannin pellavaverhojen värisävyt vaihtelevat kappale- ja eräkohtaisesti, ovatko ne kaikki nykyisin yhtä valkoisia vai onko näiden kahden kanssa käynyt valkaisuaineonnettomuus tehtaalla. :) Pellava kun on luonnonmateriaali ja värieroja voi syntyä hyvinkin pienistä muutoksista kankaan eri valmistus- ja värjäysvaiheissa. Myymälässä oli vain nämä kaksi verhoa, joten en voinut tehdä vertailua sen enempää... Perlana Whitella saa kyllä kermaisuutta taitettua pellavasta, sen huomasin itse omista verhoistani ja lakanoistani kun niitä aikoinaan pesin. Lieveilmiönä on niiden kutistuminen, varsinkin jos menee käynnistämään koneen 40°C pesuohjelmalla. :D Oma suositukseni pellavaverhojen pesuun onkin Perlana White, viileä- / kylmäpesu ja venytys kosteana, mikäli kutistumisvaraa ei ole - tuolla niksillä pitäisi onnistua saamaan hohtavan valkoista jälkeä hieman kellastuneista ja kermaisistakin verhoista. :) Omat verhoni ovat noin 3cm liian pitkät, mutten ala niitä lyhentämään jotta minulla on kutistumisvaraa edes tuon verran tulevaisuuden varalle valmiina. 

Ihanaa viikonloppua!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg