Kodin siisteys on osa kaunista sisustusta ja hyvät siivousvälineet sekä -aineet saavat pakolliset arkiaskareet tuntumaan mukavammilta. Oma siivousarsenaalini on kutistunut vuosi vuodelta, kiitos siitä kuuluu Universal Stone -puhdistusaineelle, jolla olen pystynyt korvaamaan monta erillistä tuotetta. Jäljellä jääneitä siivousaineita tykkään vaihdella välillä, joskus tuoksun ja joskus muiden syiden vuoksi. Puhtaan lopputuloksen jälkeen parasta on puhtaan kodin tuoksu - selkeä, mieto ja raikas. Hajustetarkkana yritän nykyisin välttää monien eri tuoksujen cocktaileja ja sen vuoksi osa siivousaineistani on aina tuoksuttomia...

Omakotivalkoinen_17082016_6485.jpg

Omakotivalkoinen_17082016_6490.jpg

Astiat puhdistuvat pääosin astianpesukoneessa Sun Lemon -tableteilla, mutta käsitiskiainettakin säännöllisesti tarvitaan. Tällä hetkellä käytössäni on tuoksuton Kiilto Airi -tiskiaine, jonka rasvanpoistoteho on yllättävän hyvä. Fairyn puhdistustasolle ei tällä ihan pääse, mutta vaahtoava suihkemainen koostumus, riittoisuus ja tuoksuttomuus toimivat minulle paremmin, sillä en voi sietää yhdenkään Fairyn hajua. Muita loistavia tiskiaineita joita usein ostan ovat vaahtomainen Methodin Lemon-Mint sekä kotimainen Musta5101 -mustikkainen tiskiaine

Omakotivalkoinen_17082016_6495.jpg

Kodin yleispuhdistukseen käytän Attituden luontoystävällistä ja hellävaraista suihketta, joka tuoksuu ihanasti aidolta sitruunalta. Tämä on tullut jäädäkseen vakituiseen käyttööni ihan jo tuoksunkin vuoksi, joka sointuu Universal Stonen tuoksun kanssa täydelliseen harmoniaan. ♥ Yleisputsarilla ja mikrokuituisella siivousliinalla puhdistuu tasopinnat, perustahrat, ovet ja joskus ikkunatkin jos tarpeen. Universal Stonella puhdistan lasipinnat ja peilit, sekä tiukassa olevat tahrat niin puusta, kankaasta, teräksestä kuin muovistakin. Se on erityisen kätevä myös kylpyhuoneen sekä keittiön peruspesussa yhdessä keskikarkean sienen kanssa käytettynä - laatat, hanat ja altaat hohtavat puhtauttaan. Ja mustaksi käsitellyn saunankin juhannuksena sillä siivosin hyvällä menestyksellä ilman lauteiden haalistumista. :)

Omakotivalkoinen_17082016_6486.jpg

Kylpyhuoneen viikottaiseen isompaan pesuprojektiin käytän tällä hetkellä Kiillon hajusteetonta Airi -lattianpesuainetta, jonka ostin kaupan poistolaarista eurolla. :) Välttelen väkeviä myrkkyjä enkä pidä useidenkaan kylpyhuone-putsareiden tuoksuista, joten vaihtoehtoja on aika vähän. Universal Stonen kanssa tämä on toimiva yhdistelmä, tuoksu pysyy neutraalin raikkaana ja puhdasta tulee. Myös wc-pytyn pesen tällä samaisella aineella päivittäin, eikä vahvempia bakteerin räjäyttäjiä meidän kotona tarvita. Sinin saumaharja on lyömätön ase likaisia laattasaumoja vastaan. :) Vanhan ollessa huonokuntoinen, löytää uusi samanlainen tiensä meille. Lattiaharja, -lasta, sekä jatkovarsi ovat niin ikään Sinin valikoimaa, yhdellä säädettävällä varrella hoituu kaikki kodin pesutarpeet voimaharjaamisesta parketin moppaamiseen.

Omakotivalkoinen_17082016_6497.jpg

Parketti puhdistuu Methodin sitruunaisella Squirt + Mop -lattianpesuaineella, jota ruiskutetaan suoraan pullosta lattialle ja mopataan menemään. Erittäin kätevä konsti ja tekniikka nopeaan lattioiden pesuun. Koko kodin moppauksen yhteydessä välihuuhtelen Sinin mikrokuituisen mopin pariin kertaan puhtaaksi kylpyhuoneen käsienpesualtaassa. Koiran vuoksi joudun moppailemaan eteistä ja keittiötä useammin kuin muita huoneita ja tuollainen pienempi täsmäisku hoituu alle viiteen minuuttiin. :)

Omakotivalkoinen_17082016_6500.jpg

Lattioilla vaeltavat villakoirat (ei Miffe sentään :D) imeytyvät Dysonin pieneen paholaiseen aka Digital Slim varsi-imuriin. :) Varrellisella mini-imurilla hoitelen koko kodin kaikki nurkat ja samalla imuroin pölyt pois myös tasoilta, sohvalta, valaisimista, ikkunankarmeista sekä väliovista. Niin pientä paikkaa ei olekaan minne ei Dysonini mahtuisi, pieni ja pippurinen huippuvehje. :) Lisäinfoa kyseisestä imurimallista löydät postauksestani TÄÄLTÄ! Mikäli tarvetta, vetelen kankaisen sohvaryhmäni vielä erikseen Sinin mattoteippiharjalla, joka on nimensä veroisesti tarkoitettu mattojen puhdistukseen. Kyseessä on leveä teippiharja, jolla saa helposti ja nopeasti puhdistettua kaikki isot tekstiilipinnat verhoista sohviin ja myös niihin mattoihin. 

Omakotivalkoinen_17082016_6501.jpg

Tälläisellä kohtuullisen pienellä kokoelmalla puhdistuu meidän perheen valkoinen koirakoti. :) Millaisia siivousaineita teillä käytetään? Ja onko siellä ketään muuta joka olisi hullaantunut tuosta Attituden yleispesuaineen tuoksusta? Niin ihana, että joskus pyyhin pöytiä ihan vaan saadakseni tuoksutella sitä. :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg