Tänään ohjelmassa on ollut petivaatteiden pesua ja Erisanin nestemäisten "pesuainetyynyjen" testailua. :) Pesen tyynyt ja peitot noin vuoden välein (tyynyillä hieman lyhyempi pesuväli) ja kuivaustilan vähyyden vuoksi projekti kestää joskus kolmekin päivää. Untuvatuotteita pestäessä ja kuivatessa on eritäin tärkeää huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta ja omakohtaisen kokemukseni kautta suosittelen kuivattamaan sekä tyynyt että peitot narulla täysin kuivaksi ja vasta sen jälkeen laittamaan ne kuivuriin muhevoitumaan. Myös narukuivauksen aikana kannattaa käydä pari kertaa möyhimässä ja pöyhimässä täytteitä, jotta ne asettuvat tasaisesti takaisin paikoilleen. Pari kertaa olen kuivannut märkää tyynyä (ja untuvatakkia) rummussa ja lopputuloksena on ollut kauhea haju, joka ei lähtenyt pois edes uusintapesullakaan ja totesin että ainoa tapa pestä untuvatuotteet kotikonstein on tuo edellä mainittu tekniikka. :)

Omakotivalkoinen_13092016_7767.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_7773.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_6555_2.jpg

Sain Erisanilta testikokeiluun pussillisen uusia nestemäisiä pyykinpesuainetabletteja, joita kutsun pesutyynyiksi niiden pehmoisen koostumuksensa vuoksi. :) Lämmin vesi sulattaa pesutabletin kalvon, vapauttaen nestemäisen pesuaineen pesuveden joukkoon. Erisanille ominaiseen tapaan pesuaine on hellävaraista, hajusteetonta, zeoliititonta sekä fosfaatitonta. Kirjopyykille sopiva pesutabletti on erittäin helppokäyttöinen - pesuaineen annostuksia ei tarvitse miettiä, senkus heittää tabletin pyykin joukkossa suoraan rumpuun. :) Annostuksessa tosin piilee myös pieni miinus, sillä vajaita koneellisia pestessä pesutyynyssä on liikaa pesuainetta, joka tietysti menee hukkaan. Itse pesen kolmisen kertaa kuussa pienempiä koneellisia pikaohjelmaa hyödyntäen ja koen että nestemäinen pulloon pakattu ja itse annosteltava pesuaine on omassa käytössäni parempi valinta. Kahta en vaihda - ja toinen niistä on Erisanin herkän ihon pyykinpesuneste!

Omakotivalkoinen_13092016_7759.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_7764.jpg

Omakotivalkoinen_13092016_7766.jpg

Aamutuimaan ensimmäisenä pesty peitto ja kaksi tyynyä ovat jo lähes kuivat ja huomenna pyöräyttelen puhtaaksi toisen samanlaisen satsin. Tämmöisiä arkisempia asioita ja vinkkejä tällä kertaa, kivaa illanjatkoa kaikille! :)

Miia_signerina2015.jpg

(Pesutablettipakkaus saatu Erisanilta)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg