Muutimme miehen kanssa erilleen vuosi sitten ja annoin hänelle lähes vapaat kädet valikoida tavaroita mukaansa. Nyt on hyvä hetki kertoa ja näyttää teille millainen tavaratilanne keittiössä tällä hetkellä on ja millaisia havaintoja olen vuoden aikana tehnyt. :)

Omakotivalkoinen_15092016_7830_3.jpg

Omakotivalkoinen_15092016_7807_2.jpg

Aloitetaan eteisen puolimmaisesta laatikostosta... Entisessä sekalaisten keittiötarvikkeiden laatikossa on nykyisin meidän perheen lautaset - 4kpl matalaa ja 4kpl syvää. Tämä muutos ei tosin ollut miehen aikaansaamaa, sillä hän osti omaan kotiinsa kokonaan uuden astiaston. Vanha Arabian Koko-sarjani lähti muista syistä ja korvaantui pienemmällä määrällä valkoisempia astioita. Vaihdoksesta voit lukea lisää TÄÄLTÄ!

Omakotivalkoinen_15092016_7808_2.jpg

Kahvikupeille kävi samoin kuin lautasille, kuusi kermaista Koko-kuppia vaihtui neljään puhtaanvalkoiseen puolenlitran kuppiin. Kahvinkeitto hoituu Bodumin pressopannulla, jonka vieressä säilytän klipsimitalla suljettua kahvipakettia. Näin kaikki kahvinkeittoon liittyvät välineet ovat yhdessä paikassa. Laatikossa majailee normaalisti myös teekuppi ja muutama Design Lettersin pinottava aakkosmuki, jotka tällä hetkellä ovat koneessa likaisina.

Omakotivalkoinen_15092016_7810_2.jpg

Alin laatikko on vähän sellainen sekalainen tapaus, jonka sisältö vaihtelee. Nyt laatikossa on salaattikulho ja teepannu, ensi viikolla täytteenä saattaa olla jotakin muuta... esim yrttiruukkuja. :)

Omakotivalkoinen_15092016_7812_2.jpg

Kävin mukavuussyistä viemässä roskat ennen kuvien napsimista. :) Tyhjien ämpäreiden ja kansien lisäksi roskiskaapista löytyy siivoustarvikkeita sekä paikka parille kaupan kestokassille, joilla kannan ruokaostoksia kotiin. 

Omakotivalkoinen_15092016_7814_2.jpg

Uunin aluslaatikossa ei ole mikään muuttunut, siellä on paikka leivinpaperille, foliolle ja pannulapuille - piilossa, mutta helposti saatavissa kun niitä tarvitaan. :)

Omakotivalkoinen_15092016_7816_2.jpg

Aterinlaatikossa on pientä harvennusta havaittavissa, sillä mies vei mukanaan muutamia kauhoja ja kapustoja. Aterimia on yhteensä 24kpl, joista osa on pesussa. Puuttuvien veitsien ja lusikoiden lisäksi laatikosta uupuu puulasta sekä sakset. Harkitsin pitkään uuden kastike- ja pastakauhan ostamista, mutta olen pärjäillyt salaattiottimien avulla niin mallikkaasti, etten taida sellaisia hankkia. :) 

Omakotivalkoinen_15092016_7817_2.jpg

Siivilä, lautasliinat ja paketti paperiservettejä... joskus saatan myös leikkuulaudat sujauttaa alimman laatikon sijaan tänne. :)

Omakotivalkoinen_15092016_7818_2.jpg

Kattilalaatikko, jossa piilottelee kaksi kattilaa (toinen tosin nyt jääkaapissa) ja yksi yrttiruukku, jonka kuuluisi olla toisessa laatikossa. :) Leikkuulaudat ovat usein sivuttain pystyssä laatikon etuosassa, siitä ne on helppo napata mukaan yläpuolen aterinlaatikossa olevien veitsien kanssa. Paistinpannua en muuten enää omista, se meni aikanaan miehen matkaan enkä kokenut tarvetta ostaa uutta tilalle. Kattilassa kypsyy kanasuikaleet, nakit sekä jauhelihat, ja kastike tai keitto on helppo tehdä kypsien lihojen ja kanojen päälle suoraan. Kunnon lihapihvejä en kattilassa paistaisi, mutta sellaisia syömme nykyisin hyvin harvoin ja nekin kerrat usein joko grillissä kypsennettynä tai ravintolan tarjoilemina. :)

EDIT: Uunivuokaakaan en enää omista, teen laatikkoruokaa aina uunipellillisen ja siitä riittää syötävää useammaksi päiväksi tai pakastettavaksi kiirepäiviä varten. Uunivuokaa en ole kaivannut kuin yhden kerran, jolloin olisin halunnut tehdä jääkaapin jämäaineksista pienen jauheliha-fetavuoan. Asia ratkaistui vaihtamalla vuokaruoka kattilassa valmistettavaksi vokkiversioksi. :)

Omakotivalkoinen_15092016_7822_2.jpg

Saarekkeen puolella olevassa kaapissa on ruokaa ja jalallisia laseja. Ainut mikä on muuttunut sitten viime näkemän on nuo ruokasäilytyspurkit - valkoreunaiset Orthexin purkit lähtivät miehen matkaan ja vanhat kirkkaat Casa Stockmannin purkit palasivat käyttöön. :)

Omakotivalkoinen_15092016_7819.jpg

Omakotivalkoinen_15092016_7820.jpg

Rakastan Iittalan Essence-sarjan muotoilua ja laseja onkin ulosvedettävän hyllyn täydeltä, eli 25kpl. Kuovuviinilaseja on määrällisesti eniten, matalia olutlaseja vähiten (vain 2kpl). Käytämme punaviini-, valkoviini- ja olutlaseja joka päivä ja itse juon mm. vedenkin jalallisesta punaviinilasista. Arkikin voi olla juhlaa... :)

Omakotivalkoinen_15092016_7802_2.jpg

Omakotivalkoinen_15092016_7804_2.jpg

Omakotivalkoinen_15092016_7805_2.jpg

Omakotivalkoinen_15092016_7824_2.jpg

Tavaraa on esillä aika vähän ja pyrin pitämään työtasot mahdollisimman tyhjillään. Sodastream on ainut esillä oleva keittiökone ja pari kertaa viikossa surrauttelen sillä itselleni sihijuomaa - sitruunalla tai ilman. :) Vesipulloja säilytän myös esillä, jotta muistaisin ottaa pullovettä mukaani kun lähden ovesta ulos. Ihan vielä ei tule selkärangasta tuo riittävä veden juominen, mutta jokainen tippa on tärkeä ja askel parempaan. :D

Omakotivalkoinen_15092016_7827_2.jpg

En ole laskenut sen kummemmin tavaroiden määrää mutta arvioisin että keittiössä on nyt parikymmentä tavaraa vähemmän kuin vuosi sitten. Laatikoissa on väljyyttä ja tiskihuolto toimii kuin rasvattu. Enää en voi päiväkään olla pesemättä astioita, koska muuten ne loppuvat kesken ja joudun turvautumaan käsitiskaamiseen. Vaikka tuo saattaa kuulostaa ikävältä riesalta, koen että tämä on hyvä asia - en voi enää laiskotella tiskien suhteen päiväkausia, en kerryttää niitä tiskialtaaseen pinttymään, eikä puurot pääse pahasti kuivumaan lautasten reunoille. :) Iltaisin pesukone hurahtaa käyntiin ja seuraavana aamuna kaikki astiat odottavat putipuhtaana käyttöönottoa. :)

Ihanaa päivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg