Kiinnostuin teini-ikäisenä muodista ja haaveilin pitkään muotisuunnittelijan ammatista. Pienet viikkorahani hujahtivat muotilehtiin, Vogue oli tuohon aikaan minulle kuin raamattu. :) Muotisuunnittelijaa minusta ei isona tullut, mutta kiinnostus muotiin on säilynyt näihin päiviin saakka. Trendien seuraamisen ja muotiuutisten sijaan mielenkiintoni kohdistuu nykyisin muodin historiaan, pääosin 1900-luvun aikakaudelle. Tyyli-idoilta minulla on ollut elämäni aikana useita, mutta kaksi on ylitse muiden - Coco Chanel ja Audrey Hepburn, joiden elämään on ulkoisen tyylikkyyden lisäksi mahtunut paljon muutakin mielenkiintoista. Elämänkertateoksia olen ahminut kymmennittäin ja varsinkin Coco Chanel kiehtoo minua persoonana hyvin suuresti. Hän oli uskomaton nainen, jonka elämäntapa sai aikaan muutoksen koko maailmassa...

Omakotivalkoinen_29092016_8011.jpg

Omakotivalkoinen_29092016_8016.jpg

Gabrielle "Coco" Chanelin elämä muotialalla oli vivahteikas ja historian kirjoihin taltioidut tarinat sen mukaisia. Muotialan uranuurtajana hän muutti koko maailmaa, luoden pohjan kaikelle sille mikä tänään on meille itsestäänselvyys. Tyyli-ikonina hän on aivan ykkönen, toista samanlaista naista ei maailmasta löydy joka onnistuisi inspiroimaan uusiakin sukupolvia kerta toisensa jälkeen. Cocossa minua kiinnostaa eniten hänen köyhä lapsuutensa, kabaree-uransa (josta sai lempinimensä Cocon) ja Chanel-muotitalon alkuvaiheet - hattumallisto, maailman ensimmäinen naisten urheilumallisto jne.. Coco Chanelin periksiantamattomuus ja luovuus toivat maailmaan täysin uudenlaisen käsityksen naisten kauneudesta - tyylikkyys ei synny runsaudesta vaan harmoniasta!

Omakotivalkoinen_29092016_8018.jpg

Coco Chanelista ja Chanel -muotitalosta kertovia kirjoja on lukuisia, joista mielenkiintoisimpiin kuuluu Lisa Chaneyn 2011 julkaistu Coco Chanel - an intimate life, joka paljastaa lukijalleen Cocon salatuimmat elämänvaiheet. Toinen tutustumisen arvoinen teos on Abramsin julkaisema upeasti kuvitettu Jacques Helleu & Chanel

Coco Chanelin elämänviisaus kolahtaa minuun kuin kuokka multaan. Yksinkertaista ja rikasta (en tarkoita rahaa) elämää tavoittelevana hän edustaa minulle kaikkea sitä mitä omalta elämältäni toivon - rohkeutta haaveilla ja tavoitella unelmiaan, vapautta tehdä asioita, ja tärkeimpänä arvona arjen ja elämisen selkeyttä. ♥

"I regret nothing in life except what I have not done"

- COCO CHANEL

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg