Joulusiivous on monelle jokavuotinen traditio, joka valmistelee kodin vastaanottamaan joulun ja hyvin ansaitun loman. Parin päivän pituisen suursiivouksen sijaan aion tänä vuonna kokeilla viikottain tapahtuvia täsmäiskuja, jotka hoituvat kohtuullisen vaivattomasti muun arkipuuhastelun ohessa. Jouluun on seitsemän kokonaista viikkoa ja siinä ajassa ehtii tehdä seitsemän pienempää tehosiivousta kodin sotkupesiin. Tämän viikon tehtävä on jääkaapin ja pakastimen puhdistus. :)

Omakotivalkoinen_01112016_8958_6.jpg

Omakotivalkoinen_01112016_8961.jpg

Siivoan sotkut ja mähmäiset tahrat jääkaapista aina tuoreeltaan, mutta siltikin sinne kerääntyy kaikenlaista yököttävää puolen vuoden aikana. Juhannuksen siivousrupeaman jäljiltä jääkaapista löytyi pölyä, rasvaa, ketsuppi-pisaroita, murusia, sipulin kuoria ja pari hiustakin, hyi olkoon. Hajusteeton Kiilto Airi yleispuhdistussuihke ja talouspaperi ovat lyömätön yhdistelmä elintarvikekaappien puhdistuksessa. Koko projektissa meni ruokien siirtämisineen reipas vartti, helppo homma siis. :) Pakastimen puhdistus olisi sulattamisen jälkeen kuluttanut aikaa toisen mokoman, mutta sitä minun ei tarvinnut nyt tehdä, sillä syyskuussa olen sulattanut ja puunannut pakastimen uutuuttaan hohtavaan kuntoon. 

Omakotivalkoinen_01112016_8968.jpg

Omakotivalkoinen_01112016_6711.jpg

Ensi viikolla joulusiivouskalenterissa isketään kynnet uunin ja liesituulettimen kimppuun... tai no, oikeastaan vain liesituulettimen sillä uunin pyrolyysipuhdistus hoitaa kaiken jynssäämisen puolestani. :) Tälläisinä hetkinä sitä kiittää mielessään nappiin menneitä kodinkonevalintoja, onpahan yksi inhottava siivousaskare vähemmän. :) 

Jos haluat hyödyntää tekemääni joulusiivouskalenteria, löytyvät ne tuosta alta koneelle tallennettavaksi (ja tulostettavaksi). :)

Omakotivalkoinen_01112016_7812.jpgOmakotivalkoinen_01112016_7813.jpg

Vko 44: Jääkaapin / pakastimen puhdistus (ja sulatus)

Vko 45: Uunin ja liesituulettimen puhdistus (suosittelen kokeilemaan uuninpuhdistuksessa Universal Stonea)

Vko 46: Katon ja seinien imurointi tai pyyhintä (saattaa vaatia myös lattioiden pikaimuroinnin)

Vko 47: Kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja erillisen wc:n tehopesu (seinät, lattiat, laatat, saumat, kaapin ja pesukoneen alustat, nurkat, vetimet ja kahvat)

Vko 48: Saunan pesu, kiuaskivien lisääminen tarvittaessa (varsinkin jos vastukset vilahtelevat)

Vko 49: Pyykki- ja vaatehuolto (vaatekaapit siistiksi: pienet, nuhjaantuneet tai vääränlaiset vaatteet pois, likapyykkien pesu-urakka, viikkaaminen kaappeihin)

Vko 50: Oma kohde, esim autotallin siivous, takan puhdistus, varaston läpikäyminen, romukaapin raivaus, astiakaapin järjestely tms. 

Seitsemän viikon jälkeen suurin osa vaivaalloisimmista siivouskohteista on käsitelty ja jäljellä on pelkästään normaalit viikkosiivoukseen kuuluvat tehtävät - irtotavarat paikoilleen, pölyjen ja tahrojen pyyhintä, keittiön ja wc:n siivous, imurointi, moppaus, lakanoiden vaihto ja voila! :) Enää ei tarvitse murehtia siivoamisesta ja voi keskittyä pelkästään jouluisen kodin koristeluun, lahjojen ostamiseen, jouluruokien valmistukseen ja tärkeimpänä... rentoiluun kynttilöiden, glögin ja pipareiden kanssa. :)

Touhukasta tiistaita ja ihanaa alkanutta marraskuuta kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg