Joulusiivouskalenterin askareet jäivät muiden kiireiden takia väliin, jonka vuoksi siivosinkin eilen kolmen viikon edestä. :) Viikon 46 siivouskohteena oli katon ja seinien pyyhintä, viikolla 47 olisi pitänyt puunata kylpyhuone (ja kodinhoitohuone sekä erillinen wc) ja tällä viikolla vuoronsa sai aikataulunsa mukaisesti sauna...

Omakotivalkoinen_02122016_9468.jpg

Omakotivalkoinen_02122016_9466.jpg

Kattoon ja seinäpintoihin kerääntyy vuodessa hentoinen pölykerros, joka on hyvä pyyhkiä pois vaikkei se silmälle sotkuna näkyisikään. Vilkkaiden katujen varsilla sijaitsevissa kodeissa siivoustarve on tiheämpi kuin haja-asutusalueen laitamilla, jossa ainut talon vierellä kulkeva auto on asukkaan oma. :) Meidän kotitalon ympäristössä rakennetaan parhaillaan useampaakin kohdetta, joten harmaata haituvaa ja sileää pölyä löytyy kiitettävästi jo puolenkin vuoden siivousvälin jälkeen. 

Itse tykkään pyyhkiä katto- ja seinäpinnat Sinin kuivalla mikrokuitumopilla, joka staattisuutensa ansiosta imee pölyn itseensä. Erilliset kertakäyttöiset staattiset Sini-liinat toimivat jatkovarren ja pesimen päällä myös erinomaisesti - tärkeää on kuitenkin katsoa ettei liinoihin ole lisätty minkäänlaisia hoitoöljyjä, sillä ne saattavat tehdä seinästä ja katosta laikukkaat.

Samaan vaivaan kannattaa pyyhkiä myös kaikki kattovalaisimet ja ilmanvaihtoventtiilit puhtaaksi. :) 

Omakotivalkoinen_02122016_5372728.jpg

Kylpyhuoneen ja saunan pesu on simppeliä silloin kun välineet ovat hyvät. :) Sinin saumajynssäri ja laudepesuri ovat nopeuttaneet siivousta ja saaneet kylpyhuoneen ongelmakohdat (laattasaumat, nurkat ja lauteiden välit) putipuhtaiksi. :) Käyttämistäni Sinin siivoustuotteista voit lukea lisää vanhoista postauksistani TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

Omakotivalkoinen_02122016_5161727.jpg

Omakotivalkoinen_01112016_7813.jpg

Ensi viikolla siivousohjelmistossa on pyykinpesua ja vaatehuoltoa. Tarkoituksena on pestä kaikki lakanat, pyyhkeet, tyynyt ja vaatteet, järjestellä kaapit ja vaatelaatikot, kierrättää asianmukaisesti kaikki pienet ja risat vaatekappaleet ja huolehtia paikka puoliksi pidetyille vaatteille, etteivät ne loju pitkin poikin huushollia. :)

Nyt katse kohti viikonloppua! :) Huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg