Yhteistyökumppanini Bosch muisti minua joulun aikaan yllätyspaketilla, josta paljastui Skandinavisk Nordlys -tuoksukynttilän lisäksi heidän uusin In´genius ProSilence 57 -imurinsa. Olen vuosia vannonut uskollisuuttani Dysonin imureille ja suurella mielenkiinnolla testasin pärjääkö markkinoiden hiljaisin imuri tehokkuudessa ja toiminnallisuudessa Dysonille... :)

Bosch_Ingenius_ProSilence_57_78237821.jp

Bosch In´genius ProSilence 57 -imurin näyttävä tiikerimainos ei ole tv:ssä jäänyt varmastikaan teiltä huomaamatta ja pakko myöntää että ennakkoasenteeni maailman hiljaisimmaksi mainostettua imuria kohtaan oli hieman epäuskoinen - voiko niin hiljaista imuria ollakaan ja jos voi, millainen on sen tehokkuus. Muutamia superhiljaisiksi mainostettuja imureita omistaneena ja testanneena olen aina saanut pettyä joko ääneen tai tehoon, ne kun eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan saman kuoren sisällä. Käynnistäessäni In´genius ProSilence 57 -imurin ensimmäistä kertaa olin kuin puulla päähän lyöty, imuri on aidosti hyvin hiljainen ja moottorin ääni hyrrää niin pehmeästi, että ääni on jopa miellyttävää kuunneltavaa - aivan kuin kissan kehräystä. :) Innovatiiviset eristysmateriaalit, moottorin vaimennus, optimoitu ilmankierto ja hiljaiset lisätarvikkeet tekevät imurista äärimmäisen hiljaisen äänitason ollessa vain 57 dB.

Omakotivalkoinen_14012017_0207.jpg

Miellyttävän käyntiäänen lisäksi oli positiivista huomata miten tehokkaasti imuri imee itseensä hiekan, kivet, hiukset, pölyn ja varsinkin keittiön lattialla olevat muruset, jotka oikein ropisivat putkea pitkin säiliöön. :) Portaattoman tehonsäädön ansiosta imuvoimaa on helppo jalalla säätää erilaisilla pinnoilla liikkuessa. Matoille suositellun puolitehon imuvoima on erittäin hyvä ja iloisena yllätyksenä jopa pienemmät matot pysyivät lattialla suorassa eivätkä menneet ryttyyn imun voimasta. Paljaalla lattialla tehdyn pölypallerotestin perusteella imuri kilpailee Dysonien kanssa samassa sarjassa - pölypallerot ja irtohiukset imeytyvät imuriin jopa 15cm päästä. 

Uusi Bosch QuattroPower Systemin huipputehokas järjestelmä tekee superpuhdasta jälkeä erittäin alhaisella energiankulutuksella. Optimoidun ilmatiiviyden, tehokkaan pölynerotusjärjestelmän ja pestävän HEPA-suodattimen ansiosta poistoilman pölyjäämäluokka on A ja näin ollen imuri sopii myös allergiakoteihin.

Omakotivalkoinen_14012017_0213.jpg

In´genius ProSilence imurin mukana tulee viisi suulaketta - SilentClean Premium -yleissuulake, koville parketti-, laminaatti- ja laattamateriaaleille tarkoitettu lattiasuulake, sekä teleskooppiputkeen kiinnitettävät rakosuutin, huonekalusuutin ja harjasuutin. 12 metriä pitkän johdon ansiosta imuroimisen toimintasäde on suuri, eikä virtajohdon paikkaa tarvitse vaihdella välttämättä edes kaksikerroksisessa kodissa. Imurin kyljissä kulkevat ilmatäytteiset turvatyynyt estävät huonekalujen ja seinien kolhiintumisen sekä naarmuuntumisen, neljä pehmeästi pyörivää pyörää saavat imurin liikkumaan kaikkiin ilmansuuntiin - jopa kylki edellä. Varressa olevasta kahvasta saa hyvän otteen ja imuroiminen on ergonomisesti mukavaa pitkiäkin aikoja. :)

Omakotivalkoinen_14012017_0215.jpg

Boschin In´genius ProSilence 57 on loistava imuri, joka aidon oikeasti päihittää Dysonin hiljaisuudellaan. Jos jotain miinusta pitää keksiä, sanoisin että Boschin ainoa miinus on pölypussillisuus. Pölypusseilla on toki omat etunsa, ne tekevät joissakin tapauksissa poistoilmasta puhtaampaa, mutta itse koen tyhjennettävän pölysäiliön parempana, edullisempana ja pitkäikäisempänä ratkaisuna. Mikään ei nimittäin ärsytä enempää kuin se hetki kun yrität imuroida ja pölypussi onkin täyttynyt. :) Tuo on kuitenkin makuasia, tiedän että moni tykkää enemmän pölypussillisista imureista. Ja mitä olisi imuripostaus ilman kuuluisaa tiikerivideota? :) 

https://youtu.be/Np24ahmyGcI

Pisteitä Boschille kolisee 9/10, plussaa uskomattomattomasta hiljaisuudesta, erinomaisesta imutehosta, kevyesti liikkuvasta rungosta, monipuolisista suulakkeista ja kivasta ulkomuodosta. Miinusta annan pelkästään pölypussista ja myönnän nöyränä että Dyson ei ole aina kaikessa sittenkään ykkönen. :) 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuva: Bosch, imuri saatu joululahjaksi Boschilta)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg