Nyt on päästy tauluprojektissa jo niinkin pitkälle että kangas on kiinni kiilakehyksessä ja ensimmäinen kerros maalia taiteiltuna kankaalle. :) Nousin huonosti nukutun yön jälkeen jalkeille jo kuuden aikaan aamulla ja totesin että nyt puristaa jalassa kenkä ja päässä vanne samanaikaisesti. :D Kaikki kiukutti ja purin kiukkupuuskani taiteilijamaisesti kankaan edessä riehumiseen, teatraalisuuteenkin maalipensseleineni sorruin, jota onneksi kukaan ei ollut näkemässä (paitsi ehkä naapuri, koska ulkona oli hämärää ja sisällä valot päällä). Nyt mieli on jo parempi ja taulustakin tuli varsin kelvollinen... :)

Omakotivalkoinen_16022017_1283.jpg

Omakotivalkoinen_16022017_728378.jpg

Neljästä 150cm kokoisesta kiilakehyksestä koottu taulukehikko oli helppo kasata itse vasaran, puuliiman ja lyömäpalikan avulla ja sen sainkin jo aikaa sitten tehtyä. Puuvillarayonista valmistetun valmiiksi pohjakäsitellyn kankaan pingottaminen ja kiinnitys kehyksen ympärille ottikin sitten oman aikansa, sillä Clas Ohlsonin kotinikkarisarjan halvin niittipyssy oli liian heppoista tekoa eikä se purrut puukehykseen. Asteen verran parempilaatuisemmalla niittipyssyllä (eli TÄLLÄ) homma alkoi toimimaan ja alle 10 minuutissa oli kangas niitattu kiinni kehykseen. :)

Omakotivalkoinen_16022017_17826172.jpg

Kulmien taittelusta minulta toivottiin erityistarkkoja ohjeita ja tässäpä vinkit minun toteuttamaani taittelutapaan:

  1. Napakka kangas pysyy helposti siinä muodossa johon sen laittaa, tässä tapauksessa kulman korkein kohta sojottaa kohtisuoraan taivaalle
  2. Päätin tehdä taitteen käänteisellä "paidanviikkaustyylillä" - ensin taite keskeltä sisään ja sitten reunat päälle. :)
  3. Halusin että taulun reunasivut ovat mahdollisimman siistit, joten ensimmäisenä kääntyi sivupuolen taite
  4. Ylä- ja alareunat eivät taulun suuresta koosta johtuen juurikaan silmälle näy, tosin nämäkin taitteet onnistuivat erittäin hyvin
  5. Lopuksi niitit kiinnittämään taitteet paikoilleen, kolme niittiä riittänee kaiken kokoisissa tauluissa

Omakotivalkoinen_16022017_67272.jpg

Lähikuvaa taulun pinnasta... Vielä tarvitaan ainakin yksi kerros maalia, jotta saan taulun pintaan eloa ja rosoisuutta. Neljä tuubia vitivalkoista Amsterdamin akryylimaalia (sävy zink) meni tähän ensimmäiseen erään ja saman määrän veikkaan menevän seuraavaankin kerrokseen. Akryylimaali on täysin hajuton ja kuivuu hyvin nopeasti, minkä vuoksi työstämisen kanssa saa olla aika nopea. Taulu saa kuivahtaa rauhassa pari päivää ennen kuin jatkan sen kerrostamista, ja sen jälkeen värien lisäämistä. :)

Omakotivalkoinen_16022017_1277.jpg

Omakotivalkoinen_16022017_1285.jpg

Näissä tunnelmissa toivottelen kaikille ihanaa iltaa!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg