Joskus sitä sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kuten eilen Suomalaisessa Kirjakaupassa kävi. Alelaarista löytyi sekä Karita Tykän Hyvää Huomenta -reseptikirja sekä Maryam Razavin EXCLSV -tyylikirja, jotka molemmat ovat keikkuneet mielessäni jo jonkin aikaa. Mukaan lähti myös Harber's Bazaarin Fashion -muotiopas sekä pari muuta mukavaa teosta... :)

Omakotivalkoinen_26022017_1434.jpg

Omakotivalkoinen_26022017_273872.jpg

Karita Tykän Hyvää Huomenta -reseptikirja sisältää herkullisia raakaruokareseptejä, joita täydentää Viola Minerva Virtamon upeat kuvat. Kokeilulistalle meni heti mm itse tehty mantelimaito, mintulla maustettu matcha-latte, laventeli-mustikkakakku sekä pinaatti-avokadopiirakka.

Toinen ruokaan liittyvä aleostokseni on Suomen ensimmäisen Master of Wine -tittelin saaneen Essi Avellanin Champagne, joka vie lukijansa tutustumaan maailman maineikkaimpien samppanjatalojen ja kiinnostavien pientuottajien toimintaan. Kirja sisältää samppanjatietouden lisäksi alueellisia vinkkejä matkailijan perspektiivistä tarkasteltuna. Varsin mielenkiintoinen opas alehintaan 4,95€. :)

Omakotivalkoinen_26022017_787872.jpg

Maryam Razavin EXCLSV kertoo 39:n inspiroivan ja trenditietoisen muotivaikuttajan tarinan, joukossa mm. Mikko Leppilampi, Anna Abreu, Jaana Pelkonen, Mert Otsamo, Tiia Vanhatapio sekä Jukka Hildén. Itsevarmuuteen ja oman tyylinsä löytämiseen painottuva kirja on motivointiteos, josta tulee hyvälle mielelle. :)

Omakotivalkoinen_26022017_7283782.jpg

Agatha Christien manttelinperijän Sophie Hannahin Suljettu Arkku jatkaa Hercule Poirotin salapoliisitutkintoja uuden jännittävän rikosmysteerin muodossa. Kun Sophie Hannah kolme vuotta sitten valittiin Agatha Christien perikunnan toimesta jatkamaan Dame Agathan työtä Hercule Poirotin uusina harmaina aivosoluina, olin hieman häkellyksissäni ja pessimistisesti ajattelin että nyt mennään nokka kohti metikköä ja kovaa. Hannahin ensimmäinen teos Nimikirjainmurhat lunasti kuitenkin paikkansa ja kirja tempaisi mukaansa aivan samalla tavoin kuin Agatha Christien ajatustenjuoksu aikaisemmin - täydellisen piinaava juoni aivan kuin kirjailija ei olisi koskaan vaihtunutkaan. :)

Harper´s Bazaarin Fashion - Your Guide to Personal Style on nimensä veroisesti muotiopas. Minikokoisessa kirjassa käydään läpi mm pukukoodeja ja jaetaan tyylitaitureiden vinkkejä oman persoonallisen tyylin luomiseen. Hintaa tälläkin 4,95€, joten siihen nähden varsin kelpo teos. :)

Heli Vaarasen omaelämänkerrallinen Sunnuntaina Manhattanilla kertoo 1980-luvun mallimaailmasta Amerikan jetsetpiireissä. Suomalainen naapurintyttö Heli suuntasi Kokkolasta kohti maailman metropoleja ja teki upean uran Pariisin, Tokion ja New Yorkin mallimaailmassa. Ihana hyvän mielen kirja, jonka muotikuvat ovat suoraan kuin Kauniiden ja Rohkeiden ensimmäiseltä kaudelta pöyhkeine kiharoineen ja isoine olkatoppauksineen. :)

Omakotivalkoinen_26022017_1433.jpg

Edellä mainittujen lisäksi ostin vielä tarjouksessa olleen Marie Kondon KonMarin suomenkielisen kakkososan (Iloa säkenöivä järjestys), jonka ahmin ilmestymisensä aikaan englanninkielisenä. Suomenkielisen kirjan lukemisen aloitin eilen ja se tyssäsi totaalisesti sivun 31 kohdalla - todella surkeasti suomennettua tekstiä ja hirveästi kirjoitusvirheitä, jotka häiritsivät lukemisen soljuvuutta. En ole äidinkielen mestari enkä yleensä reagoi satunnaisiin taivutus- tai oikeinkirjoitusvirheisiin, mutta nyt niitä oli liikaa ja epäjohdonmukaiset lauserakenteet saivat minut rullaamaan tekstiä edes takaisin pariinkin otteeseen ymmärtääkseni mistä onkaan kyse. Hutiostos, joka tuli tehtyä liian pikaisin perustein... jonka silti aion lukea loppuun jossakin vaiheessa, kunhan motivaatio taas palaa. :)

Semmoista tällä kertaa, nyt nenä kiinni Hercule Poirotin seikkailuihin. Leppoisaa sunnuntaita kaikille! :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg