Kevään sisustuskärpänen puraisi oikein kunnolla ja kuten otsikkokin paljastaa, on vuosia sitten tuunaamani oksarekki tehnyt jälleen paluun makuuhuoneeseen. IKEA STAJLIG -teräshenkarit ovat niin ohuet etteivät ne pysyneet kunnolla kaarevalla oksalla paikoillaan, ratkaisuksi alaspäin valumiselle keksin niin nerokkaan jutun, että itsekin yllätyin luovuudestani. :)

Omakotivalkoinen_09032017_1665.jpg

Omakotivalkoinen_09032017_7827812.jpg

Valkoiseksi maalatun oksarekin tuunausohjeita kysytään edelleen ahkerasti, joten pieni kertaus ei liene pahitteeksi nyt kun aihe on itsellenikin ajankohtainen. Kun olet löytänyt metsästä oikeanlaisen oksan, kuivata sitä sisätiloissa parista päivästä viikkoon, riippuen missä kunnossa olet oksan löytänyt (poimittu maasta vai leikattu oman metsän puusta). Kuivumisen jälkeen kuori oksan pinnasta kaikki irtoava aines, hio oksa hiekkapaperilla sileäksi ja poista hiontapöly kostealla vanhalla pyyhkeellä tai rätillä. Tämän jälkeen voit halutessasi maalata oksan, mikä tahansa kalustemaali (esim Clas Ohlsonilta) kelpaa. Maalin väristä ja toivotusta peittoasteesta riippuen saatat joutua maalaamaan oksan pariin kertaan, oma oksani on maalattu kahdesti. 

Omakotivalkoinen_09032017_1671.jpg

Omakotivalkoinen_09032017_1674.jpg

Oksarekin ripustamiseen on monta vaihtoehtoa. Kattoon kiinnitettyihin koukkuihin sopii kaiken näköiset teräsketjut ja verhovaijerit, jotka U-muotoisesti kannattelevat oksaa ilmassa. Itse halusin oksan olevan mahdollisimman pelkistetty ja "leijuva", ja valkoinen verhovaijeri katoaakin hyvin valkoisten seinien joukkoon, korostaen oksalla roikkuvia vaatteita. 

Omakotivalkoinen_09032017_1675.jpg

Omakotivalkoinen_09032017_1677.jpg

Oksan kaareva muoto saattaa aiheuttaa henkarien liukumista ja totesinkin että IKEA STAJLIG -henkarit ovat niin ohutta ja liukasta tekoa, että vaatteet kerääntyivät oksan keskikohtaan yhdeksi isoksi nipuksi. Sain aikoinaan lukijaltani vinkin, että oksaan kaiverretut pienet railot auttavat mikäli ongelmaa esiintyy. En kuitenkaan raaskinut rakasta oksaani alkaa kaivertamaan, sillä oksan toinen pää on ohuehko ja myös sen täytyy kestää reilusti painoa... ja esteettisistä syistä tykkään pitää oksaa juuri niin päin, että painavimmat vaatteet kuten takit tulevat oksan ohuimpaan päähän.

Henkareiden liukumista ehkäisevä niksi syntyi mielessäni ihan extemporena ollessani ruokakaupassa deodorantti-ostoksilla. Vastapäisellä hyllyllä roikkui Iberon pieniä ja läpinäkyviä hiuslenksupaketteja ja välittömästi ne nähdessäni sain ahaa-elämyksen - nuohan ovat suorastaan täydellinen apu ongelmaani! :) Pujotin läpinäkyvät hiuslenksut oksan ympärille niihin kohtiin joihin halusin henkarit roikkumaan, noin 6cm etäisyydelle toisistaan, ja ne naamioituivat oksaan niin hyvin, ettei niitä huomaa paljaalla silmällä kuin ihan läheltä. :)

Omakotivalkoinen_09032017_1668.jpg

Semmoinen tarina ja tämmöinen on lopputulos! Ja tästä päästäänkin hyvin siirtymään huomisen postausaiheeseen, joka on olohuoneen uudelleen uusittu uusi järjestys. :) Ah, olen niin kaivannutkin tätä sisustamisen kipinää, ja odottakaapas kun huomenna paljastan mitä olen olohuoneeseen kehitellyt... :)

Ihanaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


Arrowvasen.jpgLouisPoulsen_AjFloor.jpgIkeaStajlig.jpgMica12cm.jpgClasOhlson_verhovaijeri.jpgArtek60.jpgArrowoikea.jpg