Valkoisen Artekin 91 -mallin mukaisen kirppikseltä ostetun ruokapöytäni maalipinta on pysynyt tosi siistissä kunnossa ja sen osalta olen edelleen enemmän kuin tyytyväinen. Yksi iso vika ruokapöydässä kuitenkin on - se on alkanut käytössä heilumaan ja huojumaan, ja ongelma tuntuu menevän päivä päivältä pahemmaksi. Olen kiristänyt ruuveja lukemattomia kertoja ja kuukausi sitten vaihdoin ruuvit kokonaan uusiin ja järeämpiin, muttei korjausyritykselläni ollut mitään vaikutusta. Eilen minulla meni kirjaimellisesti kuppi nurin, kun pöydän ääreen istuessani puolillaan olevan juomalasin sisus läikkyi kuin merivesi kalastuspaatissa myrskysäällä ja kasteli puhelimeni. Jotain täytyy nyt tehdä, jotta saan tämän dilemman pois päiväjärjestyksestä...

Omakotivalkoinen_15042017_1277.jpg

Kuten alla olevasta videosta näette, ei pöytää tarvitse juurikaan tökkiä kun se jo huojuu kuin koivunoksa tuulessa. Pahinta on jos pöydän ääressä istuu samanaikaisesti neljä tietokonetta näpyttelevää ihmistä, silloin pöytä heiluu kuin Linnanmäen karuselli, eikä pöydällä parane olla juomalaseja sen enempää kuin kukkamaljakkoakaan.

Kävin Artekin myymälässä tökkimässä ja ravisuttelemassa aitoja Artekin pyöreitä pöytiä ja pakko todeta että niissäkin on havaittavissa samaa huojuntaa, vaikkakaan ei onneksi ihan tässä mittakaavassa. Nyt odotankin Artek-ammattilaisilta vastausta sähköpostiini, että olisiko heillä minkäänlaista niksiä, jonka avulla pöydän saisi tasapainotettua. Kirppispöytäni kansilevy on tukeva kuin tukki, jalatkin ovat jämäkät eivätkä taivu L-taitteesta yhtään, mutta silti pöytä on hyvin epävakaa. Lattian kaltevuudestakaan ei ole kyse ja mittasin että pöytäni jalat ovat samalla etäisyydella pöytälevyn reunasta kuin Artekin myymälässä esillä olleissa pöydissäkin, joten jalkojen paikkakaan ei voi olla syyllinen keinunnalle... 

Valkoisetpoydat.jpg

Suutuspäissäni aloin eilen katselemaan uutta ruokapöytääkin, jonka aion todellakin ostaa jos en saa tuota kirppispöytäni huojumista pikaisesti kuriin. Artekin varmasti aito ja alkuperäinen pyöreä vitivalkoinen 91-pöytä olisi unelma (tietysti :D), mutta myymälässä esillä olleiden mallipöytien heilumisen vuoksi taidan lakaista tämän unelmani maton alle pysyvästi. Ruokapöytä jos jokin on sellainen kaluste, jonka pitää olla vankka ja vakaa. Artekin pitkulainen 82B-pöytä olisi automaattinen vaihtoehto 91-mallin korvaajaksi, mutta pitkulaisessa pöydässä L-jalka ei pääse mielestäni kunnolla oikeuksiin - pyöreä muoto yhdistettynä L-jalkaan on vaan niin täydellinen kombinaatio, ettei kantikkuus oikein houkuttele...

Kartellin Four -pöydän jalkojen erikoinen asettelu näyttää kivalta ja ohut pöytälevy keveältä, mutta koska kansi on lasia, ei tämäkään ole sellainen jota voisin harkita. Muuton Base pöydässä ihastuin ohuisiin jalkoihin ja sirouteen, mutta kansilevyn alareunan levikkeestä ja jalkaliitoksen pyöristyksestä en pidä... huoh! :)

Puureuna_ruokapoydat.jpg

Yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto voisi olla vanerikantinen laminoitu pöytä, jonka reunaan on jätetty puunsävyä näkyviin. Pöydässä yhdistyisi parikin seikkaa, jotka toimisivat sisuksellisesti hyvin yhteen kodin yleisilmeen kanssa. Vanerinen reuna toisi valkoiselle pöydälle ja ruokailunurkkaukseen lämpöisyyttä, ja se toimisi yhtenäistävänä yksityiskohtana tammiparketin kanssa. Samalla saisin väriparin pöydälle haaveilemastani tammipuisesta BEdesign Lily-kulhosta... Pöytämalleja löysin kaksi, joista pidän: Muuton 70/70 sekä Hayn T12 -mallin pöydät. Muuton 70/70 on ehkä hieman enemmän mieleiseni, sen ohut pöytälevy on todella siro ja teräksiset jalat hyvällä tavalla modernit ja erilaiset... pannaan siis harkintaan mahdollista pöytähankintaa varten.

Tammipoyta.jpg

Tamminen ruokapöytä on kertakaikkisen kaunis ja aina silmäni nauliintuvat Swedesen Bespoken kaltaisiin pöytämalleihin, mutta omassa kodissani tälläisestä voin vain haaveilla. Vanha tamminen parketti ei soinnu yhteen vaaleiden puunsävyjen kanssa ja siksi minun on turha tämän enempää edes miettiä moisia kaunottaria... Vinkkinä vielä: jos asioitte Helsingin keskustassa, käykäähän katsomassa Citycenterissä sijaitsevan Habitatin huonekaluvalikoimaa - siellä jos missä on upeita tammipuisia ruokapöytiä, tuoleja sekä lipastoja heille / teille jotka sellaisia etsitte. ♥︎

MustatRuokapoydat.jpg

Myös musta ruokapöytä houkuttelisi, mutta todellisuus lyö tässäkin vasten kasvoja. Ruokailunurkkaus on meillä niin pieni, ettei sinne kannata pikimustaa ruokapöytää sovitella. Kaiholla aina katselen Instagramissa isoja ruokailutiloja, joissa mustan modernin ruokapöydän päällä on upea valaisin tai parikin, ja sen ympärillä kauniita tuoleja ja paljon tilaa... Isomman ruokailutilan takia en kuitenkaan viitsi muutoin kivaa kotia vaihtaa toiseen, joten siihen on tyytyminen mitä on. :) Skagerakin Georg tai linjakkaan kevytrakenteinen Hay T12 olisivat ensimmäisiä, joita harkitsisin mikäli mustalle ruokapöydälle voisin antaa mahdollisuuden. Menun Snaregade ihastuttaa pyöreän muotonsa puolesta myös kovasti...

Omakotivalkoinen_16022017_1283.jpg

Nyt vaan odottelua että Artekilla osattaisi antaa jotakin vinkkiä, mitä en ole itse tajunnut vielä kokeilla. Jonkinlaista rautalevyäkin zoomailin jalkojen ja pöytäkannen väliin, mutta tokkopa sekään auttaisi, sillä jalat ovat erittäin tukevasti kiinni kannessa nytkin. Jos siellä ruudun takana joku osaisi minua auttaa tai jos mieleesi tupsahtaa jokin dilemmatohtorin patenttiratkaisu jota voisin kokeilla, olisin ikuisesti kiitollinen! ♥︎

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat Artek, Muuto, Hay, Swedese, Kartell, Skagerak, Menu. Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg