Olen vuoden alusta asti katsonut tarkemmin mitä suuhuni laitan ja siirtynyt syömään pääosin raakaravintoa, eli ruokaa joka on mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Jokapäiväiseen ruokavaliooni kuuluu mm. avokado, tuoreet marjat, pähkinät, salaatit sekä chia-siemenet. Olen keskittynyt kaloritaulukoiden sijaan ruoka-ainesten ravintoarvoihin ja syönyt säännöllisesti itselleni sopivan kokoisia annoksia ja tarvittaessa santsannut toisenkin lautasellisen jos on ollut tarpeen. Olen opetellut kuuntelemaan oman kehoni viestejä ja siinä kehittynytkin valtavasti kolmen kuukauden aikana...

Omakotivalkoinen_06042017_2304.jpg

Omakotivalkoinen_06042017_2287.jpg

Omakotivalkoinen_06042017_2289.jpg

Postauksen kuvituksena on tämän päiväinen ruokani, joka koostui jääsalaatista, babypinaatista, vuonankaalista, avokadosta, luumutomaatista sekä kaupan tuoretiskiltä ostetusta (kaupan omassa uunissa valmistetusta) savulohesta. Ruoan lisäksi herkuttelin jälkkäriksi mansikoita ja pensasmustikoita, sekä itse puristettua appelsiini-sitruunamehua. Ruoan jälkeen olo on sopivan täysi muttei ollenkaan ähkyinen, eikä vatsa ole enää turpoillut ollenkaan samaan malliin kuin viljoja syödessäni. Ruokaväsymystäkään ei ole ilmennyt, tälläisen ruokahetken jälkeen tekee mieli lähteä mielummin lenkille kuin pikku tirsoille. :)

Omakotivalkoinen_06042017_2292.jpg

Omakotivalkoinen_06042017_2291.jpg

Kävin tänään pitkästä aikaa vaa´alla katsomassa millainen vaikutus ruokavaliolla on ollut painonlaskuun. Vaatteiden istuvuudesta tiesin jo etukäteen että muutama kilo ylimääräistä turvotusta ja pöhötystä on karistettu, mutta siitä huolimatta leukani loksahti auki vaa´an ilmoittaessa 5kg pienemmän lukeman. Olen virallisesti ns. tavoitepainossani, vaikkakin luovuin vaakalukemiin turvaamisen jo tammikuun puolella - enää ei ole väliä mitä vaaka sanoo, jos olo on hyvä. :)

Omakotivalkoinen_06042017_2303.jpg

Omakotivalkoinen_06042017_2295.jpg

Sanoisinkin että elämäntapamuutokseni on tuonut elämääni pelkästään hyviä asioita. Olen energisempi, mieli on kirkkaampi (järki ikäänkuin leikkaa terävämmin, kiitos saksanpähkinöiden ja avokadon :D), ja fyysinen vointi selkäkipuani lukuunottamatta on kuin terveellä lapsella. :) Jalkaan säteilevälle selkäkivulle muuten löytyi eilen viimein syykin - lannerangan fasettiartroosi, joka tarkoittaa L5 ja S1 nikamien nivelrikkoa, jonka lisäksi minua piinaa oikeasta lonkasta tehty "löydös". Vaivojen tutkiminen on vielä kesken, joten asian vakavuutta en vielä tarkalleen tiedä... muuta kuin se että alaselän ja lantion nivelrikkoa ei voi parantaa ja jos tämä vaiva on nopeasti etenevää sorttia, saan hyvästellä tanssiharrastukseni hyvinkin nopeasti. Asiat kuitenkin asioina yksi kerrallaan, ja positiivisin mielin eteenpäin hetkittäisesti karmeiksi äityvistä hermokivuista huolimatta. Elämä on... :)

Kivaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg