Yhteistyössä K-Market Aurinkolahti

Vappuaaton brunssi on meidän perheessä perinteeksi muodostunut tapa juhlistaa työläisten juhlapäivää. Vapun ruokaostokset teimme lähikaupastamme K-Market Aurinkolahdesta, jonka valikoimasta löytyy niin salaattitarpeet kuin vappunaamaritkin. K-Market ketjussa pidämme sen yrittäjävetoisesta vuorovaikutteisesta toimintamuodosta, jossa asiakas on todellinen henkilö ja kohtaaminen kaupan henkilökunnan ja kauppiaan kanssa on paljon muutakin kuin maksutapahtuma kassakoneella.... ja siksi olenkin erittäin onnellinen tästä yhteistyömahdollisuudesta oman lähikauppani kanssa. :)

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

K-Market Aurinkolahden ovesta sisään astuessa vastassa on lämminhenkinen tunnelma ja tuntuu kuin olisi tullut kylään hyvän ystävän luo. Kauppiaspariskunta ja ihanat työntekijät välittävät vilpittömästi asiakkaistaan ja pyrkivät parhaansa mukaan vastaamaan asiakkaidensa toiveisiin, joka näkyy mm. tuotevalikoimassa ja monissa tutuiksi tulleissa kasvoissa, jotka viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen asioivat meidän perheen ohella saman kaupan käytävillä tuotteita valikoiden. HeVi-osastolta (hedelmät ja vihannekset) löytyy runsaasti kausituotteita ja erikoisempiakin hedelmiä, joista itse olen erityisen iloinen. Ja mainittakoon, että myös Methodin siivoustuotteita löytyy kyseisen kaupan hyllystä. :)

Vappubrunssi_Kmarket_Aurinkolahti_Omakot

Vapun vietto alkoi meillä leppoisissa tunnelmissa myöhäisen herätyksen ja vappubrunssin valmistamisen merkeissä. K-Market Aurinkolahden valikoimasta löytyi kaikki tarvittava täydellisen herkkuhetken luomiseen ja menulla oli äitini valmistaman maailman parhaan siman lisäksi raikkaita sateenkaarivartaita, mustikka-aurajuustosalaattia ja itse tehtyä sitruunaista mango-juustokakkua. 

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

Sateenkaarivartaat ovat nopea, helppo ja kaunis herkku, joiden valmistukseen tarvitset Valion Salaneuvosjuustoa (tai muuta kiinteää juustoa), ananasta, cantaloupemelonia, mansikoita, mustikoita sekä vihreitä ja tummia viinirypäleitä. Juuston maku sopii täydellisesti makeiden hedelmien ja marjojen kanssa, tätä yhdistelmää kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_omakot

Mustikka-aurajuustosalaatti se vasta superhyvää onkin - vihreän salaattipohjan joukkoon ripoteltujen mustikoiden makea kirpsakkuus täydentää aurajuuston vivahteita upeasti. Salaattipohjan voit rakentaa täysin oman fiiliksen mukaan, minulla oli tällä kertaa kolmen kombona jääsalaattia, baby-pinaattia ja rucolaa. 

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

K-Menun resepteistä bongasin herkullisen oloisen mango-juustokakun ohjeen, josta tein omanlaisen muunnelmani. Makeahko juustokakku saa tasapainoa sitruunan kirpeydestä ja tätä täytyy tehdä uudestaankin. Sitruunainen mango-juustokakku on erittäin helppo valmistaa ja jos minäkin onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä, onnistuvat varmasti kaikki muutkin. :)

Sitruunainen mango-juustokakku

Keksipohja

  • 200g täysjyvädigestivekeksejä
  • 75g voita

Täyte

  • 5kpl liivatelehteä
  • 2dl vispikermaa
  • 1prk (250g) maitorahkaa
  • 1rs (180g) Valio Viola sitruunatuorejuustoa
  • 3/4dl sokeria
  • 2rkl sitruunan mehua

Kiille

  • 3prk Piltti mangososetta
  • 3kpl liivatelehteä
  • 2rkl vettä

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20-24 cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta sitruunan mehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos tuorejuusto-rahkatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti joukkoon nostellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi tai jopa yön yli.

Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon sekoittaen samalla hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 1-2 tunniksi.

Irrota kakku vuoan reunoista varovasti kuuman veden alla lämmitetyllä veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

Äitini omalla salaisella reseptillä valmistettu sima on maailman parasta... eikä vappu ole vappu ilman mamman simaa. :)

Vappubrunssi_KMarket_Aurinkolahti_Omakot

K-Market Aurinkolahdessa on todellista ainesta Suomen parhaaksi lähikaupaksi. Sen merellinen sijainti mahdollistaa lähialueiden asukkaiden lisäksi Aurinkolahden rannassa ja Uutelan ulkoilualueella vieraileville laadukkaan ja monipuolisen valikoiman retki- ja picnic-eväitä salaattibuffetista tuoretuotteisiin ja höyryävän kuumaan kahviin ja kaakaoon. Lisäksi valikoimasta löytyy kauniita kukkia (minun kantispaikkani kukkaostoksille :)), tarpeellisia taloustarvikkeita sekä laaja kattaus hyvinvointituotteita ja erikoisruokavalioihin sopivia spesiaaliaineksia. 

K-Market Aurinkolahden Facebook-sivuilla voitte käydä tutustumassa tarkemmin kaupan tarjontaan ja ihanaan kauppiaspariskuntaan, ja jos suuntaatte Aurinkolahteen niin käykää ehdottomasti tutustumassa tähän mielettömään kauppaan ja sen henkilökuntaan! ♥︎

Iloista ja pirskahtelevaa vappua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

Yhteistyössä K-Market Aurinkolahti


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg