Oletko koskaan miettinyt miksi vaivalla olohuoneen pöydälle tehty sisustusasetelma ei näytäkään yhtä hyvältä kuin lehtien kuvissa? Vastaus siihen on todennäköisesti symmetria, toisin sanoen liiallinen suoraviivaisuus ja tasalinjaisuus eri esineiden välillä. Pöydälle tai hyllylle tehdyissä asetelmissa ja esinekokonaisuuksissa kannattakin hyödyntää mielikuvaa suurkaupungin siluetista, jossa on selkeää korkeusvaihtelua...

Omakotivalkoinen_06052017_2634.jpg

Omakotivalkoinen_06052017_2634_2.jpg

Yllä oleva kuva ei ole paras mahdollinen esimerkki kauniista asettelusta, mutta siinäkin toteutuu tuo kaupungin kattoja halkova siluettimainen epäsymmetria. Eri tasolla olevat esineet ja niiden muotojen vaihtelu saa pöydän näyttämään rennolta ja tahattomasti aikaansaadulta, sekä silmälle miellyttävältä katsella. 

Omakotivalkoinen_06052017_2632.jpg

Omakotivalkoinen_06052017_2622_2.jpg

Extravinkkinä vielä, että esineiden kokojen ja korkeuksien lisäksi kannattaa valita sommitelmaan erilaisia struktuureja sekä materiaaleja. Mattaa (posliiniruukut) ja kiiltävää (kynttiläpurkit), elävää (kukat ja kasvit) ja elotonta (teräs), pehmeää (kankainen Tom Ford -kirja) ja kovaa (loput kirjat), tavanomaista (kaukosäädin :D) ja veikeää (Eamesin lintu). Tavaraa ei tarvitse olla pöydän täydeltä kuten minulla tällä hetkellä, vähemmälläkin määrällä saa rakennettua harmonisen ja rennon siluettia mukailevan asetelman. 

Omakotivalkoinen_06052017_2622.jpg

Tätä vinkkiä kannattaa hyödyntää kaikkien piensisustusesineiden asettelussa aina kirjahyllyistä lipastojen päällisiin. Liian tasaiset rivit ja pinot näyttävät usein tylsiltä ja jo parilla eri kokoisella tavaralla tai kirjojen pystyrivejä ja vaakapinoja sekoittamalla saa aikaan ihania kokonaisuuksia ja silmäniloa. :)

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg