Tunnelmallinen parveke

Meillä on lasitettu parveke joka ei kooltaan päätä huimaa, koko on 3x5m eli noin 15m2. Kahdella seinällä on asuntomme ikkunoita, ulkoseinä pelkkää lasia. Ainoastaan yksi seinä on umpinainen, muttei tietenkään kantava. Olisin niin mielellään halunnut siihen jotakin hyllyä tms. mutta mutta… onko kellään mitään ideoita?

Maalasin jokin aika sitten lattian puuritilät Tikkurilan Valtti Akvacolorilla tumman harmaaksi (sävy 5088 turve). Lopputulos on parempi kuin vanha vihertävä painekyllästetty puu. Silti joku mättää…

Vanhat punertavat parvekekalusteet vein varastoon odottamaan uutta kotia ja siirsin väliaikaisesti luonnonvalkoisen jättinojatuolin tilalle. Myös aikaisemmin olohuoneessamme palvellut lattiavalaisin siirtyi parvekkeelle.

IMG_5691.JPG

Tässä parvekkeemme viime kesänä.

IMG_6452.JPG

IMG_6458.JPG
Ja tässä nyt!
En ole kukka-ihminen joten kukkia en parvekkeelle tahdo. Timantti tuijaa olen miettinyt, mitenhän se
kestäisi ruukussa länsiparvekkeella, onko kellään tietoa?
large.jpg
Timantti tuija – Plantagen
Olen nähnyt todella tunnelmallisia ja kauniita terasseja sekä puutarhoja mutta parvekkeita en niinkään. Mielikuvissani parveke olisi kutsuva, pehmeät istumapaikat, pörröiset huovat (näillä helteillä :D), kauniita yksityiskohtia kuten esim. se tuija suuressa ruukussa. Olisi kynttilöitä ja tunnelmavalaistusta iltojen pimetessä… Plaah, olen pähkäillyt parvekettamme alkukeväästä asti enkä vieläkään keksi mitään järkevää. Ehkä sitten ensikesänä 😉

6 kommenttia “Tunnelmallinen parveke

  1. Emmi: Tuo jättinojatuoli on Furninovan Buffalo, jonka aikoinaan tilasin Kodin1:sen nettikaupasta. 🙂 Tosi ihana ja muhkea tuoli, mutta valkoisen tekstiiliverhoilunsa vuoksi liian vaikeahoitoinen lapsi- ja koiraperheeseen. Uuteen kotiin päätyi tuo aikoinaan. 🙂

 1. Heippa! Luen blogiasi säännöllisesti ja oon saanu paljon inspiraatiota siitä 🙂 Kiitos! Nyt ollaan laittamassa parveketta kuntoon ja tuli mieleen teidän ihana parveke. Minkälainen lattia teillä on nyt terassilla? Onko se komposiittia vai painekyllästettyä puuta? Oletko käsitellyy sitä jotenkin?

  1. Tähtönen: Meillä painekyllästettyä puuta olevat ritilät parvekkeen lattialla ja maalasin ne pari vuotta sitten tummanharmaalla Tikkurilan Valtti Akvacolorilla (sävy turve 5088) kahteen kertaan. Pienen paikkauskäsittelyn tein tuossa keväällä, kun väri oli paikoitellen hieman kulunut ja läpikuultava. 🙂 Meidän lattia oli maalausvaiheessa 8-vuotta vanha, joten se imi tosi hyvin maalia ja väriä itseensä.

 2. Heips! Mulla partsiremppa mielessä ja juuri tuollainen samanlainen lattia eli vihertävä laudoitus pitäisi saada muun väriseksi. Pitikö ennen maalausta tehdä jokin esikäsittelyä, hionta, maalipesu tms? Kotinne on tällä hetkellä aivan upea!

  1. Marjo: En tehnyt esikättelyjä lainkaan vaan imuroin pahimmat pölyt pois ja aloin tuumasta toimeen. 🙂 Olisi tietysti hyvä tehdä kevyt pintahionta, jotta puu on mahdollisimman imeväinen, mutta minulla onnistui lattian sävytys ilmankin. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *