Tunnelmallinen parveke

Meillä on lasitettu parveke, joka ei kooltaan päätä huimaa. Parvekeen mitat ovat 3x5m eli 15m2. Kahdella seinällä on asuntomme ikkunoit ja ulkoseinä on pelkkää lasia. Ainoastaan yksi seinä on umpinainen, muttei tietenkään kantava. Olisin niin mielellään halunnut siihen jotakin hyllyä tms. mutta mutta… onko kellään mitään ideoita?

Parvekkeen sisustus ja puun väriset kalusteet Omakotivalkoinen sisustusblogi

Yläpuolelta näet miltä parvekkeemme näytti viime kesänä. Maalasin jokin aika sitten lattian puuritilät Tikkurilan Valtti Akvacolorilla tumman harmaaksi sävyllä 5088 turve. Lopputulos on parempi kuin vanha vihertävä painekyllästetty puu. Silti joku mättää… Vanhat punertavat parvekekalusteet vein varastoon odottamaan uutta kotia ja siirsin väliaikaisesti luonnonvalkoisen jättinojatuolin niiden tilalle. Myös aikaisemmin olohuoneessamme palvellut lattiavalaisin siirtyi parvekkeelle.

Parvekkeen sisustus ja sisätilojen kalusteet Omakotivalkoinen sisustusblogi
Parvekkeen sisustus ja sisätilojen kalusteet Omakotivalkoinen sisustusblogi

Ja tässä on parvekkeemme nyt… En ole kesäkukka-ihminen, joten kukkia en parvekkeelle tahdo. Timanttituijaa olen miettinyt, mutta mitenhän se kestäisi ruukussa länsiparvekkeella, onko kellään tietoa?

Olen nähnyt todella tunnelmallisia ja kauniita terasseja sekä puutarhoja, mutta parvekkeita en niinkään. Mielikuvissani parveke olisi kutsuva ja sieltä löytyisi pehmeät istumapaikat, pörröiset huovat (juu näillä helteillä 😀 ), ja kauniita yksityiskohtia kuten esimerkiksi timanttituija suuressa ruukussa. Olisi kynttilöitä ja tunnelmavalaistusta iltojen pimetessä… Plaah, olen pähkäillyt parvekettamme alkukeväästä asti enkä vieläkään keksi mitään järkevää. Ehkä sitten ensi kesänä… 😀


Comments are closed.