Nyt meni hermo… murinaa matoista :)

En saanut unta, joten ajattelin tehdä teille silmät sikkurassa yöpostauksen matto-ongelmastani. 🙂

Kyselin pesuloista hintahaarukkaa meidän valkoisten nukkamattojen pesetykseen. Apuva, mitkä neliöhinnat pk-seudulla. 🙁 Samalla hinnalla mitä pesetys tulisi maksamaan, saa jo lähes kokonaan uuden maton kaupasta. Tottahan toki pesulapalvelut maksavat, en mie siitä motkota, mutta useammassa paikassa hinnat ovat kyllä kaikkea muuta kuin kohtuulliset. 🙁 Asiaa ei myöskään helpota, että osa matoista vaatii kemiallisen pesun ja osa laakapesun, menee liian vaikeaksi. Suojauskäsittely olisi myös plussaa, mutta sellaista ei monessakaan paikassa ole tarjolla. Yleinen ehdotus oli, että ostan itse kaupasta mattojen suojasuihkeen ja suojaan ne itse. Ei hyvä vaihtoehto, sillä se aine haisee ihan karmealta ja köhäinen koiramme ei ainakaan kestä sitä, saati alle 3-vuotias tyttömme. 🙁

Meidän Osta Carpetsin Rhapsody-nukkamatot ovat laadukkaita ja ihania, siksi ne ovat ehdottomasti pesetyksen arvoiset. Alkoi kuitenkin nyt mietityttämään, että olisiko parempi hankkia syksyn ja kevään loskakelien ajaksi edullisesti uudet nukkamatot, jotka voisi itse pestä kesäisin mattolaiturilla tai sukulaisen mökillä?? Eli kahdet matot – edullisemmat käytössä syksyisin ja keväisin, kun kura ja lika tulee sisälle asti ja paremmat matot talvi- ja kesäkäyttöön, kun likaa on vähemmän (tai ainakin tarttuu huonommin mattoon). 

Mitä mieltä te olette?? Onko teillä niin sanottuja “parempia mattoja”, joita varjelette pahimmilta kurakausilta vai pesetättekö matot tarpeen vaatiessa?? 

50873c1dc98c7e3036000009.jpg

Hobbyhallista löysin valkoisen Koodi Shine-maton, joka näyttää aika kivalta. Onko kenelläkään teistä kokemusta tuosta matosta? Onko ohut liru vai muhkea, irtoaako paljon lankoja ja millainen on tuo pohja? Tuotetiedoissa luki että pohja on liukumisen estävä, mutta jäi epäselväksi että onko pohja paksu vai sellainen, joka menee ruttuun helposti. Lisäksi kiinnostaisi tuo valkoisen sävy, taittaako paljonkin kermaan? Kaikki info tuosta Koodi Shine-matosta otetaan mieluusti vastaan!! 🙂

50873c22c98c7eff6200006e.jpg

50873c1cc98c7ed019000010.jpg

Ja jos teillä on suositella hyvää pesulaa matoille, mieluiten Helsingin seudulta, niin ilahtuisin kovasti. Viestiä ja suosituksia voitte laittaa joko kommenttiboksiin tai sitten sähköpostiin (miia(a)omakotivalkoinen.fi). Kiitos jo etukäteen! <3 <3

Nyt on pakko yrittää mennä takaisin nukkumaan, jos edes pari tuntia ehtisi torkkua ennen kuin juniori herää pirteänä uuteen päivään. 🙂

Moikat! <3

75 kommenttia “Nyt meni hermo… murinaa matoista :)

 1. Hej, meillä on käytössä VMCarpetin Tessa nukkamattoja, sekä eteisessä että olohuoneessa, ja täytyy sanoa että ainakin niiden laatu on mielestäni kiitettävän hyvää. Olin aivan varma että olohuoneeneen matolle 4v pikkuneidiltämme kaatuneen punaviinimarjamehutahran poisto olisi pesulassa mahdotonta. Mutta iloksemme saimme todeta pesulakäynnin jälkeen maton olevan lähes kuin uusi 🙂 Meillä täällä länsi-suomessa pesulahinnat ovat inhimillisiä, onneksi :)<br />
  <br />
  Toivottavasti löydät jonkin hyvän ratkaisun 🙂

  1. M: VM Carpetin matot ovat todella laadukkaita. Ne vaan kustantavat melko paljon ja kun meillä jo on hyvät, mutta likaiset matot, en raaski ihan noin hintavia mattoja harkita. Tahdon ehdottomasti pesettää meidän Rhapsodyt, mutta hinta hirvittää. jos ne pesee kaksi kertaa vuodessa, niin kuin suositus on, saan sillä summalla jo kokonaan uudet matot. Autottomuus ei myöskään helpota tätä ongelmaani, matot on vaikea kuljettaa kovinkaan kauas… Ärrgggh. 🙂

  2. Pakko kommentoida.. Minulla myös valkoiset Tessa matot ja olen pessyt ne aina käsin tai puutarhaletkulla (painesuutimella). Matot on 8v nyt vanhat eivätkä kyllä ole vieläkään mitenkään huonot tai likaiset!!

  3. Anna: Kiitokset kommentistasi! &hearts; VM Carpetin matot ovat todella laadukkaita, mukava kuulla että sinulla on Tessat vieläkin loistavassa kunnossa, 8v on t o d e l l a pitkä elinaika nukkamatoille ja vain harvat siihen pystyvät. &hearts; &hearts;

 2. Entäpä jos kokeilisit yhdellä pienellä matolla kuinka se kestää, jos peset sen itse… Tosin pesuaineena kannattaa käyttää villalle tarkoitettua pesuainetta. Itse olen pessyt jo vuosikausia matot, joissa lukee, että tasovesipesu pesulassa, eivätkä ole menneet miksikään. Itsekin pesulassa työskentelevänä voin kertoa, että matot pestään joko koneella tai käsin harjalla hangaten ja kuivatetaan tangolla, joten saman asian ajaa jos mattonsa pesee itse (tosin en tiedä onko tämä yleinen käytäntö kaikissa pesuloissa).

  1. Nina: Rhapsody-matot vaativat kemiallisen pesun, eivätkä tykkää vedestä. En tiedä mitä tapahtuu, jos pesen maton itse. Tuskin se nyt ihan säpäleiksi menee, mutta kuohkeus saattaa kärsiä ja villaa sisältävänä se pitäisi saada kuivatettua hyvin tuuletetussa tilassa ettei ala haisemaan. <br />
   <br />
   Onko sinulla tietoa, millaiset nuo pesuloiden kemiallisen puhdistuksen aineet ovat?? Voisin ehkä yrittää niitä puhdistaa itse, tai ainakin kolme pikkumattoa… 🙂

  2. Minun rhapsody matoissa lukee laakavesipesu pesulassa ja kemiallinen pesu kielletty. <br />
   Valitettavasti kemiallisen pesun aineista en osaa sanoa mitään…<br />
   <br />
   Tuli vaan mieleen, että joskus pesin tollasen pikkumaton ihan pesukoneessakin villapesuohjelmalla… pitää tietysti olla iso kone, jotta matto mahtuu koneeseen ja linkousta ei saa käyttää.<br />
   <br />
   Ai niin… Hobby hallissa matot -20%

  3. Nina: Mitä ihmettä??? Meidän kaikissa Rhapsodyissä on nimenomaan kemiallinen pesu vaadittu ja ei vesipesua. Eli täysin päinvastoin. Onkohan mattojen valmistapa muuttunut? Tai sitten he ovat tehtaalla kokeilleen vesipesua ja lisänneet sen lappuun… Nyt alkoi kyllä häiritsemään. Meidän matot on pari vuotta sitten ostettu, koska sinun on? <br />
   <br />
   Meidän kone ei jaksa kunnolla pyörittää edes muutamaa pyyhettä, on sen verran vanha romu jo. Meidän kotikoneella ei voi pestä edes pientä mattoa. :(<br />
   <br />
   Ooooooo, kiiiiiittooooooossss! &hearts; &hearts; &hearts; Hobbariin äkkiä mars katsomaan. 🙂

  4. Nina: kävin uudestaan meidän matot, yhdessä isossa ja kahdessa pienessä matossa on laakavesipesu-lappu, lopuissa kemiallinen pesu. Onkohan niihin tullut väärät laput? Ja kumpi nyt sitten on oikea pesuohje. Villa yleensä kyllä kestää vesipesua, joten ihemettlin tuota kemiallista pesua alunperin. Miun täytyy ottaa selvää tuosta asiasta.

 3. Voittehan te suojata ne matot sitten joskus kun lähdette jonnekin vaikka viikonloppureissuun, että lapsi ja koira ulos talosta vaikka isimiestä auttaa auton pakkaamisessa ja itse vielä ennen oven sulkua levittää tökötit matoille (en tosiaan tiedä ottaako moinen kauaa, kuten varmasti näkyy läpi ;D)? Meillä on puiset keittiötasot ja niitähän pitää suojata silloin tällöin, mutta tökötti ottaa kuivua 24h, joten mie hoidan homman juuri yllä mainitulla tavalla: siis levitän tökötin ja sitten mennää vaikka vkl jonnekin 🙂

  1. Elle: Tuo on hyvä niksi! 🙂 Meillä ei ole vkonloppumenoa tiedossa lähiaikoina ja kaipailisin isompaa mattoa olohuoneeseen jo pian. Tuo olohuoneen pieni pyöreä matto kaipailee myös pesua ja sen jälkeen saakin siirtyä tytön huoneeseen. <br />
   <br />
   Täytyy varmuuden vuoksi ostaa matonsuoja-aine, jos saisin kehiteltyä meille jonkun reissun päiväksi pariksi… Kiitos vinkistä! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Anna: Täällä on ihan hurjat hinnat kyllä. :(<br />
   <br />
   Meillä on ollut pari vuotta nuo Rhapsody-matot lattialla ja niistä on pahimmat tahrat lähteneet kokonaan ihan vaan pyyhkäisemällä pois. Nyt ne ovat kuitenkin jo niin pahasti yleislikaantuneet, etten tahdo laittaa lattialle niitä ennen pesua. Yih ja yök. <br />
   <br />
   Suurin osa matoista on tuollaisia karvamattoja. Aika vähän on vaihtoehtoja enää muita. Paperinarumatto on minusta hyvä vaihtoehto, se on kaunis ja helppohoitoinen, sopii myös allergisille koska ei pölytä. Niiden kanssa tosin on myös pesetysongelma, koska alkavat helposti päästää väriä ja venyä jos kuivattaa väärin. Ison maton kanssa joutuu siis joko mökille pesemään tai pesulaan. Itse tykkään myös meidän ruokapöydän alla olevasta Pappelinan muovikude matosta. Se on aivan ihana ja sopii parhaiten koiraperheeseen. Likatassujen tahrat voi pyyhkiä rätillä pois. Olohuoneeseen kaipaan kuitenkin pehmoisuutta ja lämpöä kylmällä vuodenajalla, siksi se ei ole vaihtoehtona.<br />
   <br />
   Kyllä voi matto aiheuttaa harmaita haivenia, hih 🙂

 4. Itselläni on Koodi shine- matto harmaana. Pohja on kova ja jäykkä, ei mikään &quot;liru&quot; Muhkeus ihan ok, tosin matalanukkainen. Verrattuna taas Koodi-Sinfonia mattoon, joka minulla myös on (harmaana sekin ), Valkoisuuteen en osaa ottaa kantaa. Ja Pesuista…ite olen pessyt kaikki mattoni itse painepesurilla…oli se kallis tai halpa matto, vaatiiko tasovesipesun tai laakakuivatuksen…ym Miksikään eivät ole menneet. Juuri hinnankin takia, samalla rahalla saa pian uuden maton 🙂

  1. Kirsi: Kiitos ihanainen! &hearts; Tuo pohja mietitytti minua eniten. Tilasin aikoinaan Hobbarista muutaman maton ja niiden pohja oli pelkkää kangasta, eli vähän kuin olisi neuleen laittanut lattialle. Lisäksi niistä irtosi lankoja ihan hirveästi ja yksi matto kaljuuntui imuroidessa tosi pahasti. Siksi olen hieman skeptinen näiden Koodi mattojen suhteen. <br />
   <br />
   Meidän Rhapsodyt tarvitsee kemiallisen puhdistuksen, joten painepesurilla en niitä uskalla pestä. Meillä ei kyllä painepesurille ole mitään paikkaakaan, missä sitä käyttäisi. <br />
   <br />
   Autottomana kerrostaloasujana kalliissa kaupungissa ei ole kyllä liian helppoa saada matot puhtaaksi. HUoh. 🙂

 5. Joo niin totta, että noiden mattojen pesuhinnat on ihan kaameita. Meidän lähettyvillä Espoossa on suht edullinen mattopesula Suomenojalla, mutta nyt en millään saa sitä nimeäni päähän. On heti sitä Honkkaria/Lidl kauppakeskushässäkkää vastapäätä. Nettisivutkin niiltä löytyy kunhan nyt vaan muistaisin nimen. Oliskohan se ollut ihan Espoon mattopesula. Mä olen kyllä osan matoista kylmästi pessyt mökillä painepesurilla vaikka on ollut vesipesukielto ja eivät ole menneet miksikään, mutta onhan siinä riskinsä aina.

  1. Cride: Kiitos tuosta vinkistä, laitan itselleni ylös tuon pesulan. 🙂 Espooseen on vaan hieman pitkä matka, mutta jos sinne päin olisi muutakin asiaa, niin äkkiäkös pari mattoa pesulaan veisi. :)<br />
   <br />
   En uskalla ainakaan isoja Rhapsodyja pestä vesipesulla. Jos menevät pilalle kokonaan, niin mun sydän itkee verta. 🙂 Pienet Rhapsodyt voisin kokeilla pestä meidän kylppärissä villapesuaineella. Kokeilen ensin yhden ja jos se on kuivuttuaan ok, niin pesen sitten loputkin. :)<br />
   <br />
   Mukavaa päivää sinulle Cride! &hearts;

 6. Moi,<br />
  <br />
  ostin viime keväänä tuollaisen valkoisen pyöreän Shine-maton Hobby Hallista. Katselin sitä vajaat kaksi kuukautta, minkä jälkeen oli pakko palauttaa matto. Siitä irronneita langanpätkiä löytyi jopa vauvan vaipasta, vaikka noukin niitä työkseni pois lattioilta.<br />
  Sain rahat takaisin matosta ja myyjä totesi, että &quot;yksi matto heillä on, josta ei pitäisi irrota lankoja niin paljon&quot;. En siis ottanut uutta mattoa tilalle… 🙂

  1. Anne: No voi kökkö, hintakin on melko alhainen joten mitään huippulaatua en odottanutkaan. Mutta tuo on jo ihan liikaa, että saa vauvan vaipasta asti nyppiä langan pätkiä pois. Miksi oi miksi ei voida valmistaa edullisia ja hyvälaatuisia mattoja?? 🙂

 7. Itselläni oli sama ongelma viime keväänä. Ratkaisin ongelman halvempien valkoisten mattojen kohdalla siten, että otin riskin ja pesin ne itse painepesurilla. Ajattelin, etten häviä mitään, vaikka matot menisivät pilalle, koska niin likaisina en niitä pystyisi kuitenkaan lattialla pitämään. Matot kestivät pesun hyvin, mutta toista en saanu kovin puhtaaksi. Käytössä ovat kuitenkin edelleen molemmat.<br />
  Ja äidilläni on aina ollut kaksi mattoa sekä keittiöön että olohuoneeseen eli arkimatto ja vierasmatto 🙂

  1. Sanna: Mie en uskalla meidän isoja Rhapsodyja pestä painepesurilla, tuon Vallilan Operetin kyllä voisin… Hmm.. Pitäisi vaan löytää joskin paikka, jossa voisi käyttää painepesuria koska meidän kylppärissä ei mahdu sillä huseeraamaan. :)<br />
   <br />
   Itsekin alan kallistumaan siihen, että hankin pari hyvin edullista mattoa näihin sotkuisiin vuodenaikoihin. Ne voi sitten pestä miten tahansa, koska sillä ei niin suurta väliä ole vaikka menisivät pilalle. meidn Rhapsody-matot pysyivät hyvässä ja siistissä kunnossa 2-vuotta yhtäjaksoisella käytöllä. Se on aika hyvin valkoiselta matolta koiraperheessä. Nyt ne kaipaavat kipeästi pesua. Halvemmat matot voisi itse pestä vaikka kaksikin keraa vuodessa itse… Puolensa siis molemmilla. Äh, kun on vaikeaa… 🙂

 8. Älä osta Hobby Hallin mattoa. Itse ajattelin myös viime talvena säästäväni ja tilasin Jampan huoneeseen tuollaisen Koodi-maton. Pettymys oli suuri. Matto oli ohut liru, josta lähti jo auki käärittäessä järkyttävä määrä narunukkaa irti ja lisäksi mattoon oli pinttynyt joku karmea varaston haju (ikäänkuin olisi ollut homeessa). Palautukseen meni, ja tuli taas todettua, että halvalla ei saa hyvää, eikä näemmä edes keskinkertaista.

  1. Sandy: Tuo &quot;varastohaju&quot; on minullakin hyvässä muistissa, sillä pari vuotta sitten meinasin oksentaa kun avasin harmaat hobbarin matot paketista. Hyi yök. Sellainen kemiallisen homehtunut haju. <br />
   <br />
   Luulin että se löyhkä oli vain omissa matoissani tai siinä kyseisessä matossa yleensä, mutta että sinullakin se on ollut… Taitaa Koodi-matot tulla sellaisesta paikasta, jossa tuo haju on (tehdas tai säilytyspaikka). En tiedä pitäisikö antaa mahdollisuus tuolle Shine-matolle… Saahan sen sitten palautettua jos se on aivan kamala. Askon Shine-matto, joka voi tosin olla erilainen, maksaa tuplasti enemmän. <br />
   <br />
   No jatkan maton etsimistä vielä. 🙂

  2. Meilläkin oli yksi puuvillamatto jonka ostimme kodin1:stä, josta ei lähtenyt haju millään. Juuri sellainen omituinen &quot;homeen&quot; löyhkä. Mies kuvaili sitä, että &quot;olisko värjätty Intissa pulunp_llä&quot;. Tuuletin sitä kauan ulkona pakkasessa ja viime kesänä pestiin mökillä ja annettiin tuulettua kunnolla. Tuotiin sisään ja edelleen haisi. Nyt se päätyy mökille terassimatoksi jos on siellä haisematta. Olisi pitänyt palauttaa heti kun ostettiin, mutta luulin että se haju lähtee pois.

  3. Torkkuja: Mikähän ihmeen käsittelyaine niissä on…? Se haju on nimittäin kuvottava, eikä lähde pois tuulettamalla tai edes pesemällä. :(<br />
   <br />
   Minäkin luulin, että haju lähtee haihtumaan kun matto on hetken aikaa ollut lattialla, mutta ei se lähde mihinkään. Jatkossa onneksi tietää, että kun vastaan osuu tuolta pulun p**lta haiseva matto, niin tietää heti hankiutua siitä eroon. 🙂

 9. Voi harmitus että Helsinki hinnoittelee noin kurjasti mattopesut :(<br />
  Itse meillä on Askon Vivaldi-matto ja sitä on pesetetty TODELLA ahkeraan. Kaksi lasta kun sen on pissinyt ja puklannut välillä ihan karmaisevaan kuntoon!<br />
  Nytkin matto odottaa rullalla kun koira sai oksennustaudin, niin kuvittelet varmasti mihin tämä herra sitten aina oksensi, plääh.<br />
  Me tosiaan ollaan pesetetty useasti, ja on ollut hintansa väärti. Tuo meidän matto kun oli ovh:taan yli 300 € ja pesetämme sen Vantaan mattopesulassa hintaan 32 €.Eli ei tosiaan kannata ostaa uutta mattoa.<br />
  Se kylläkin sijaitsee tosiaankin Vantaalla, Retail-parkissa, Jumbon vieressä :(<br />
  Käytettiin myös viimeksi Grouponkin dealia Texcleania, joka sijaitsee Tikkurilassa ja olin niiiiiin tyytyväinen jälkeen. Koskaan matto ei ole ollut niin pörröinen ja pehmeä. Niillä oli tosi halpa deali-hinta, mutta en tiedä heidän normiveloistusta. Heillä on myös Helsingissä piste, Hämeentiellä.

  1. Outi: Mikähän siinä onkaan kun koiran on ihan aina pakko oksentaa matoille?? :)<br />
   <br />
   Teillä onkin tuo ihana Vivaldi! &hearts; &hearts; Ja topsi halpa pesula. Minunkin täytyneen tulla sinne teidän pesulaan asiakkaaksi, vaikka välimatkaa onkin jonkin verran. :)<br />
   <br />
   Texcleaniin en vielä soittanutkaan, täytyykin rimpauttaa sinne ja kysellä hintoja. Kiitos Outi vinkeistä! Olet huippu! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. En ole nyt ihan varma tuosta Mattopesun hinnasta kun en oo vuoteen käynyt, mut luulisi että eivät olisi hintojaan kaameesti nostaneet?<br />
   Siellä vuokrataan myös tekstiilipesuria joka on huippu. Eka suihkutetaan vesi, sitten pesuaine ja annetaan liota. Sitten siinä pesurissa on sellainen imuri-toiminto ja vesi on mustaa joka kerta :)<br />
   Toisaalta meidän kauhukakarat kusee ja lääppii sohvan pinnan ihan kamalaksi, joten pesu täytyy tehdä ainakin kaksi kertaa vuodessa!

  3. Outi: Me ollaan kokeiltu kahta pesevää imuria, Kärcherin ja Kirbyn malleja. Ei tullut puhasta valkoisesta matosta, vaikka vesi oli mustaa kyllä. :)<br />
   <br />
   Raivosin jo miehellekin äsken tästä aiheesta kun on niin mahdoton tehtävä löytää kohtuuhintaista pesulaa, jonne uskaltaisi jättää matot pesuun. Mies ehdotti aikalisää pesuasiaan, kun ei enää jaksanut kuunnella mua. HIHIII 🙂 Saadaan vielä perheriita aikaan tästä. HIH 🙂 No ei sentään. =D

 10. Heips,<br />
  <br />
  Meillä on yksi valkoinen nukkamatto, jonka mieheni pesi painepesurilla pihalla… Tajusin juuri, että kyllä perehtynyt suuremmin siihen, olisiko niin saadut tehdä:D Ei se onneksi miksikään mennyt ja puhdasta tuli:D<br />
  <br />
  Onhan se vähän haastavaa pitää puhtaana, kun perheessä on kaksi koiraa ja kohta 1-v tyttö, joka kovasti haluaa syödä itse…:) Ihanasti tuo kuitenkin lämpöä kotiin ja valkoinen väri on vaan niin ihana;)<br />
  <br />
  Joskus on ollut tuollainen Hobby Hallin nukkamatto ja ei kyllä jäänyt mitään moitittavaa:)

  1. minttu: Hih, onneksi matto kesti painepesun. 🙂 Minun ystävällä kävi vähän huonosti, kun pesivat oman ison nukkamattonsa paineella. Nukatkin lähtivät. 🙂 Jäi vaan juutipohja ja pari karvalänttiä jäljelle. mutta puhdasta tuli. HIh :)<br />
   <br />
   Meillä on ollut myös harmaita ja ruskeita mattoja ja niissäkin lika on näkynyt ennen pitkää. Valkoinen on tosin hieman arempi mutta pesetysongelma on meillä myös muunvärisissä matoissa. ja ajatus likaisesta matosta on kamala. Yökyök. <br />
   <br />
   Rhapsodyt pesetän, heti kun saan toimitettua ne sellaiseen paikkaan jossa yhden maton hinta jää reilisti alle 50 euroon. En nyt tiedä sitten pitäisi uskaltaa ostaa halpa matto, jota käyttää kausittain pahimpina kurakeleinä vai olla ilman mattoa siihen asti kun saan Rhapsodyt puhtaaksi… Kyl on taas vaikiaa. 🙂 En viitsisi rahaa hassata turhaan, mutta oletan että kun nuo meidän matot ekan kerran pesee, niin niiden likaa hylkivä ominaisuus on muisto vain ja niitä saa kanniskella pesulaan parikin kertaa vuodessa. <br />
   <br />
   Jatkan ihmettelyä ja miettimistä… 🙂

 11. Heippa Miia<br />
  <br />
  Espoossa on todella hyvä ja edullinen pesutupa Viherpeippo: <a rel="external nofollow" href="http://www.viherpeippo.fi/.&quot; target="_blank">http://www.viherpeippo.fi/.</a&gt; Sinne voit jättää pestäväksi tai pestä itse perinteisen ja laakapesun kestävät mattosi (matot voi jättää kuivumaan pesulan kuivaushuoneeseen ja hakea pois myöhemmin). Samalla kannattaa pestä ja mankeloida myös vuodevaatteet. Pesula on lähellä Espoon Ikeaa, joten sinne voi pistäytyä kauempaakin Ikea käynnin yhteydessä 😉 Itse pesetän tai käyn itse pesemässä kaikki meidän matot Viherpeipossa. Saisikohan ne teidän paremmat matot pestyä huonekalupesurilla? Niitäkin saa vuokrattua samasta paikasta.<br />
  <br />

  1. Empula: Meillä on itsellä Kärcerin höyryimuri ja sillä ei puhdasta saa. Samoin kokeilimme Kirbyä meidän vanhaan valkoiseen mattoon ja pettymys oli sekin. Ei tullut puhdasta kummallakaan. Tuo Espoon Ikea on hieman kaukana, mutta laitan korvan taakse tuon paikan. Jos ei lähempää löydy kohtuuhintaista ja hyvää pesulaa, vierailen sitten tuolla suosittelemassasi paikassa. 🙂 Kiitos vinkistä! &hearts; &hearts; &hearts;

   1. Irina: Ai se oli shine? 🙂 Yritin muistella sitä, mutta olin varma että se oli se Vivace-matto. :)<br />
    <br />
    Sinun matto oli kyllä ihan hyvä ja muhkea. Muistanko oikein, että se pölytti jonkin verran?

   2. Ei pölyttänyt, ainoastaan lankoja irtoili. Tiedät miten herkästi hermostun, jos liikaa on jotain vikaa mutta en kuitenkaan koskaan hermostunut lankojen irtoilusta 🙂

   3. Irina: Se on hyvä uutinen. 🙂 Lankoja irtoaa meidän Vallilan matostakin, enä tosin harvakseltaan, mutta viikottain löytyy muutama langan pätkä lattioilta. 🙂 Se ei haittaa, kunhan niiden määrä pysyy maltillisena. 🙂

 12. Minulla on Koodin Shine mattoja sekä pyöreä vihreä lapsen huoneessa että musta iso olohuoneessa. Vihreästä ei irtoa mitään, mustasta kyllä. Ja välillä kiroan maton kanssa. Mutta plussaa siitä, että matolta on ihan itse harjalla hankaamalla ja kovalla suihkuttamisella pesty niin koiran ripulit pariin otteeseen kuin kissan oksennukset. Sopii siis tällaiseen eläintarhaan, johon ei uskalla kalliita mattoja hankkia. Mutta ihan muhkeita ne on, menee kyllä littaan ja tosiaan noiden meidän samaan aikaankin tilattujen mattojen välillä on eroa karvanlähdössä =0)<br />

  1. Susanna: Eli se on tuurista kiinni ilmeisesti, saako maton josta ei irtoa karvoja paljoa vai sellaisen josta niitä lähtee päänsärkyyn asti. Apuva, kyllä on vaikeaa tehdä päätös. Nyt olisi Hobbyhallissakin matot -20% ja tuolle isolle Shinelle jäisi hintaa enää reilu 100 euroa. Väri näyttäisi olevan juuri oikean valkoinenkin… mietin iltaan ja teen sitten päätöksen joo vai ei. 🙂

 13. Piti hetki kaivella tietoa, kun olin unohtanut jo, mutta alla olevasta linkistä löytyvään pesulaan meinasin viedä oman nukkamattoni ennen muuttoa. Olisiko ollut jonkun 60 euroa pesu päälle kuljetusmaksu. Hakevat ja palauttavat siis maton. Itse en pitänyt loppujen lopuksi hintaa pahana, mutta silloin mulla ei yksinkertaisesti ollut rahaa ja lopulta päädyinkin myymään mattoni (halusin valkoisen maton). Lisäksi ystäväni on ollut myös tyytyväinen tämän firman palveluun.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://mattopesula.fi/&quot; target="_blank">http://mattopesula.fi/</a><br />

  1. Irina: Tuon paikan tiedänkin. 🙂 Minusta 60 euroa per matto on aika kova hinta. Meillä on isoja mattoja neljä ja pieniä kolme 1 pyöreä. Ainakin puolet noista pitäisi saada puhtaaksi kerralla. JOtenkin tuntuu vaan niin riistolta laittaa 250 euroa mattojen pesuun, varsinkaan kun pesutuloksestakaan ei ole mitään takeita. 🙁

  1. SuviK: SOLista kysyin hintaa ja se karsiutui heti pois laskuista jo senkin takia. Tulenkin samantien lukemaan tuon sinun postauksen aiheesta!

 14. Meillä pestään myös kaikki matot itse painepesurilla, mutta meillä onkin kaksi isoa terassia missä se onnistuu helposti!:) Myös VM-Carpetin matot, mutta tuota Rhapsody-mattoa meillä ei olekkaan.. Sotkassa on myös hyvin samanlainen matto kun toi Hobby Hallin Shine, Sunny-niminen. Nyt vaan netissä näkyi sellainen ainoastaan harmaana.. Mutta meillä on sellainen valkoisena tytön huoneessa ja mielestäni hinta-laatu-suhde on ollut hyvä! Ei ole pahemmin nukkaa irronnut ja muutenkin on ollut helppo pitää puhtaana.. Joskus keväällä sen ostin, oli tarjouksessa ja maksoi muistaakseni 119€ (160x230cm). Ja aika lailla puhtaanvalkoinen on, riippuu vähän nukan asennosta.. Toi Shine taitaa vaan tulla halvemmaksi, kun on vielä -20%..;-)

  1. Maapu: Tuosta Rhapsody-matosta on pesuohjeiden suhteen nyt kahta tietoa. Osassa omista matoistani kielletään vesipesu kokonaan ja parissa lukee että laakavesipesu. Ota siitä sitten selvää, että pestäänkö matot nyt sitten vedellä vai kemiallisesti. HUokaus sentään. Mattojen loimet ja langat on kyllä sen verran tiukkaan kiinni, että saataisivat hyvinkin kestää painepesurilla huljauttamisen. Meillä ei vaan ole mitään paikkaa, missä painepesurilla voisi pestä.<br />
   <br />
   Shine olisi nyt -20% ja isolle matolle jäisi hintaa vain reilut satasen, mikä on minusta ihan ok hinta. Laatu vaan mietityttää, kun osalla Shinen omistajista on lankaa irronnut niin paljon. Harkitsen iltaan asti, että mitä teen. Kodin1 nettikaupassa on matot -40% ja siellä olisi VM Carpetin Cameron valkoisena, tai no luonnonvalkoisena jossa on kahta eri valkoisen sävyä. Ne olisi myös edulliset, mutta tahtoisin ehkä hieman muhkeamman näköisen maton olkkariin… 🙂

 15. Oulussa maksaa nukkamaton pesettäminen 50€ ja pienet puuvilla räsymatot koneessa 20€/kpl… tulee kalliiksi pottatreenailu. =D Juuri vietiin kasa puuvillamattoja pesulaan ja hauskinta on että ne on uutenakin maksanut alle 50€ ja on pesty jo kaksi kertaa aiemminkin pesulassa ja itsekkin käsin. Tulee tosiaan mieleen, että heittäiskö roskiin ja ostaisi uudet. Enkä mielelläni heittäisi roskiin muuten hyviä mattoja. Kesällähän niitä voi toki pestä itsekkin, mutta näin syksyllä on pikkasen ikävää pestä ulkona mattoja. Tuo hinnoittelu tuntuu okovalta. Varsinkin muutaman neliön kokoiset puuvillamatot jotka siis heitetään koneeseen siellä pesulassa. Pitäisikö perustaa mattopesula… =D

  1. Torkkuja: No on sielläkin kyllä hintaa sitten… Täällä Helsingissä hintahaarukka liikkuu 60-120 euron välillä paikasta riippuen. Paljousslennusta ei saanut mistään mistä kyselin, eli sama kappalehinta tai neliöhinta ihan sama tuotko yhden maton vai sata. <br />
   <br />
   On kyllä niin hankalaa mattojen kanssa. Ei viitsis hyvää ja kaunista mattoa hävittää, mutta pesetyksen hinnalla saa jo uudenkin. Kysymys onkin oikeastaan sitten siitä, kuinka ekologisesti tahtoo elää, tekeekö turhaa jätettä vai ei. <br />
   Yksi pesula ilmoitti pesetyksen ja kuivauksen hinnaksi 120 euroa per matto, eikä se sisällä mitään takuuta siitä missä kunnossa matto tulee pesulasta takaisin. Uutena maksoin matosta 160 euroa, joten vähemmästäkin tulee mieleen että pääsisikö vaivattomamammin kun ostaisi vaan uuden maton. JOs sitten tarvitseekin reklamoida pesulapalvelusta, niin jaksaako sitä taistella ja selvitellä kuinka kauan. Ja onhan se uusi mattokin ostettava, jos vanha menee pilalle. Kyl on vaikeeta kerta kaikkiaan. 🙂

  2. Yrittäjienkin täytyy pärjätä nousevien kustannusten kanssa. Luontoa täytyy ajatella, mutta samalla myös omaa lompakkoa. =D Nykyään on hankalaa olla vastuullinen kuluttaja. Sama ilmiö on melkein kaikissa kulutustuotteissa. Vanhan korjaaminen/kunnostus/pesu maksaa nykyään enemmän kuin uusi. Ennen säästettiin sillä, että korjattiin vanhaa. Nyt säästää sillä kun ostaa uuden. Valintoja valintoja.

  3. Torkkuja: tuo on totta. Tämä on noidankehä oikeastaan, kun mattojen hinnat ja laatu ovat laskeneet, on pesetyksen määrä vähentynyt, mikä johtaa siihen että pesulapalvelun yksikköhintaa on pakko nostaa. Se taas tarkoittaa, että kuluttajan lompakolle on edullisempaa ostaa halvalla huonoja mattoja ja vaihtaa ne vuosittain uusiin, kuin pesettää olemassa olevaa. Varsinkaan jos matto on ollut edullisempi kuin itse pesetys. Kimurantti juttu siis. Matot ovat vaan niin isoja elementtejä, että väkisinkin tulee ajatelleeksi kuinka paljon kaatopaikoilla makaa mattoja turhaan mätänemässä. Kuluttajan asema on vaikea, siinä missä yrittäjänkin. Omat mattomme meinaan kyllä pesettää, maksoi sitten mitä maksoi. En vaan tässä ennen joulua raaskisi laittaa hirveästi rahaa pesulapalveluun enkä kyllä uusiin mattoihinkaan, kun näen sen jotenkin niin turhana.<br />
   <br />
   Kyl on vaikiaa välillä tämä sisustaminenkin. HIH 🙂

  4. Ja meidän nukkamatolla on nyt vaaleanpunainen mansikka purkka kietoituneena nukkaan…huoh… Pitikin mennä puhumaan matoista… =D Tulispa kovat pakkaset että sais tuon purkan irti. Ei olis mitään muita ideoita? =)

  5. Torkkuja: No himpatti… Voisiko kokeilla, jos laittaisi pakastevihannespusseja yms. siihen ympärille ja yrittäisi jäädyttää sen paikallisesti samantien? Toinen vaihtoehto on yrittää pinseteillä nyppiä sitä irti ja vaikka leikata loput pois saksilla, niin ettei siihen jää kaljua länttiä. <br />
   <br />
   Jos noista kumpikaan ei auta, niin voisi ehkä yrittää föönillä kuumentaa sitä purkkaa ja sen saattaisi saada nyppimällä irti. Siinä voi tosin sitten irrota sitä vaaleanpunaista väriä mattoon… <br />

  6. Sakset kävi itselläkin mielessä, mutta voi tulla pikkasen karun näkönen. Pitää ensin testata vaikka tuota vihannespussia… Kiitos hyvästä ideasta. =D

  7. Torkkuja: Tosi varovasti pitää leikellä, jos siihen joutuu turvautumaan. 🙂 Toivottavasti pakastepussi-niksi toimii. =D

 16. me käytämme uudenmaan mattopesulaa tuusulan teollisuusalueella. sinne ei kovin kauaa aja kun pääsee tuusulanmoottoritietä nopeasti. joskus tutkailin pesuloiden hintoja pk-seudulla ja se oli kaikista halvin.

  1. jenni: Autottomana on liian pitkä matka saada mattoja tuusulaan asti ja takaisin. Muuten olisikin hyvä vaihtoehto tuo Tuusula ja muutama muukin paikka kehän toisella puolen. Nämä on just näitä juttuja, kun toivoisi että olisi se auto jolla pääsisi kulkemaan… 🙂

 17. Hei,<br />
  Itse olen mattoja pesettänyt viiden tähden mattohuollossa ja heillä on myös mattojen kotinoutopalvelu. Toiminut meillä ainakin hyvin 🙂 nettisivuilta löytyy hinnasto ja tietoa noutopalvelusta.

 18. Hei, hyvä ja edullinen pesula löytyy Käpylästä Olympiakylästä:Mr Washingman,Koskelantie 21b ,00610 Helsinki.Pesevät myös mattoja.Itse olen pesettänyt siellä mattojani.

 19. Moikka Miia,<br />
  <br />
  Tuo mattojen pesettäminen on riistoa! Totesin saman, kun muutossa pesetin kaikki meidän matot.<br />
  Kun hain matot pesulasta, olisi ne heti pitänyt aukaista ja tsekata. Yksi kappale (noin puolivuotta vanha merkkimatto) mureni käsiini ja muihin jäi ihan ihme haju.. ei vieläkään ole selvinnyt mikä meni pieleen.<br />
  Muuten — sinulle laitoin pienen haasteen blogiini:)))!<br />
  Terkkuja, Kati

  1. Kati: Pesulat eivät anna mitään takeita siitä, että maton saa ehjänä takaisin. Se huolettaa minua eniten, koska rakastan omia mattojani kovasti. Snif. :´) Ja vaikka olisit reklamoinut matosta, et välttämättä siltikään olisi hyötynyt siitä mitään. Pilalle menemisen riski on aina otettava huomioon ja siksi mietinkin tarkkaan minne mattoni vien pesetettäväksi. Täytyy toivoa hartaasti sormet ristissä, että pesulaan laittamilla euroilla matot tulevat puhtaaksi ja pysyvät kunnossa. Se vasta kivaa onkin, jos laittaa ensin 300 euroa pesetykseen ja sen jälkeen vielä toisen mokoman uusiin mattoihin. Ei saisi maalata piruja seinille… :)<br />
   <br />
   Ja minä kun kuvittelin olevani fiksu, kun ostin laadukkaat matot vuosien käyttöä varten. Jep. 🙂

 20. Heipsis Miia! Meillä on kaksi valkoista nukkamattoa kooltansa 230×160 ja 140×200, molemmissa muistaakseni kemiallinen pesu. Ollaan ostettu ne Askosta tai Iskusta, ihan tarkkaan en muista sitäkään. ;D Elokuussa soitin Viiden Tähden Mattohuoltoon <a rel="external nofollow" href="http://www.viidentahdenmattohuolto.fi&quot; target="_blank">http://www.viidentahdenmattohuolto.fi</a&gt; ja tilasin mattojen noudon, pesun ja kuljetuksen kotiin. Järjestin aikataulun vielä niin, että ne noudettiin vanhasta kodista ja tuotiin suoraan muuttoviikonlopun jälkeen uuteen kotiin. Kaikki sujui mainiosti ja matot olivat ihanan puhtaat ja hienosti muoviin pakatut, niissä oli myös &quot;raportit&quot; mitä niille oli tehty ja oliko jäänyt jotakin huomatettavaa pesuprosessissa. Jos nyt oikein muistan koko lystille tuli hintaa n.115€. Omasta mielestäni se oli meille autottomille helppo ja kohtuuhintainen palvelupaketti. :)<br />
  <br />
  Toivottavasti saat asian ratkaistua parhain päin ja ilman suuria ongelmia. 🙂

  1. Pöppis: Tuohon hintaan jos saisin pesetyksen kuljetuksineen niin olisin tosi tyytyväinen. Tuosta Viiden Tähden Mattohuollosta olen kuullut nyt muutamankin hyvän kokemuksen, joten alan taipumaan heidän palveluunsa. 🙂 Suuri kiitos sinulle Pöppis!!! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ja ihanaa iltaa myös! &hearts; &hearts; &hearts;

 21. Anteeks nyt kauheesti, mutta joudun kääntämään veistä haavassa… Meillä täällä Hämeenlinnassa on ihana pesula, jossa ison lankamaton pesu maksaa 30€, ja hinta sisältää kuljetuksen :-)<br />
  <br />
  Tuosta mattojen suojauksesta; helppo homma! Varaat softcaren mattosuojasuihketta pullon/matto ja kun laitat Avan päikkäreille tai lähdette shoppailureissulle, suihkutat matot pullon ohjeiden mukaan, ikkuna auki ja itse ulos. Tai sitten sinne päikkäreille Avan kanssa ja ovi kiinni 🙂 Jos tota suoja-ainetta paljon haistelee, voi alkaa väsyttää. Ystäväni suojasi kerran sohvan softcaren sohvasuojalla (samaa ainetta kuin mattosuoja), kävi &quot;ihan vaan hetkeksi&quot; päikkäreille SIIHEN SUOJAAMALLEEN SOHVALLE, ja hups, nukkui 15 tuntia putkeen 🙂 Ja huvittavinta tässä oli se, että olimme juuri saaneet molemmat koulutusta softcaren tuotteista silloisen työmme puitteissa ja hän tiesi, että jos ei tilaa tuuleta, voi aine alkaa väsyttää :-)<br />
  <br />
  Itse olen suojannut matot aina pesun jälkeen (välillä matot pesty itse pressun päällä takapihalla, välillä pesetetty tuolla mainitsemassani pesulassa) ja tuo itsetehty (huolellinen) suojaus antaa kyllä matoille tehokkaan suojan! Meillä perheessä on myös koira (joka tosiaan oksentaa AINA matolle!), kohta 3v tyttö, kaksi teiniä ja mies, jolle käy usein pieniä äksidenttejä kahvin, ruoan, tms kanssa (tässä kohtaa kuuluu jättää mainitsematta se punaviinilasillinen, jonka kaadoin vaalealle sohvallemme). Suoja-aineen ansiosta sekä koiran, että meidän muiden aiheuttamat jäljet lähtee rätillä tai esim vauvan peppupyyhkeillä pyyhkimällä.<br />
  <br />
  huh, tulipa pitkä kommentti 🙂

  1. Teija: Auts, hih 🙂 Kyllä kirpaisee, kun vertailee näihin Helsingin hintoihin. :)<br />
   <br />
   Minulle kävi aikoinaan muuten samoin, kuin ystävällesi. Suojasin meidän mustaa isoa kulmasohvaa sohvaa ja minua alkoi väsyttää ihan kamalasti. Meidän piti miehen kanssa lhteä siivouspäivän päätteeksi ulkoilemaan, mutta en jaksanut mitään vaan painuin pehkuihin kuuden aikaan illalla. Sisko silloin sanoi, että väsy johtui siitä suoja-aineesta ja huonosta tuuletuksesta. Onneksi koirat ei olleet kotona vaan hoidossa, juuri tämän tökötin takia. Luojan kiitos. 🙂 Aikamoista myrkkyä se on kyllä.<br />
   <br />
   Se on jännä juttu miten kaikki koirat oksentaa AINA matolle tai muulle pehmikkeelle. Me miehen kanssa ollaan usein öisin herätty siihen oksentamisen ääneen (se ihme keuhkokorina hinku, joka tulee ennen lastia, yöks) ja molemmat kipittää koiran luo käsi ojossa ja ohjaa koiraa pois matolta – &quot;ei siihen matolle&quot;. 🙂 Meilläkin on lähtenyt oksut pois pyyhkimällä, kun matoissa on ollut tehdassuoja vielä. Suojaamattomana villamatto ainakin imee itseensä kaiken ja Rhapsody-matoissamme on tietty sitä villaa puolet. :)<br />
   <br />
   Kiitos vinkistä, tällä taktiikalla hoidammekin suojauksen, kun saamme ensin ne matot pestyä jossain. 🙂 KIITOS ihanainen! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Mukavaa päivää! &hearts;

 22. Heippa, ystäväni liotti VM Carpetin muistaakseni Tessa malliston valkoisia mattoja KLOORISSA kesällä. Aamulla matot likoomaan ja illalla porstaa peräään jos oli jäänyt vielä jotain läikkiä. Matot eivät menneet miksikään, muuta kuin hohtavan valkoisiksi!

  1. Terhi: VM Carpetilla on laadukkaat matot, joten ne varmasti kestävätkin kloori-käsittelyn. 🙂 Tuo on hyvä niksi, jos on paikka missä liottaa mattoa. Meillä ei valitettavasti ole, ellei sitten sukulaisen mökille pääse muovipaljua lainaamaan. 🙂 Laitan tämän korvan taakse, koska varmasti tälle on tarvetta tulevaisuudessa. :)<br />
   <br />
   Kiitos Terhi sinulle avusta ja vinkistä! &hearts; &hearts; &hearts;

 23. Onko sinulla tai miehelläsi ajokorttia? Jos on, miksette vuokraisi autoa? Yhdistäisitte samalle kerralle hoidettavaksi kaikki mahdolliset &quot;isommat&quot; jutut. Tuskin muutaman tunnin autovuokra pari kertaa nyt niin kamalan kalliiksi tulisi , etenkin jos samalla kerralla saisitte hoidettua muitakin tarpeellisia juttuja, joissa ehkä tarvittaisiin autoa.

  1. Hoppu: Meillä ei ole kummallakaan miehen kanssa ajokorttia. 🙂 Kuullostaa varmasti hassulta, mutta sille ei ole ollut tarvetta pahemmin, ainakaan ennen tytön syntymää. 🙂 <br />
   <br />
   Nyt on harkittu vakavasti, että toinen meistä menee sen suorittamaan, mies varmaankin. <br />
   <br />
   Minun siskolla on kortti joten hänen avustuksellaan voisimme mattoja kuljetella. Ei vaan viitsisi aina vaivata, varsinkaan mattojen takia. HIH :)<br />
   <br />
   Ennen joulua on tarkoitus vuokrata isompi auto käyttöön, joten samalla saataisi matotkin kiikutettua pesulaan. Näin olisi ainakin alustavasti tarkoitus tehdä. 🙂

 24. Teija: Kertoisitko mikä tuo ko. pesula Hämeenlinnassa on? Itseni pitäisi myös viedä matot pesuun. <br />
  <br />
  Miia: Ihana koti teillä!

  1. Tintti, mä en muista mikä sen oikea nimi on, mutta olen sen puhelimeeni tallentanut nimellä Mattopesu Nieminen, numeroina tämmöiset 03 6723228 ja 0400 481872. Tosi mukava mies haki matot sovittuna aikana matot kotoa ja palautti sovittuna aikana, palvelu siis loistavaa ja pesutulokseen olin erittäin tyytyväinen! Kerrohan oma mielipiteesi, jos pesetät mattosi tuolla!<br />

 25. Tervehdys,<br />
  Me tarjoamme sinulle aivan uudenlaisen palvelun Uudenamaan aluella, jossa me pesemme kotisi matot paikallaan lattialla. Olemme palvelu, joka haluaa helpottaa ihmisten arkea. Miksi viedä mattoja pesulaan -kun ne voidaan pestä vaikka parkettilaittialla niitä siirtämättä.Palvelumme avulla säästät aikaa,rahaa ja vaivaa.Saat matot heti käyttöön pesun jälkeen ei viikkojen odotuksia<br />
  .<br />
  Tämän lisäksi palvelumme on kotitalousvähennyskelpoinen 45 % joten tässäkin tapauksessa pesettäminen tulee halvemmaksi kuin pesulassa. Kaiken lisäksi pesemme kaikki veden kestävät matot yhdellä neliöhinnalla 15 € / neliö, meillä ei hinta muutu materiaalin mukaan, niin kuin pesuloissa. Tämän lisäksi voimme tarjota sinulle täysin myrkyttömän suojauskäsittelyn, joka antaa matoille noin kolmen vuoden likaa hylkivän pinnan. <br />
  <br />
  Löydät meidät sivuilta <a rel="external nofollow" href="http://www.jyrkihoyry.fi&quot; target="_blank">www.jyrkihoyry.fi</a><br />
  <br />
  Ps.Pesemme myös sohvat ja tarvittaessa muutkin kodin kalusteet paikallaan niitä siirtämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *