Alennusmyynneistä…

Kohta alkaa taas se aika vuodesta, kun liikkeet pois “putsaavat” menneen kauden tuotteet kevätkauden alta. 🙂 Itse olen aikaisemmin ollut hirmuinen ale-fani, mutta viime vuosina olen tietoisesti karttanut alennusmyyntejä. Osa syynä siihen on ihmismassojen paljous, enkä tykkää tehdä ostoksia väentungoksessa hikihatussa ja otsa märkänä kassajonoissa aikaani viettäen. 😀 Toinen syy alemyyntien välttämiseen on oma ostokäyttäytymiseni, joka on hetkittäin turhan höveli. Varsinkin kaupoissa ollessani ostoskoriin saattaa tarttua mitä ihmellisimpiä asioita, joille ei varsinaista tarvetta kuitenkaan ole. Huomaan hamstraavani kaikkea maan ja taivaan väliltä, ilman mitään järkevää syytä. Ja sisustushankinnoissa tuo hullaantuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. 🙂

50d1a540c98c7ed47d000015.jpg

On kuitenkin muutamia liikkeitä, joiden alekautta odotan aina into piukeana ja varsinkin nettikauppapuolella olen jo varautunut alehuumaani. 🙂 Viime vuonna yritin tietoisesti välttää menemästä näiden nettikauppojen sivuille, sillä tiesin että itsekurini on heikoissa kantimissa kaiken kauniin ja ihanan edessä, kun punainen prosenttimerkki vilkkuu hinnan kohdalla. Tänä vuonna teen poikkeuksen ja menen yhden nettikaupan alea katsomaan. 🙂

Ostolistan olen tehnyt jo valmiiksi ja se sisältää vain tärkeitä ja tarpeellisia juttuja. Olen myös antanut itselleni luvan sortua listan ulkopuolisiin impulsiostoksiin, jolle asetin maksimi budjetiksi yhteensä 60 euroa. 🙂 

Olen oppinut tunnistamaan omat heikkouteni (kröhöm, tuolit, valaisimet ja valokuvakehykset :D) ja pikkuhiljaa osannut alkaa myös hillitä niitä. Kaikkea kaunista on aina tarjolla jokaisen kulman ja nurkkauksen takana ja minun “mullehetikaikkinyt”-tyylinen luonteenpiirteeni ei ole helpottanut lainkaan tätä kieltäytymisen ja itsehillinän opiskelua. 😀 Tuleva alekausi onkin itselleni hieman erilainen koettelemus, sillä ajattelin testata omaa henkistä vahvuuttani ja vaikka sitten itkeä nyyhkyttää ihanien juttujen takia, mutta olla ostamatta niitä. 🙂

Millainen suhde teillä on alennusmyynteihin? Onko teillä tapana säästää rahaa sitä varten ja tehdä isompia hankintoja hieman edullisempaan hintaan? Vai kartatteko alemyyntejä? Tuleeko koskaan ostettua turhuuksia, jotka on “pakko saada”?. 🙂 

14 kommenttia “Alennusmyynneistä…

 1. Mulla menee alemyynnit aina vähän ohi, joskus käyn pyörimässä kaupungilla ostamatta mitään tai jos jotain mukaan tarttuu, niin se ei välttämättä ollutkaan alessa. Mulla on käytössä jatkuvasti päivittyvä ostoslista niin vaatteista kuin sisustusjutuista, joita oikeasti tarvitsen ja tietty jos alennukseen tarvitsemani asia sattuu, niin sen silloin yleensä hankin. Kyttään esim. Kodin 1 muutaman kerran vuodessa ilmestyviä alekuponkeja ja ostan sieltä vain silloin, jos on kalliimpi tuote kyseessä. Joulutavaroita en voi enää joulun jälkeen hypistellä, ne kierrän kaukaa, vaikka olisi ilmaiseksi jaossa 😉

  1. Piti vielä lisätä, että nykyään ajattelen myös kaikkea jälleenmyyntiarvon kannalta, pääsenkö tavarasta tai vaatteesta myös eroon vaikkapa saamalla puolet ostohinnasta. Turha ostaa keinonahkaista laukkua, joka maksaa esim. 70 euroa ja parin vuoden päästä saat heittää sen roskiin käyttökelvottomana..Design- esineitä on jälleenmyyntiarvon vuoksi kiva ostella ja niitä ei tulekkaan heitettyä joka muutossa kierrätykseen 🙂

  2. SanMa: Tuo ostoslista on tosi hyvä keino pitää shoppailut kurissa ja päämäärät kirkkaana mielessä. 🙂 Itsellänikin se on käytössä ja päivitän sitä ahkeraan, samalla kun poistan ostettuja ja muuten karsiutuneita juttuja listalta. Meillä on ostoslistalla tällä hetkellä lähinnä keittiövälineitä, mutta muukin juttu listalla vielä keikkuu (kylpyhuoneeseen uudet hammasmukit, Barcelona-tuoli (juu ei ihan realistinen just nyt ostettavaksi), makuuhuoneeseen lisää lack-hyllyjä, dioder-ledvaloja ja muuta suhteellisen pientä.) <br />
   <br />
   Barcelona-tuolia varten laitettiin miehen kanssa säätötili pystyyn, jonne molemmat laittaa rahaa jemmaan. Tosin voi olla, että käytämme ne rahat laminaattiin… Mutta aika näyttää mitä niille teemme, kun tarvittava summa on saatu ensin kasaan. :D<br />
   <br />
   Vaatepuolelta ei kauheasti mitään tarvita tällä hetkellä, joten niitä en edes katsele, oli ale tai ei. 🙂

  3. SanMa: Tuo on myös totta. 🙂 Itsekin mietin jonkun verran mahdollista kyllästymisen mahdollisuutta ja jälleenmyyntiä, vaikka omaan käyttöön ja itselle tavaroita ostankin. Ihan älyyttömyksiä en raaski designista maksaa, mutta pienikin lisä-arvo muuten kauniiseen, laadukkaaseen ja tarvittavaan tavaraan ei ole lainkaan pahitteeksi. Ja niitä vaaliikin aivan eri tavalla, kun on joutunut ostopäätöstä jonkin aikaa miettimään ensin ja mahdollisesti säästämäänkin siihen. 🙂

 2. Mä oon tosi huono säästämään isompiin ostoksiin. Ne yleensä ostetaan sitten kertalaakista ja kärsitään siitä vaan se hetki 🙂 Toisaalta tossa pitkään säästämisessä varmistuu ainakin siitä, että sen jonkin asian todella haluaa. Nopeilla impulssiostoksilla voi tehdä vääriä ostopäätöksiä. Sitten on asioita, joita mä mietin pitkään, vaikka hintaa ei olisikaan järkyttävästi. Esim. Bourgie-valaisin. Olen kuolannut sitä 3 vuotta, mutta en vieläkään tiedä haluanko sen todella juuri omaan kotiini. Saisin tosin sellaisen lainaan kotiini vaikka viikonlopun ajaksi ja miettiä tuntuuko se omalta 🙂 Mietin lähinnä väriä ja sitä matskua. Kirkas on jotenkin niiiiiiiiiin muovisen näköinen. Mustana valaisin on niin upea, mutta niin synkkä ja hallitseva:) Valkoinen olisi unelma, mutta kun siinä on se kultainen sisus ja se kauhistuttaa jo ajatuksena!<br />
  <br />
  Mä en yleensä käy aleissa ihmeemmin. Mua ahdistaa se väenpaljous ja kaupoista riippuen rekkeihin on joskus tungettu ihan kamalia riepuja myyntiin…! Nettiostoksissa olen huono, koska mä haluan hipelöidä asioita konkreettisesti (ellen sitten tiedä jo jotain tuotetta etukäteen valmiiksi). Mä yritän muuttaa omia kulutustapojani parhaillaan ja jättää jatkuvien sisustustavaroiden hamstraamisen vähemmälle. Ja olenpa huomannut, että jos en ihan heti osta sitä mitä ensin kaupassa jo otan käsiini, vaan lähden pois ilman ostosta, niin hetken päästä olen jo unohtanut sen. Eli en siis ole kovin paljoa joitain asioita sittenkään tarvinnut ;)<br />

  1. Blondi: Mie olen aina ollut huono säästäjä, mutta muutamia vuosia sitten keksin motivaatiopurkin, jossa säästökohteen kuva keikkumassa kyljessä ja se on auttanut minua laittamaan joka kuukausi edes pienen summan rahaa säästöön. 🙂 TuplaKupla-purkki on ollut kaikista nopeiten täytetty ja tällä hetkellä meillä on tili Barcelonaa varten miehen kanssa yhteisesti. 🙂 Mulla on työpöydällä word-tiedosto jossa iso kaunis kuva Barcelona-tuolista ja alla summa paljonko on kasassa ja paljonko puuttuu sekä laskelma koska tavoite on saavutettu. 🙂 Aina kun mieleni tekee mennä ostamaan jotakin, niin käyn katsomassa tuolin kuvaa ja saldoa. Muutama ostos on jäänytin tekemättä sen vuoksi, että saisin laitettua säästöön hieman extraa. :)<br />
   <br />
   Monesti sitä unohtaakin niitä tavaroita, joita hetken huumassa tekisi mieli ostella. Vaikka tuskaa välillä tekee laittaa joku kaunis lyhty tai purnukka takaisin hyllyyn ja marssia kassalle tyhjin käsin. Olenkin ottanut sen periaatteen, että jos tavara kaihertaa mielessä vielä viikonkin päästä niin silloin voin käydä sen ostamassa jos paikka ja käyttötarkoitus on valmiina. 🙂 Itse meinasin viikko sitten kantaa kaupasta kotiini veitsisetin, jossa oli 8 erikokoista veistä metallisessa telineessä. Kävelin kaupassa puolituntia pähkäillen ostanko vai vienkö ne takaisin hyllyyn. Lopulta jätin ne kauppaan ja tulinkin kotona siihen tulokseen, ettei oltaisi niitä edes tarvittu. 🙂 Eli hyvä näin ja säästin 40 euroa. 🙂

 3. Ihana postaus, vitsi näitä on niiiin ihana lukea aina &hearts; <br />
  Mie nykyään vältän alennusmyyntejä. Mulla on vähän samanlaista &quot;vikaa&quot;, että villiinnyn ja ostelen ihan humpuukia, ja mopo karkaa käsistä, jos varsinkin halvalla saa :D. Vaatteita en varsinkaan viitsi sovittaa aleissa, kun sovituskoppiin on kilometrin jono ja hiki virtaa paksun toppatakin alla. Mieheltäni olen oppinut tosi paljon ostokäyttäytymisestä, (joka tosin ärsytti alkujaan ihan sikana : ostetaan vaikka kalliilla, mutta sen oltava tarpeellista)<br />
  Nytkin on kasa lähdössä eteenpäin noita &quot;pakkosaada-alekoriostoksia&quot;.. Voihan meitä hömpöttelijänaisia &hearts; &hearts;

  1. Soili: Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Minulla on mopo karannut niin monta kertaa ja niin pahasti (esim. 150 eurolla ostin joskus trikoisia paitoja ja toppeja, jotka jäivät kaikki käyttämättä kun olivat väärää väriä. -mallia, tai -kokoa :D), että on ollut pakko miettiä alennusmyyntien väliin jättämistä. 😀 Viime vuonna en alennuksesta muista ostaneeni mitään. Alekauden jälkeen löysin Tiimarista ja Prismasta muutamia joulukoristeita 1 euron pakettihintaan jotka kannoin kotiin. :)<br />
   <br />
   Kohta alkaa taas kovat paikat meillä molemmilla kaikkien houkutuksien keskellä. 🙂 Pidetään jöötiä toisillemme ja yritetään olla sortumatta totaaliturhuuksiin. 😀 Halit! &hearts;

 4. Hei! Itse ostan alennusmyynneistä silloin tällöin mutta muuten suunnittelen tarkaan mitä ostan ja ostan sen ajan kanssa. Harvemmin ale:ssa on laadukkaampia tuotteitta. Kodin 1 aleseteliä olen käyttänyt hyväkseni ja sillä tavalla saanut alennusta ostoksista. Olisi kiva nähdä mitä olet metsästämässä ale:sta tänä vuonna, ehkä siitä voisi tulla postaus.

  1. Maria: Peukut sinulle! &hearts; Mainio taktiikka, jonka nyt itsekin otan käyttööni ja vältän todenteolla heräteostoksia. 🙂 Viime vuonna en uskaltautunut edes aleen, alkufiilistelyt tosin menin tekemään mutta en klikannut ostoksia kotimatkalle sentään. :)<br />
   <br />
   Voisin tehdä tuosta aiheesta postauksen huomenna, kiitos vinkistä! &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Heh, minullakin on heikkoutena samat asiat kuin sinulla eli tuolit, valaisimet ja valokuvakehykset. Hymyilin kun luin tuon lauseen kirjoituksessasi. 😉

  1. Paula: Hihii, ihana kuulla etten ole ainokainen. 🙂 Kaikki sympatiat sinulle. &hearts; Meidän kannattaisi tehdä joku vaihtelurinki, jossa tasaisin väliajoin teemme vaihtoja. Näin saisimme uutta mutta menettämättä vanhaa ja täyttämättä kotia lamppuihin, tuoleihin ja kehyksiin. 😀 Ihana olet! &hearts; Halaukset sinulle! &hearts; &hearts;

 6. Moi Miia! Nyt tämä kysymys ei suoranaisesti liity tähän postaukseen 🙂 Mä olen kuolannut teidän yöpöytiä ja tahtoisin niin itselle samanlaiset. Tässä nyt vain mietityttää, että kuinka ne pysyy naarmuttomina? Onko niihin olemassa mitään kalvoa tms? Tulisipa ne aleen, klikkaisin heti ostoskoriin 😉 Kiitos ihastuttavasta blogista, koukussa jo pidemmän aikaa!!

  1. Virpi: Ne naarmuuntuu melko helposti, mutta kestävät normaalikäyttöä kyllä hyvännäköisinä. Itse en ole suojannut pöytiä mitenkään enkä joe että muutama pieni naarmu haittaisi, ne näkyvät vain tietystä kulmasta katsottuna. 🙂 Kirkkaan dc-fix muovin voivi varmasti laittaa tuohin pöydän päälliseen, se ehkäisi naarmuuntumisen ja sen saisi tarvittaessa poiskin. :)<br />
   <br />
   En ole löytänyt Jolly-pöytiä alesta koskaan, mutta Room 21-nettikaupassa on joskus ollut Kartellin tuotteet -20%. Kannattaa siis vaikka kerta viikkon googlata ostopaikkoja ja katsoa olisiko pientä alennusta käynissä. 🙂 Myös käytettynä voisi löytää, mutta hinta pyörii noin 80 euron luokassa silloinkin. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanasta kommentistasi ja iltani piristyksestä! &hearts; &hearts; &hearts; *halaus*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *