Kotikuvia uudistuneesta “ruokailutilasta”

Tämä postaus sisältääkin pitkästä aikaa enemmän kuvia kuin tekstiä. 🙂 Siispä lyhyesti ja ytimekkäästi: kuvia aurinkoisesta “ruokailutilasta”. 🙂

517501f889ac61290700000c.jpg

517501e989ac612e07000007.jpg

517501f489ac612007000020.jpg

517501e589ac61400700000c.jpg

517501e089ac612c07000002.jpg

517501dc89ac612a07000007.jpg

517501d889ac614007000002.jpg

517501d889ac612207000002.jpg

517501f089ac612207000011.jpg

517501ff89ac613f07000016.jpg

517501ec89ac61220700000c.jpg

517501fb89ac612b07000011.jpg

Ihanan raikas ja kesäinen on koti nyt, kun sinne on ilmestynyt kukkia ja yrttejä. <3 Kuvasin teille vertauksen vuoksi otoksen, missä on sekä Vitriinin pohjaosa että Georg Jensenin säilytyspurkin tamminen kansi parketilla. Suurta eroa ei tammen sävyssä ole, ainoastaan kuosi on erilainen. 🙂

5175020389ac614007000020.jpg

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille! <3

30 kommenttia “Kotikuvia uudistuneesta “ruokailutilasta”

  1. Meän Satu: Lattia ei ole nyt lainkaan niin pahan näköinen tuossa keittiönurkkauksessa kun siinä on nuo purkit ja vitriinikin. Vielä en ole ihan täysin lämmennyt kuitenkaan tuolle lattian säilyttämiselle. 😀 😀

  2. 🙂 valkonen lattia se täytyy olla ku oot haaveillukki siitä miljoonia vuosia &hearts;<br />
   jonku toisen kottiin tammi sopivampi, sulle valkonen &hearts;

 1. Kaunista!kukat ja viherkasvit tuo vähän elämää ja kodikkuutta teidän huusholliin.lattian antaisin olla ja keskittyisin välillä muihin asioihin,jos sitä ei koko aikaa mieti niin ehkä se ei niin ärsytä?sitäpaitsi,ei kaiken tartte olla just täydellistä..kun ei elämä muutenkaan ole:)

  1. Anu: Niin tuovat ja ovat samalla piristysruiske koko sisustukselle. 🙂 Täydellisyyteen en tämön kodin osalta enää edes yritä pyrkiä, se on jo hyväksytty että emme saa yhtä seinää purettua ja huonejako pysyy ennallaan. Snif. :´) Mutta tahdon luoda tänne sellaisen 90%:sti loistavan tunnelman ja tahdon että kaikki omistamani esineet sopivat paikoilleen loksahtaen. Tämän kanssa on ollut ennen vähän niin ja näin, kun kivoja ja kauniita kalusteita on aivan liikaa ja koti on auttamattomasti liian pieni jokaiselle niistä. 🙂 Muutamat tärkeimmät funkionaaliset kalusteet saavat jäädä, loput huspois valon ja avaruuden tieltä. 🙂

 2. Ihanan valoisaa ja minun silmääni lattia sopii.<br />
  Hyllyllä olevat tulppaanit on aika ahtaassa välissä ainakin näin<br />
  kuvista katsottuna ja basilikat näyttävät jo &quot;eilisiltä&quot;.

  1. Oili: Lattia on nyt paljon paljon parempi kun seinät ovat valkoiset ja tammea on pienen pieni ripaus muuallakin kuin lattialla. :)<br />
   <br />
   Tulppaanien kanssa kävi vähän hassu ajatusvirhe, niitä sai tarjouksesta kolme nippua kympillä ja miettimättä mitään ostin ne kuten ennenkin olen tehnyt. Vasta sitten tajusin että minulla on vain yksi maljakko. 😀 Jouduin ottamaan tulppaaneille kaksi muovista säilytyspurkkia ja toinen niistä on tuossa hyllyllä. Se oli ensin ruokapöydällä, mutta tyttö oli sitä räpelöimässä jatkuvasti niin siirsin sen hyllylle turvaan. Olohuoneessa puolestaan on jo kaksi satsia tulppaaneja. Loppuu tasot kesken meidän kotona. 😀

 3. Hitsit miten hienolta nuo Kartellit teillä näyttää. Juurikin itken omieni kanssa, kun valkoisesta lattiaa (ja seinää ja kattoa jnejnejne) vasten ne näyttää niin mitäänsanomattomilta, eikä niitä kunnolla erotu. Teidän kodissa ne pääsee oikeuksiinsa oikein kunnolla!<br />
  <br />
  Tykkään muutenkin tästä valoisasta tilastanne PALJON!

  1. JuttaEmilia: No höh, eihän ne voi koskaan olla mitäänsanomattomia!!!!!! Eikä varsinkaan valkoisen kanssa, eiiiii. Nyt sinulla on vaan jonkinlainen omakoti-sokeus menossa, minullakin on usein ollut. &hearts; &hearts; Omissa inspiraatiokuvissani on yli 10 kuvaa Kartellista kokovalkoisessa ympäristössä ja voi luoja sentään miten kaunista se on. &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Edellinenkin maali oli kauniin sävyinen, mutta tämä valkoinen tekee ilmeestä kyllä paljon raikkaamman! Tykkään!:)

  1. Tanja: koti on nyt paljon valoisamman oloinenkin ja tuntuu että olisi neliöt kasvaneet. Pelkkää plussaa on valkoiseksi maalaaminen tuonut tullessaan, vaikka laasti on aivan ihana sävy edelleen minustakin. 🙂

 5. Hei,<br />
  mitä materiaalia tuo tyynykori on? Ja mistä olet ostanut sen? Olen hakenut juuri samantyyppistä huonolla menestyksellä.

  1. Minttu: Se on jonkinlaista puista punosta. 🙂 Omani on Stockmannilta ja se on heidän omaa Casa mallistoaan. Sitä sai vielä hetki sitten heidän nettikaupastaankin, mutta äsken kun sinulle sitä etsin niin ei enää löytynyt. Myymälöissä saattaa olla vielä. Koria on saatavana kolmessa koossa ja meillä on niistä se suurin. :)<br />
   <br />

  1. Maikki: Kiitoksia! &hearts; Matto on Pappelinan valkoinen Svea-matto ja se on muovia. 🙂 Todella loistava matto josta en koskaan luovu. Se on ollut meillä nyt vuoden yhtäjaksoisesti lattialla ja silti se on todella siistissä kunnossa. Ei uskoisi että meillä on koirakin kotona joka sotkee ja hiekottaa kuratassuillaan varsinkin nyt keväisin. 🙂 Ja sitä rapaa ja hiekkaa todellakin on, kun ulko-ovelta vessaan pitää kulkea ja matto on vielä matkanvarrella. Likatahrat olen pyyhkäissyt pois rätillä ja vedellä. Joskus olen saattanut suihkuttaa siihen laimennettua Fairy-liuosta jos on lika kuivunut. Puhtaaksi on aina tullut. Ja matto on helppo pestä kotonakin jos on paikka mihin ripustaa näin ison maton kuivumaan. Parasta on se, että matto on jo muutaman tunnin päästä kuiva. 😀

  1. Leena: Tulppaanit laitoin turvaan, ettei meidän neiti räpeltäisi niitä enempää. 🙂 Alkoivat jo näyttää nuupahtamisen merkkejä nimittäin. 🙂

 6. Et arvaa..! Meillä on vähän samansuuntaista suunnitelmaa 🙂 Maalit on jo ostettu. Valkoinen vetää puoleensa nyt enemmän kuin koskaan. Mutta miten ihmeessä saat yksin tehtyä maalausurakan?? Irrotatko kiltisti kaikki listat vai teippaatko vaan?

  1. LadyBlue: Hihii, mahtavaa! 🙂 Valkoinen on todellakin ihan parasta mitä olla saattaa! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Minä laitan jalkalistan yläreunaan leveää maalarinteippiä, pistorasiat joko irroitan tai teippaan. Viimeksi teippasin ne vaan piiloon. Mitään muuta en suojaa, edes lattiaa. 🙂 Minulla on maaliroiskeita varten kostea rätti valmiina ja jos maali kuivaa niin rapsutan ne pois sellaisella tosi terävällä ikkunalasin skraappaamiseen tarkoitetulla lastalla ja imuroin perään. Olen jo niin rutinoitunut kotimaalari että maali ei pahemmin roisku muualle kuin itseni päälle. 😀

 7. Wau! Kyllä kannatti maalata, vaikka tykkäsin edellisestäkin. Mua kiinnostaa myös, miten sä maalaat. Eli mitä suojaat, irrotatko listat, käytätkö maalarinteippiä… Olisko tässä aihetta postaukseksi asti?

  1. Sanna: Kiitos! &hearts;<br />
   <br />
   Näin mie maalailen:<br />
   <br />
   Suojaus:<br />
   – ekana siirrän kaiken irtaimiston pois tieltä<br />
   – sitten teippaan leveällä maalarinteipillä jalka- ja ovilistat sekä pistokkeet<br />
   <br />
   Maalaus:<br />
   – käytän rajainta katonrajassa, jalka- ja ovilistojen sekä ikkunan karmien vieressä.<br />
   – pistokkeiden vierustat ja seinän nurkat vedän pensselillä. Pistokkeen saatan telata myös päältä kunhan ne on kunnolla peitetty maalarinteipillä ettei maali pääse sinne sisään.<br />
   – Muutoin normaali telaaminen.

 8. Kivalta näyttää valkoinenkin seinäväri! :)<br />
  Oot tuota lattia-asiaa tainnut pähkäillä jo pidemmän aikaa (siis aiemmissa postauksissa). Minusta kuvien perusteella teillä on ollut aina tosi kaunista mutta sitten tuo lattia on vähän sellainen &quot;kuka ei kuulu joukkoon&quot; -hyppäys silmille. On toki ihan kaunis lattia mutta ei ehkä teille. Näyttää vähän pissankeltaiselta aina kuvissa. Minusta kannattaa unohtaa kaikki syyttelyt ettei laadukasta parkettia kannata peittää muovilla (laminaattiako tarkotettiin) ja tehdä just niinkuin ite huvittaa. Onhan sitä ennenkin peitetty jollain järkky rumalla vihreällä muovimatolla oikeita lankkulattioita ja nyt vanhoihin taloihin muuttavat kaivavat ne sieltä innoissaan esiin. Noh lopetan tämän &quot;paasauksen&quot; tähän. Tämäkin on vain yksi mielipide toisten joukossa mutta minusta teidän koti ei näytä viimeistellyltä ennekun lattiakin on valkoinen. &hearts;

  1. Anikee: Kokovalkoisesta kodista olen tainnut höpötellä melkein kuukausittain koko blogini ajan. 😀 Pikkuhiljaa tässä on ajatukset siirtyneet omankin kodin osalta sinne valkoisempaan suuntaan. :)<br />
   <br />
   Lattia on aina ollut irrallinen asia sisustuksessa ja sitä on edelleen. Kuvissa lattia muuttuu aina kellertävämmäksi kuin mitä se oikeasti on. Johtuneen siitä että muu koti on aina ollut enemmän tai vähemmän harmaan sävyinen, mikä korostaa sitä entisestään. Minua on aina kritisoitu paljon kaikista sisustusvalinnoista, on sitten kyseessä greige maalisävy seinissä tai valkoiseksi maalaaminen. 😀 Omaa tietä silti kuljen leukapystyssä ja teen valintoja mitkä parhaaksi näen. Aina en onnistu, mutta mitäs sitten. Virheistä viisastuu ja oppii. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *