Lisää rehuja :)

Meiltä löytyy tosiaan nyt neljä niitä yrttiruukkuja, joista kahteen ostin eilen vehnänorasta. Tätä kyseistä rehua en ole aikaisemmin kokeillut pitää hengissä kotikonstein, joten nyt se sitten nähdään mihin kaikkeen yrttiruukkuni sopivatkaan. 🙂 Vehnänoras on kuulemani mukaan hieman hankala hoitoinen ja se tuppaa nuupahtamaan turhan helposti. No saa vähän lisäjännitystä elämään ainakin jos ei muuta iloa ole. 😀 😀

P1014227.jpg

P1014228.jpg

P1014226.jpg

P1014229.jpg

Ihanan fressit heinänhaivenet ja näyttävät ihan ylipitkältä rairuoholta. 😀 Vehnänoras on todellista superfoodia kaikissa muodoissa ja itse ajattelin silputa tätä mm. salaatin joukkoon. Toivottavasti ne eivät siitä säikähdä, vaan jaksaisivat elää ja kasvaa pitkälle syksyyn saakka kuten basilika. <3

Muistatteko muuten kun postasin toissapäivänä kuivuneesta ja nuupahtaneesta basilikastani? Tässä muistutuksena kuva miltä basilika näytti silloin kaksi päivää sitten:

P1014205.jpg

Ja katsokaa miltä se näyttää nyt! (kuva alla) 🙂 🙂 🙂 Ei tarvinnut kuin lisätä vettä ruukun alaosaan ja basilika imi itse tarvitsemansa määrän vettä pelastuakseen. 😀

P1014230.jpg

Kuvasin myös toisen basilikani, joka on myös elpynyt hyvin omasta rutikuivuudestaan. Tästä olen myös napsinut muutaman haukkapalan ja sen kyllä huomaa. 😀

P1014231.jpg

Ostin eilen myös yhden ylimääräisen pikkuisen basilikan, joka oli tarkoitus syödä ruoaksi olleen salaatin päällä. Se kuitenkin unohtui kaikessa hössötyksessä ja laitoin sen sitten kulhoon odottelemaan seuraavaa salaattipäivää. Laitoin kulhoon ensin tilkan vettä ja sen päälle palan talouspaperia. Näin vesi imeytyy paperiin ja basilika ei ui pelkässä vedessä. Tämän manuaalisen kastelusäätelyn keksin päästäni ja toivon että basilika on virkeä ja pöyheä vielä keskiviikkonakin. 🙂 (viime kerralla kun laitoin basilikan kulhoon se vetistyi ja nuukahti)

P1014232.jpg

Huomiseksi olen miettinyt parveke-postausta. Sinne ilmestyi jo pari viikkoa sitten kaksi vihreää koristetyynyä ja olen unohtanut kokonaan postailla teille niistä. 🙂

Rentoa sunnuntai-iltaa! <3

18 kommenttia “Lisää rehuja :)

 1. Hih toi vehnänoras on hauska, mulla se sojotti joka suuntaan eikä pysynyt lainkaan pystyssä. 🙂

  1. Irina: Minullakin sojottelee tuo toinen vähäsen. 🙂 Eip se haittaa, nappaan ne sojottavat heinät ekana salaattiini. 😀

  2. Love: Basilikan tuoksu on huumaavan hyvä. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kauniita unia ja oman kullan kuvia! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Voi että mä haluun kans eva solon yrttiruukkuja!&hearts;<br />
  Parvekepostaus kuulostaa kivalta, sitä odotellessa 🙂

  1. Jennifer: Ne on kyllä olleet minulle kuin taivaan lahja. 🙂 Uskallan suositella näitä ruukkuja aivan kaikille. 🙂

 3. Namis. Nuo ruukut on kyllä ihania, ja noiden avulla mullakin saattaisi yrtit selvitä pidempään kuin kaksi päivää. Pitänee laittaa haavelistalleni 🙂 <br />
  Ps. Täällä myö blogisi tykkääjät pidetään siusta hyvää huolta. &hearts; &hearts;

  1. Soili: Ihana Soili! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Mistä teitä ihania ihmisiä oikein löytyykään. Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; Iso halaus! Olet tärkeä! &hearts; &hearts;

 4. Onhan toi vehnänoras aika sojottavaista sorttia 🙂 Meillä sitä kasvatellaan välillä kissoille syötäväksi. Mitään en sen pitkäikäisyydestä osaa sanoa, kun se yleensä katoaa parempiin suihin ennenkuin ehtii alkaa kovasti edes sojottelemaan, mistään varsinaisista nuupahtamisista puhumattakaan… ;D

  1. Dara: On tod. 😀 Hihii. Kohta se nähhään miten orakset pysyy elossa ilman herkkusuita. 😀 Mukavaa iltaa! &hearts;<br />
   <br />
   Ps. unohdin kommentoida postaukseesi (taas, anteeksi &hearts;) mutta ihana se ruudullinen kangaskori ja ihana mies joka tipautti voiveitsen toiseen pussukaan. 😀 😀 Terkkuja miehelle! 🙂

  2. Juu, ei vissiin olekaan yhtään ylitseampuvaa meidän huushollissa, että leipäkoreillekin löytyy varakappaleet ;D Kerron terkut huomenna. Mies oli risteilyllä ja kuorsaa nyt jo täyttä häkää… Mä yritän viel vähän kattella telkkua ennen ku itsekin meen nukkumaan. Onneksi ei tartte heti kukonlaulun aikaan huomenna pystyyn hönkästä 😀

  3. Dara: Kyllähän nyt jokaisella pitää olla varaleipäkori ja varakorin varakori. 😀 😀 :D<br />
   <br />
   Se leipäpussukka on muuten tosi kätevä myös kosmetiikkapullojen säilytyksessä. Siihen saa pystyyn hiuslakat, muotovaahdot sun muut purtilot ja samalla ne näyttää siisteiltä kun ne on pussukan sisällä niin ettei logot näy. 😀

 5. Ihanan keväisen oloista 🙂 En ole tiennytkään että valmiina myydään, onko ne yrttien kanssa samassa paikassa?

  1. Jenna: On yrttien kanssa samassa hyllyvälissä. 🙂 Itse bongasin nämä ekaa kertaa alku keväästä kun ihmettelin että myydäänkö pääsiäisen rai-ruohoa nykyään valmiina kaupan hevi-osastolla. 😀 Nämä on kivan näköisiä ja herkkua varsinkin salaatin seassa. &hearts;

 6. Hih, tuo basilika! Itse olen huomannut saman, että kun basilika nuokkuu jo ihan kuolleen näköisenä niin se silti virkoaa kuin uudeksi kun sitä kastelee. Kumpa kaikki kukat ja kasvit käyttäytyisivät samalla tavalla!! :oD Mulla on täällä yksi hortensia, jota ihan varmasti olen tällä kertaa muistanut kastella niin se silti nuupottaa! En voi ymmärtää! :oD

  1. Helene: Kumpa olisikin aina niin helppoa elvyttää nuupahtanut kasvi, kuin mitä basilikan kanssa. 🙂 Minulla on hortensiat aina kupsahtaneet liian nopeasti, vaikka olen yrittänyt säntillisesti hoitaa niitä. Siksi en enää hortensioita uskalla ostella. Ne ei selvästikään tykkää minusta. 😀

 7. Vehnänoras on parhaimmillaan ravintoarvoltaan ennen kuin versoihin muodostuu kasvusolmukkeita, eli alkavat haarautua. Ei ole samalla tavalla &quot;kestokasvuinen&quot; yrtti kuin basilikat ym. Kannattaa rohkeasti kasvattaa myös itse, yhtä iisiä kuin rairuoho :)<br />
  Itse en ole syönyt sellaisenaan, vaan puristan mehuksi. Mehua voi tehdä ilman puristinta vaikka sauvasekottajalla: silputaan oras esim. pakastepussiin ja hakataan vasaralla pussia niin, että mehu alkaa irrota. Sitten silppu ja vettä astiaan, surrutetaan, siivilöidään ja juodaan heti. On hyvää.

  1. Oraanviljelijä: Loistavat vinkit, kiitos miljoonasti!!! &hearts; &hearts; &hearts; Tuo oras-mehu täytyy ehdottomasti kokeilla, kuullostaa aikas namilta. 🙂 &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *