Valkoisten design-valaisimien top 5

Olen miettinyt tytön huoneeseen uutta kattovalaisinta jo aika pitkään, puolivuotta toisinsanoen. Olen googlettanut niin monta valaisinvaihtoehtoa etten muista niistä enää puoliakaan. Valintakriteereinä minulla oli valkoinen väri ja skandinaavinen muotoilu. Pohjoismaiset design-valaisimet on käyty läpi perinpohjin ja ajattelin esitellä teille oman valkoisten design-valaisimien top 5-listan. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-12%20koht

YKI NUMMI – KARTIOT

Yki Nummi oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950–70-luvuilla. Hän oli monipuolisesti lahjakas taiteilija ja muotoilija, joka suunnitteli kaikkea kodin käyttötavaraa.

“Yki Nummen suunnittelema ripustettava Kartiot-valaisin rakentuu kahdesta kartion mallisesta kuvusta. Valo suuntautuu sekä ylös että alas. Ulompi kupu on painosorvattua metallia ja väriltään valkoinen tai musta. Sisempi kupu on valkoista akryyliä.”

 

Kartiot_white.jpg

MUUTO  – MYY

Myy-valaisimen suunnitellut Norway Says kertoo tuotteesta: “Myy-lampulla on elegantti ulkomuoto ja vahva persoonallisuus. Inspiraatio Myy-lampun leikkisään muotoon on syntynyt lapsena lukemiemme Muumikirjojen hahmoista ja kuvituksista. Valaisimen näppärä koko mahdollistaa sen asentamisen myös ryhmiksi tai riviin keittiönpöydän tai ruokailupöydän yläpuolelle, halliin ja porraskäytäviin tai mihin tahansa, mihin haluat tuoda sisustuselementin, joka on ainutlaatuinen mutta vähäeleinen.”

Muuto%20Myy%20valkoinen.jpg

 KERAPLAST INTERIOR – LEONARDO

Leonardo- valaisin edustaa akryylin parhaita ominaisuuksia. Koon, muodon ja värin läpikuultava symmetria antaa Leonardolle luonteen, joka ei karsasta eri aikakausia tai tyylejä, vaan se yhdistää ympäristön elegantisti luomaansa valopiiriin. Leonardo-riippuvalaisimella on Avainlippu- ja “Design from Finland”- merkkien käyttöoikeudet.

 

34836-012-00000_7.jpg

YKI NUMMI – LOKKI

Tämä legendaarinen Lokki, toiselta nimeltään Lentävä lautanen, on Yki Nummen 1960-luvulla suunnittelema klassikon aseman saavuttanut ripustettava kattovalaisin. Valaisin on valkoista akryylia ja metalliset ripustusvaijerit kuulaketjua. Lokki-valaisin antaa sekä epäsuoraa ja suoraa valoa ja on häikäisemätön, sillä itse valonlähde ei mistään kulmasta pääse paistamaan suoraan silmiin. 

valaisin_lokki.jpg

 EERO AARNIO – VAASI

Eero Aarnio on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista Suomessa ja maailmalla. Hän tuli tunnetuksi 1960-luvulla lasikuidusta muotoilemistaan Pallo- ja Pastilli-tuoleista, joiden valmistus on jatkunut jo vuosikymmeniä.

Vaasi-valaisin koostuu kahdesta sisäkkäin ripustetusta vaasimaisesta kuvusta. Valaisimen ulompi kupu on kirkasta muovia ja sisempi kupu valkoista opaalimuovia.

Lue lisää ja katso video, jossa Eero Aarnio kertoo Vaasi-riippuvalaisimen synnystä.

590757_01.jpg

EERO AARNIO – TUPLA KUPLA

Eero Aarnion vuonna 2001 suunnittelema, klassikoksi muodostunut Tupla Kupla -valaisinsarja tunnetaan myös nimellä Double Bubble. Muovivalutekniikalla valmistettua Tupla Kuplaa on kolmea eri kokoa: kaksi pöytävalaisinta ja yksi veistoksellinen lattiavalaisin. Lisäksi tuoteperheeseen kuuluu Habitare messuilla 2012 esitelty Tupla Kupla -kattovalaisin. 

Valo saadaan jakatumaan tasaisesti, sillä muhkeamuotoisessa valaisemessa on kolme valonlähdettä, yksi kummassakin kuplassa ja yksi varressa.

Valo pääsee oikeuksiinsa myös suurimmassa Tupla Kuplassa, jossa käytetään hieman tehokkaampia lamppuja.

8256568_fullsize.jpg

Tässä oma suosikkilistani. Tupla Kuplan kattovalaisin on todella veikeä, se on suurinpiirtein M-kokoinen Tuplis mutta ylösalaisin katosta ripustettuna. Kattovalaisin ei ilmeisesti ole vielä massavalmistuksessa, en ainakaan löytänyt siitä kuvia enkä ostotietoja. No, ehkä meidän Tuplis-kiintiö on täynnä jo. 😀 Hihiii.

Näistä loppusuoralle päätyi alunperin Yki Nummen Kartiot ja Lokki, mutta Muuton Myy tuli ja vei finaalipaikan. Myy on aika pieni, melkein jopa liian pieni tytön huoneeseen, mutta sen minä tahdon ja tiedän että tyttökin siitä tykkää kovasti. Keltaisena sitä harkitsin hetken aikaa, mutta päätin tylsästi valita turvallisemman valkoisen Myyn. 🙂 Valkoinen Myy on siis tulossa tytölle ja siirrän lisävaloksi TuplaKupla S-pöytävalaisimen hänen huoneeseensa myös. Toivottavasti lamput ovat ehjiä ja käyttökelpoisia vielä 15-vuoden kuluttua, sillä toivon että niiden design kestää aikaa ja tyttö haluaisi viedä ne mukanaan kun muuttaa joskus sitten ikuisuuden kuluttua omaan kotiin. <3 <3

Ihanaa illan jatkoa! <3

(Kuvat ja osa tekstilainauksista: Innojok, Finnish Desing Shop, Eero Aarnio.com)

12 kommenttia “Valkoisten design-valaisimien top 5

 1. Hih, hyvä top5 sulla: multa löytyy noista lampuista kolme 😉 Tuplakupla, lokki ja myy siis 🙂 <br />
  Mulla on myös Myystä valkoinen versio, ja pitikin jo aiemmin kirjoitella sulle siitä, että suosittelen siitä valkoista väriä, koska se kestää parhaiten aikaa ja muutoksia sisustuksessa 🙂

  1. Emppu: Valkoinen Myy on kyllä ihana, samoin myös muut top vitosen lamput. 🙂 Sinulla on kiva kokoelma. &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Itse rakensimme juuri talon, valitsimme epäsuoranvalon sekä siihen päivänvalolamput eli valo on samaa kuin ulkona keskipäivällä. Ihmettelen kun ihmiset haluavat vielä laittaa desing valoihin keltaisen valon, ostetaan puhtaan valkoinen lamppu ja siihen keltainen valo, eli lamppu ja sisustuksen väri muuttuu keltaiseksi. Meillä ei ole enää keltaisia valoja missään ja ainut kattovalo on kartellin valkoinen fly ja seki puhtaan valkoinen oli lamppu päällä tai ei 😉

  1. Mari: keltainen vivahde lampussa ei ole minunkaan mieleeni. Vaihdoin olohuoneen seinälamppuihin myös kirkkaammat cool white-sävyiset energiansäästölamput. Ne on livenä tosi kivat ja valkoisen värisävyltään, mutta valokuvissa ne vivahtaa hieman vihreään päin. Voi olla kyllä kameran asetuksista johtuvaa. 😀

  1. Mari: Ihanaa, tuota en löytänyt itse. 🙂 heti katsomaan mitä siitä kerrotaan. 🙂 Kiitos! &hearts;

 3. Terkkuja av-palstalta! Sinusta on tullut suuri palstajulkkis ja erosi lisäksi siellä spekuloidaan parhaillaan portaalin omistajuudesta. Yritän muotoilla kommenttini niin, että sen voi julkaista (eettiset säännöt?)<br />
  <br />
  Omistatko CASA Blogit Oy:sta osakkeita? Jos omistat niin mikä on prosentuaalinen määrä? Missä toimii portaalin hallinto, missä sijaitsee konttori? Vastaatko portaalissa päätöksistä ja oletko rekrytoinut tai osallistunut uusien portaaliblogien valintaan? Paljonko on miehesi omistusosuus portaalista?<br />
  <br />
  Jos vastaat näihin kysymyksiin, niin me av-mammat voimme jatkaa elämää! ;)<br />
  <br />
  ps. Lapsen huoneen suunnitelma on hyvä, keltainen seinä on oikea valinta! Hyvä Miia!!!!!!

  1. Okv omg: Hihiii, siellä jälleen siis. 😀 Kiitos kiitos, kyseisen palstajulkkiksen tittelin voin mielelläni lahjoittaa jollekin joka sitä haluaa. Kyseinen titteli ei taida olla kovin mairitteleva. 😀 Kerrohan terkkuja takaisin kaikille jotka siellä kirjoittelevat blogistani. :)<br />
   <br />
   Tässä vastauksia kysymyksiisi, toivottavasti olo helpottaa ja saatte mielenrauhan. :)<br />
   <br />
   Omistatko CASA Blogit Oy:sta osakkeita?<br />
   – En<br />
   <br />
   Jos omistat niin mikä on prosentuaalinen määrä? <br />
   – En omista, joten 0%<br />
   <br />
   Missä toimii portaalin hallinto, missä sijaitsee konttori?<br />
   – Helsingissä<br />
   <br />
   Vastaatko portaalissa päätöksistä ja oletko rekrytoinut tai osallistunut uusien portaaliblogien valintaan?<br />
   – En vastaa tai ole vastannut päätöksistä. <br />
   – Viime vuoden kesällä-alkusyksyllä (ennen lanseerausta olin yhteydessä joihinkin bloggaajiin portaalin tiimoilta omalla nimelläni avoimesti.<br />
   – Bloggaajien valintaan en ole koskaan vaikuttanut, en ennen, en nyt, enkä tulevaisuudessakaan. <br />
   <br />
   Paljonko on miehesi omistusosuus portaalista?<br />
   – 25%<br />
   <br />
   Toivottavasti olette pysyneet asiallisuuden rajoissa keskusteluissanne. Ja toivottavasti näin on myös jatkossa. <br />
   <br />
   Aurinkoista kesän odotusta!<br />
   <br />
   Ps. Kiitos! 🙂

  2. Muutama kysymys vielä toiselta palstalaiselta:<br />
   <br />
   Ketkä ovat ne bloggaajat joihin olit yhteydessä ennen lanseerausta ja miksi olit? Miksi miehesi omistaa vain 25%? Kuka omistaa loput osakkeet? Miksi portaalin nimi on casa blogit? Tuleeko nimi Stockmannin tuotemerkki Casasta?

  3. Kysymyksiä: Näihin vastaan vielä sen mitä pystyn ja sitten en enää vastaile mihinkään. Jatkokysymykset voitte laittaa suoraan portaalin hallinnolle osoitteeseen info@casablogit.fi.<br />
   <br />
   Ketkä ovat ne bloggaajat joihin olit yhteydessä ennen lanseerausta ja miksi olit?<br />
   – En erittele blogeja joihin olin yhteydessä. Entisiä CASAlaisia olivat ja kaksi muuta blogituttua.<br />
   <br />
   Miksi miehesi omistaa vain 25%?<br />
   – En tiedä, miksi pitäisi omistaa enemmän tai vähemmän? Miehen oma asia, ei minun.<br />
   <br />
   Kuka omistaa loput osakkeet?<br />
   – Kaksi muuta tahoa, lisätietoja voit kysyä info@casablogit.fi<br />
   <br />
   Miksi portaalin nimi on casa blogit?<br />
   – Casa tarkoittaa suomeksi kotia. Minusta nimi on hyvä ja sopii hyvin sisustusaiheiselle portaalille.<br />
   <br />
   Tuleeko nimi Stockmannin tuotemerkki Casasta?<br />
   – Ei tule. Casa tarkoittaa kotia ja kyseisellä nimellä on Suomessa monia tuotemerkkejä (Stockmann Casa, Keskon CASA ja CASA Sisustus yms.)<br />
   <br />
   Ja tosiaan lisäkysymykset jatkossa portaalin hallinnolle eikä minulle. 🙂

 4. Minulla on jo monta vuotta ollut haaveena tuo Yki Nummin Lokki ja nimenomaan se pienempi 50-senttinen näyttää minusta paremmalta ja siinä jotenkin se muoto ja kokonaisuus &quot;näkyy&quot; paremmin. Nykyiseen asuntoon sille ei olisi sopivaa paikkaa, joten olen odottanut, että tulee tarve muuttaa isompaan, jossa Lokki sijoittuisi ruokapöydän yläpuolelle. Sitten kävikin niin, että bongasin Kartellin Ge-valaisimen ja se vei sydämeni, joten sellainen meille nyt sitten tulee uuteen kotiin ruokailutilaan.<br />
  <br />
  Myy-valaisinta olen myös aiemmin katsellut ja nimenomaan lastenhuoneeseen ja keltaisena. Päädyin sitten kuitenkin edulliseen Ikea-valaisimeen, kun pelkään, että nimenomaan lastenhuoneen sisustuksen kanssa tulee ongelmia kyllästymisen suhteen, jos tekee värikkäitä valintoja. <br />
  <br />
  Eero Aarnion Vaasi näyttää livenä tosi hyvältä, tulee sellainen laadukkaan maitolasimainen vaikutelma, vaikka se &quot;kupu&quot; onkin kaksiosainen. Ja tietysti sopii tosi hyvin, jos sattuu omistamaan samanmuotoisen maljakon.<br />
  <br />
  Ja noista edellisistä pohdinnoista huolimatta itse varmaan valitsisin lastenhuoneeseen Kartiot-valaisimen 😀 . Joku tuolla kommentoi aiemmin, että Myy olisi aika pieni eikä valaisisi tarpeeksi, niin ehkä sen takia päätyisin Kartioihin.<br />
  <br />
  Ja jos nyt valaisimista saa poiketa toiseen v:hen eli verhoihin, niin meinaatko uusia myös tytön huoneen verhot ja millaiset olet laittamassa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *