Tytön uusi vaatesäilytys – suunnitelmasta toteutukseen

Tytön huoneeseen tahdon toteuttaa uudenlaisen vaatesäilytysratkaisun käyttämällä hyödyksi vaaterekkiä. 🙂 Kauniit vaatteet saavat olla esillä ja toimia omana sisustuselementtinään.

Ainoaksi ongelmaksi on muodostunut oikean korkuisen vaaterekin löytäminen ja sitä olen muutamankin kuukauden jo ehtinyt etsiskellä. Tämän vaaterekki-ideani ehdin jo kahteen kertaan hylkäämäänkin, sillä ainoa vaihtoehto rekille olisi illut tehdä se itse, eikä minulla liikene tuunailutilaa kotosalla. 😀 Mutta yksi ilta se ratkaisu sitten löytyi, vahingon kautta ja hakuammunnalla… 😀 Ensin kuitenkin muutama kaunis inspiraatiokuva, joista kipinä tähän ideaan lähti:

HGRMnursery-shelves_s4x3_lg.jpg

HGRM-nursery_s3x4_lg.jpg

2cc3b8e0a782de470039987065144de25ad67d.j

Pienelle ihmiselle sopivalla korkeudella oleva vaaterekki, jossa ripustettuna kaikista kauneimmat asukokonaisuudet. <3 <3 <3 <3 Rekin päälle kahteen kerrokseen Lack-hyllyjä, kuten kahdessa ylimmässä kuvassa. Hyllyillä voi säilyttää kauniissa rasioissa sukkia ja muita pieniä vaatekappaleita. 🙂

Oma toteutukseni tulee olemaan kuvista poiketen modernimpaan sisustukseen sopiva ja keksin että Hayn Loop-malliston pöytään tarkoitetut pukkijalathan ovat juuri passelin kokoiset pienen lapsen tarpeisiin. 🙂 Meille onkin nyt tulossa valkoiset pukkijalat ja nippu valkoisia lastenkokoisia henkareita, joiden avulla yritän toteuttaa oman visioni tytön uudenlaiseen vaatesäilytykseen. 🙂

loop-stand-base-weiss-1200x1200.jpg

loop-stand-by-hay-for-all-clothes-ideal-

Hayn pukkijalkoja myydään vain kahden kappaleen paketissa (luonnollisesti :)), joten rekkitilaa riittää isommallekin vaatesatsille. Leveyttä tulee olemaan yhteensä noin 130cm kun jalat laitetaan vieretysten. Syvyyttä on noin 40cm, eli juuri sopivasti henkareiden kokoon nähden. 🙂 Jalat on tilattu Finnish Design Shopista ja henkarit käyn huomenna ostamassa Clas Ohlsonilta. Tästä se lähtee ja saa nähdä millainen on lopputulos. Olohuoneen Lack-hyllyt siirtyvät huomenna tytön seinälle, joten lisähyllyjä ei sittenkään tarvitse ostaa Ikeasta. Neljä hyllyä riittää oikein hyvin. 🙂

Mukavaa tiistaita kaikille! <3

(Kuvat: Finnish Design Shop, http://www.thehomestyledirectory.com)

10 kommenttia “Tytön uusi vaatesäilytys – suunnitelmasta toteutukseen

 1. Hieno idea. Mutta eikö teillä pölyynny vaatteet, jos ovat esillä? Tai taidat siivota niin ahkerasti, ettei ehdi ilmestyä. :)<br />
  <br />
  Ja kiitti henkari-vinkistä! Olen pitkään hakenut lasten kokoisia ja nimenomaan valkoisia henkareita, mutta en ole löytänyt. Aikuisilla on käytössä Ikean valkoiset henkarit, mutta siellä on tarjolla lapsille vain puun värisiä. Niiden maalamistakin olen suunnitellut, mutta nyt ei tarvitsekaan. Jee!<br />
  <br />
  Anu

  1. Anu: Meillä on aika vähän vaatteita, tai siis että kaikki vaatteet ovat kausivaatteita lukuunottamatta aina käytössä, joten eivät ehdi pölyttymään. :)<br />
   <br />
   Clas Ohlsonilla on valmiita valkoisia muksujen puuhenkareita, 3kpl setti maksaa reilun 3 euroa ja niitä saa myymälöiden lisäksi myös nettikaupastakin. 🙂 Niitä syöksyn itse huomenna ostamaan, toivottavasti liikkestä löytyy. 😀

 2. Tää oli kyllä sellanen idea, jonka voisin jopa ehdottomasti pölliä meidän eteiseen takkisäilytykseen!! Thanks!

  1. Heidi: Nappaa mukaan vaan. 🙂 Tuollainen oikea puunoksa olisi ollut hieno hioa ja maalata, mutta minulla ei ole tilan puolesta mahdollisuutta noin isoon projektiin. Hayn pukkijalat ovat varmasti myös tosi kivat, en malta odottaa että pääsen sommittelemaan tytön vaatteita henkareihin. :D<br />
   <br />
   halauksia! &hearts; &hearts;

 3. Kerrassaan mahtava idea!<br />
  <br />
  Palautteena pitää sanoa, että kommenttien antaminen on turhan vaikeaa, jos edes voisi poistaa tuon kotisivun alkuun vaadittavan http:// alun. Eihän sitä tarvitse mihinkään selaimeenkaan kirjoittaa, eikä edes nykyään sitä www. alkua. Jos viitsisit laittaa viestiä eteenpäin, kun tiedä minne sitä pitäisi laittaa. Kiitos! 🙂

  1. Vekarus: Jos selaimessasi on muisti (onkohan se cookies?) käytössä, niin viime kerralla kommentointisi yhteydessä kirjoittamasi tiedot pitäisi olla aina valmiiksi syötettynä. 🙂 Jos poistat selainhistoriat niin silloin se vasta nollautuu. Minulla tämä toimii ainakin Firefoxin ja Safarin selaimilla. Mutta mie laitan infoa eteenpäin menemään tekniikalle. <br />
   <br />
   Kaikki palaute menee perille osoitteessa info@casablogit.fi, eli sinne voi myös laitella muutosehdotuksia yms. jos tulee jatkossa vastaan. Mie välitän tämän muistiprobleeman kuitenkin nyt heti etiäpäin. 😀

  2. Kiitos! Nyt tällä kertaa ei ollut ongelmaa, mutta kun tulee käytettyä eri koneita vähän väliä eli sitä mikä sattuu milloinkin olemaan vapaana, niin välillä on ongelma välillä ei 🙂

 4. Ymmärrän rekin idean niin, että siihen pannaan vaatteet, jotka ovat olleet käytössä ja tulevat käyttöön taas vaikka nukutun yön jälkeen. Tai että valmiiksi silitetty vaate odottaa siinä pian lähitulevaisuudessa käyttöön tuloansa.<br />
  En tiedä miten paljon lapsella on vaatteita, jotka käytetään seuraavana päivänä (pesukonevaiheen skipaten) ja/tai jotka silitetään.<br />
  Vaatevarastona en juuri tuosta pölysyystä enkä minimalistisuuden näkökulmasta.<br />
  <br />
  Takavuosina oli muotia roikottaa esim mekkoja pitkin seiniä. Onneksi se trendi on taittumaan päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *