Vihersisustaminen on nyt in!

Olen ystävän kanssa miettinyt viime aikoina useasti vihersisustamisen intoa, tai lähinnä sitä miksi se on puraissut myös minua. 🙂 Minä kaikista maailman ihmisistä, joka en ole koskaan aikaisemmin elämässäni ollut kovinkaan kiinnostunut kasveista osana sisustusta, olen intoutunut kukista ja niitä ostellut kotiinkin aika paljon. Uusimpina kaksi keltaista ruukkuruusua, jotka olohuoneen tasolla nyt ovat. 🙂

P1014446.jpg

Jos mennään useampi vuosi taaksepäin, ei leikkokukkia lukuunottamatta sisustukseen integroitu kasveja mitenkään erityisemmin. Ikkunalaudoilla niitä usein näki, ja korkeiden hyllyjen päällä roikkui muutamia muratteja tms. Kasvit ja kukat oli pikemminkin laitettu vaan jonnekin ilman sen suurempaa miettimistä siitä, miten se sopii mihinkin tai mikä on ruukun väritys. Sisustusta miettiessä ei  paljoakaan huomioitu kukkia, niitä vaan ilmestyi pikkuhiljaa sinne tänne tuonne. 🙂 Nyt on todellakin toisin ja vihersisustaminen on jälleen in. 🙂

P1014447.jpg

Mainonnan laki todellakin toimii, mitä enemmän näet tiettyjä samoja asioita, niin sen enemmän alat pitämään näkemästäsi ja tahdot myös itsellesi sellaisen. Näin uskon käyneen itsellenikin kasvien ja kukkien kanssa. 😀 Vihersisustaminen on yksi tämän vuoden (ja kenties tulevankin) suurimmista trendeistä ja sen huomaa hyvin sekä sisustusohjelmista, sisustusblogeista että sisustuslehdistä. Erityisen hyvinä puolina tässä on se, että kasveilla on ihan oikeasti mielialaa nostava vaikutus, se on melko edullista ja erittäin kaunista katseltavaa. Ei siis ihme, että minäkin – suorastaan kukkavastainen ihminen, joka onnistun aina lakastuttamaan kaikki kasvini – olen yrittänyt opiskella kukkien hoitoa ja yritän kaikkeni että omat kasvini ja kukkani pysyisivät hengissä. 😀 Suurella rakkaudella huolehdin niistä ja olen jopa laittanut muistutuksia puhelimeeni jotta varmasti saavat vettä tasaisin väliajoin. 🙂

Millaisia ajatuksia teillä on vihersisustamisesta? Oletteko huomanneet omissa ajatuksissanne muutoksia ja oletteko ottaneet kukat ja muut kasvit selkeästi osaksi oman kodin sisustusta? 🙂

6 kommenttia “Vihersisustaminen on nyt in!

 1. En ole huomannut omalla kohdallani oikeastaan muutosta. Olen aina pitänyt kasveista, peikonlehteä, anopinkieltä, jukkapalmua, rahapuuta ym. on aina ollut kotonani. Ja esim. tulppaaneja tietysti aina koko tulppaanikauden ajan. Kukat kyllä piristävät kivasti 🙂

 2. Totta todellakin! Olen myös huomannut itsessäni tämän hassun uuden innostuksen, vihersisustamisen. Ennen kotonani ei ollut viherkasveja lainkaan, koska en ehtinyt enkä osannut hoitaa niitä. Nykyisin en voisi kuvitellakaan ettei kotona olisi jotain kukkia tai kasveja 🙂

 3. Minä olen myös aina pitänyt kasveista ja niitä on minulla aina ollutkin, välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän sisustuksessa mukana.<br />
  Tällähetkellä viherkasveja on jonkinverran, mutta vähäisestä valoisuudesta johtuen, ei niin paljon kuin haluaisin.<br />
  Leikkokukkia olen säännöllisesti tuonut kotiin ilahduttamaan ja väriä tuomaan! &hearts;<br />
  <br />
  Nyt olen meidän saunaan saunavahaa laittamassa…Katto on siis vahattu enkä tiedä mitä seuraavaksi tekisin. Siitä ei tullutkaan niin hyvä mitä ajattelin. ( vai oliko itsellä odotukset liian kovat…)<br />
  Mites Miia teillä on?oletko vielä tyytyväinen saunan lopputulokseen?

 4. Mä kyllä huomaan itsessäni selvää kiinnostusta vihersisustamiseen, ja se on herännyt ihan blogien myötä 😉 Pikkuisen intoa rajoittaa kuitenkin nuo karvaiset kasvituholaiset, mutta kunhan katson, ettei kasvini ole myrkyllisiä,olen valmis kyllä kokeilemaan. Ja ainakin leikkogerberan jopa ADHD on antanut olla ihan rauhassa, joten suunnittelen jo testaavani ruukkuversiota seuraavaksi ;D Kukat ja kasvit ovat kivaa piristystä varsin huokeaan hintaan!

 5. Minä olen pitänyt kukista aina, jo 16 vee mulla oli ikkunalauta täynnä viherkasveja, ensimmäisessä kodissani olin taasen siirtynyt suurin viherkasveihin, joita oli lattialla koko pitkän ikkunarivistön edessä, minulla oli lisänä myös katosta roikkuvat kasvilamput, nyt olen vähentänyt huomattavasti viherkasvien määrää, koska ei ole enää tilaa niin monille kasveille, mutta kukkia rakasta aina ja ne tuovat niin paljon iloa ja hyvää mieltä. Ihana tapa ilahduttaa ystävää, viemällä pieni kukka, kivaa päivää, lähetän virtuaalisesti sinulle yhden pitkän keltaisen ruusun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *