Olohuoneen uusi struktuuriseinä ♥ ♥

Arvatkaapa mitä olen tänään touhunnut? 🙂 No päätin sitten extempore alkaa tuumasta toimeen ja kurvasin tytön ja rattaiden kanssa julkisilla kulkuneuvoilla Prismaan ostamaan ison purkillisen Tikkurilan Tunto Hienoa ja tykötarpeet. 😀 😀 

Päätin hieman oikoa seinän teossa ja jätin Lumikuningattaren Illallisessa käytetyn hopealasyyrin pohjalta pois. Turhaa hifistelyä olisi ollut, kun maalauksen raidallisuus ja eloisuus tulee hyvin esille ilmankin. 🙂

Ensimmäisenä työvaiheena oli teippikuvioiden kiinnittäminen seinään (ja jalkalistan sekä sähköpistokkeiden suojaus). Käytin kolmea eri leveyttä olevaa maalarinteippiä, jotta kuviosta tulee persoonallisempi. Teippaukseen kulutettu aika 32 minuuttia. 🙂

P1014650.jpg

Ensimmäisenä kannattaa suojata jalkalistat ja pistokkeet ja sen jälkeen vasta työstää kuviointiteippaus, jotta kuviointiteippien pois ottaminen on mahdollisimman helppoa. Itse tein homman väärin päin, eli teippasin ensin kuviot ja vasta sitten jalkalistan, joka tarkoitti sitä että kun aloitin ensimmäisenä kiireellä irroittamaan seinällä olevia teippejä, ne olivat jumissa jalkalista teippauksen alla ja sain maaliroiskeita vaatteisiin kun teippi napsahti poikki ja roiskautti maalit päälle. 🙂

P1014648.jpg

Telasin Tunto Hienon paksulla kerroksella seinään noin 1x1m osioissa teippejä mukaillen ja pitkällä tapetointiin tarkoitetulla tasoituspensselillä tein suurta kaarikuviota kosteaan maaliin. Itse laitoin pensseliin aina maalia ennen kuviointia, jotta kuvioinnista tuli selkeämpi ja rosoisempi.

P1014659.jpg

Halusin sitten kuitenkin säilyttää seinällä olevat hyllyt, sillä ne sopivat minusta todella upeasti kuvioituun seinään. Tasapintaisella valkoisella seinällä ne olivat vähän tylsät, mutta nyt hyllytkin heräsivät eloon korkakiiltovalkoisella pinnallaan. <3

P1014657.jpg

Näissä kuvissa maali on vielä märkää ja koska maalikerros on melko paksu, sen kuivumiseen menee noin 20 tuntia arviolta. Huomenna päivällä maali on kuivunut ja voin työntää seinähyllyt kokonaan seinään kiinni. Nyt ne on hieman irrallaan ja kevyesti työnnettynä tukirunkoihinsa, jotta maali saa kuivua kunnolla. 🙂

P1014658.jpg

Maalaamiseen ja kuviointiin käytetty aika, 47 minuuttia (jep, otin aikaa sekunttikellolla tällä kertaa kun tarkkoja aikoja viimeksi kyseltiin :D). Teipit on syytä ottaa irti heti kun vihon viimeinen Tunto Hieno kerros viimeisimpäänkin nurkkaan on levitetty. Struktuurimaali kuivahtaa pinnaltaan todella nopeasti, varsinkin nyt kuumilla ilmoilla, ja pinta saataa revetä jos maali ehtii kuivumaan teippien ympäriltä / päältä. 🙂

Olen kyllä todella todella tyytyväinen lopputulokseen, joka tuosta vielä kuivuttuaan hieman paranee. <3 <3 <3 Oli täysin oikea ratkaisu ryhtyä hommiin ja tehdä tämä pitkään mielessäni pyörinyt maalausidea omalle seinälle. 🙂 Huomenna olisikin sitten aika olkkarikuvien. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille! <3

52 kommenttia “Olohuoneen uusi struktuuriseinä ♥ ♥

 1. Hei Miia!<br />
  Todella hyvännäköinen seinä. Saan varmasti hyödyntää taitojasi kun on tyttäreni seinien maalaus aika. Olisi samalla kiva tavata kasvotusten ja nauttia vaikka kuppi kahvia.

  1. Johanna: Seinä tuntuu nyt pintakuivalta, mutta on pohjalta varmasti vielä kostea. Noin klo 18 laitan huonekuluja paikoilleen ja pääsen kuvailemaan. 🙂

  2. Venla: &hearts; &hearts; &hearts; Kopioi pois vain. 🙂 Tikkurilan sivuilta löytyy muutamia videoita erilaisista tekniikoista jos tahdot perehtyä niihin ennen työn aloittamista. Tämä oli minusta aika helppo toteuttaa, ja nyt seinä näyttää aivan tapetilta. 😀

 2. WAUUUU :)))) siitä tuli upeaaaa &hearts; sinä senkin tehopakkaus!!<br />
  <br />
  En malta oottaa, että näen livenä :))) Upeaa nainen, upeaa :))

  1. Love: Niin tuli! &hearts; &hearts; &hearts; 😀 😀 😀 Ei ole tarpeeksi iso suista hymiötä kuvaamaan minun ilon määrää tuon seinän osalta. 😀

  1. Katja: MInustakin tuosta seinästä tuli suorastaan täydellinen. 🙂 Aina vähän jännittää kun alkaa noin isoja ja uusia maalauksia tekemään, että onnistunko yrityksissäni vai en. Mutta mitään en muuttaisi seinän osalta, niin hyvin se onnistui. 🙂

 3. Tosi upea tuli! Kuulostaa niin tutulta toi kiire lapsen (lasten meillä) kanssa ja kun samalla yrittää värkätä sisustusjuttuja. Mahtavaa!

  1. Sanna2: Hihiii, lapsen / lasten kanssa sisustaminen vaatii aina jotain kivaa uutta puuhastelua lapselle, pientä höynäytystä. 😀 meillä tyttö katseli eilen uutta piirrettyä sillä aikaa kun teippasin seinän. Maalauksen aikana hän onneksi osaa olla nätisti ja piirteli omassa huoneessaan Hello Kittyn sisustuskirjaa. 😀

 4. Nonniin, jätit sen lasyyrin pois 😉 Hoksasit kaiketi itsekin, ettei se sopisi hakemaasi uuteen ilmeeseen. Tuo seinä on totaalisen eri näköinen, ei tietoakaan lumikuningattaresta. Ja hyvä niin.

  1. Kaisa: No itseasiassa jos ihan totta puhutaan niin se oli loppu Prismasta. 😀 😀 Hetken aikaa mietin tilalle hopeamaalia, joka on huomattavasti kalliimpaa ja sen menekki per neliö on suurempi. Kustannussyistä mietin miltä seinä näyttäisi ilman hohtavaa efektiä ja päädyin sitten siihen että sen on kuitenkin toimittava, koska struktuurit pohjamaalissa ja Hienossa on niin erilaiset. Ja toimii. 😀 😀 Sivusta kun seinää nyt katsoo, niin raidat näyttävät hohtavalta. 😀

  1. Suffeliini: Olen hirmuisen tyytyväinen lopputulokseen ja päätin jatkaa tuolla samalla tekniikalla sen eteisenkin seinän jossa peilit. 🙂

  1. Soili: &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Kiitokset! &hearts; &hearts; Onnistui kyllä mielettömän hyvin tuo maalaus tällä kertaa. 🙂

 5. Sie se oot ahkera maalaamaan! Mulle oli monen päivän projekti saada yks hyllyntausta maalattua :P<br />
  <br />
  Miten tommosen kohokuvioisen maalin päälle voi jatkossa maalata? Voiko sitä poistaa jollakin aineella?

  1. Kirpparikeiju: Maalaaminen on tosi ihanaa. 🙂 Melkein voisin kuvitella siitä jopa itselleni uuden uran. :D<br />
   <br />
   Tuo Tunto Hieno on tosi pehmeää ja hienojakoista, sen saa hiottua ihan käsipelillä hiontalevyä käyttämällä tasaiseksi. Se on kuin kittiä, eli hioutuu sileäksi puolen päivän työmäärällä. 🙂

  2. Iida: Tämäkin keino toimii varmasti. 🙂 Ja sitten hionta myös. Tunto Karkeaan ja Kiveen ei hionta kuulemma auta, tai se on niin työlästä että siihen menee päiviä. Hieno hioutuu pois karkealla hiekkapaperilla ja jos käyttää isoa hiontalevyä niin homma on aika nopea hoitaa. Tämän kokoisen seinän hiontaan menee kuulemma noin 6-7 tuntia. 😀 Ei siis mikään pikkujuttu tämäkään, mutta tuosta tuntimäärästä vielä suoriutuu. 😀

 6. Siis tosi hieno! Mä haluan juuri tuollaiset seinät mun työhuoneeseen! Nyt on seinät pelkkää betonia kun tapetit on poistettu ja sopisivat huoneeseen niin hyvin. Todella kaunista!

  1. Nanna: Tämän tekeminen on yllättävän helppoa. Suosittelen kokeilemaan! :)<br />
   <br />
   Tikkurilan sivuilta löytyy video-ohjeita tämänkin tyyppisen struktuuriseinän tekoon, kannattaa kurkistaa. 🙂

 7. Sä oot kyllä niin tehokas!! Mä oon maalannut kahta kissankoria jo viikon!!! :D:D Ja tuo seinä on niin upea!!! Oikea katseenvangitsija!!! 🙂 ♥

  1. Vilhelmiina: isoja pintoja on minusta kiva tehdä, paljon kivempaa kuin pieni näpertely. 😀 MInulla jäi nukkekodin uudistus aikoinaan puolitiehen kun motivaatio lopahti. Seinien maalailuissa ei oikein voin jättää hommaa hoitamatta loppuun, saattaapi tulla aika hassun näköistä muuten. :)<br />
   <br />
   Olen itse todella tyytyväinen omaan kädenjälkeeni ja tämä oli hyvä muistutus itselleni siitä, että joskus on hyvä tehdä asioita itse. 😀

  1. Taika: En usko että itse kyllästyn kovinkaan nopeasti, sillä seinä on minusta häikäisevän kaunis ja kuin oma taideteoksensa. &hearts; &hearts; Ja toki toivonkin etten kyllästy. :D<br />
   <br />
   Tunto Hieno on hienojakoista ja pehmeää, sen voi vaikka hioa pois karhealla hiekkapaperilla ja hieontalevyllä. Tai sitten täyttää nuo raidat ja tekee pienen tasoituksen ja maalaa päälle. 🙂

 8. Ihana!! Ollan oltu kolme viikkoa reissusa ja oli jo niin ikävä tätä sinun ihanaa blogia &hearts; nyt onkin menny tovi, jos toinenkin näitä juttuja lueskellessa 🙂

  1. sini: Ihana Sini! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Kiitos ihanasta kommentistasi, illan piristys oli tämä. 🙂 🙂 🙂

 9. WOU!!! &hearts; &hearts; &hearts; I love!!! &hearts; Ihana !!! <br />
  Toi on vaan niin hienon näköinen ja hitsi mikä tehopakkaus olet!!! 🙂 &hearts;

  1. Live&amp;Home: Kauaa ei nokka tuhissut kun lampsin kauppaan ja takaisin. 😀 Ja heti aloitin teippailut ja maalailunkin, joten nopea muutos oli kyllä. :D<br />
   <br />
   Saat antaa tuomiosi sitten kun tulet kyläilemään. 🙂

  1. t: Kyllä minä olen aikamoinen tuumailija ja pähkäilijä. 😀 Joissain asioissa, joista olen sata varma, yritän siirtyä ajatuksista ja puheista tekoihin aika nopeasti koska en jaksa itsekään omia vatvomisiani. Hihiii. 😀

  1. onnenmurunen: Se näyttää livenäkin aivan tapetilta. 🙂 Suosittelen kokeilemaan, itse tykkään todella kovasti. 🙂

 10. Kerroit viime viikolla, että olohuoneen seinähyllyt saavat lähteä. Nyt kuitenkin jätit ne maalatettaesi paikoilleen. Jääkö hylly tuohon nyt kuitenkin pysyvästi? Hyllyn kohdalta seinä taitaa olla hankala saada jälkikäteen enää samanlaiseksi. Mutta kaunis seinä joka tapauksessa!

  1. Sofia: Hyllyt olivat vähän tylsät perusvalkoisella seinällä ja siksikin ajattelin että niiden paikka on parempi jossain muualla. Sitten kun tein viimeisen päätöksen uudesta seinästä, niin tulin siihen tulokseen että haluan niiden jäävän seinälle. Korkeakiiltovalkoinen pinta hyllyissä heijastaa tosi kauniisti seinän raidat ja muutenkin seinä on minusta tosi ihana nyt hyllyjen kanssa. 🙂 En kadu sitä että päätin jättää ne paikoilleen. :)<br />
   <br />
   SEinähyllyjen tukirunkoa en irroittanut seinästä ennen maalaamista, joten pieni paikkamaalaus struktuurilla pitää tehdä jos ottaa irti. Se ei ole kuitenkaan vaikeaa, sillä struktuuripinta on valmiiksi eloisa kun tein isolla pensselillä siihen kuviointia. Kunhan vaan laittaa teipit oikeille paikoillee, niin ei ole iso homma työstää seinästä &quot;hyllytöntä&quot; myöhemmin. 🙂

 11. Voi vitsit mia että sä oot energiapakkaus! &hearts; Ihan mahtava seinä eikä tuu monilla vastaan 😉

  1. Jennifer: Eilen oli kyllä aika vauhti päällä kun päätin kirpamata kauppaan ostamaan maalin ja vielä laittaa sen seinäänkin. 🙂

  1. Hanna: Tykkään tosi paljon itsekin! &hearts; Kannattaa kokeilla, on aika helppo tehdä ja edullisempaa kuin oikea tapetti. :)<br />
   <br />
   Ostin 9L purkin Tunto Hienoa sävyttämättömänä ja noin 6L meni. Kolmisen litraa jäi purkkiin vielä jatkokäyttöä varten. 🙂

 12. Aivan ihana lopputulos! Sulla on kyllä ehtymätön idea- ja energiavarasto 🙂 Mitähän keksit seuraavaksi 😉 ?

  1. LadyBlue: Hihiii, aika paljon on kyllä ideoita pää pullollaan. 🙂 Seuraavaksi ehdinkin jo keksiä kutomisen / neulomisen. 🙂 Pannulaput on tehty itselle ja tytölle minikoossa (hänen leikkikeittiöönsä) ja tytölle tein kaulahuivin. Nyt työn alla on koristetyynynpäällinen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *