Astioiden ja ruokien tiivistys yhteen kaappiin

Keittiön seinäkaapit on tyhjennetty ja kuivaruoka siirretty astiakaappina käytettyyn 60x128cm kokoiseen Bestå-kaappiin. Osa laseista on pitänyt tämän vuoksi siirtää keittiön seinähyllyille ja kahvikupit ovat osittain pinottuna keittiön tasolla. 🙂

P1014751.jpg

Olemme syöneet kuivaruoka-osastoa tyhjemmäksi viimeiset pariviikkoa ja nyt tilanne on aika hyvä. 🙂 Suurin osa kuivatavaroista säilytetään muovisissa ilmatiiviissä purkeissa, joissa ne tullaan säilyttämään jatkossakin uuden keittiön vetolaatikkoon siirtyessään. Purkeistä löytyy pastat, riisit, Bran Flakesit ja puurohiutaleet.

P1014752.jpg

Huomaako muuten että meillä tykätään puurosta? 😀 😀 Elovenaa löytyy niin hiutaleena, vadelman makuisena valmishiutaleena (tämä on koostumukseltaan muuten vähän omituinen, yöks) ja annoskokoisina pussukoina, jotka on meidän perheen suurinta herkkua. Tyttö tykkää syödä omena-mustikka-vadelmaa ja minun lempparini on lounaaksikin sopiva pellava-porkkana-aprikoosi puuro. <3 <3 <3 

P1014754.jpg

Nomess Copenhagenin muoviset vetolaatikot ovatkin saaneet väliaikaisesti uuden sisällön puuropusseista sekä aterimista ja keittiövälineistä (alempi kuva).

P1014756.jpg

Alemmilla hyllyillä ei ole muuta muutosta tapahtunut, kuin se että astiat on tiivistetty pienempään tilaan. 🙂

P1014757.jpg

Osa astioista ja parhaillaan pyörimässä pesukoneessa, mutta melkoisen täyteen ahdettua on kyllä jos kaikki olisivat puhtaina kaapissa. 😀

P1014748.jpg

Muutama jalallinen lasi ja Iittalan Kartiot ovat seinähyllyllä, sillä ne eivät mahtuneet kaappiin. Ne ovat kyllä kauniita katsellakin, joten ei haittaa että ne ovat näkösällä. Rempan alkaessa yritän saada nämäkin sullottua jonnekin piiloon, jotta säästyisin kaikkien astioiden pesulta. 😀

P1014749.jpg

P1014750.jpg

Kohta vanha keittiö on muisto vain, odotan jo innolla. 😀

Minulla muuten meni selkä sököksi. Ilmeisesti noidannuoli iski ja särky on sen mukainen. Nyt seurailen viikon verran vointia, mutta jos ei ensi viikon alussa ala helpottamaan niin on pakko mennä kuvauttamaan selkä parkani. Säryt on aivan järkyttävät eikä mikään lääkeyhdistelmä tai annos tunnu auttavan. 🙁 Olen kuin vanha kyttyräselkäinen Quasimodo Disneyn Notre Damen kellonsoittajasta, tosin vauhtini on yhtä nopea kuin etanalla. Mikään asento ei ole hyvä ja kaikista hirveimmät tuskat tulevat niistä (monelle selkäsärkyistä kärsiville harmittavan tutusta ilmiöstä) “puukoniskuista”, jotka halvaannuttavat jopa hengityksenkin. 🙁 Toivottavasti huomenna olisi selkä edes sen verran parempi, että tytön kanssa olisi helpompi olla. Nyt tyttö tahallaan tekee kiusaa kun tietää etten pysty estämään pahantekoa muuta kuin pihisemällä ja puhisemalla “eiiiii, sen jos teet niin sitten….”. 😀 😀 Onneksi neiti on nyt nukkumassa niin saan hetken aikaa hengähtää ja olla itsekäs marisija selkävaivoineni. 😀 😀

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! <3

35 kommenttia “Astioiden ja ruokien tiivistys yhteen kaappiin

 1. Täydet sympatiat selkäkipukärsimykseesi, todellakin tiedän mitä se on – kahden pahan välilevypullistuman ja niiden leikkausten myötä. Jos tarviit apua, niin kilautus kaverille vain ja tulen viivana! &hearts;

  1. karoliina: Lämmintä hernepussia pidin äsken alaselässä noin puolituntia mutta ei vaikuttanut ainakaan vielä. :/ Kokeilen kylmällä vielä ennen nukkumaan menoa jos tulee edes uni silmään. Just otin uuden annoksen lääkettä ja neljä tuntia olisi seuraavaan satsiin. 🙂

 2. Moikka Miia! ajattelin tulla sulta bestå asiantuntijalta kysymään että sun tytöllä oli silloin joskus vaatekaappina se bestå (en tiedä onko nykyäänki) ja oot tehnyt sen &quot;bestå&quot; postauksen mutta siinä ei näy juuri sen vaatekaapin korkeus. Olen miettinyt omaan huoneeseeni bestå kaappia omaksi vaatekaapiksi mutta en oikein tiedä kuinka korkea se on. en tahtoisi ostaa sitä joka on 202 cm korkea mutta mikä eikös sun tytöllä oo vähän matalampi? sitten vielä semmosta että onko riittävästi tilaa bestå kaapissa jos sitä käyttääkin vaatekaappina? luuletko että 17-vuotiaan vaatteetkin mahtuisi vähän matalampaan beståån? <br />
  <br />
  anteeksi tää erittäin tyhmä ja nopea kirjoitus mutta sulla näyttää noita bestå kaappeja olevan liikaa!! 😀

 3. Eikä!! Noidannuoli on niin inhottava!!! Itellä pamahti se joulukuussa kun tein huonossa asennossa töitä, niin kotona lysähdin vaatehuoneen lattialle ja siitä suorilta ensiapuun. Siis ihan kamalaa!! Ja juurikin tuo sama tunne, tuntu ettei mikään auta kipuun!!! Vaikka ruutalla lykkäsit kahta mallia. Mulle kyllä ison avun antoi lopulta apteekissa myytävät lämpövyöt, sellaset 8h, ja lämpö pysyy kokoajan, ne autto ainakin itelle paljon. Toivottavasti voit jo paremmin, eikä kivut enää vaivais, se on niin inhottavan kokonaisvaltaista. 🙁 Jaksamista!! ♡ ♡ ja mä niin ottaisin ton teidän kuivakaapin meille, täällä joutuu aina varoon ku avaa ettei jotain napsahda syliin! 😀

  1. Vilhelmiina: Tämä on kyllä karmein kipu mitä olen kokenut koskaan. :/ Vielä ei ole merkkejä parantumisesta ja pelkästään sängystä ylösnousuun meni aamulla reilu 10 minuuttia. Olen kokeillut lämpöhoitoa ja kylmäkäärettä sekä kuumaa alaselkäsuihkua, mutta ei vaikutusta ainakaan toistaiseksi. Nyt kun koko kroppa on jännittyneessä tilassa niin minulla särkee jo niskaa ja päätäkin. :/ <br />
   <br />
   Ei voi muuta kuin yrittää kivuista huolimatta pysyä liikkeessä ja purra hammasta… ja luottaa siihen että kipu helpottaa ennen pitkään. 🙂

  2. Juu nuo alku päivät on pahimmat kun kivulta ei pääse pakoon eikä se hellitä oikein millään.. 🙁 Pakko antaa sulle varoitus, koska itse en ollut tietoinen, kun noidan nuoli iskee niin se pahimmassa tapauksessa käy sitten koko selkää lävitse, kun ensin joutuu sen takia käyttämään itselle uusia asentoja niin helposti yläselkä sitten menee jumiin. Mulla kävi juurikin näin. Eli jos mahdollista niin fyssaa tai hierontaa ym. apua kannattaa ottaa vastaan, koska ite sain taistella sen pitemmän kautta. Olis ollu hyvä hoitaa heti koko selkä kuntoon. Itse sain fyssarilta todella hyviä avaavia liikkeitä, jotka auttoi tuohon päänsärkyynkin. 🙂 Jaksamista! Se helpottuu kyllä! 🙂 ♡

  3. Vilhelmiina: Haluan antaa sinulle Vilhelmiina ison virtuaalisen halauksen! &hearts; &hearts; &hearts; Selkäsärky on toistaiseksi selätetty (koputan puuta) ja teidän ihanat tsemppikommentit auttoivat jaksamaan sen karmivan säryn kanssa. Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Pakko toistaa yllä olevia, tosi kivoja purkkeja. Miksi mä en ole noita ikinä sieltä bongannut ? Olen yrittänyt jo pidemmän aikaa etsiä kivoja purkkeja. Nyt mulla on käytössä tosi runsas määrä tupperin mahtuvia. Ovat loistavia säilytykseen mutta armottoman rumia. Niitä saa muutamalla eurolla kirppikseltä ja olen sieltä ostanutkin ne muutamaa lukuunottamatta. <br />
  Kun me nyt ekaks muutettais, ei ainakaan vuoteen, vois uuteen kotiin hankkia kaapin kokoon sopivat hienot, uudet purkit.

  1. Lanttuleikkuri: Mie ostin omat purkkini jo muutama vuosi sitten ja tosi hyvin ovat palvelleet ja ilmatiivis kumirengas toimii edelleen jokaisessa niinkuin pitääkin. :)<br />
   <br />
   Laita muistiin nämä purnukat tulevaisuutta varten, jos vielä tarvetta on kun muutto koittaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa päivää! &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Ihanan siistit kaapit ja tosiaankin vähän kuivatavaraa! Täälläkin alkaa keittiönkaappien siivous heti vaan kun loma alkaa. Siivoan heti alkulomasta ja sitten voin tyytyväisenä vaihtaa vapaalle 🙂

  1. Tiia: meillä on joskus käynyt niin, että kuivakaapin sisukset ovat vanhentuneet kaappiin. Monta puuropurkkia ja jauhopakettia meni suoraan avaamattomana roskikseen kun olivat yli vuoden päivät lojuneet kaapissa. Sen jälkeen me ollaan ostettu vain tarpeeseen joka onneksi on kohtuu helppoa, kun tekee viikonloppuna seuraavan viikon ruokalistat valmiiksi. 🙂

 6. Ovat kyllä kauniit nuo kuivaruokien säilytysastiat.<br />
  <br />
  Itse lopetin pussipuurojen syömisen, kun satuin vilkaisemaan niiden ravintoarvoja. Esimerkiksi tuossa vadelmapuurossa on niin törkeä määrä sokeria, että Elovenan antama mielikuva terveellisestä välipalasta on ihan höpöhöpöä. Oikeasti terveelliset puurot saa itse keittämällä ja nakkaamalla marjoja sekaan.

  1. Anna: Vadelmapuurossa on sokeria jonkin verran kyllä. Meillä tehdään puuro välillä itse kattilassa mutta aamut on niin vauhdikkaita nykyisin että aamupalat on saatava pikavauhtia napaan. Siihen valmispussit on tosi hyviä ja me syödään niitä välillä välipaloinakin. 🙂 Nam. &hearts;<br />
   <br />
   kotimaisia marjoja saa aika huonosti nykyisin ja itse vältän pakastealtaan marjoja. Sen vuoksi meillä ei marjaisia puuroja oikein muita syödä kuin noita Elovenan versioita. Vauvojen Piltti marja- ja hedelmäsoseilla ollaan kyllä maustettu puuroja ja varsinkin kuningatarsose on aivan superhyvää peruspuuron kanssa. Myös mehukeittoja meillä menee muutama litra viikossa, ne on myös hyviä. 🙂

  2. Minäkin ostin ennen noita pussipuuroja esim. työpaikalle &quot; vararuuaksi&quot; mutta niissä on tosi paljon sokeria. Minusta puuron saa hiutaleista mikrossakin onnistumaan hyvin, ei mene kuin 3 min eikä tarvii sotkea kattilaa 🙂

  3. &quot;Jonkin verran&quot; on 21 grammaa sadasta, siis viidennes pussin sisällöstä on sokeria. Myös suolaa on aika iso lukema, 1,3 grammaa. Toki se toimii arominvahventeena, saa puurosta maistuvamman. Nämä syyt saivat minut jättämään pikapuurot. Loppujen lopuksi kaurahiutaleet mikrossa vievät sen kolmisen minuuttia, eli ei siinä kauheasti kauemmin mene :)<br />
   <br />
   Olet oikeassa noiden kotimaisten marjojen kanssa. Pakasteallas tarjoaa lähinnä ulkomaista vadelmaa ja mansikkaa, jotka vaativat kuumennuksen. Viime syksynä reippailin ja hoidin pakastimeen kotimaisia marjoja, toivottavasti sama tahti jatkuu tänä syksynä…

  4. Hirveät määrät kyllä on tuota sokeria. Itse en syöttäisi lapselleni sellaisia määriä. Mieti kuinka palviikossa lapsesi saa sokeria? Tavallisia hiutaleita saa myös tehtyä ihan yhtä nopeasti kun noita sokerillisia.

  5. Johanna: Tavallisista hiutaleista tehty mikropuuro on minusta vähän pahaa. 😀 Sellaista kuivakkaa mössöä. 😀 Ihan kelpoa syötävää kuitenkin ja sitäkin on aina joskus tehty meilläkin. 🙂

  6. Anna: On kyllä niin harmi että kotimaisia marjoja ei löydy pakasteesta juuri ollenkaan. Ulkomaisia emme enää osta, sillä en halua altistaa tyttöäni niille kaikille mahdollisille vaaroille mitä voi seurata jos kuumentamattomana laittaa marjoja esim puuron joukkoon. Onneksi Piltin marjasoseita voi hyödyntää tässäkin ja niissä ei ole mitään ylimääräisiä säilöntäaineitakaan. Namskis. 🙂

  7. Taina: meidän tavallisessa kuitu-valmispuurossa ei ole lisätty sokeria ollenkaan (täysjyväkauralese 71%, kauralese ja suola 1g/100g). Ja on otettava huomioon että emme kuitenkaan popsi 100g kuivapuuroa päivässä. 😀 Suolankin määrä jää siis melko vähäiseksi.<br />
   <br />
   Vadelmapuuroa ei meillä syödä päivittäin, vaikka onkin tytön herkkua. Kolmisen kertaa viikossa about sitä menee (yksi annos on 35g josta sokeria on 7,4g eli noin 15% lapsen päivittäisestä energiatarpeesta). Meillä sokeri ei pannassa, mutta sitä säännöstellään tietenkin. Tyttö ei syö karkkia eikä meillä mutustella herkkuja, muuta kuin harvakseltaan kerran viikossa ja silloinkin yhden pienen Pätkiksen verran. 🙂

 7. Kannattaa kokeilla mennä selälleen makoilemaan siten, että nostat jalat sohvalle. Peppu sohvan reunaa vasten ja jalat istuin tyynyille. Siten että tulee 90 asteen kulma polviin ja lantioon. Niinkuin istuisit tuolissa mutta selälleen lattialla… sekavaa… toivottavasti saat selvää =D. Tuo asento auttaa rentouttamaan selkää, mutta en tiedä auttaako noidannuoleen. Selkä säryt ovat kyllä kaameita. toivottavasti menee nopsaa ohi.<br />
  <br />
  Eipä niissä kaapeissa niin kauheasti ruokaa tarvi ollakkaan jos ei varaudu johonkin katastrofiin ja kaupat löytyy läheltä. Monesti vaan käy niin, että kaikkia epämääräisiä pussin ja purkin pohjia ei halua käyttää tai ne ovat menneet vanhaksi kun unohtuu jonnekki taakse… =)

  1. Torkkuja: Selkäongelma onneksi selvisi ja vinksallaan ollut alaselän nikama se siellä vihoitteli. 🙂 Kipu on poissa, ainoastaan normaali selkäjumi on enää jäljellä muistuttamassa elämäni kamalimmasta viikosta. :)<br />
   <br />
   Meillä on kauppoja molemmin puolin runsaasti ja aina saa ruokaa jos nälkä iskee eikä kaapissa ole sopivaa tarjolla. Yksi lähikaupoistamme on auki klo 23 asti, joten nälkään ei tarvitse kaupungissa kuolla. 😀 :D<br />
   <br />
   Meillä pyritään ostamaan ruokaa vain viikon tarpeisiin, jotta kaikki tulee syötyä mitä on suunniteltukin. Kuivaruokaa olen joskus hamstarnnut kaappeihin alennuksista (esim Torino makaroonia 5pss eurolla :D). Sitten ne kuitenkin vanhenee kaapin perukoille parin vuoden aikana ja se mukamas säästetty summa on mennyt kankkulan kaivoon. 🙂

 8. Oijoi siun selkää 🙁 <br />
  Parantumista sulle &hearts; &hearts;. (Jos ei ala särky helpottamaan, niin kantsii mennä lääkäriin.)<br />
  Mullakin on raivauspuuhat meneillään, askertelutarvikkeiden järjestelyä 🙂

  1. Soili: Eilinen visiittini OMT-hoidossa paransi vaivan, ainakin toistaiseksi. 🙂 🙂 :)<br />
   <br />
   Kiitos Soili tsemppauksesta! &hearts; &hearts; &hearts; Olet helmi! &hearts;

 9. Hei! Olisiko sinulla ideaa/oisko mahd saada toivepostaus ongelmana on nimittäin se, että vuokrakaksiomme isojen kiinteiden kaappien päällä on n. 60 cm (kork.) x 60 cm (lev./syvyys) kokoisia tyhjiä alueita kuten yleensä kaapit ei oo kattoon saakka..niin siellä on semmonen tyhjä tila mihin kaipaisiin jotain vinkkiä, minkälaisia säilytysratkaisuja (laatikoita yms) olisi mahdollista hyödyntää!? valkea olisi väriltään loistava, eikä haittaisi vaikka siinä olisi kromisia yksityiskohtia…kaapit ovat valkoiset ja seinät ja katto valkoiset myös..huoneissa päätyseinät greigeä..haluaisin siis ne tyhjät ammottavat aukot kaappien päällä hyödyntää säilytykseen joidenkin kauniiden säilytysboxien avulla..Kiitos!!:)

  1. caroline: En tiedä muistanko nyt väärin, mutta ihan kuin olisin sinulle vastannut tähän kysymykseen jo….. Voi olla että muistini pätkii. 😀 Kelailen kommentteja läpi ja palaan sinulle tähän vastauksen kera jos muistan väärin. 🙂

 10. Vitsit kun noi kuivaruokien purkit on siistejä!!! Itsekkin täytyisi vähän siivota kuiva-ainekaappia ja noi olisi kyllä tyylikkään näköiset ja näkisi mitä missäkin purkissa on!!! Noita täytyykin harkita tosissaan!!! 🙂

  1. Suffeliini: Nämä on olleet käytössä aivan loistavat. 🙂 Muoviset ja kestävät ilmatiiviillä kansilla ja kohtuuhintaisetkin vielä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *