Äkkiä koti vieraskoreaksi – järjestä ja siivoa hop hop :)

Meille tulee illalla vieraita pitkän matkan takaa kyläilemään pariksi päiväksi ja varoaikaa ei paljon annettu. 🙂 Koti on ollut selkävaivani vuoksi kuin pyhäinhäväistys kaikkine sotkuineen ja remontin vuoksi olohuoneeseen sullottuine kalusteineen ja ensimmäinen ajatus puhelun saatuani oli OMG ja iik, no way meille ei tule kyllä kukaan just nyt 😀 Mutta koska liikkuminen on taas yhtä nopeaa kuin terveenä, niin ei muuta kuin hihat äkkiä heilumaan ja koti vieraskoreaan kuntoon, jotta tänne kehtaa ketään päästää sisälle. 😀

P1014920.jpg

Koska keittiön uudet kaapit eivät ole vielä vallanneet kotia, niin siirsin sohvan, pöydän ja maton äkkiä omille oikeille paikoilleen ja samalla imuroin. Tässä ei onneksi selkää tarvinnut juurikaan rasittaa, sillä keksin mennä pöydän alle kyykkyyn ja työntää pöydän lattiaa pitkin käsivoimilla keittiön puolelle. Sohva liukuu alla olevien huopatassujen ansiosta parketilla kuin unelma ja sain sen työnnettyä reisilihaksilla seisaaltaan olohuoneen seinälle. 🙂 Tuolit on kevyet nostella ja ne siirtyivätkin vauhdilla ruokapöydän ympärille. Käsinojalliset Louis Ghostit eivät nyt päässeet samaan paikkaan, toinen jäi katseenvangitsijaksi ja laskutasoksi tytön huoneen ja kylpyhuoneen väliin ja toinen on eteisessä laukkua varten (ettei tarvitse lattialle sitä laskea, kun seinäkoukut täyttyvät takeista). 

P1014927.jpg

Kalusteiden siirtoon ja imuroimiseen meni yhteensä noin puolituntia, jonka jälkeen oli vuorossa tylsempi puuha eli pölyjen pikapyyhintä. 🙂 Nopeimmin pääsee kun nostelee seinähyllyillä olevat taravat kokonaan pois tieltä ja pyyhkii kuivalla mikrokuituliinalla joka staattisuutensa ansiosta imee pölyn itseensä. Itse keräsin kaikki roinat ruokapöydälle ja nostelin siitä ne pölyjen pyyhkimisen jälkeen takaisin paikoilleen. Samalla vaivalla vaihtelin vähän pikku tavaroiden paikkoja ja siirsin mm. yrtit olohuoneesta keittiöön. 

P1014935.jpg

Astianpesukoneesta tyhjensin puhtaat astiat kaappiin ja osan kupeista ja laseista seinähyllylle. Samaan syssyyn laitoin likaiset koneeseen ja koneen päälle.

P1014933.jpg

Seinähyllyllä on ihanan vehreä raikkaus kun yrttejä on niin paljon. Vihreys myös tekee valko-teräksisestä seinustasta paljon kodikkaamman. Yksi neljän yrtin kerros seinälle vielä sopisi kauniisti, kahdeksan yrttiruukkua onkin joskus tavoitteenani omistaa mutta keräilen niitä hissuksiin kahden ruukun vuosivauhtia, kuten tähänkin asti. 🙂

P1014934.jpg

Ikean Lack-hyllyt on kyllä edelleen minun suosikkejani, ei pääse mihinkään. Ne on ihanan keveät ja huomaamattomat jopa korkeakiiltovalkoisena ja antavat esineille kaiken huomion, niinkuin pitääkin. <3

P1014932.jpg

P1014948.jpg

Olohuoneessa palattiin vanhaan tuttuun järjestykseen. Kiva tuo Ponyn peffa. 😀 😀 Muodot on kohdillaan. 😀

P1014945.jpg

P1014943.jpg

P1014938.jpg

Pöydän ympärillä on nyt vain neljä tuolia ja väliaikainen pöydänjalka-patenttini tulee paremmin esille nyt kuin päätytuolien kanssa. Minä kyllä tykkään kovasti tästä yhdistelmästä, vaikka onkin hätäisesti keksitty ratkaisu pöydän oman jalan mentyä rikki. 🙂

P1014924.jpg

Ja yrttikuvaa, yrttikuvaa, yrttikuvaa…. 😀 😀 En saa koskaan tarpeekseni yrteistä. Harmittaa jo nyt, kun syksyn koittaessa yrtitkään ei ole enää näin raikkaan vihreitä. 🙂

P1014925.jpg

Tytön huoneen ovi on ihan syystä kiinni, sillä se on vielä kaaoksessa. Lelut ja meidän molempien vaatteet ovat siellä hujan hajan ja saavat ollakin iltaan saakka. Vieraat majoittautuvat aikuisten makuuhuoneeseen ja minä nukun tytön kanssa hänen huoneessaan. Fair play minusta eikä tarvitse alkaa varastosta kaivelemaan varapatjoja. 😀 

Siivoamiseen on mennyt nyt yhteensä 1,5 tuntia ja vielä olisi puhtaiden petivaatteiden laitto edessä vieraita varten. Kauaa ei tosiaankaan nokka tuhissut tälläkään kertaa ja selkää säästäen on touhuttu. Nyt äkkiä ne lakanat sänkyyn ja sitten soikin varmaan jo ovikello. 🙂

Viettäkää ihanan aurinkoinen päivä ja palaillaan taas huomenna! <3

18 kommenttia “Äkkiä koti vieraskoreaksi – järjestä ja siivoa hop hop :)

 1. Sä olet kyllä Miia semmoinen tehopakkaus, että oksat pois! Ja noi yrttikuvat on jotakin aivan tajuttoman kaunista, silmä lepää noissa kuvissa 🙂 Toistan taas samaa, mutta teillä on kyllä todella kaunis koti &hearts;

 2. Oot kyllä tehokas 🙂 Voi kun itsestä saisi edes joskus samanverran irti! <br />
  <br />
  Mukavaa juhannusta!

  1. marke: Hihii, olen kyllä aika vauhdikas mitä tulee oman kodin sisusteluun. :D<br />
   <br />
   Hyvää sunnuntai-iltaa ja myöhäistä juhannusta! &hearts;&hearts;

 3. eipäs saa puhua vielä suksyn tulemisesta kun kesäkään ei ole edes vielä kunnolla alkanut!! 😉 mutta ihana postaus valaises mua vähän että mistä hommasit nuo jalat tuohon ruokapöytään? (: oletko jossain vaiheessa hommaamassa uuden ruokapöydän tai edes jaljoja? (::

  1. jane: Hihii, no ei ehkä vielä vaikka olenkin syksy-fani. 🙂 :)<br />
   <br />
   Jalat tilasin Finnish Design Shopista tytön vaaterekki-käyttöön. Pöydän oma jalka halkesi ja korvasin väliaikaisesti jalat näillä Hayn pukkikintuilla. 😀 Väliaikainen ratkaisu on, eli syksymmällä katson uutta pöytää vanhan tilalle (ellen sitten ihastu tähän tilaispäisratkaisuun :D).

 4. Ihanaa kuulla että voit jo paremmin. Oikein ihanaa juhannusta sinulle ja perheellesi. t. Maria @ White Crystal Silver – blog

  1. Maria: Nyt on selkä jo kunnossa eikä lihassärkyäkään enää ole. :)<br />
   <br />
   Myöhäiset juhannusterkut ja ihanaa sunnuntai-iltaa! &hearts; &hearts;

  1. Basilika: Basilika on lempparini ja kyllä kaikki tulee aina syksyyn mennessä popsittua. 🙂 Muita yrttejä on vaikka kuinka, mutta basilika on numero 1. 🙂

 5. Ihastuin ruokapöytääsi. Olet siis laittanut hayn pukkijalat pöydän alle? Ihanan keveän ja modernin näköinen ratkaisu, me like 🙂 Miten pöytä toimii käytännössä, häiritseekö pöydän alla oleva kolmas jalka kun pöydässä istuu? Mietin jo pää kuumana jos lainaisin ideaasi omaan keittiööni. Ongelmana taitaa vain olla kun lapseni istuu vielä syöttötuolissa pöydän päässä…

  1. Taiga: Kolmatta jalkaa ei huomaa ollenkaan. Kertaakaan ei ole kenenkään jalka siihen kopsahtanut, vaikka pöytälevy on aika pieni kokoinen. Pöydän päädyssäkin mahtuu istumaan oikein hyvin, meillä oli päätytuolit tuossa hetken aikaa. Ei ilmennyt mitään käyttöongelmaa ja jaloilla oli tilaa sopivasti. 🙂

  2. Hienoa, ettei kolmannesta jalasta ole haittaa. Näytin jo miehelleni kuvaa pukkijalkapöydästä. Hän ei lämmennyt ollenkaan. Mutta katotaan nyt 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *