Uskomaton mahdollisuus ♥

Apua ja kääk, tuttavani ehdotti minulle että ostaisin heiltä valkoisen Barcelona -sohvan. Sohva on kuusi vuotta vanha eli ei minkään ikäinen ajattomaksi designklassikoksi ja kunto on moitteeton. Sohva on toiminut tuttavillani lähinnä sisustuselenttinä, eikä sitä ole käytetty pahemmin. 🙂

barcelona_2_seats_1.jpg

Nyt en tiedä mitä tehdä. Haluan tämän sohvan, mutta hinta on todella suolainen. Minulla olisi mahdollisuus maksaa sohva heille osissa, mutta mutta mutta… En tiedä uskallanko ottaa riskiä näin arvokkaasta design-kalusteesta, kun tyttö on vielä pieni ja koirakin vielä taloudesta löytyy. Tämä on näitä kerran elämässä tapahtuvia mahdollisuuksia enkä haluaisi joutua katumaan jatkossa. Nyt jos koskaan kaipaan teidän mielipiteitänne, kannattaako hieroa kauppaa uudenveroisesta Barcelona-sohvasta kivaan hintaan vai jatkaa haaveilua kuten tähänkin asti? En tosiaankaan tiedä mitä tehdä… Apua! 🙂

EDIT 2.7: Ilmoitin että tällä kertaa jätän sohvan väliin. Järkisyitä kieltäytymiselle oli esim. korkea hinta joka suhteutettuna saatuun hyötyyn oli kuitenkin lopulta liian pieni. Kunnollista paikkaa ei olisi sohvalle ollut ja olisin todennäköisesti suojellut sitä torkkupeitteellä koiran vuoksi, mikä ei ole alkuunkaan näin upean design-sohvan tarkoitus. Siispä soitin hetki sitten sohvan nykyiselle omistajalle ja ilmoitin että myy seuraavalle jonossa olleelle. Snif, katumus iski jo nyt, mutta tiedän että tämä oli tähän hetkeen ainoa oikea päätös. 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

50 kommenttia “Uskomaton mahdollisuus ♥

 1. Hei… Sinä ihan selkeästi RAKASTAT design-klassikoita… Näitä ei usein tule vastaan:)))) Tartu tilaisuuteen ja luota siihen, että se aina löytää paikkansa…<br />
  <br />
  Aurinkoa tähän päivään….<br />
  Terkuin, Frida

 2. Minä jatkaisin haaveilua 🙂 Lapsi ja koira ja tuommoinen sohva ei ehkä toimi juu ja sit jos se tuhoutuukin niin kyl potuttaa. Musta toi näyttää epäkäytännölliseltäkin 😉

 3. Voih, tuo on niiiin ihana, yksi minunkin varmaan ikuinen haave &hearts; Mutta hinnan uskon olevan vielä käytettynäkin suolanen, eli en ikävä kyllä osaa auttaa, niin ihana kun tuo vaan onkin ja teidän kauniiseen kotiin sopisi kyllä erittäin hyvin.

 4. No OSTA!!!! Jos saat erät kohtuullisiksi (että teidän rempat ym. onnistuvat yhä), niin ei muuta kuin suojaan ihanuuden alkuun jollain peitolla vaikka. Teidän tyttö on jo niin vanha, ettei mene enää kauaa kun hän ymmärtää ettei sitä sohvaa saa liata tms. Pitäisin sen toisenkin sohvan ainakin alkuun kaverina, missä sitten voi vapaammin istuskella. Ainakin meidän juuri 4 vuotta täyttänyt poika alkaa jo hyvin ymmärtää ja uskoa, että mitä saa räpeltää ja mitä ei 😀 Sitä paitsi, noi klassikot on tehty kestämään &hearts; Jos sinä et osta niin minä ostan vaikka viimesillä pennosillani :DDD

  1. No tommost millää peitolla peitetä!!! Hullua!! Mut sinuna jatkaisin haaveilua, kerta et ole 100% varma itse!

  2. No kyllä se peittyy peitolla/irtopäällisellä siinä missä muutkin tuolit/sohvat 😉 Mutta jos tarkoitat sit ettei sitä &quot;saa&quot; laittaa piiloon, niin sitten se ehkä on hullua 🙂

  3. Sitä just!! Jos joku tommosen sohvan omistaa, ni ei sitä todellakaan peitetä yhtään millään!!!! 🙂 se on niin kaunis!! Nimenomaan ei saa laittaa piiloon. 🙂

 5. Mä niin tiedän tuon tunteen. <br />
  Vaikka kyse on klassikosta, lähtisin miettimään päätöstä siltä kannalta, tulisiko tää oikeasti teille käyttöön ja olisiko tälle tarvetta. Ei nimittäin ole kivaa sekään, että hankkii jotain todella ihanaa ja arvokasta, jota ei käytetä tai joka pahimmassa tapauksessa on tiellä ja vie turhaa tilaa. <br />
  <br />
  Olet oikeassa, että tilaisuus on ainutkertainen, mutta vaatii varmasti pidempää harkintaa. Tätä ratkaisua en lähtisi hätiköimään, ellei päätöstä ole pakko tehdä heti. Tuo vie kuitenkin yllättävän paljon tilaa ollakseen noinkin siro kaluste.

 6. Iiihana sohva!! Sanoisin, että kaikki riippuu siitä tulisiko tämä sohva korvaamaan teidän nykyisen olohuoneen sohvanne ja näin ollen olisi aktiivisessa käytössä. brceloona sohva meinaa ei ole mikään maailman mukavin esim. löhösohvana elokuvia katsellessa. Kannatan ehdottomasti henkintaa, jos keksitte sille jonkin muun paikan. 🙂 Tai siis kannatan sitä olohuoneeen sohvaksikin, jos kaikki istuu ja syö siinä varovaisesti ja ehdottomasti ei ikinä farkut jalassa! 😀

 7. Suosittelen odottamaan vielä 🙂 tuon sohvan aika on sitten kun tyttäresikin ymmärtää sen arvon päälle:)

 8. Noilla on niin hyvä istua ja ovat kauniita. Minunkin haave. Mutta hinta on taatusti monta monta tonnia vielä niin harkitsisin todella tarkkaan. Tosin sinut tuntien, et osaa odottaa vaan kohta se sitten on sinulla kotona. Voisin itse ostaa ( jos olisin sinä ) jos mitään ei tarvitsisi tuon ostoksen takia perua tai ei ole varaa. Esim se keittiöremontti on taatusti joka pennin arvoinen ja eikä sen hinta varmaan ole niin paha verrattuna tuon sohvan hintaan. Kuitenkin tuo on vain sohva.

 9. Kokemuksesta tiedän, että sohva on epämukava ja epäkäytännöllinen. Se sopii nimenomaan sisustuselementiksi, mutta ei ole käyttöhuonekalu. Jos tämä tulisi teillä käyttöön, niin en missään nimessä suosittele. Ja kallista huonekalua myös varoo eri tavalla kuin &quot;tavallisia&quot;, joten varsinkin koiran kanssa saisi olla koko ajan tarkkana. Ehdotan siis, että jatkat haaveiluja. Ehkä tämän aika tulee myöhemmin kenties toiseen kotiin ja toisenlaiseen käyttöön.

 10. Anna mennä vaan jos saat kuukausierät sopimaan muiden menojen kanssa. Mulla tuo nojatuoli, enkä voi muuta kuin kehua, se on i-h-a-n-a &hearts; &hearts;

 11. Mie jatkaisin haaveilua, eihän sul oo mitään haaveiltavaa enää jos ostat sen THE haaveilunkohteen. On varmaan sen verran kallis, että mieti mitä kaikkea ihanaa saisit sillä hinnalla ;D

 12. Teet tietenkin niin kuin parhaaksi koet, mutta itselleni tuli ensimmäisenä mieleen, että Barcelona on nojatuolina paljon ihanampi ja kauniimpi kuin sohvana ja monikäyttöisempi, mutta tämä siis vain minun mielipiteeni, ei mikään kaikenkattava totuus. Sohva on rajoittavampi muun sisustuksen kannalta kuin vaikka yksi nojatuoli nykyisen sohvasi lisänä. Ja tuolejahan voi aina hankkia halutessaan lisää, jos yksi on liian vähän jossain vaiheessa.<br />
  <br />
  Minna Jonesin Time of the Aquarius -blogissa on kuvia kahdesta (mustasta tosin) Barcelona nojatuolista vierekkäin ja silleen ne ovat vähän kuin sohvakin, mutta saa myös erilleen toisistaan. Ajattelin, jos haluat vilkaista. <br />
  <br />
  Tiukka mietintä, ymmärrän, minua itseäni on joskus auttanut ison houkutuksen kohdalla semmoinen punninta, että ostaisinko normaalihinnalla juuri tämän, jos siis olisi se koko summa rahaa suit sait vaan käytettävissä, vai ostaisinko siinä tilanteessa jotain muuta sittenkin.<br />
  <br />
  Toivottavasti en sotkenut ajatuksiasi, mutta kun mielipiteitä kysyit. Kivaa kesän jatkoa sinulle Miia! 🙂

 13. unelmat on tehty toteuttamista varten ja kerranhan täällä eletään, minä ostaisin 🙂 Mutta en kuulukaan ns. järkeviin ihmisiin, hih!

 14. Onpa hankala tilanne! Jos saat sohvan puoleen hintaan, niin osta. Muussa tapauksessa minä jättäisin väliin, vaikka se kirpaisisikin – hetkellisesti. Jos nyt sohvalle ei ole akuuttia tarvetta, niin hankinnan voi tehdä tulevaisuudessakin. Jos tulevaisuudessa ei sitten tule vastaan ihan -50% tarjousta, niin varmasti jostain irtoaa -20% alella, kun on sohvan oston aika. Mutta tämä onkin vain minun ehdotukseni, sinä itse teet päätöksesi 🙂

 15. Jättäisin väliin. Koiran ja pienen lapsen kanssa en ottaisi riskin. Lisäksi itse jätän kalliit tuotteet ostamatta, jos ne eivät ole välttämättömiä ja joutuisin maksamaan erissä = ostaisin vain, jos olisi samantien maksaa, enkä menisi konkurssiin.

 16. Haaveilen valkoisesta Barcelona-tuolista ja jonain päivänä sen toivottavasti vielä hankin, rahin kera. Sohvaan saattaisin päätyä, jos hinta olisi erityisen hyvä ja minulla olisi ylimääräinen paikka sohvalle, sillä mieluiten istun valkoisella löhönahkasohvalla.<br />
  <br />
  Haluatko sohvan todella? Sisimmissäsi tiedät vastauksen 🙂 Tsemppiä päätöksentekoon!

 17. Moikka. olen taas se inhottava realisti, joka kysyy, että onhan varmasti aito Knollin leimoilla varustettu versio, eikä vain kopio? Aidosta löytyy leima jalasta. Näillä on hinnassa ja laadussa vissi ero! Jos on aito, saattaisin harkita, mikäli kopio, niin en missään nimessä ostaisi, vaan säästäisin rahani muuhun 🙂

 18. Sohva on kaunis, mutta ei maailman käytännöllisin kuitenkaan lapsiperheessä. Vaikeaa olisi myös kuvitella kenenkään löhöilevän tuollaisella sohvalla. Ei oikein houkuta siihen. Jättäisin tuon sohvan ostamatta ja ostaisin Barcelonan nojatuolin nykyisen sohvan seuraksi.

 19. On kyllä kaunis, ja itselläkin (ikuisella) haaveilulistalla valkea Barcelona-tuoli raheineen. Sinun täytyy nyt kunnolla miettiä, että koetko kuinka tarpeelliseksi tämän sohvan vai onko se vain pelkkä haavekuva. Entäs se keittiöremontti? <br />
  (Anteeksi, en missään nimessä halua kuullostaa tylyltä. Pahalla tätä kommenttia en siis missään nimessä kirjoittanut vaan ihan IRL-kaverillekin sanoisin samanlailla 🙂 )

 20. Joudutko pulittamaan paljon käytetystä sohvasta? Kävin äsken katsomassa Infurnin sivuilla klassikkohuonekaluja, jossa myytävänä myös kyseinen sohva. Alennukset olivat 33% kaikista tuotteista ja ilmainen kotiinkuljetus. Tarjous voimassa vielä tänään. Toivottavasti teet oikean ratkaisun miettiessäsi sohvan ostoa. Sulle tuo sohva sopisi todella hyvin.

  1. Tuolla mainitsemallasi Infurnin sivustolla oli myös myynnissä himoitsemani Aarnion pallotuoli hintaan 669 euroa, eli tuotteet eivät tietenkään ole aitoja. Tuon sivuston tuotteita ei siis kannata vertailla aitoihin (eikä myöskään ostaa).

 21. En ostaisi, tuo sohvaversio ei hivele silmää toisin kuin nojatuoli. Ja ei näytä erityisen mukavaltakaan, mikä on ainakin itselleni tärkein asia sohvan hankinnassa. Joten sinun jatkaisin haaveilua ja jonakin kauniina päivänä kotiuttaisin barcelona- nojatuolin rahin kera 🙂

 22. Suuri kiitos kaikille avustanne ja mielipiteistänne! &hearts; &hearts; &hearts; Tämä on kyllä tosi kinkkinen dilemma, sillä tälläisen sohvan haluan joskus omistaa ja hinta olisi nyt enemmän kuin kohtuullinen. Sohva on takuuvarmasti aito, siitä ei ole epäilystäkään. Kaikki asianmukaiset kuitit ja dokumentit löytyvät. 🙂 Ensi viikon keskiviikko aamuun sain aikaa tehdä päätökseni, sillä heidän on saatava silloin sohva pois kotoaan. Minun jälkeeni on ostajaehdokkaita jonoksi asti, joten jos en nyt tätä sohvaa osta niin tällä hinnalla en tule sitä saamaan myöhemmin mistään. Voi kettu sentään… Tämä tuli niin yllättäen että en tiedä miten päin olisin. 😀 :D<br />
  <br />
  Päätöstä en ole vieläkään tehnyt, risteilen edelleen kyllän ja ein välillä. Lisää ajatuksia ja mielipiteitä saa siis laittaa tulemaan puolesta ja vastaan. Tämä ostos tulisi normaalin sohvan rinnalle nyt ainakin seuraavaksi pariksi vuodeksi. Leveyttä tällä on 150cm joten se toimisi nojatuolin korvikkeena olohuoneen puolella. Mitään järkevää syytä tällä ostokselle ei ole, muuta kuin se että sohva on mielettömän kaunis ja jälleenmyyntiarvo saattaisi olla jopa korkeampi kuin minun maksamani (omani saisin takuulla pois jos myynti olisi joskus ajankohtainen). Syyt ovat aikalailla samanlaiset kuin ison TuplaKuplan ostamiselle – täydellinen haaveeni ja esine joka kestää aikaa. &hearts; &hearts; &hearts; Sydän ja järki on nyt vähän erimieltä keskenään, mutta ei niin paljon että pystyisin tekemään ei-päätöksen. 😀 Mie jatkan kääkkimistä täällä, kääk kääk ja apuva kääk. 😀 😀

 23. Hieno mahdollisuus mutta en ostaisi! Eihän tuota kannata käyttösohvaksi missään nimessä ostaa, vaan nimenomaan enemmän koriste-esineeksi. Kuten joku on jo sanonut niin ei ole erityisen mukava, lisäksi tuollaista klassikkoa pitäisi varoa eli tosiaan löhöäminen ja leffaherkkujen syöminen sohvalla loppuisi sitten siihen.<br />
  <br />
  Muutenkin tuollaiset klassikot tarvitsevat ympärilleen paljon tilaa etkä sen jälkeen varmaan pystyisi vaihtelemaan sisustusta samalla tahdilla kuin nyt. Jättäisin siis väliin, ja tosiaan mielestäni se nojatuoli voisi olla sopivampi valinta asuntoosi.

 24. En ostaisi, tuo sohva näyttää epämukavalta eikä edes kovin kauniilta, nojatuoli näyttää huomattavasti paremmalta.<br />
  En myöskään haluaisi koko ajan vahtia, lapsen ja koiran touhuja, onhan kyseessä myös heidän koti…

 25. Mua jäi mietityttämään se, mitä joskus kirjoitit nykyisestä sohvasta, että koira ja lapsi ovat sen verran aisoissa, etteivät sotke paikkoja (sohvaa) ja tekonahka on helppo pitää puhtaana jne. Miten tämä eroaa siis teidän vanhasta sohvasta muuten kuin muotoilun puolesta? Siis mä ainakin olettaisin, että tämä on aika samanlainen hoitaa kuin se nykyinenkin, joka on teillä pysynyt tosi hyvässä kunnossa?

 26. Itse olen enemmän Barcelona-nojatuolin ja rahin kannalla, mutta upeahan tuokin on.:) En osaa auttaa, sori! 😀

 27. Upea sohva, mutta ei mielestäni sovi yhteen kotinne joidenkin sisustuselementtien kanssa, kuten New York -valaisin ja muoviset Pappelina-matot. Sohva on luxusta, joka edelleen vaatii ympärilleen luxusta. Olet vienyt sisustusta skandinaaviseen suuntaan, jonka kanssa sohva riitelee. Nojatuoli saattaisi sohvaa paremmin toimia teillä. Kehoitan siis jättämään tällä kertaa väliin, vaikka kirpaisisikin!

 28. Minä olen myös enemmän nojatuolin ja rahin puolella 🙂 <br />
  Makkariin laittaisin barcelonan nojatuolin jos sellaisen hommaisin 🙂

 29. Mä kyllä skippaisin. Tuo on mun mielestäni kivempi nojatuolina kuin sohvana. Ja kun tuo ei kuitenkaan ole mikään löhösohva, vaan lähinnä sisustuselementti ja varsin kallis sellainen. Lisäksi, teidän asunto ei kuitenkaan ole niin supersuuri, että tilat menee sumppuun, jos väkisin tuon sinne koittaa änkeä. Joten, jatka vaan haaveilua siitä tuolista. Sille varmasti löytyy helpommin paikka, juurikin esim. makuuhuoneessa.

 30. Ihan mieletön tilaisuus, jos siis saat sen edullisesti.. Varmasti vaikea päätös. Itse en ole ikinä ymmärtänyt, että jos jonkun klassikon hankkii, niin miksei sitä sitten raskisi käyttää.. Itse en laittaisi barcelonatuolia ikinä makuuhuoneeseen. Sen paikka on arvoisellaan paikalla olohuoneessa. Sohva ansaitsee tilaa ympärilleen, joten itse ostaisin sen ja myisin vanhan pois. Enkä usko, että siinä on huono istua vaikka ei olekaan löhöilyyn tarkoitettu.

 31. Minä myös kannatan enemmän nojatuolia ja rahia. Sohva on hieno, mutta ei näytä yhtään mukavalta.. Toki voit ostaa sohvan, myydä sen ja hankkia sitten barcelona tuolin raheineen 😀

 32. Ostin juuri ko nojatuolin täältä kiinasta. Hintaa tuli n 500 euroa. Aitoja ei täällä ole saatavilla. <br />
  <br />
  Vähän vaikeaan siinä on istua. Enempi se toimii sisustuselementtinä.<br />
  <br />
  Kiva blogi sulla. Inspiroiva. Ja hauskaa, kun postailet ahkerasti. Jatka samaan malliin!

 33. Mä olen pienituloisena opiskelijana ostanut artekin tuoleja kun sain poskettoman halvalla ja jouduin säilyttää niitä pienessä vaatehuoneessa, kun ei ollut muualle tilaa. Siinä pienessä opiskelijaboksissa. Hyviä diilejä ei oikeesti tulee montaa kertaa vastaan ja montaa olen katunut, kun en ole ollut tarpeeksi nopea.<br />
  Ehdottomasti ostaisin. Tee itsellesi vaikka sopimus että pidät bloggiksen joka toinen kk ja et ostaa parillisinä kuukausina mitään kotiisi.<br />
  <br />
  Kuinka paljon lapsesi ja koirasi ovat nykyistä kotia tuhonneet. tuskin 1 huonekalu saa juurikaan muutosta aikaan entisestään.<br />
  <br />
  Ehdottomasti ostaisin, olisin ostanut jo.

 34. Mä ostaisin! Tuo sohva tulee säilyttämään arvonsa. Lapsen ja koiran pystyy opastamaan olemaan tuhoamatta sohvaa tai yhtään mitään muutakaan huonekalua. <br />
  <br />
  Vaikkei sen ostaminen nyt tuntuisikaan &quot;järkevältä&quot; muutaman vuoden päästä siinä upeassa valkoisessa kivitalossa voisi alkaa harmittamaan kun juuri kyseinen sohva kruunaisi sisustuksen. <br />
  <br />
  Samaa mieltä monen muun kommentoineen kanssa olen siitä, että nykyiseen asuntoosi nojatuoli ja rahi sopisivat paremmin, mutta ei kai tälläistä hankintaa tehdäkään silmälläpitäen vain nykytilannetta vaan myös tulevaisuutta.<br />
  <br />
  Eli unelmat toteen!

 35. Unohda! Kyllä se nojatuoli on vaan niin paljon kivampi. Ja siitä olen kuullut sinun haaveilevan, en sohvasta?

 36. Tuo ei ole kyllä aito sillä tuo malli ei ole tietääkseni Mies Van Der Rohen suunnittelema. Barcelona-tuoli, päiväsänky (sohva ilman selkänojaa) sekä rahi sen sijaan löytyvät.

  1. Sissi: On se aito. 🙂 Mies van der Rohe suunnitteli Barcelona tuolin, jonka virallinen valmistaja on Knoll. Knoll on laajentanut valikoimaa muihin Barcelona-sarjan tuotteisiin kuten rahiin, penkkiin, daybediin, sohvaan sekä kahteen erikokoiseen pöytään. <br />
   <br />
   Hieman epäselväksi on jäänyt näihin päiviin asti kuinka paljon Mies van der Rohella on ollut hyppysensä pelissä muiden tuotteiden osalta, sillä joidenkin tietojen mukaan hänellä oli tarkoitus laajentaa mallistoaan mutta virallisesti kaikki muut Barcelona-sarjan tuotteet paitsi tuoli eivät kuitenkaan ole Rohen käsialaa vaan Knollin. Ne ovat kuitenkin virallisia Knollin tuotteita siinä missä Barcelona tuolikin on. Nykyisin ei Knoll enää valmista kaikkia sarjan tuotteita.

  2. Mun tiedon mukaan sohvaa ei olemassa vaan sitä saa vain halvempina versioina joiden esikuvana on ollut tuoli. Yritin juuri katsoa omistamastani kirjasta joka esittelee Mies van Der Rohen tuotantoa niin sohvaa ei sieltä löydy hänen suunnittelemanaan. Minulla on hänen suunnittelemansa tuoli jonka ostin joskus ensimmäisen työkeikan kunniaksi kun sisustin erään silloin nuoren miehen ullakkoasunnon ja sain ekaa kertaa työstä täyden palkkion. <br />
   <br />
   Lounge couch van Der Rohen suunnittelemana löytyy ja monet kutsuvat sitä sohvaksi. Onhan hän todellakin suunnitellut paljon muutakin kuin Barcelonat. Jos sinulla on kuitenkin tietoa että hän on suunnitellut myös kyseisen sohvan niin ottaisin mielelläni vastaan tiedon lähteen. Sen kuitenkin tiedän että Knollilla on ainoana valmistajana oikeus tuottaa Mies van Der Rohen Barcelona-designia. Jos kyse on siis aidosta tuotteesta, se on Knollin valmistama. Noita sohvia saa alle tuhannella eurolla monista huonekalukaupoista kuten myös nettiputiikeista mutta eivät ne ole aitoja, myyjät usein väittävät että malli on kopioitu Mies van Der Rohen suunnittelemasta kalusteesta.

 37. Hei! Minä sinuna ostaisin sohvan ja laittaisin sen makuuhuoneeseen sille seinälle, jolla sinulla on nyt pöytä ja hengariteline. Sohvan yläpuolelle voisi laittaa vierekkäin kolme naulakkoa, joille voit siirtää hengarit roikkumaan (ja vaatteiden etupuolet siis näkyisivät, nyhän niistä näkyy vain sivut). Sohvalle voisi heittää vaatteita odottamaan seuraavaa päivää. Yöpöydän paikka on tietenkin sitten kimurantti..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *