Diy – vaaterekki oksasta, maalista ja vaijerista

Tässä valmis lopputulos minun oksa-vaaterekistäni. 🙂 Olen niin tyytyväinen, että sanat ei nyt riitä parempaan ulosantiin tällä kertaa. 😀

P1015124.jpg

P1015132.jpg

P1015134.jpg

P1015127.jpg

Vaaterekin kustannus oli 13 euroa + desin verran maalia, jota löytyi minulta jo valmiiksi. Maalasin oksan valkoisella seinämaalilla kahteen kertaan ja se riitti peittämään oksan värin ja harmahtavan läpikuultamisen. Halusin testata maalin kestävyyden ja raaputtelin oksaa pinseteillä. Ainakin toistaiseksi näyttää siltä että maali kestää hyvin käytössä ja henkareiden alla. Ja äkkiä saa sutaistua uuden maalin pintaan, jos oksasta tulee epäsiistin näköinen jossain vaiheessa lohkeavan maalipinnan vuoksi. 🙂

P1015130.jpg

P1015135.jpg

Oksa roikkuu Clas Ohlsonilta ostetun valkoisen verhovaijerin varassa. Yhdessä pakkauksessa on 5m valkoisella muovilla päällystettyä vaijeria ja ostin niitä kaksi pakettia. En mitannut rekin korkeutta sen erityisemmin, kunhan vaan napsaisin noin 1,5m vaijerien pituudesta pois. 🙂 Oksa roikkuu ilmassa suurinpiirtein minun kaulan kohdilla, eli noin 1,5m korkeudella lattiasta mitattuna. Kattoon porasin reiät ja kiinnitin reikiin kierrekantaiset koukut (koko 6). Tuplasolmuun sidoin vaijerien molemmat päät ja sujautin ne koukkuihin. 🙂

P1015123.jpg

P1015136.jpg

P1015128.jpg

P1015133.jpg

Ja mikä parasta, myös korkkarit pysyvät tukevasti oksalla roikkumassa. 🙂 Ystäväni totesikin minulle että kengät ovat kuin kanat orrella. 😀 😀

Minä jatkan oksarekin fiilistelyä täällä ja virittelen seuraavaa diy-hommeliani eli roikkalamppua toimintakuntoon. 🙂 Siitä lisää huomenna… Viettäkää ihana ilta! <3

47 kommenttia “Diy – vaaterekki oksasta, maalista ja vaijerista

 1. Rekistähän tuli parempi kuin osasin odottaakaan! Kaikkia vaatteitakin muistaa käyttää kun ovat esillä, kaapin pohjille usein unohtuu.

 2. Siitä tuli hieno! Kyllä itse tekemällä saa vaan kivannäköistä ja persoonallista aikaan (ja edullisesti). <br />
  Tykkään kovasti 🙂

 3. Toi on ihanan tyylikäs! Nyt kun vaijerit on valkoiset, näyttää kaukaa katsottuna kuin leijuisi ilmassa tuo oksa. Kokeilitko, miltä olisi näyttänyt hopeisilla vaijereilla?<br />
  Vietä sinäkin ihana ilta &hearts;

 4. WAU!!! :))))<br />
  <br />
  Minä kannoin äsken sylillisen verran vanhoja harmaantuneita puunkarahkoja pihaan (näillä seuduilla kun niistä ei kukaan ymmärrä muuksi hyödyksi kuin polttopuuksi, ehh, niin ei ole kovin suurta kisaa noista upeuksista). Miehenikään ei oikein lämmenny rekki-idealle, mutta mie kyllä mallailen että käviskö yhteen meidän makkarin koloseen tuo ihanuus &hearts; &hearts; <br />
  I h a n a !!!

 5. Tykkään, kun kaikki henkarit on samanlaisia. Ja kunnollisia. Mutta mun kengät ei pysyis oksalla, kun ei oo missään korkoja 🙂

 6. Mahtava! Tuli mieleen, että missä teet kaikki maalaushommat, sahaamiset ym? Remppailuhan on aika sotkuista puuhaa, ja teillä on kai vain kolmio eikä mitään erillistä &quot;askartelu&quot;huonetta? Vai suojaatko vain lattian ja siinä päällä sitten? Mietityttää, kun omat ideat kaatuvat aina siihen, ettei ole mitään verstasta tms.

  1. Vastaan tähän kun mulla on vain kaksio eikä mitään erillistä huonetta DIY-projekteille. Teen siis kaiken parvekkeella, mulla on K-raudasta ostettu pressu (2,95€) ja sen päällä sit duunailen kaikki sotkuiset hommat 🙂

 7. Voi apua! Aivan ihana, itselläni suunnitteilla jotain persoonallista vaatesäilytystä eteiseen, tämä on loistava idea, saa nähdä tuleeko tämä toteutettua meilläkin! Kiitos tästäkin vinkistä 😉

 8. Tuli tosi upea! DIY-jutut on kyllä haukoja. Mulla ne jää aina vähän vaiheeseen mutta sä sait valmiiksi asti ja upeasti!

 9. Voi että mä olen sanaton. Ihan uskomattoman kaunis!!!! Tykkään tästä teillä tapahtuvasta tyylimuutoksesta muutoinkin. Vähemmän blongiä ja enemmän yksinkertaisen tyylikästä 🙂

 10. Mä olen jo pari vuotta ihaillut tuollaista rekkiä ja olen usein miettinyt, jospa sen voisi meillekin toteuttaa. Mutta se kaatuu siihen, että en uskalla edes ehdottaa miehelle reikien poraamista kattoon. Voi luoja, mikä haloo siitä syntyisikään. Ja ymmärrän kyllä täysin. Paneloituun kattoon ei mielellään tehdä yhtäkään reikää, koska sitä ei voi paikata jälkikäteen.

 11. Aivan mahtavan hyvä idea ja upea lopputulos! Sinä kyllä osaat :)<br />
  Saako kysyä että missä mies säilyttää nykyään vaatteitansa kun eikös teillä ollut ennen bestå kaapeissa kummankin vaatteet? 🙂 Vai ovatko vieläkin beståssa mutta sitä ei vaan näy kuvissa? 🙂

 12. Ihana! &hearts; Voi että oot taitava! :)<br />
  Harmi, kun ei ole noin tilavaa makkaria. Toi olis ihan mahtis juttu vaikka vaan korkkareille 🙂

 13. Vautsi vau kuinka hieno!! Tykkään itsekin kovasti tuosta ajatuksesta, että kauniit vaatteet saa olla reilusti esillä. 🙂 Sulla vielä sointuu kaikki niin upeasti sisustukseen, tykkään tosi paljon! 🙂

 14. WAU! Ihan mieletön toteutus Miia! Mulla vaan kasvoi kuume saada oma diy vaaterekki, mutta en viitsi sitä väkertää ennen makkarin remonttia (joka venyy varmaankin syksylle). Ja noi RM:n henkarit kruunaa koko komeuden 🙂

 15. Wau wau, siitä tuli tosi upee &hearts; &hearts; Nyt munkin on sit pakko väkisin keksiä tollaselle paikka, MUST HAVE 😀

 16. Tulipa oksasta tosi TYYLIKÄS! Rohkea toteutus, mutta erittäin onnistunut lopputulos. Itse vähän kyllä pelkäisin oksan rasahtavan poikki, kun painoa tulee paljon päälle, mutta toivon, että niin ei käy. <br />
  <br />
  Mukavaa torstai-iltaa!

 17. Tää on sua parhaimmillaan. Tehdään ja sitten on jo valmis. En oikein tajunnut miten ripustit kattoon tämän, mutta ei väliä, kun en ikinä saisi omaani tehtyä. Upeaa jälkeä !<br />
  <br />
  Olen niin raukka, en olisi ikinä uskaltanut laittaa kenkiä roikkumaan. Jos maalia vielä tarttuu, se voi olla hankala saada kengistä pois. Mutta eiköhän se olis jo tähän mennessä tarttunut, jos olisi tarttuakseen.

 18. Aivan mahtavan hieno! Oon katsellut lehdissä tällaisia, mutta vielä ei ole itsellä moiselle tilaa. Mutta kun joskus on, tiedän, miten helppoa tuollainen on toteuttaa. Kiitos hyvistä ohjeista ja hienoa kesää! 🙂

 19. Tuli tosi hienon näköinen! Vinkkaisin vielä että sahaa oksan alapuolelle kolot vaijerien kohdalle joihin vaijeri &quot;uppoaa&quot;niin pysyvät paikallaan paremmin vaikka oksassa henkarien synnyttämä tasapaino olisi vinksallaan.

 20. Miia! Sä teit sen TAAS! Siis sait mut haluamaan jotain, mitä teilläkin on 🙂 Aivan mielettömän hieno DIY! Mä oon kyllä kade tosta sun energiastakin… mä oon nykyään todella saamaton sisustamisen(kin) suhteen. Makkarin yks seinä on odottanu tapetointia jo 8k, tapetit on kyllä valmiina, mutta ei ne vaan jostain syystä oo menny sinne seinälle! Ja ton meidän prinsessan huonekin on ihan hirvee… ne Beståt sain sinne hommattua, mutta sitte ideat vaan jotenki loppu. Munhan piti sulle joskus talvella laittas meiliä tosta huoneesta, mutta en oo sitäkään saanu laitettua! Niin saamaton mä nykyään oon 🙂

 21. Miljoonat kiitokset kaikille! &hearts; &hearts; &hearts; Tämä tuunaus onnistui paremmin kuin toivoinkaan ja suosittelen kaikille halukkaille oman oksarekin tuunailua. 🙂 Ei ole todellakaan vaikeaa ja seinämaalilla jos maalailee, niin kuivumisaika on lyhyt. 🙂 Kuiva karahka vaan metiköstä, sen kuoriminen ja sahaaminen oikeaan mittaan ja jos haluaa niin maalit pintaan. Voila, nopeaa ja edullista, ja niin kaunista. :)<br />
  <br />
  – Rita: En kokeillut hopeisella vaijerilla. Ostin vain tätä valkoisella päällystettyä versiota. 🙂 Hopeisenakin on varmasti aivan ihana. &hearts;<br />
  <br />
  – Soili: Miehen pää kääntyy kun ripustat valmiin oksan roikkumaan. 😀 You go girl! &hearts; ;)<br />
  <br />
  – Kaneli: sahaamisen ja oksan kuorimisen tein kylpyhuoneessa, maalaamisen parvekkeella. Laitoin oksien molempiin päihin pienet valkoiset muovipussin palaset ja laitoin pystyyn nojaamaan parvekkeen nurkkaan kuivumaan. :)<br />
  <br />
  – Heidi BonBon: paneelikaton poraaminen on kyllä kinkkinen asia. Sitä ei paljoa korjailla jos sattuu kyllästymään oksarekkiin myöhemmin. Minituunauksena voisi olla hauska, jos seinälle laittaisi Ikean Lack-hyllyn ja sen alle lyhyemmän oksan asusteita kuten huiveja varten. Lack-hyllyn pohjassa on ne kaksi ruuvinreikää valmiina lukitusruuveja varten, mutta ne voisi korvata kierrepäisillä koukuilla. :)<br />
  <br />
  – Ellu: MIehen vaatteet säilytetään nykyään täysin muualla. Vaatteita varten ei ole enää Bestå-kaappeja ja minun vaatteeni on oksarekissä sekä kirkkaissa Nomess Copenhagenin laatikoissa. 😀 Jonkinlainen kapea pikkulipasto voisi sopia kyllä makuuhuoneeseen… :)<br />
  <br />
  – Jennifer: Ei voita ei! 🙂 Hay Loop on edelleen upeista upein. &hearts;<br />
  <br />
  – Lanttuleikkuri: Porasin reiät kattoon ja laitoin reikiin ensin muoviset tulpat ja niihin kiersin koukut. Vaijerien molempiin päihin tein solmuja ja laitoin ripustaen ne solmut koukkuihin. Vaijerin saa siis nostettua pois koska tahansa roikkumasta. :)<br />
  <br />
  – Sissi: Loistava neuvo! &hearts; Kiitos, tämän teen vielä tänään. :)<br />
  <br />
  – Teija: Ajattele asiaa niin, että ainakin tulee kunnolla mietittyä asiat loppuun asti kun ei hötkyile. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *