Keittiövälineitä uuteen keittiöön

Meidän köökkiremppa koki tosiaan karvaan takaiskun ja se viivästyy vielä muutamilla viikoilla. Postailen tästä teille myöhemmin, kun saamme ensiksi asiat sovittua molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Mutta malttamaton kun olen, ehdin jo tekemään muutaman keittiövälineostoksen, vaikka lupasin itselleni etten hanki mitään keittiöön liittyvää ennenkuin se uusi keittiö on asennettuna ja täydessä toimintakunnossa. 🙂 Kaipasin kuitenkin pientä iloa tähän hiustenhalkomisen lomaan… 😀

P1015726.jpg

Iittalan Jars-purkkeja olen ihastellut tosi pitkään monessa blogissa ja kattauskuvissa ja päätin itsekin ostaa kaksi pientä Jarsia. Näihin purnukoihin laitan kuivattuja yrttejä ja purkit saavat olla keittiön tasolla näkyvillä (sitten kun…). 🙂 Meillä ne tulevat osaksi ruoanlaittoa, vaikka kattauksessakin ne ovat kauniit (sormisuolalla ja sokerilla täytettynä esim). <3

P1015719.jpg

Minulla on kaksi maustemyllyä, joista toisessa on suola ja toisessa mustapippuri. Käytän edellä mainittujen lisäksi ruoanlaitossa usein myös maustepippuria, jolla ei omaa myllyä ole ollut. Kolmas mylly onkin ollut hankinnassa jonkin aikaa, mutta en ole tiennyt millaisen haluan kahden teräksisen Georg Jensenin myllyn kaveriksi. Yritin etsiskellä saman tyylistä myllyä, joka kuitenkin olisi sopivasti erilainen etteivät mausteet mene sekaisin. En löytänyt mieleistä ja päädyin lopulta ostamaan täysin erinäköisen kapistuksen. 😀

P1015727.jpg

Muuton valkoinen puumylly on hauska. 😀 Ensin en oikein tykännyt myllyn muotoilusta, mutta nyttemmin sen eriskummallisuus on alkanut viehättämään. 🙂 Ei se ruma suinkaan ole, mutta varsin omituinen ja muistuttaa minusta lasten palikkapeliä. 😀 Valkoisena se sopii tulevaan keittiööni hyvin ja se on niin erilainen kahteen teräksiseen myllyyn verrattuna että yhdistelmästä saattaapi tulla hullunkurinen. 😀 Sopii minulle. 🙂

Illemmalla tulossa parvekepostausta, ja jos ehdin jäsentelemään yksiön sisustusuunnittelun julkaistavaan kuntoon, niin myös siitä olisi tarkoitus teille kirjoitella. 🙂

Ihanaa sunnuntaita kaikille! <3

10 kommenttia “Keittiövälineitä uuteen keittiöön

 1. Mahtihuiput nuo Jars-purkit &hearts; <br />
  No voihan höh sitä keittiöremppaa, tsemppiä :)<br />
  Ihanaa sunnuntaita siulle &hearts; &hearts;

  1. Soili: Jarsit on kivat. 🙂 Ja niissä on ilmatiivis kansikin, niin voi säilytellä yrttejä ja muita mausteita huoletta. :)<br />
   <br />
   Ihanaa illan jatkoa! &hearts;

 2. Jarssit ovat kyllä kauniita. Vaihtaisin milloin tahansa ne nykyisistä rumista tupperin purkeista näihin kuivatavaran säilytysastioiksi, mutta voisi tulla vararikko sanalla. Purkkien, niiden isojenkaan vetoisuus ei ole tarpeeksi. Tietty sitten voi ostaa enemmän :). Puhumattakaan siitä sivuongelmasta, olen aikamoinen rähmäkäpälä ja kuitenkin purkkeja käytän päivittäin. Taatusti lasisirpaleita löytyisi tasaisin aika-ajoin lattialta.<br />
  <br />
  Olen kuullut pelkkää hyvää sokeriastiasta. Sokeria purkista otetaan tyyliin jouluna ja juhannuksena ja hyvin pitää kosteuden ulkopuolella. <br />
  <br />
  Vähän pettynyt kyllä olin tähän postaukseen… Odotin innolla hay.ta ja näemmä saan vieläkin odottaa. Hay esille vaatii hän = eli minä.<br />
  <br />
  Meillä ei ole vielä selvää kumpi otetaan, suorakulmio vai iso. Eli ollaan näin pitkälle päästy.

  1. Lanttuleikkuri: Samaa olen kuullut Jarseista minäkin. Ei mene kosteus sisään eikä makukaan muutu vaikka olisi pitkäänkin avaamatta koko purkki. :)<br />
   <br />
   Harmittelen itsekin ettei Jarsia ole tarpeeksi suuressa koossa. Olisi kiva saada pastaa tai mysliä esille isoon purkkiin, mutta se suurin koko on liian pieni.<br />
   <br />
   Kuvaan hayn het aamulla ja ihan sinua varten postaan tien päältä. 🙂 tekstin osuus jääneen lyhyeksi, kun kännykällä on vaikea kirjoittaa, mutta kuvat onneksi kertovat enemmän kuin sata sanaa. :D<br />
   <br />
   Minulla on vasta yksi Tray, se 40×40 kokoinen neliö. Olkkariin se on yksistään liian pieni, eli olkkariin kenties joskus hankin sen matalan ja ison neliön. Pitkulainen voisi olla kiva kyllä. Vaikea valinta teillä edessä. 🙂

 3. Iittalan Jars-purkit ovat minulle uusi tuttavuus, ihanat!!<br />
  Toivottavasti remonttisi saadaan pian päätökseen !

  1. t: jarsit on tosi näpsäkät. 🙂 Ne on lasia ja niissä on ilmatiivis kansi. Niitä saa monesta paikasta ja omanbi ostin Prismasta. Löytyvät Iittalan lasiosastolta ja Prismassa ne ovat kannujen ja kulhojen kanssa usein samassa hyllyvälissä. 🙂 Käy kurkkaamassa miltä se näyttää ja tuntuu livenä. &hearts;

 4. Nuo jarsit ovat kyllä niin ihania, haluaisin itsekin alkaa keräilemään niitä mutta meillä on jo nätit säilytyspurkit joten vielä pitää malttaa.. :)<br />
  Iittalalla on nyt pienimmät jarsit alennuksessa: <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://store.iittala.com/epages/iittala.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/iittala/Products/K005628&quot; target="_blank">http://store.iittala.com/epages/iittala.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/iittala/Products/K005628</a&gt;

  1. Jennifer: Apuva, kääks. 😀 Menin katsomaan tuonne linkin taakse ja niinpä olikin. Niin polttelee tilata sieltä kolmas pikkupurkki, mutta yritän ryhdistäytyä ja ostaa keittiöjuttuja lisää vasta kun se keittiö on paikoillaan. 😀 Olisipa se isompi ollut alessa myös niin olisin kyllä sortunut… eli oikeastaan hyvä että ei ole. 😀

 5. &hearts; Jars-purkit &hearts; Ne on niin yksinkertaisen kauniita ja käteviä ! <br />
  Itseltäkin löytyy kolme (kaksi pientä ja yksi iso) ja haave/ostoslistasta löytyy lisää &quot;Jartsoja&quot; ;P sillä tarvetta olisi 🙂

  1. Live &amp; Home: Jatsa…. HIHIIIIII 😀 😀 Ihana lempinimi. 🙂 Minä kaipaisin sellaisia tooooosi isoja Jartsoja, mutta kun ei niitä valmisteta niin ei sitte, pah. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *