Makuuhuone “pari kertaa” ennen ja jälkeen

Nyt olisi vuorossa makuuhuoneen ennen ja jälkeen -postaus, jotta sisustuksessa tapahtuneet muutokset on helppo havaita ja uudemmatkin lukijat pääsevät hieman kärryille siitä mitä kaikkea tässä reilussa kahdessa vuodessa onkaan ehtinyt tapahtumaan. 🙂

Aloitetaan blogin alkutaipaleelta parin vuoden takaa, jolloin sisustaminen oli melkoisen alussa. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-04%20koht

Seinissä oli vuonna 2009-12 tummempi siniharmaa (Tikkurila K488) ja tykkäsin tosi paljon tuolloin tuosta kyseisestä sävystä. Sitä lisäsin pikkuhiljaa tekstiileihinkin, kun innostuin Gantin tähtikuosista. Ennen joulua 2011 pöhköönnyin tähdistä tosi kovasti ja niitä olikin sitten melkoinen määrä, varsinkin makuuhuoneessa. 🙂 Sänkynä meillä oli BoConceptin pähkinänsävyinen sänky valkoisella nahkapäädyllä, joka hankittiin pähkinä-sisustuskautena 2009. Sisustustyyli oli selvästi romanttinen ja tykkäsin kasvavassa määrin kromista ja kristallista.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-04%20koht

Keväällä 2012 makuuhuone siirtyi toiseen huoneeseen ja vastaavasti vanhasta makkaristamme tuli tytön huone. Tähdet olivat historiaa ja seiniä lukuunottamatta väritys oli lähes pelkästään valkoinen. Siniharmaa seinämaalin sävy (K488) alkoi kyllästyttää ja tilalle tuli kuuluisa greige alias Tikkurilan Laasti (X487), jolla maalasinkin kesällä 2012 koko kodin. 😀 Pähkinänsävyinen sänky vaihtui valkoiseen ja kalusteita ilmestyi lisää ja lisää ja lisää, kuten kaappeja ja Lack-hyllyjä. Valkoisen ja greigen joukkoon alkoi putkahtelemaan värejä alkuvuodesta 2013, ensiksi vaaleaa turkoosia ja sen jälkeen hentoa roosaa. Kauniita ja suloisia sävyjä molemmat, mutta eivät sitten kuitenkaan olleet se “minun juttuni”. 🙂 Makuuhuoneessa oli hieman hotellimainen tunnelma ja ylellisyys oli oiva sana kuvaamaan tyyliä, jolla sisustin kotiamme tuolloin.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-04%20koht

Huhti-toukokuussa kuluvaa vuotta alkoikin tapahtua taas isompia muutoksia. 🙂 Makuuhuone palasi alkuperäiselle paikalleen ja greige seinämaali korvaantui ensiksi hopeanhohtoisella struktuurilla ja lähes heti perään valkoisella maalikerroksella. Tämä projekti oli siirtymä glamourista modernismiin hyvin pienessä ajassa, enkä ole päätöstä suunnanvaihdoksesta katunut hetkeäkään. 🙂 Makuuhuone on tällä hetkellä parkettia ja greigejä ikkunaseiniä lukuunottamatta täysin valkoinen ja tarkoitus on fiksata puutteet kuntoon ja lisätä ripaus mustaa joukkoon. Muutoksen aikaa siis eletään edelleen, mutta onneksi ne suurimmat asiat ovat tyylillisesti jo tehty. 🙂

Näitä ennen ja jälkeen -postauksia on mielenkiintoista tehdä, kun pitää palata muistin varassa taaksepäin ja miettiä että mitä silloin oikein mietinkään. 🙂 Monta hittiä ja hutia olen ehtinyt tekemään tässä parin vuoden aikana, mutta onneksi elämä on oppimista ja opiskelua. Se mitä tiedän nyt sekä sisustamisesta että itsestäni, ei olisi ehkä tiedossani ilman kaikkea kokeilemaani. Enkä kadu hetkeäkään. 🙂

Aikaisemmin tehdyn ennen-ja-jälkeen-olohuone -postauksen löydät TÄÄLTÄ!

Mukavaa iltaa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

11 kommenttia “Makuuhuone “pari kertaa” ennen ja jälkeen

 1. Tykkäsin hirmuisesti tuosta greigestä makuuhuoneesta, mutta kyllä raikas valkoinen on aina numero uno :). Eli tuorein muutos on kyllä kaikkein eniten omaa silmääni viehättävä :).

  1. Tiia: Niin minäkin tykkäsin, mutta lopulta se oli ehkä liiankin pehmeä minun makuuni. Ja ihan rehellisesti sanottuna itkeä pillitin onnesta silloin, kun viime kesänä sain makuuhuoneen maalattua greigellä ja se oli minusta maailman ihanin sävy valkoiseen yhdistettynä. 😀 Mutta minä kyllästyn näemmä ihan kaikkeen, paitsi valkoiseen. 😀 Lattian kohtaloa harrmittelen edelleen, sillä valkoinen lattia olisi niin kaunis. 🙂

 2. Minunkin silmään näyttää nykyinen parhaimmalta 🙂 ainut mikä pisti silmään, että oletko laittanut rondo valaisimet kokonaan pois? Minulla haaveissa nuo samaiset lamput yöpöydille.

  1. Mari: Rondot ovat saaneet uuden kodin, ne olivat hieman liian hempeät tähän sisustukseen mihin yritän pyrkiä. 🙂

 3. Tän sun kodin valkaisu projektin myötä mä olen alkanut entistä enemmän tykkäämään koko valkoisesta sisustuksesta… Ongelmiahan tästä vielä koituu, sillä mies haraa vastaan kaikkea valkoista 🙂 Kädenvääntö valkoisen maton saamisesta leffahuoneeseen on jatkunut jo puoli vuotta ja käytössä on ollut jo uhkailu ja kiristys 😀 Oon siis sanalla sanoen kade tosta makkarista!

  1. Jossu: Hihiii, voi apua. 🙂 Sinun mies vielä avaa joku päivä minulle sanaisen arkkunsa ja antaa huutia. 😀 Uhkailua ja kiristystä olen minäkin kokeillut, kiinteiden vaatekaappien poistamisesta nimittäin. En osaa sanoa onko se kovin toimiva keino, koska sain taistella siitä asiasta vuosia. 😀 Mutta pakko kokeilla kaikki keinot, ennen kuin luovuttaa, tshihiii. 😀

 4. Ihania nämä ennen ja jälkeen postauksen eli seuraavia osia odotellaan!<br />
  <br />
  Ikäviä mutkia matkassa keittiörempan suhteen, meillä saatiin nyt vuotta myöhemmin viimeinenkin juttu fiksattua oman keittiömme osalta… Ihanan positiivisesti osaat tilanteen ottaa!

  1. Vekarus: Seuraavaksi ajattelin tehdä koontia joko tytön huoneesta tai parvekkeesta. Myös eteisestä postauksen teko onnistuu. Keittiön suhteen postaus tulee vasta sitten kun saan sen &quot;jälkeen&quot;-kuntoiseksi eli toivottavasti ei mene kauaa. :)<br />
   <br />
   Tässä on raivottu ja manattu useampi viikko, joten ihan viilipytty en asian suhteen ole ollut. 😀 Pakko on kuitenkin hyväksyä se, että alussa ollaan jälleen ja vain puolella siitä mitä alunperin oli. No, kyllä tämä vielä iloksi muuttuu kun saan ekat sopat keittää uudessa köökissä, sen lupaan. 🙂

 5. Ihania katsella muutosta ja kehitystä oman kosin sisustuksessa!! Mistähän mahtaa löytyä tuo makuuhuoneen valkoinen pikku pöytä jossa orkidea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *