Annon mustavalkoinen Lankku-matto

Posti toi hetki sitten Kodin1:stä tilaamani Annon mustavalkoraitaisen Lankku-maton. Avasin sen äkkiä paketistaan ja rullasin auki tytön huoneen lattialle. Matto on oikein kiva, valkoisen sävy ei ole ihan niin valkoinen kuin toivoin, muttei onneksi kermanvalkoinenkaan. 🙂 Sävy on hyvin lähellä esim Villa Stockmannin pellavalakanoita ja silkkiverhoja. Kuvassa vertauksena oleva Aarnion muovinen Pony on vitivalkoinen ja matto on kyllä selvästi lämpimämpi sävyltään, mutta ihan hyvin ne silti voi yhdistää. 

PP1016235.jpg

Kuten minulle jo vinkattiinkin, valkoinen loimilanka näkyy mustan raidan kohdalta jonkin verran läpi. Kuvassa se korostuu normaalia enemmän, mutta kyllä sen silmilläkin havaitsee vaikkei se kovin pahasti onneksi häiritse. Matto on yllättävän paksu, jämäkkä ja laadukkaan oloinen, mistä tulee vuorostaan plussaa. 🙂

PP1016239.jpg

PP1016246.jpg

PP1016231.jpg

PP1016225.jpg

Matto ei ihan vastannut toiveitani (lähinnä valkoisen värisävyn suhteen) mikä on luonnollisesti pieni pettymys, johon osasin jo varautuakin. Lisäksi matto vaikuttaa keräävän itseensä irtokarvat ja pölyt turhan helposti, mutta se voi johtua pelkästään muovipakkauksen aiheuttamasta sähköistymisestäkin. Pakkasin maton takasin muovikääreeseensä ja huomenna teen päätöksen mitä matolle tapahtuu, tuleeko se sittenkin käyttöön vai palautanko suosiolla takaisin kauppaan. 🙂

Kivaa iltaa kaikille! <3

EDIT: Annon Lankku-matto meni palautukseen ja ostin Askon Blockin tilalle. Blockin raidat ovat valkoisemmat ja mustasta ei näy loimet läpi. Päätyjen kanttaukset on paksut ja matto pysyy hyvin suorassa. Vielä tänään 8.8 on Block-matto tarjouksessa Askossa!!!

34 kommenttia “Annon mustavalkoinen Lankku-matto

 1. YEP, meinasin jo eilen sulle sanoa että se ei ole sit ihan valkoinen! Mä kuolaan tota mattoa ihan täysillä, mutta en voi ostaa just sen valkoisen osan takia!!! ;)) Me love White! <br />
  <br />
  &hearts;

  1. Love: Ei ole, ja päätin että lähtee palautukseen. Tytön huoneessa kaikki valkoiset pinnat on tosi valkoisia ja maton kermaisuus häiritsee liikaa. Olohuoneessa tuo olisi vielä mennytkin, mutta matto on sinne liian pieni.

 2. Ootko käynyt katsomassa Askon Block-puuvillamattoa? Meillä on eteisessä mustavalkoinen 140x200cm. Musta on musta ja valkoinen täysin samaa sävyä, kuin Muuramen moduleissa. Hinta tosi edullinen ja saatavilla myös isompi koko. Ei kerää ollenkaan samalla tavoin roskaa ja karvoja kuin villamatto.

  1. Hei Anna! Onko sinun matossa tuo musta väri levinnyt valkoiseen raitaan? Itse ostin kyseisen maton , jossa värit olivat levinneet. Myös Askossa mallikappaleena olleessa matossa oli värit levinneet. Myyjä ei myöskään antanut takeita siitä, että värit eivät leviäisi pahemmin mattoa pestessä, joten jouduin palauttamaan oman mattoni. Muutoin todella hyvä matto… harmittaa…

  2. Anna: Blockin olen nähnyt ja se on tosi kiva. 160x230cm kokoa ei vaan ole saatavana, joten siitä syystä se karsiutui pois laskuista. Höh.

  3. Nina: Tuo värien sekoittuminen on kyllä paha ongelma. Tapahtuiko tämä sinulla vasta pestäessä vai menikö värit sekaisin jo käytössä??

  4. Oho! Mulla ei oo kyllä minkäänlaista värien sekoittumista, enkä sellaista havainnut myymälässäkään. Meillä on ollut matto keväästä saakka ja oon ollut tyytyväinen. <br />
   <br />
   Miia: Ainakin meidän Askossa on toi koko 160×230 ja löytyy myös nettisivuilta. Hinta: 119€.

  5. Nina: Olisiko ollut joku pilalle mennyt kappale vain… Minä juoksin hetki sitten Askoon ja ostin 140x200cm kokoisen Blockin. Oma matto on ok eikä ole värjääntymiä. Toivottavasti niitä ei ilmestykään.

  6. Voihan se olla, että meidän Askoon oli eksynyt muutama &quot;maanantai kappale&quot; matoista. No hyvä tietää, ettei muilla ole ollut värjäytymiä. Käynpä minäkin uudelleen katsastamassa block-maton, jos niitä vielä on syksymmällä myynnissä.

 3. Mattoa ostaessa saa kyllä olla tarkka. Itse ostin rullalla olevan tähtimaton, joka on väreiltään ihana, valko-beige ja käännösmatto kaiken lisäksi. Pettymys oli kuitenkin, että tähdissä on sakaroita kuusi… Viisi niitä on ainakin yleensä. 😉 Kotiin se kuitenkin jäi, vaikka ottaa joka kerta silmään aika pahasti. Kaupasta olisivat varmaan nauraneet ulos, jos olisin kertonut syyn…

  1. Laura: EIIIIII, ei tähtikuvio voi olla kuusi sakarainen. 😀 tai voi se, mutta se ei ole yhtään niin kiva kuin perinteinen vitonen. Olisit vienyt vaan takaisin ja sanonut että ei vastannut odotuksia. 😀

 4. Mie oon nyt vähän tylsä ja varmaan kaikki teilaatte minut, mutta minusta tuo mustan lisääminen ei ole hyvä juttu. Lattia muuttuu ihan eri väriseksi, kun ympärillä on mustaa. Lattia on siis se syy miksi en pidä mustan lisäyksestä, muuten minulla ei ole mustaa vastaan mitään. 😀 <br />
  <br />
  Tykkäsin todella paljon tästä viimeisimmästä sisustuksestasi, missä oli vain valkoista. Todella tyylikästä, ajatonta, kaunista ja harmonista. Tammiparketti oli oikeasti kaunis valkoisen sisustuksen kanssa. &hearts; Musta-valkoisen ja tammen yhdistelmä on minun silmääni levoton, mutta mie nyt olenkin yksinkertaisen sisustuksen kannattaja. :)<br />
  <br />
  Olen saanut postauksistasi paljon ideoita, sinulla on tosi hyvä silmä sisustaa, kiitos! <br />
  <br />
  P.S. Tilasin Hay Loop naulakon inspiroituneena kuvistasi. Ja vielä loppuun, älä ikinä muutu, olet ihana bloggaaja täältä ruudun toiselta puolelta katsottuna. &hearts; &hearts;

  1. SatuS: Tuo on täysin totta, että parketin sävy on taas oranssimpi kuin pelkän valkoisen kanssa. On tosi harmi, että mustakin muuttaa sävyä vaikka niin hartaasti toivoin että niin ei kävisi. :/ Mustaa yritänkin hyvin maltillisesti lisätä sisustukseen, jotta se on helppo myös halutessaan siivota pois jos kaipaa vaihtelua. Tällä kertaa tarkoitus siis on, että mustia juttuja en suinkaan myy pois, vaan käytän sitä &quot;kausivärinä&quot;. :D<br />
   <br />
   Loop on aivan huippu tuote, se on kaunis ja simppeli, aikaa kestävä ja muotoilultaankin sellainen ettei siihen kyllästy varmaan koskaan. :)<br />
   <br />
   Ps. Kaunis kiitos sinulle sanoistasi! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ne lämmittävät mieltä suuresti! &hearts; &hearts; 🙂

 5. Minusta matto näyttää tosi kivalta ja eikä näytä edes pahalta tuon ponyn kanssa :)<br />
  Jos joku miinus pitää sanoa niin häiritseee ehkä vähän kun mustasta kohdasta näkyy valkoista, mutta siis itse kyllä pitäisin 😀

  1. Jennifer: Kauempaa katsottuna sitä ei huomaa, että valkoinen loimi kuultaa mustasta, mutta kun katsoo läheltä niin silloin se on häiritsevää. 😀 Päätin palauttaa maton, koska se uskon etten kuitenkaan pitemmän päälle ole siihen tyytyväinen. Se mikä nyt häiritsee vain vähän, alkaa ajan kanssa ottamaan kunnolla päähän kun uutuuden viehätys kaikkoaa. 😀

  1. Nina: Lankku maton tilasin ja uskon että tämä on se, mutta pakkausessa lukee Laituri ja olen nyt hieman sekaisin että mitä ihmettä…. 😀 😀 Lankku siis varmaankin ja Pakkauksen tarra on vain väärä. Uskoisin. 😀

  2. Nina: Lankku matto on. 😀 Se on varmaa. 😀 Minä menin hetkellisesti sekaisin kun pakettitarrassa luki Laituri. 😀

 6. Mä suosittelen kyllä sitä Block-mattoa 🙂 Tein siitä eilen juuri postauksen ja siinä on oikeasti valkoiset raidat eikä loimilanka näy mustista osista 😀 Taitaa olla vielä tämän päivän Askossa tarjouksessa ja sitä löytyy tosiaan kolmessa koossa.

  1. Jossu: Block on ihana ja harmittelen kun sitä isointa 160x230cm kokoa ei enää löydy täältä meiltä päin. Snif. :/ No, haaveilen siitä sinun blogikuvien välityksellä. 😀

 7. Meilläkin on tuota Askon Block mattoa kahdessa koossa ja siinä ne raidat ovat vitivalkoisia. Tämä oli erittäin tärkeää minulle ostaessani, sillä en halua mitään kermaan vivahtavaa valkoista kotiini. Olen tyytyväinen ollut.

  1. Hei,<br />
   Meillä on tuo Block- matto sekä keittiössä että eteisessä. Aivan ihana 🙂 mutta sellainen varoituksen sana…. minä menin ravistelemaan tuota mattoa parvekkeelta ja kuinkas kävikään…. maton päätysaumat alkoi repeileen. Otin yhteyttä Askoon ja sieltä sanottiin ettei saa ravistella vaan ainoastaan imuroida. En sitten kehdannut jo käytössä ollutta ja vähän likaista mattoa palauttaa eli päädyin, että purin päätysaumoja ja solmin päätyihin solmut. Ei enään niin kaunis ja kärsivällisyys oli koitoksella tuota hommaa tehdessä.

  2. Outi: Voi ei, onko tosiaan noin heikkolaatuinen ettei puuvillaisenakaan kunnon ravistelua kestä. :/ Meillä ei maton tamppausta juuri tehdä muutoinkaan, joten tämä olisi jäänyt varmasti tiedostamatta minulta. 🙂

 8. Kiinostavia nämä mattokeskustelut. Olen aikamoinen mattofani itsekin.<br />
  <br />
  Kyllä se vaan niin on että hyvää ei saa halvalla. Nämä intiassa valmistetut matot ovat ohuita ja lerppuja. Itse panostin vähän enempi ja päädyin raidalliseen Aino-mattoon. On huomattavasti tukevampi eikä värit leviä pesussa. Ja pysyy suorassa lattialla. Lisäksi matto on kotimainen. Saa myös valkaistulla valkoisella ellei halua luonnonvalkoista. Tilasin erikoismitoilla, koska keittiöön normaali käytäväkoko on liian kapea mutta 140 cm liian leveä. :)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.forme.fi/tuotteet/aino&quot; target="_blank">http://www.forme.fi/tuotteet/aino</a&gt;

  1. Riikka: Hyvää saa harvoin halvalla, mikä on harmillinen fakta. Katselin tuota Formen Ainoa, mutta en tiennyt että sitä saa valkaistunakin, höh. Sitä musta-luonnonvalkoista en halunnut ja siksi en sitten sen enempää miettinytkään koko Aino-mattoa. Höh höh, vähän harmittaa nyt. :/

  1. Minna: Apua, kamalaksi meni matot ja tosi pahasti purkaantuivat. Pitäisikö sinun vielä matto takaisin Askoon ja vaatia rahat tai lahjakortti tilalle. Ei minkään maton pidä tuohon kuntoon mennä näin lyhyessä ajassa. 🙁 En kyllä uskalla tehdä Blockistani edes postausta, koska en todellakaan voi sitä suositella kenellekään vaikka oma matto on toistaiseksi kunnossa (on kylläkin vasta vuorokauden vanha). :/

  2. Outi: Ihan karmean näköiseksi on menneet teillä molemmilla. :/ Todella ärsyttävän heikkoa laatua ovat. 🙁 Tytön huoneeseen ostin 140×200 kokoisen Blockin ja jos se alkaa puolen vuoden sisällä ratkeamaan niin takuulla vien takaisin kauppaan. Kyllä varsinkin puuvillaisen perusmaton pitää kestää kovaakin käyttöä, vaikka harva tekstiili on enää sellaista kuin enne vanhaan. Tehoviljellään puuvillaa ja se on heikompaa kestävyydeltään yms. 🙁 Harmittaa teidän ja vähän itsenikin puolesta, koska en oleta olevani poikkeus maton rikkimenon osalta. odotan lähinnä että koska on eka lanka katki. 🙁

 9. I like the helpful information you provide in your articles. Ill bookmark your weblog and check again here regularly. I'm quite certain I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next! ccaebagkakdeacek

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *