Pikkuinen ballerina ♥

Pikkuneiti on yhtä innostunut tanssimisesta kuin äitinsäkin ja meillä zumba-samba-balethopataan päivittäin musiikin tahdissa. 🙂 Tytön innostus tanssimiseen on täysin lähtöisin minusta, sillä jo vauva-aikana tanssahtelin tyttö kainalossa pitkin huushollia. 🙂 Jo ennen kuin neiti oppi edes kävelemään, hän hytkytteli musiikin tahdissa sohvaan nojaillen ja siitä eteenpäin onkin meillä tanssittu päivittäin. Huomenna tyttö menee ensimmäiselle ohjatulle balettitunnilleen, jota olemme odottaneet kuumeisesti koko pitkän kesän. Kävimme eilen uusimassa jumppavaatteet ja pakko on ylistää H&M:n tanssivaate-osastoa. Niin ihania ja söpöjä jumppapukuja ja tyllihameita oli tarjolla, että pitihän pienelle ballerinalle sellaiset ostaa. <3

P1016317.jpg

P1016319.jpg

Tanssivaatteet ovat valkoista asua lukuunottamatta hyvin tumman puhuvat. Musta jumppapuku, jumppahousut, tossut ja tyllihame ovat väristään huolimatta supersöpöt ja hameen hopeinen kimallus ja roosa rusetti söpöstävät vielä lisää. 🙂 Säärystimet ostin hopeisena ja harmaa neuletakki toimii hyvin lisälämmityksenä vilun varalta. Myös vaaleanpunainen tyllihame tarttui mukaan, mutta se uupuu kuvasta kun oli tytön päällä kuvaushetkellä. 😀

P1016325.jpg

Täytyihän asua testata käytännössä jo etukäteen ja neiti päättikin laittaa kunnon tanssishown pystyyn tossuineen ja tylleineen. 🙂 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-11%20koht

Aluksi sievisteltiin ja söpösteltiin, jotta sain napattua muutaman mummilaan matkaavan kuvan…

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-11%20koht

Sitten olikin aika alkulämmittelylle venyttelyineen… 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-11%20koht

Ja lopuksi veivattiin yli puolituntia putkeen erilaisia tanssityylejä, kuten salsaa, herkkää balettia ja irlantilaista tanssia. 😀

Anniina Ballerina on yksi tytön kestosuosikeista ja meillä onkin muodostunut rutiiniksi tanssia  Anniina-leffojen tahdissa joka torstai. Nykyisin se on tyttö, joka opettaa minua tekemään grand jetén, pas de chatn, plién ja arabesquen, eikä toisinpäin. 😀 Hauskimmat kommentit olen kuullut tytöltä siitä, että minun pitäisi jo näin vanhana osata tehdä kunnollinen kolmoispiruetti sekä osata hiphoppia ja breikkausta, vaikka olenkin tavallaan tyttö, hihiiiii. 😀 Usein kuulen myös ihmettelyä siitä, että miksi äiti sä hengästyt niin helposti. 😀 😀 Lasten suusta tulee aina ne parhaat murjaisut. 😀

Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille teille! <3

24 kommenttia “Pikkuinen ballerina ♥

 1. Voi, kuinka ihanat vaatteet olet löytänyt. Tyttösi näyttää kuvista päätellen jo aivan tanssijalta. Toivotaan että tanssista tulisi uusi mukava harrastus.

  1. Marja K: Toivottavasti innostus tanssiin kestää eliniän. 🙂 Se on hyvä harrastus ja kehittää myös motoriikkaa näillä pienillä (ja isommillakin). Jos into lopahtaa, niin katsotaan sitten muuta mukavaa tilalle. Askartelukerhoa ollaan ajateltu myös yhtenä vaihtoehtona, joko tanssin lisäksi tai tilalle. 🙂

 2. Selvästi tyttö tykkää tanssimisesta:) Meillä alkaa myös balettitunnit seuraavalla viikolla ja uteliaana kysyisinkin että eikö siellä ole asetettu mitään rajoituksia asun suhteen? Meillä tarvelistassa mainittiin että pikku balleriinan puku saa olla vaaleanpunainen, valkoinen tai violetti ja balettitossujen pitää olla oikeat balettitossut.

  1. sissi: Meillä ei ole rajoituksia vielä, kun ryhmä on 3-4v esitanssi. 4-5 vuotiaille on virallinen baletin alkeet 1 ja siellä on muistaakseni jo asuajoitukset. Tämä on tälläinen kevyt aloitus ja katsotaan mihin asti intoa riittää. Ensimmäiset neljä kertaa olen jo maksettu, eli toivottavasti ainakin kuukauden haluaa tanssia tässä ohjatussa ryhmässään. 🙂 Keväällä on todennäköisesti edessä taas tanssivaatteiden päivitystä, jos intoa harrastukselle riittää, ja silloin mennään varmaankin Piruettiin hakemaan oikeat tossutkin. Nyt ei vielä viitsi satsata niihin kun vasta aloitellaan baletin parissa. 🙂

 3. Voi apua kuinka söpö pikku balettisambaaja Hän on &hearts; 🙂 Varmasti tykkää kun pääsee balettitunnille!

  1. Jasmin: Hihii, meillä harrastetaan tätä tyylilajien sekoittelua ja neiti vaihtaa sujuvasti baletista sambaan. 😀 Olen ihan luottavaisin mielin menossa huomenna tunnille tytön kanssa, vaikka hieman jännittääkin että miten tytön kärsivällisyys riittää kuuntelemaan open ohjeita. 😀 No, huomenna se selviää. 🙂

   1. Suvi: Me ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa että kolme vuotta tulee mittariin ja päästään ekalle balettitunnille. 🙂 Tämä on tosin balettileikkiä, eli ei virallista balettia vielä. Niissä ryhmissä ikäraja on 4-5v ja siitä ylöspäin. Yritin jo viime syksynä maanitella että jos oltaisi päästy tälläiselle tanssileikkitunnille osallistumaan ja katsomaan riittääkö taidot jo ryhmässä työskentelyyn, mutta pk-seudulla on niin paljon tunkua että edes kaikille oikean ikähaarukan halukkaille ei riitä paikkoja. :/ <br />
    <br />
    Ehdottomasti Erinin kanssa menette tanssimaan. 🙂 Kannattaa katsoa ainakin Tanssiopiston tunnit, niitä järjestetään ympäri Helsinkiä. Erin on niin rempseä neitonen että varmasti pärjäisi hyvin isompienkin ryhmässä. 🙂 &hearts;

 4. Ihana ballerina! Pitäisiköhän hakea meidänkin typyille nuo valkoiset jumppapuvut, saisivat ainakin kotona niillä pyörähdellä 🙂

  1. Satu: Nuo valkoiset puvut on ylisöpöt. 🙂 Ja tosi mukavat päällä eikä olkaimetkaan ole liian pitkät kuten yleensä on olleet. Meidän neiti tykkää kovasti ja uskon että sinunkin ballerinat tykästyisi näihin joutsenlampi-mekkoihin. 🙂

 5. Hei. Mistä nuo sinun olohuoneen sohvan yllä olevat hyllyt on? Onko ikean lack hyllyjä? Samanlaiset haussa.

  1. kati: Ovat Ikean korkeakiiltoiset Lackit. 🙂 kaksi 110cm kokoista hyllyä on vierekkäin. 🙂

 6. Voi miten söpö pikku balleriina &hearts; Saisikohan noita asuja pienemmässä koossa, voisin ostaa meidän kohta yksveelle samanlaisen… 😀 ihania hetkiä uuden harrastuksen parissa!

 7. Voi tuosta se alkaa! Ensin voi olla haasteellista se että pitää kuunnella opettajan ohjeita. Muistelen ainakin jonkun tutun joskus kertoneen että lapsi ei kuulema tykännyt siitä että ope määrää mitä tehdään. ;oD Meillä harrastus jatkui 7-8 vuotta ja minulle oli todella kova pala kun harrastus loppui. Ryhmät pienenivät,yhdisteltiin ja päivä ei enää sopinut. :o( Yhdet kovakärkiset tossut roikkuvat seinällä supertärkeänä muistona.

  1. Minna: MInullakin oli aikoinaan omassa lapsuudessa noin neljän vanhana satubalettia ja muistan kuinka opettaja oli aina minulle sanomassa että Miia nyt tarttis kuunnella ohjeita. 😀 Meidän neiti on varmaan nyt alussa ihan rauhallinen ja kuunteleekin ohjeeita, mutta sitten kun porukka ja ope tulee tutuksi, niin alkaa varmaan sooloilu. 😀 <br />
   <br />
   Oletko ajatellut että aloittaisit tanssin uudestaan nyt aikuisiällä? Aikuisille tarkoitettua baletin alkeita on ainakin täällä pk-seudulla. Itse meinasin aktivoitua tuon suhteen ja aloittaa tanssin aktiiviharrastuksen uudestaan nyt elokuun lopulla. 😀 Jännittää kyllä vietävästi, mutta tiedän että eka tunti kun on takana niin sitä pääsee nopeasti takaisin vanhaan vauhtiin. 😀

  2. hih! Puhuin siis tyttären tunneista. ;o) Minun ikäiselle ei ole kuin jotain niska-hartiaseudun jumppaa… Ääh…. Rytmiä ja musiikkia siinä pitää olla! :o)

 8. Voi miten ihana &hearts; Meillä kans tanssitaan päivittäin millon minkäkin tyylilajin mukaan 🙂 Mä tahtoisin kans viedä ton meidän mini-ihmisen johonkin tanssiin, MUTTA TÄÄLLÄ KUPPASESSA KAUPUNGISSA EI OO MITÄÄN TON IKÄSILLE! …grrrrrrr…

  1. Teija: Tuo on harmillista ettei ole paikkaa missä tanssia. :/ Olisiko teillä päin mahdollista jos joku tanssin harrastaja alkaisi vetämään muksuille muutamaa ryhmää viikossa? Onko teillä nuorisotoimintaa mistä voisi kysellä???

  2. Onhan täällä kaikenmoista toimintaa järjestetty kansalaisopiston toimesta, mutta ne on joko vauvoille tai sitten yli 4 -vuotiaille. Ja muut mahdolliset tanssiryhmät ym. onkin sitten ihan pimennossa, niiden toimintaa ei mainosteta, jos semmoisia täällä edes on. Yksityisissä päiväkodeissa järjestetään erilaisia harrastuksia, mutta jonot päiväkotiin on pitkät. Toivottavasti vuodenvaihteessa saadaan päiväkotipaikka ja sitä kautta Fanny pääsee johonkin tanssimaankin 🙂 Sitä odotellessa käydään uimakoulussa 🙂

  3. Teija: Meilläkin täällä pk-seudulla tosi vähän alle 4-vuotiaille mitään tanssitunteja. Nytkin oli niin ja näin, mahdutaanko edes ryhmään mutta onneksi saatiin paikka. 🙂 <br />
   <br />
   Uimakoulu on tosi hyvä, ei lainkaan huono väliaikainen harrastus. &hearts; Uimataidosta on hyötyä koko iän ja ties vaikka kipinää olisi uimariksi asti. 🙂

 9. Voi apua, mikä hellyyttvävä pikkuneiti! ♥ Taitaa nuo henkkamaukan tyllihameet olla aikamoista huutoa pikkuneitien keskuudessa 😉

  1. Secret Trove: neiti kiittää ja kumartaa! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Henkan mekot on kyllä ylisöpöjä ja hyllyjen nopeasta tyhjenemisestä päätellen myös suosittuja. 🙂 MIksi silloin ei ollut tälläisiä ihanuuksia kun itse olin muksu… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *