DIY – veikeät valokatkaisimet

Sain Ikeasta ihanan yllätyspaketin, joka sisälsi uuden Paper Shopit -malliston askartelutuotteita. Paketissa oli muistilehtiöitä, pakettikortteja ja koristeteippiä, joista mustapilkullinen teippi pääsikin käyttöön samantien. 🙂

Pp1017195.jpg

Ihastuin jo pari vuotta sitten tähän ideaan, jossa tavalliset tylsät valokatkaisimet tuunataan koristeteipillä (washi-teippi tms.) sisustukseen sopivaksi ja nyt pääsin itsekin tuunailemaan omia katkaisimiani. 🙂 Teippi muistuttaa haavateippiä, jota apteekeissakin myydään ja sen liimapinta on hyvin hentoinen. Teippi pysyy hyvin paikoillaan lasi, muovi ja metallipinnoilla, mutta aidolla puupinnalla ei. Kokeilin nimittäin tuunata yhtä kakkosnelosen puupalikoista rakennettua seinälampunpidikettä, mutta siinä tämä koristeteippi ei oikein pysynyt. 

Pp1017193.jpg

Pp1017204.jpg

Varsinkin kauempaa katsottuna valokatkaisin muistuttaa ihka oikeaa design-katkaisinta. En muista enää minkä merkin tuottevalikoimassa oli tämän tyylisiä kuvioituja pistokkeita, mutta muistan niiden olleen söpöjä. 🙂 Ja söpö on tämä minun tuunattu versionikin. 🙂

Pp1017198.jpg

Pp1017202.jpg

Koristeteipeillä saa nopeasti ja huolettomasti tuunailtua vaikka mitä ja itse innostuin teippailemaan raitakuvioista teipiä Iittalan Kivi-tuikkuunkin. Ja sitten kun alkaa kyllästyttää, voi napata teipit pois ilman liimajäämiä ja jynssäys / rapsuttelu / kaavinta operaatiota. 🙂

Pp1017201.jpg

Pikkuneiti on aivan innoissaan näistä “uusista” dalmatialais-katkaisimista. Hän totesi että haluaa koristella oman sänkynsä ja minä annoin luvan. Saa nähdä millainen tuunaus siitä tulee kun yhdessä laitetaan koristeteipit sängyn turvalaitaan. Mustalla kapealla teipillä on tarkoitus raidoittaa, jotta turvalaita muistuttaisi seepraa. 😀 😀

Mukavaa tiistaita kaikille! <3

(Koristeteippi saatu blogin kautta Ikeasta)

EDIT: Henna ehdotti katkaisimien välissä olevan kaistaleen teippaamista ja minähän hyökkäsin heti tuumasta toimeen. 🙂 Nyt on parempi, kiitos Henna!!! <3 <3

Pp1017206.jpg

Pp1017208.jpg

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

29 kommenttia “DIY – veikeät valokatkaisimet

  1. Anna: Teippailu on ihan superhauskaa. 🙂 Olin ihan unohtanut koko teippailuidean tässä muun hässäkän keskellä, onneksi Ikea lähetti minulle ylläripuketin teippeineen niin muistin teippituunailuideat joita olen merkannut itselleni kirjanmerkkeihinkin talteen. 🙂

 1. Tää on kyllä kiva idea, munkin on pitänyt kokeilla. Pitääkin katsoa olisko mitään sopivia teippejä varastossa. Tosta sun vielä sen verran, että itse teippaisin ehkä vielä tuon nappien keskellä olevan kaistaleenkin. Nyt pistää valkoisena sieltä jotenkin silmään. 🙂

  1. Henna: Kiitos tuosta huomiosta välikaistaleen teippaamisesta. 🙂 Tein muutoksen heti ja postaukseen loppuun liitin lisäkuvat. 🙂

 2. Hauska idea ja helppo poistaa kun kyllästyy :). Jossain blogissa oli myös tuunattu nuo valonkatkaisimien painike-osat, myös se näytti kivalta, ehkä vähän rauhallisemmalta.

  1. Carouselia: Ei haittaa vaikka kyllästyisi, kun näistä ei jää liimajäämiä. 🙂 Painikkeiden tuunaus on myös kivan näköistä. Itse halusin tuunailla tällä pilkkukuositeipillä ja pilkkujen yhdistäminen olisi ollut haasteellaista noin isolle pinnalle kun teippiä olisi pitänyt laittaa aika monta riviä vierekkäin. 🙂

  1. Pieni lintu: Niin on! 🙂 Koklaa siekin teippituunausta, tosi nopea ja helppo tapa muuttaa juttujen ulkonäköä ja ainakin näistä tylsistä vanhoista ja kellastuneista pistokkeista tuli nyt kivemmat, sellaiset vähän villit ja viidakkomaiset. 😀 Tyttö keksi että niiden nimet on zhu zhu pets-pilkkuvalottimet. 😀 😀

 3. Hauska! 😉 Meidän tytöt olis kyllä ihan liekeissä näistä! Melkein pakko testata! 🙂

  1. Jenni: Testatkaa ihmeessä! 🙂 Ihan super hauskaa ja helppoa. :)<br />
   <br />
   Tyttö antoi näille valokatkaisimille uuden nimenkin jo, ne on pilkkuvalottimia. 😀

 4. Erästä keskustelupalstaa lainaten: minusta tuo teippi ja valokatkaisimesi on mauton, mutta sopii sinun hyvin sisustustyyliisi. 😉

  1. Mä: Sinähän vitsin murjaisit. 😀 Tämä oli ihan oikeasti hauska veto. :D<br />
   <br />
   Makukysymys taitaa olla tämä mauttomuus, minusta teippi on oikein hauska ja kuten postauksen nimikin kertoo – veikeä. 🙂 Kaiken ei aina tarvitse olla niin sliipattua ja tarkoin harkittua viimeisteltyä aikuismaista tyylikkyyttä. 😀 Tämän tyylisillä pikafiksauksilla voi leikitellä ja minusta on vaan hauskaa että kotona on tälläisiä lapsekkaita ysityiskohtia silloin tällöin. 🙂 Ja kuten sanoit, sopii tämä teippi meidän kotiin tosi hyvin. 🙂

  1. Päivikki: Pitäisi löytyä askarteluliikkeistäkin ja Tiimarissakin myydään muutamia koristeteippejä. 🙂 Nimellä washi teippi löytyy paljon vaihtoehtoja ja myyntipaikkoja myymälöistä nettikauppoihin. Kuoseja, kuvioita ja värejäkin tuntuu olevan lähes rajaton määrä. 🙂 Ei muuta kuin googlettamaan. 🙂

 5. Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta tietäisitkö mistä saisi Hay:n wire henkareita valkoisena? Kaikki paikat myy ei oota (mustia kyllä löytyy…). <br />
  <br />
  Entä mistä olet ostanut lego säilytyslaatikot?

  1. Nina: Yritin googlen kautta etsiä, mutta pelkkää ei-oota löytyi. Onkohan sen valmistus lopetettu, koska Finnish Design Shopissa luki &quot;tuotetta ei ole enää saatavilla&quot;. :/ :/ Stockmannilla ei ollut myöskään eikä Länna Möblerillä tai Seitashopissa. En siis osaa auttaa sinua. Melkeimpä tekisin itse niin, että etsisin Hayta myyvät pienemmän sisustusliikkeet ja soittaisin myymälöihin kysyäkseni löytyykö heiltä liikkeestä valkoisia henkareita. Moni sisustusliike varmasti mielellään lähetttää postitsekin tuotteita, jos välimatka noutamiselle on liian pitkä. Toivottavasti löytyisi jostain nippu tai pari. :)<br />
   <br />
   Legon laatikot tilasin Verkkokauppa.comista. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=lego&quot; target="_blank">http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=lego</a&gt; storage brick

 6. Ihan mahtava idea! Taytyy heti kokeilla, kunhan paasen viikonloppuna kotiin 🙂 Kiitos vinkista &hearts;

 7. Tosi hieno tuli! Ja hyvä että teippasit myös sen välipätkän, olinkin sitä tulossa juuri ehdottamaan kun ehdin istahtamaan sohvalle 🙂

  1. Kati: Välipätkän teippaus oli ihan must juttu. 🙂 Mitä tekisinkään ilman teitä tarkkasilmäisiä lukijoita… En nimittäin itse olisi tajunnut että välipätkän teippaus tekisi pistokkeesta paljon paremman. 🙂 Kiitos siis sinullekin! &hearts;

 8. Teippaaminen on hauskaa! Mulla on ihan kiva kokoelma washi -teippejä ja käyttömahdollisuuksia on rajattomasti. Nopsasti uudistuu pöydän- ja hyllynreunat, kehykset, laatikot…

  1. Minna: Teippailu on tosi kivaa. 😀 Minäkin hurahdin teippailuun ja mietin että mitä seuraavaksi tuunaisin. 🙂

 9. Unohdan aina washiteippini laatikkoon, vaikka niillähän voisi tehdä vaikka mitä! Hienon näköistä jälkeä!

  1. Silja Maaria: Nyt washi-teipit laatikosta esille ja tuunailemaan. 🙂 Itse mietin jo kuumeisesti seuraavaa teippauskohdetta. 🙂

 10. Hah! Mainiot pilkulliset katkaisijat! :)<br />
  <br />
  Törmäsin itse washi-teippiin toissa talvena jollain käsityömessuilla. Sen jälkeen tunkesin sitä joka paikkaan 🙂 Teippasin myös nuo katkaisijoiden painikkeet, mutta silloinen teipin väri ei sopinut ko. huoneen väriin muuten. Ne on tosi käteviä juurikin tuon jälkiä jättämättömän pintansa takia ja niillä saa tehtyä hyviä tuunauksia vaikka mihin!

  1. Blondi: Teipillä saa tosi kätevästi muokattua kaikenlaista. 🙂 Ja parasta on just se, että ei jää liimajäämiä jälkeen. &hearts; &hearts; En ole vielä keksinyt seuraavaa tuunauskohdetta, mutta eiköhän se kohta putkahda mieleen ja pääsen taas teippailemaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *