Suosikkikuvani!

Blogeissa on muutamia viikkoa pyörinyt Paras valokuvani-haaste ja ihan mielenkiinnosta silmäilin läpi omaa blogihistoriaani ja tuhansia kuvia. En edelleenkään ole valokuvaajana kovin ihmeellinen, mutta herranen jestas mikä kehitys on tapahtunut parissa vuodessa. 🙂 Nyt kuvistani saa katsojankin näkökulmasta jotakin ehkä irti. 😀 Olen itse todella tyytyväinen omaan kehitykseeni ja tämän hetkiseen kuvausilmääni. Tälläisestä tekniikkaa karsastavasta fiiliskuvaajasta tuskin koskaan kehkeytyykään ammattikuvaajan veroista, mutta en osaa ottaa siitä paineita sillä en ole koskaan siihen pyrkinytkään. 🙂 Keskityn kehittämään itseäni oman tekemiseni kautta ja ainakin toistaiseksi kehitystä on tapahtunut tasaisen varmaan vauhtiin. 🙂

Siispä tarjoilen teille pienen koontipostauksen omista lempparikuvistani, joissa on minusta sitä jotakin. Onnistuneeseen kuvaan tarvitaan minusta tekniikkaakin enemmän tunnetta ja intohimoa. 🙂

IMG_8745.jpg

Tämä on yksi omista lempparikuvistani sen vuoksi, että minusta kuvasta huokuu ihanan lämmin ja kodikas tunnelma. Koristetyynyt ja kukat tekevät sisustukseen kerroksia ja kuvakulma näyttää kaikki parhaat palat makuuhuoneen nurkkaa myöten. 🙂

IMG_7995.jpg

Tämän jouluisen kuvan osalta olen erityisen tyytyväinen. Onnistuin taltioimaan tähän kuvaan juuri sen mitä tahdoinkin, eli hempeää ja vaaleaa pehmeyttä. <3 Kuvasta tuli puolivahingossa näin kiva, sillä kuvia ottaessani en keskittynyt asiaan kovinkaan paljoa ja kuvan vino kuvakulmakin syntyi täysin vahingossa. Kuva kuitenkin onnistui paremmin kuin hyvin, enkä muuttaisi siitä mitään.

iIMG_7959.jpg

Tämän makuuhuone-kuvan osalta tykkään pehmeästä ja utuisesta valaistuksesta, jonka onnistuin taltioimaan hyvin realistisesti kuvaan. Diy-lamppuni heijastamat kuviot ja lakanoiden ryppyisyys tekevät kuvasta (ja makkaristakin) helposti lähestyttävän, vaikka siitä puuttuu perinteisesti kodikkaiksi luonnehdittavat kalusteet ja yksityiskohdat, kuten värien vaihtelut.

IMG_8732.jpg

Sain taltioitua Tupla Kupla-valaisimen tähän yllä olevaan kuvaan mielestäni hyvin. Valaistus ei ole liian kirkas ja ympärillä olevat asiat hehkuvat. Ikkunan takaa pilkottava syksyinen maisema ruskansävyissä on piste iin päälle. 🙂

IMG_8672.jpg

Raikas keltainen ja vihreä piristävät kauniisti mustaa ja valkoista. Tykkään erityisesti siitä, että kylmä teräs ja industrial-tyylinen musta valaisin pehmenevät tuoreiden sitruunoiden ja rönsyilevän mintun vieressä. 🙂

PP1016422.jpg

Tässä kuvassa on kauniisti yhditetty kolme täysin erilaista kuosia koristetyynyjen muodossa. Siinä on Elefantit, Artekit ja Annot sulassa sovussa keskenään. Toimii livenä, toimii kuvana. 🙂

Pp1017382.jpg

Tämä kuva Artekin pahvilaatikosta tuunaamastani printtikehyksestä ja punapohjaisista Louboutineistani on minusta hieno. Korkeakiiltoinen Lack-hylly heijastaa kauniisti kehyksen alimman sanan Forever. <3

iIMG_8094.jpg

Design House Stockholmin musta Limited Edition -roikkavalaisin valaisee seinälle hauskan ristikkokuvion, jollainen seinästä löytyy jo valmiiksi maalaamani struktuuripinnan vuoksi. Ristiin rastiin, vinksin vonksin… Tummaa ja vaaleaa, valoa ja varjoja. <3

iiIMG_8947.jpg

Eteisen lipastoa kuvaan tässä otoksessa tikkailta käsin pää katossa kiinni. 🙂 Tästä kuvakulmasta pidän siksi, että parketin kuviointi ja 3-sauvaisuus tulee selvästi esille. Kyseisessä kuvassa se näyttää minusta poikkeuksellisen hyvältä, vaikka olenkin aina ollut enemmän yhden sauvan kuin kolmen sauvan naisia. 😀 *kikatusta niin että kahvikin läikkyi syliin*

iIMG_8330.jpg

Osa teistä saattaa muistaa postauksen, jossa yllä ja alla olevat kuvat esiintyivät. Kyseessä oli tavallisen iltapalapuuron nautiskeluhetki romanttisissa merkeissä tunnelmoiden ja hetkestä jäi minulle niin hyvä mielikuva ja muisto, että sen vuoksi poimin kuvia kaksin kappalein tähän suosikkikuvat-listaani. 🙂 

iIMG_8314.jpg

Hämärässä on vaikea saada onnistuneita otoksia, mutta yllä oleva kuva onnistui minusta erinomaisesti. Tarkennus servettirullaan sekä taustan häivytys oli hankalaa vähäisestä valaistuksesta johtuen, mutta lopulta onnistuin ja kuvasta tuli sellainen kuin tahdoin. 🙂

IMG_8891.jpg

Rentouttavat drinksut kahdelle rennoissa puitteissa ja kuvassakin on sellaista työviikon jälkeistä huokailevaa aivot narikkaan ja jalat ojoon -fiilinkiä. Lisäpisteen annan sohvalla olevasta tyynystä, joka sopii lasien sisältöön värinsä puolesta. Ja oikean ylänurkan ylivalottuminen näyttää kuvassa hienolta, kuva ikäänkuin sulautuu muuhun nettisivuun (selaimesta riippuen kuvissa saattaa olla pienet reunat). 

iIMG_8938.jpg

Loppuun kaksi supersuosikkiani. <3 Näiden väliltä en pystynyt tekemään päätöstä ja päädyin lopulta siihen että pistän molemmat kuvat lempparikuva-listalleni. Perusteluina valituille kuville on ihana raikkaus ja valkoisuus, kodikas rentous tekstiilien ja kukkien ansiosta ja itselleni mieluisat ja rakkaaksi muodotuneet esineet. <3

iIMG_8937.jpg

Haasteessa kuuluu vastata muutamiin blogeja ja valokuvia koskeviin kysymyksiin, mutta en muista kysymyksien tarkkaa sisältöä. Sen muistan että haasteessa kysyttiin kumpi on tärkeämpi kuvat vai teksti. Tähän vastaan että molemmat. Itse taidan olla vähemmistön puolella, joille tekstin osuus on blogista riippuen useimmiten vähintään 50%. Täysin kuvatonta blogia voi olla tylsä lukea, mutta tekstitön blogi (onko nämä nimeltään kuvablogeja?) on myös yhtä tylsä, vaikka kuvat olisivatkin kauniita ja inspiroivia. Itse kiinnostun ja kiinnyn blogeissa persoonaan blogin takana, ja siksi kuvien ja tekstin symbioosi on minulle tärkein. Kuvien laadulla ei ole minulle blogien osalta kauhean suurta merkitystä. Jos kuvien laadusta jäädään jälkeen, saatetaan se paikata loistavalla ja koukuttavalla kirjoitustyylillä ja blogipersoonan viehättävyydellä, tai itselleni tärkeällä aiheella. Hyvä ja mielenkiintoinen blogi koostuu monesta erilaisesta palasesta: kuvien, tekstien, aiheiden, sekä kirjoittajan persoonan yhdistelmästä. 🙂

Halusin kuulla teidän lukijoiden mielipiteitä siitä, millainen on hyvä blogi. Onko teille tärkeämpää blogin kuvat vai tekstillinen osuus? Vai oletteko kanssani tälläisiä keskiviivan kulkijoita, joille blogin mielenkiintoisuus koostuu kokonaisuudesta ja painotuksia blogien ja aihepiirien mukaisesti hieman vaihdellen?

20 kommenttia “Suosikkikuvani!

 1. Kiva postaus!:)<br />
  Mä oon aina tykänny sun kuvista, mun mielestä sä oot tosi hyvä kuvaaja &hearts;<br />
  Mä tykkään blogeissa molemmista tekstistä ja kuvista, tosin kovin pitkiä tekstejä ei tuu yleensä kovin tarkasti luettua, riippuu tosin paljon blogistakin.<br />
  Tykkään kokonaiskuvista ja mulle ei ole kuvien laadulla merkistystä mikä on hyvä blogi ja mikä ei. Monesti blogit missä kuvat on huikean hienoja on muuten tosi tylsiä ja mitään sanomattomia, <br />
  tosin muutama poikkeuskin löytyy. Muhun vetoaa blogit missä on kivoja sisustuksia ja ideoita, kuvien laadulla ei oo siis siinä kohtaa merkitystä jos etsii blogeista uusia ideoita ja hyvää mieltä!:)<br />
  Jatka samaan malliin! &hearts;

  1. Liisa: Wau, kiitos kehuista! 🙂 Itse on varmasti paljon kriittisempi omien kuviensa osalta, mutta viime aikaiset kuvat on olleet jo minustakin ihan hyviä. Ei uskoisi että kameran takana häärii sama ihminen kuin vuoden tai varsinkaan kahden vuoden takaisissa kuvissa, hihiii. :D<br />
   <br />
   Itselläni on paljon petrattavaa sekä kuvauksessa että lauserakenteissa ja oikeinkirjoituksessakin, mutta yritän jatkaa edelleen tällä rennolla asenteellani ja olla ottamatta koskaan paineita bloggaamisesta sen kummemmin. Virheitä sattuu kaikille ja itselleni niitä sattuu melkein jokaisessa postauksessa. 😀 Tärkeintä on että postauksesta saa selvää ja sen aihe on lukijoille selvä kuin pläkki. <br />
   <br />
   Olen kanssasi samaa mieltä, että kivat blogit koostuvat monenlaisista jutuista. Kivoja ja mielenkiintoisia ideoita, kauniita koteja, hauska kirjoitustyyli joka saa hymyilemään, suloiset perheenjäsenet vauvoista karvaisiin tai karvattomiin kavereihin, mielenkiintoinen aihe, koskettava teksti… nämä kaikki ovat sellaisia mikä tekee blogista hyvän. Ja joskus postaukset ovat jopa erityisen hyviä (usein ne ovat tuunausjuttuja, inspiroivia kokonaisuuksia tai syvällisiä ajatuksia) joita palaa lukemaan vielä uudestaankin. Tälläiset laitan itselleni aina talteen kirjanmerkkeihini. 🙂

 2. Kauniita kuvia! Omat suosikkini näistä olivat 1, 3, 8 ja 12. Yksi jos on valittava, niin numero 8.<br />
  <br />
  Mulle tärkeää on sekä kuvat että teksti. Molemmat täydentävät toisiaan. Vaikka kuvat olisivatkin kauniita, niin mua kyllästyttäisi seurata pelkkää kuvablogia. Ja persoona blogin takana on mullekin tärkeä osa kokonaisuutta.<br />
  <br />
  P.S. kikakika 😀

  1. Irina: Samaa mieltä kanssasi olen mie. 🙂 Kuvablogitkin ovat toki hyviä, mutta niitä jään itse aika harvakseltaan seuraamaan tiivimmiin. Kuvablogien osalta selaan yleensä useamman postauksen kerralla läpi ja sen jälkeen se aina unohtuu jonnekin muistinsopukoihin. Tekstin osuus on se, joka vahvistaa sitä kuvista saatua mielikuvaa kirjoittajasta ja persoonasta. Lukulistallani on muutama täysin kuvatonkin blogi, mutta niiden aiheet ovat paljon raskaampia kuin sisustus-, lifestyle- tai muotiblogeissa. Ihana blogin kautta välittyvä persoona on se, mikä koukuttaa ainakin minut, vaikka blogi keskittyisi lehmifarmin hoitamiseen. 😀 Vaikea on siis yksilöidä mitään tiettyä hyvää tai huonoa tapaa bloggaamiseen. Ja on vain hyvä että jokaiselle on jotakin ajankohtaista ja viihdyttävää lukemista sen mukaan mitä kukakin haluaa kulloinkin lukea. 🙂

 3. Just viikonloppuna selailin sun blogia ihan noihin vanhimpiin postauksiin saakka (etsin ideoita ja inspiraatiota makkarin sisustukseen) ja huomasin saman, että kuvien laatu on kehittynyt paljon. Siitä sain myös toiveita omaan kehitykseen, että ehkä parin vuoden kuluttua voin todeta itselläkin saman kehityksen :)<br />
  <br />
  Kaikki sun kuvat on mun mielestä todella ihania. Ihailen niiden valoisuutta, hempeää tunnelmaa ja skarppiutta. Tietenkin ihana sisustuskin vaikuttaa kuvienkin laatuun ja siihen että niiden katselusta nauttii. Vaikka katselen ja lueskelen monenlaisia blogeja, niin kyllä ensivaikutelma syntyy juuri kuvien laadusta ja se päätös jäädäkö seuraamaan blogia vai ei.

  1. Kaisa J: Hihii, voi apua. 😀 Vähäsen on joskus tehnyt mieli poistaa vanhat postaukset huitsin nevadaan koska pientä myötähäpeää on minulla omista touhuistani havaittavissa ajoittain. Mutta olkoot, ne postaukset olen tehnyt innosta piukeana ja toisinaan jopa sydän verta vuodattaen. Ne kertovat vähäsen siitäkin miten olen kehittynyt myös ihmisenä, puhumattakaan kuvien laadusta. 😀 Tekstin osalta ei ole kovin suurta muutosta ehkä tapahtunut, koska en ole kirjoituspuoleen keskittynyt koskaan kovinkaan paljoa. Kirjoitan todella nopeasti ja yritän tuottaa tekstiä samalla nopeudella kuin mitä ajatukseni kulkevat. Blogini onkin minulle aika realiaikainen paikka, jossa kirjoittelen teille postauksia samalla tavalla kuin soittaisin puhelun ystävälleni ja juttelisin asiani hänelle. :D<br />
   <br />
   Ensimmäinen mielikuva syntyy kyllä pitkälti pelkistä kuvista, olet oikeassa. Hyvät kuvat ovat aina kauniita katsella, mutta minulle myös kuvien sisällöllä on suuri merkitys. Huonolaatuinen kuva ei haittaa yhtään, jos kuvassa on esim ihana ja kaunis olohuone jonka sisustus herättää mielenkiintoni. Toisaalta laadukas kuva ei pysty yksinään tekemään blogista sellaista johon palaan enää toiste. Itse kun klikkaudun uuteen blogiin, selaan ensin nopealla katsauksella pari ekaa postausta, sen jälkeen rullaan ylös ja tutustun blogin infotekstiin (eli siihen kuka blogia kirjoittaa ja millaiset aiheet ovat blogin kantava voima). Tämän teen yleensä aina, vaikka kyseessä olisi eksyminen futis-aiheeseen blogiin joka ei minua kiinnosta juurikaan. 🙂 Paitsi ehkä jokin mimmifutarien treeniohjelmien ja kisareissujen ympärillä pyörivä mimmifutisblogi voisikin olla aika mielenkiintoinen seurattava. 🙂

 4. Minusta sinulla on sopiva määrä kuvia ja tekstiä useimpina päivinä. Esim tässä oli minulle liian monta kuvaa, vähän hukkuu kuvat runsauden pulaan enkä saa katsottua niitä niin tarkkaan kuin jos on muutama kuva (ilmeinen keskittymishäiriö minulla, hih). Eli mieluummin muutama kuva, sopivasti tekstiä väliin ja postauksia usein. Tykkäsin muuten tuosta ekasta kuvasta tosi paljon jo kun sen laitoit, hieno tuo telkkariruudun yksityiskohta. <br />
  Luen vain muutamaa blogia säännöllisesti ja sinä olet yksi niistä. Pari muuta suosikkiani on Kaikki mitä rakastin ja Valkoinen harmaja mutta sisustusblogeista olet ykkönen, osin ehkä myös siksi, että postaat niin usein 🙂

  1. Minttu: Ihana Minttu! &hearts; 🙂 Tässä postauksessa oli todellakin monen monta kuvaa, mutta en osannut valikoida näiden kuvien väliltä. 🙂 Itse tykkään siitä jos blogissa on paljon kuvia ja oikeastaan mikään määrä ei ole itselleni liikaa. Jos näen jotain kaunista, olkoon vaate, kaunis bloggaja, sisustus, tai tavarakin, niin haluan nähdä kaiken mahdollisimman monesta kuvakulmasta. 😀 Olen itse varmasti tämän osalta hassu, mutta en ole vielä ikinä lukenut yhtäkään blogia jossa olisi ollut liikaa kuvia. :)<br />
   <br />
   Minäkin tykkään siitä että kuvien välistä löytyy tekstiä. Se jaksottaa minusta tosi kivasti blogipostausta ja sitä on mukavampi sekä lukea että katsella. Ja sopivassa suhteessa kuvia ja tekstiä on hyvä. Tämä minun postaukseni kun oli vielä tavallaan vanhankin toistoa kuvineen, oli hieman liian pitkä tuon tekstiosuudenkin osalta. Mutta minullakin on paha tapaa jäädä aina jurisemaan jonnin joutavia, sekä blogissani että IRL. :)<br />
   <br />
   Kiitos, kommenttisi on minulle suuri kohteliaisuus ja olen otettu siitä että olen yksi sinun harvoista ja valituista vakkareistasi. Postausideoita minulla tulee pitkin päivää ja kirjoittelisin mieluusti vieläkin tiuhempaan jos aika antaisi myöten. Bloggaaminen on itselleni tosi mukava ja rakas harrastus, ja täällä saan tuulettaa ajatuksiani ja keskittyä hömppäpömppään. 🙂

 5. Itselleni kuvat on tärkeämpi juttu lukiessani muiden blogeja:) Toki tekstilläkin ja blogipersoonallakin on suuri vaikutus, mutta rakastan katsella ihanan kauniita kuvia ihan hirmuisesti♥<br />
  <br />
  Kauniita kuvia olet valinnut tähän postaukseen♥

 6. Juuri kirjoitin samasta asiasta omassa postauksessani. Eli että kivojen kuvien lisäksi todellakin tekstillä on merkitystä. Ja linkitin muuten sinut tekstiini. 🙂 <br />
  <br />
  Monet sanovat, että eivät jaksa lukea tekstejä, varsinkaan pitkiä. Itse luen kuitenkin kaikki tekstitkin mielenkiinnolla ja monesti mitä pidempi sen parempi. Antaa kirjoittajasta henkilökohtaisemman tunteen. Olen kirjoittanut ja lukenut erilaisia blogeja jo vuodesta 2005 ja silloinhan niissä ei juurikaan kuvia ollut. Tekstiä sitäkin enemmän ja lukijoita riitti silti. Toki kuvat ovat erittäin hyvä parannus ja kuvia itsekin katselen mielelläni. Joskus kuitenkin liian hyvät kuvat ehkä jopa työntävät luotaan, jos ovat liian teollisia. Kotikutoisissa on mielestäni enemmän tunnetta. No se ehkä näkyy myös omissani, eivät ole mitään taidonnäytteitä. <br />
  <br />
  Täältäkin olen saanut hurjasti inspiraatiota. En kuitenkaan itse ole mikään sisustaja, joten erittäin mielelläni luen juttuja muistakin aiheista. 🙂

 7. Ihanat kuvat ja teksti &hearts;. <br />
  <br />
  Itse luen blogeja sen aihepiirin ja ehdottomasti persoonan mukaan. <br />
  <br />
  Kuvallisissa blogeissa sellainen ainutlaatuinen tunnelma ja aitous herättävät mielenkiintoni. Pysähdyn sellaisen äärelle, jossa jokin sykähdyttää. <br />
  <br />
  Voisi sanoa, että koko paketti kiehtoo: persoona, kirjoitustyyli, ilmaisu, tunteet, intohimo, koti, sisältö, kuvat… :)<br />
  <br />
  … ja tämä sinun blogisi sykähdyttää ja kipinöi. Ihana Miia &hearts; &hearts; …yksisauvainen :DD

 8. Voihan yksisauvainen! 😀 <br />
  <br />
  Mun lempparikuva on numero 1. Siinä on vaan kaikki kohdallaan. Mun mielestä sulla on ollut koko ajan hyviä kuvia. Tahtoisin itsekin kehittyä siinä. Kunhan saan kunnon kameran, painun kyllä valokuvauskurssille. Koulussa meillä on ollutkin valokuvausopetusta ja jo sieltä sain hirmuisesti hyviä neuvoja! Luen itse erityyppisiä blogeja ja ei niin hyviä valokuvia enemmän ärsyttää huono teksti; kirjoitusvirheet, huonot lauserakenteet ja teksti, jota ei selvästikään ole luettu läpi ennen julkaisua. Luen paria blogia myös sitten pelkästään tajuttomien hyvien valokuvien takia, eli niissä ei teksti taas jaksa välttämättä kiinnostaa. Sun blogissa kiinnostaa molemmat! 🙂

 9. Hihihiii, pistit kyllä illan kevennyksen! Mutta asiaan, munkin mielestä kuvat ja teksti on molemmat tosi tärkeitä, mutta kyllä kauniit kuvat ovat se juttu, miksi jaksan aina palata samoihin blogeihin uudestaan ja uudestaan.

 10. Sinun blogisi on yksi lemppareistani. Sopivasti kuvia ja tekstejä. Ainut miinus tulee, kun aina et postaakaan luvatusti.. Eli ei aina tule uutta julkaisua, vaikka niin saatat sanoa. Sitten turhaan kyttää uusia päivityksiä. <br />
  <br />
  Oletkin vaihtanut oma tuunamasi clas ohlson lampun alkuperäiseen versioon.

 11. Sisustuksesi on aivan mun makuuni. Paljon valkoista = tyylikäs, kutsuva, kaikkea muuta kun tylsä;) sinulla on hyvin suhteessa kuvia tekstiin nähden, jatka samaan malliin. :)<br />
  Muutama kysymys sinulle, minkäläiset saranat tellä on beståissa? Toinen kysymys ehkä vähän hassu, ostin valkoiset pellavalakanat sinun inspiroimana, mietin pesua ja etenkin kuivausta. Kuivaa tko kuivausrummussa? Itse en kuivannut ja tuntuu että niistä tuli ihan korput. :)<br />
  <br />
  Semmoinen postaustoive olisi joululahjatoiveet sekä muut sisustushaaveet. Lisäksi olisi kiva jos tekisit jonkun postaussarjan tuotteista, jotka sinä koet sisustusklassikoiksi.

 12. Upeita! Tykkään näistä kaikista kuvista! &hearts; Muutenkin kuvat on mulle tekstiä tärkeämpiä, mutta sinulla on aina myös mielenkiintoiset tekstit ja kiva tapa kirjoittaa. 🙂

 13. Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla – diggailen sekä hyvistä kuvista että teksteistä. Pelkät kuvat jättävät jotenkin kylmäksi, niissä ei ole mitään henkilökohtaista eikä syvyyttä. Toisaalta pelkkä teksti on herkästi vähän tylsähköä. Itsehän oman blogin puolella rönsyilen aiheesta toiseen, enkä ole jaksanut ja halunnut profiloitua mihinkään tiettyyn aiheeseen, jolla toki olisi helpompi kosiskella tietynlaisia lukijoita, mutta olenkin kokenut kirjoittavani kaikesta mikä elämässä noin ylipäänsä kiinnostaa. Tykkään silti käydä muun muassa sinun blogissasi fiilistelemässä pelkästään kaunista sisustusta. 🙂

 14. Miksi käytät sisustuksessa niin paljon valkoista? Eikö sitä joudu aina varomaan että ei sotke mitään? Ja kuvistakin saisi enemmän irti kun kaikki ei olisi valkoista, esineiden ja asioiden ääriviivat näkyisivät myös paremmin. muuten kyllä kaunista . 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *