Arvostelussa Iittalan Leimu-valaisin

Leimu on saapunut! Minulta toivottiin asiapitoista ja kriittistä arvostelupostausta Iittalan Leimu-valaisimesta ilman ylimääräistä hehkutusta, joten tässä tulee nyt sitten minun rehellinen mielipiteeni. 🙂

P1019554.jpg

Minun valaisimeni on kahdesta kokovaihtoehdosta se pienempi, eli 200x300mm. Vaikka mittailin valaisinta jo valmiiksi tulevalle paikalleen mittanauhan kera, oli silti pieni yllätys miten sirolinjainen valaisin pahvipakkauksestaan lopulta kuoriutui. Oletin valaisimen olevan kuvien perusteella maskuliinisempi ja kookkaampi, jopa tässä pienemmässä kokoluokassa. Sirous ei onneksi minua haittaa, olen ihan hyvilläni että valaisin on voimakasluontoisesta materiaali- ja väriyhdistelmästään huolimatta kevyen oloinen.

P1019548.jpg

Leimun värisävy on Kupari ja minusta se ei ole ihan niin punertava kuin mitä oikea kupari on. Konjakinruskeaksi itse tätä oranssiin vivahtavaa ruskeansävyä kuvaisin. Yläosa on suupuhallettua kuparinruskeaa lasia ja siinä näkyy minusta kauniisti pinnan vaihtelut ja muutama pieni ilmakuplakin löytyy omasta yksilöstäni. Alaosa vuorostaan on harmaata jykevää betonia, jonka sisälle on valettu lampun kantaosa johtoineen. Valaisimen kanta on E14 ja minulla on tuossa omassa Leimussani 25W kynttilän muotoinen energiansäästövalaisin, joka ei ole paras mahdollinen vaihtoehto. Itse suosisin energiansäästölampun sijasta led-lamppuja ja mielummin kirkkaalla lasilla kuin valkoisella. Uskoisin että se yhdistelmä saisi Leimun kuparinsävyn hehkumaan entistäkin kauniimmin. <3

P1019543.jpg

Valaisin vaikuttaa oikein pätevältä ja laadukkaalta kaikin puolin, mustasta johdosta rokottaisin kuitenkin hieman pisteitä. Musta johto on toki aina tyylikäs valinta, mutta minusta se on tässä tapauksessa hieman irrallinen ja selvästi silmiinpistävä elementti. Oma valintani johdon väriksi olisi ollut ehdottomasti harmaa ja se olisi minusta toiminut kauniina jatkumona Leimun perässä. 🙂

P1019538.jpg

Valon sävy on hyvin lämmin ja pehmeä, kuin konjakkitilkka lasissa. Valaistus kietoo ympärillään olevan valkoisen syleilyynsä ja varsinkin näin pimeään vuodenaikaan tuo lämmin hehku on kaunista ja tunnelmallista. Joku teistä minulle kommenteissaan kirjoittikin, että Leimu toisi varmasti lämpöä tänne meidän valkoiseen sisustukseen ja näin on. <3 <3

P1019552.jpg

Minusta Leimu on kaunis ja ajaton suomalainen valaisin, mutta itse koen sen ehdottomasti syys- ja talvikauden valaisimeksi lämpimän värinsä puolesta. Tämä on tietenkin makukysymys, mutta itseni tuntien tiedän että kevään koittaessa kaipaan taas kasvavassa määrin valkoisuutta ja raikkautta, jolloin Leimu pääsee kesälomalle huilimaan. 🙂

Myös hinnasta minulta kysyttiin mielipidettä, onko tämä valaisin sijoituksen arvoinen satsaus vai ei. Tähän on vaikea vastata, koska sisustusjutut ovat minusta sydämen asioita eikä niitä oikein kukaan muu voi määrittää kuin ostaja itse. Minusta tämä valaisin on hinnaltaan oman “arvonsa” ylärajoissa, eli en ole itse täysin vakuuttunut siitä että jokainen maksamani pennonen on tämän arvoinen. Kallishan tämä valaisin on euroissa, mutta oman kipurajani puitteissa toistaiseksi, joten en koe tätä täysin turhaksikaan rahanmenoksi. Ristiriitaista. 😀 Iittalaa suuresti arvostaville keräilijöille hinta taasen on varmasti aivan kohdillaan ilman epäilyksen häivääkään. En osaa tähän kysymykseen tämän paremmin teille vastata, kuin sen että Leimu on kallista kaunista katseltavaa. 🙂

Toivottavasti tästä postauksestani oli apua teille, jotka olette miettineet Leimun ostamista. 🙂

Tunnelmallista iltaa kaikille! <3

18 kommenttia “Arvostelussa Iittalan Leimu-valaisin

 1. Tämä valaisin päätyisi oitis kotiini jos se olisi valkoisena saatavana, siis koko valkoisena tai harmaa betoni, valkoine/kirkas lasi, sopivan värinen johto! Odotankin kovasti valmistajalta muita värivaihtoehtoja!

  1. Taina: Maitolasisena tämä valaisin olisi aivan unelma. &hearts; &hearts; Itse tykkään tosi paljon tuosta betonisesta jalasta, joten sen jättäisin vaikka kupari vaihtuisikin valkoiseen lasiin. :)<br />
   <br />
   Saa nähdä tuleeko uusia värejä ja jos ja kun tulee niin millaisiin väreihin Iittalalla päätyvät. 🙂 Vaaleanpuna-harmaakin olisi todella kaunis. &hearts;

  1. Miessisustaja: Oli kyllä nopea toimitus. 😀 Valon pehmeys ja lämpö on kyllä niin kaunista katseltavaa. Tämä on kyllä näin talviaikaan todella kaunis valaisin. &hearts;

 2. Hei, mistä tilasit valaisimen? Onko sinulla kokemuksia Finnish Design Shopista? Luin jostakin että kyseisen firman kanssa on joillain ollut ongelmia, esim. monien viikkojen toimitusaika. Vaikka tuotteessa on lukenut että varastossa. Itse olen katsonut Normann Copenhagenin lyhtyä, mutta aiempaa kokemusta kyseisestä firmasta ei ole.

  1. Itselläni ihan hyviä kokemuksia. Norman copenhagenin mustissa lyhdyissä on toimitusvaikeuksia eli niiden toimitusaika ei välttämättä pidä paikkaansa. Varastossa olleet tuotteet on tulleet aina nopeasti. Kerran sattui pieni inhimillinen erehdys, josta sain hyvityksenä lahjakortin

 3. Ihmettelen kyllä miksi tuohon ei ole laitettu harmaata kangaspintaista johtoa, olisi sopinut niin paljon <br />
  paremmin. Polttimoksi laittaisin itse kirkkaslasisen, halogeenilampun tai ledin, joka mielestäni sopii parhaiten läpikuultavaan lasivarjostimeen.

 4. Oih miten kaunis!!! 🙂 Olisi ihana saada meillekin, mutta ensimmäisenä tuli ajatus miten tuo &quot;ei niin kauniille&quot; näyttäisi lattialla kissan tiputtamana, meillä pennulla on joku ihme tarve kaataa lamppuja. Toivottavasti menee ohi! 😀

 5. Apua, meinasin saada sydärin, kun näin Leimun hinnan! Valaisin on kyllä todella upean näköinen ja tuo sävy on aivan ihana, mutta hinta on tuollaisesta valaisimesta jo mielestäni ihan törkeä. Perheellisenä en uskaltaisi pitää noin kallista esinettä edes esillä, koska valvonnasta huolimatta joskus ne pehmot ja pallot lentelee sisälläkin ja pelkäisin, että valaisin saisi joskus kohtalokkaan osuman.

 6. Hei,<br />
  yllättäen pompsahdin ihanille sivuillesi 🙂 Valkoinen sisustus on tosi mieleinen! Kysyisinkin nyt, onko orkideasi &quot;suojaruukku&quot; Uashmaman-pussi? Jos on, niin mistä niitä ostat?

 7. Hei,<br />
  löysin itseni yllättäen ihanilta sivuiltasii 🙂 Valkoinen on myös minun lempisisustusvärini! Onko orkidean &quot;suojaruukku&quot; Uashmaman-pussi? Jos on, niin mistä niitä hankit?

 8. Kaunis, mutta on kyllä todellakin törkeän hintainen. Mielestäni kauniimpia valaisimia saa myös halvemmalla.

 9. Minä olen miettinyt Leimua kotiimme harkitessani, että kerääntyykö tuonne sisälle heti kauheasti pölyä ja onko tuota sisusta v-mäistä puhdistaa??? Tästä puhtaana pysymisestä, puhdistuspuolesta ja ylipäätään käytännöllisyydestä kaipaisin tietoa kunhan valaisin on hetken sulla ollut!

 10. Mun mielestä myös liian pieni tuohon. Kaunis valaisin, väri on upea MUTTA tuo musta johto on tosiaan iso epäkohta ja vaikka ajattelin hinnan olevan korkea niin järkytyin silti. Aivan liian kallis…ei siis ole niin upea kuin hinta antaisi ymmärtää. Ja minäkään en pikkulapsiperheeseen (omaani) uskalla tuoda.

 11. Olen seurannut blogiasi jonkin aikaa, välillä päivittäin ja välillä hieman harvemmin. Sinulla on sievä koti, ja ideoita löytyy. Pakko vain todeta, että tämä ruskea ei sitten näytä hyvältä, ei oikeastaan alkuunkaan. Mietin, haetko vielä omaa sisustustyyliä vai miten sisustusmaku vaihtuu niin tiuhaan tahtiin? Joka tapauksessa, blogisi on ihana, koukuttava! En siis tarkoita millään pahalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *