Sisustuksellinen silmänilo ja herkkusuun vitamiinipommi

Keittiön seinähyllyt ovat muuttuneet yrttipuutarhaksi ja voi miten tykkäänkään tästä sisustuksellisesta vehreästä vitamiinipommista. <3 Sen lisäksi että voin poimia tuoreita yrttejä suoraan ruokaan, ne myös näytävät tosi kivalta ja ovat ehkäpä koko kodin mielenkiintoisin yksityiskohta. Kuvat otin hetki sitten ja tältä yrttiseinäni näyttää iltaisin tunnelmavalaistuksessa.

iP1019581.jpg

Rosmariinia löytyy kahdesta Uashmaman S-kokoisesta pussukasta ja tätä yrttiä ajattelin käyttää liharuokien joukossa. Myös aamuisin nautittavaan vihersmoothieen se sopii hyvin ja se saa aikaan melko vahvan makuelämyksen, joka herättää ja virkistää sekä mielen että makunystyrät. 🙂

P1019578.jpg

Kuukausi sitten ostamani sitruunamelissa (ylhäällä vasemmalla) rehottaa edelleen vilisti ja sen kasvuvauhti on nopeampi kuin syöntivauhti. 🙂 Yrttisuosikkiani basilikaa löytyy myös kaksin kappalein ja ne ovat hyväksi havaituissa Eva Solon yrttiruukuissa, joissa on oma kastelumekanisminsa langasta olevien “lisäjuurien” ansiosta. 

P1019582.jpg

Tunnelmavalaistus tuo yrttien vihreyden kauniisti esille ja valkoisessa ympäristössä se vielä korostuu entisestään. <3

P1019586.jpg

P1019585.jpg

Siirsin sitruunat Uashmaman M-kokoiseen pussukkaan, koska kaipasin vaihtelua vuosia yhtäjaksoisesti esillä olleen Alessin sitruskorin tilalle. Minusta tuo Uashmaman pussukoiden ryppyisyys sopii kauniisti yrttien ja hedelmien rinnalle, ne henkivät yhdessä sellaista oikeaa viherpeukalomaista fiilistä. 🙂

P1019580.jpg

Nyt meillä aletaan kokkailemaan ja keittelemään soppaa. Saattaapi muutama rosmariinin oksakin eksyä soppakattilaan tuomaan makua. Namskis. :)´

Ihanaa iltaa kaikille! <3

Ps. Huomenna tulossa juhla-asupostausta, johon toivon saavani teiltä hieman mielipiteitä. 🙂 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

24 kommenttia “Sisustuksellinen silmänilo ja herkkusuun vitamiinipommi

 1. Kivoja. Mihin käyttöön lopulta laitoit sen anna nygård korin? Jäin odittelemaan orkidea-kuvia, mutta niissä olikin muuta. Olisin halunnut tietää mahtuuko orkidea tms hyvin siihen?

  1. Jebou: Annan kori on nyt kylpppärissä ja siellä on harjaa ja muuta hilavitkutinta. 🙂 Orkidean kanssa sitä kokeilin, mutta koin sen olevan jotenkin hieman liian neliskanttinen ja puoli senttiä liian korkeakin tuohon meidän pikkuruukkuiseen orkideaan. Isommalle orkidealajikkeelle se olisi varmasti tosi hyvä. Mutta siis mahtuu oikein hyvin kaiken kokoiset orkideat tuohon annan korin sisään. 🙂

 2. Ihanan näköinen (ja varmasti myös makuinen!) yrttiseinä. En ole koskaan onnistunut pitämään basilikaa hengissä. Joko kastelen sitä liikaa tai liian vähän. Olisikohan tuo yrttiruukku ratkaisu siihen? Pussit on kyllä kanssa tosi suloisia.

  1. Kaisa J: Ja tuo tuoksu on varsinkin aivan huumaava mikä noista yrteistä tänne kotiin leviää. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Eva Sololla olen itse onnistunut pitämään yrttini hengissä, suosittelen.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/lahikuvassa-yrttiruukut-kayttoohjeineen&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/lahikuvassa-yrttiruukut-kayttoohjeineen</a&gt;

 3. Olis kiva kun ottaisit koko kokonaisuudesta myös kuvia(eli siis vähän kauempaa, että myös ympäristö näkyisi kuvissa hyllyjen kanssa). Pelkistä lähikuvista ei näe miltä nuo hyllyt kokonaisuudessaan nyt näyttävät 😀

  1. Sanna: Valaistus ei enää ilta-aikaan riitä oikein kuvaamiseen ja iltaisin joudun ottamaan lisävalaistuksen avulla vain lähikuvia. Seinähyllyistä löytyy paljon kokonaisuuskuviakin, tässä muutamia nyt ensi hätään:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/08/tasapainoinen-mustavalkoinen-asetelma&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/08/tasapainoinen-mustavalkoinen-asetelma</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/akkia-koti-vieraskoreaksi-jarjesta-ja-siivoa-hop-hop&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/akkia-koti-vieraskoreaksi-jarjesta-ja-siivoa-hop-hop</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/jamamaalin-hyotykayttoa-keittiossa&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/jamamaalin-hyotykayttoa-keittiossa</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/kotikuvia-valkoista-keltaista-ja-avaraa&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/kotikuvia-valkoista-keltaista-ja-avaraa</a><br />
   <br />
   Kuvailen isompia kuvakulmia heti kun minulla on päivällä riittävästi aikaa ja päivä on aurinkoinen. 🙂

  2. Aa selvä homma! 🙂 eikun olisin vaan halunnut nähdä miltä hyllyt näyttää kun niissä on nämä tämän hetkiset yrtit yms. mutta odotellaan 😛

  3. sanna: Eilisen postauksessa on muutama kuva otettuna hieman kauempaa, tarkalleen ottaen sohvalla istuen. 🙂

  1. Jenni: Seinä on maalattu Tikkurilan Tunto Hieno struktuuripinnoitteella ja ennen pinnoitteen telaamista seinään kuvioin maalarinteipillä siihen raitakuvioita. 🙂 Täältä löytyy olohuoneen seinästä identtinen maalausprojekti:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/olohuoneen-uusi-struktuuriseina&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/olohuoneen-uusi-struktuuriseina</a><br />
   <br />
   Ja tässä kuvaa keittiön toteutuksesta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/jamamaalin-hyotykayttoa-keittiossa&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/06/jamamaalin-hyotykayttoa-keittiossa</a&gt;

 4. Minä se haikailen talvista fiilistä kotiin, lisään kynttilöitä ja porofiguureita pitkin huushollia ja sinä se haet kesää kotiin yrtein ja vihrein värein 🙂

  1. Blondi: Mie olen ihan vitamiinipommin lumoissa täällä. 🙂 Joulusta tietoakaan vielä, ihme kyllä, hihiii. 😀 En muista koska olisin viimeksi ollut näin myöhässä joulufiilistelyn osalta, mutta tänä vuonna ei ole vielä suurta jouluintoa syttynyt, en tiedä miksi. 🙂

 5. Mitä minun silmäni näkevätkään? Oletko hankkinut glasun diyn tilalle aidon workin? 🙂 &hearts; &hearts;

  1. Henna: Aito Design House Stockholmin Workhan se on. 🙂 Sen ostin kyllä jo aikaa sitten ja oikeastaan sen tarina on hieman surkuhupaisa. 😀 😀 Minun piti se palauttaa takaisin kauppaan ja olin aivan varma että näin teinkin, mutta kappas, valaisin löytyikin omasta pakkauksestaan eteisen kirppiskuorman alta. 😀 Siispä se jäi nyt sitten kotiin ja vähän se hakee paikkaansa vielä, mutta ehkä sellainen löytyy. 😀

  1. Miessisustaja: Tuo pitää täysin paikkansa. 🙂 Ihan erilainen fiilis tulee kotiin kun lisäilee yrttejä, kukkia ja hedelmäkulhoja. &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Tosi kiva kokonaisuus. Nyt pitää kysyä, vaihdoitko nämä leveämmät hyllyt takaisin, kun jokin aika sitten vaihdoit kapeat Ikean tauluhyllyt? Vai onko sinulla tällainen hyllystö muualla kotonasi, kun nyt en oikein jaksa muistaa.

  1. Arja: Tämä on keittiön puolella oleva hyllyseinä ja samat 110cm leveät Lack-hyllyt kuin aikaisemminkin. 🙂 Olohuoneesta löytyi ennen myös Lack-hyllyjä (kahdessa kerroksessa, sohvan takaa), mutta ne korvasin hetki sitten Ikean Ribba-tauluhyllyillä. Helposti menee sekaisin näiden kahden hyllyseinän kanssa. 🙂

 7. Tosi kauniisti olet laittanut yrtit esille! 🙂 Itse en ole onnistunut oikein kasvattamaan yrttejä. Pariin otteeseen olen laittanut ne kasvamaan siemenistä, mutta ne on kasvaneet vain muutamien senttien pituisiksi. Haluaisin tietää onko sinun yrittisi ostettu taimina vai oletko siemenistä kasvattanut? ja mistä olet ne hankkinut?

  1. Katri: MInä ostan kaupasta valmiit yrtit ja otan niistä vain sen muovisen oman ruukun pois. Multineen ja juurineen siis laitan yrtin Eva Solon yrttiruukkuun ja that´s it. Ruukku hoitelee kastelun ja sen säännöstelyn itsestään langasta olevien &quot;juuri&quot;jatkeiden avulla. Ainut mitä pitää muistaa on se, että laitan vettä ruukun alaosan vesisäiliöön kerran viikossa. :)<br />
   <br />
   Omat valmiit yrtit ostin ihan S-marketin hevi-osastolta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *