Pienen ruokailutilan pieni valaisin ja keittiöraivauksen väliaikakatsaus

Sain tänään laitettua Artekin A110-valaisimen oikealle paikalleen ruokapöydän päälle. Pieni pöytä vaatii pienen valaisimen ja oman rajoituksensa soppaan toi vielä takaseinän hyllyt tavaroineen. Tavallisenkin kokoinen riippuvalaisin olisi peittänyt taustaseinän kokonaan tehden tilasta täyteen ängetyn ja sekaisen näköisen. Onneksi tämä sirolinjainen ja pienehkö A110 on täydellinen sekä kooltaan että tyyliltään. <3

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-24%20koht

Hyllyillä on nyt sekalainen kokoelma kaikenlaista. Tyhjiä Uashmaman pussukoita löytyy monta, näistä olen ehtinyt yrtit herkuttelemaan napaani. 😀 Huomenna menen yrtti- ja hedelmäostoksille, sillä ajattelin ottaa päivittäiseksi välipalakseni omppuja. Pussukat saavatkin näistä uutta täytettä sisäänsä. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-11-24%20koht

Turhan tavaran karsimiseen vielä lyhyesti palatakseni, on sanottava että olen todella tyytyväinen tämän hetkiseen tavaramäärään keittiön osalta. Uashmaman pussukat taipuvat moneen käyttötarkoitukseen kylpyhuoneen säilytyksestä leipäkoriksi ja yrttiruukuksi. Aina löytyy jokin tapa hyödyntää pussukoita, joten ne eivät ole koskaan turhia kuten esim tyhjentynyt virallinen leipäkori tms. 🙂

Laputin jokin aika sitten kaikki keittiön astiat sekä keittiötarvikkeet selvittääkseni kuinka usein mitäkin tulee käytettyä. Tarkoitukseni on parin viikon kuluttua katsoa kuinka monessa on vielä lappu kiinni ja suosiolla hankkiutua niistä eroon.  Tällä hetkellä niistä on ollut käytössä jo noin puolet, joten kovin montaa turhaa vempelettä ei taida olla. Keittiölaitteita peruskodinkoneiden lisäksi löytyy mikro, kahvinkeitin, kahvijauhaja ja blenderi, jotka ovat käytössä viikottain. Vedenkeittimestä, sähkövatkaimesta, vohveliraudasta, jätskikoneesta ja leivänpaahtimesta hankkiuduin eroon jo kauan sitten enkä ole kertaakaan kaivannut niitä. Vedet kiehautan vedenkeitintäkin nopeammin induktioliedellä pikku kattilassa ja vohveleita ei meillä ole koskaan tehtykään jätskistä nyt puhumattakaan. 🙂 Sähkövatkaintakaan en ole tarvinnut kun vispaaminen onnistuu oikein hyvin myös metallisella käsivispilällä. Sämpylätaikinat vaivaantuvat myös käsipelillä, enkä koskaan ole edes harkinnut leipäkoneen ostamista. 🙂

Raivaaminen siis jatkuu vielä jonkin aikaa, kunnes viimeisetkin turhakkeet ovat lentäneet ulos pesästä. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! <3

22 kommenttia “Pienen ruokailutilan pieni valaisin ja keittiöraivauksen väliaikakatsaus

  1. Petra: Lokki lentää tytön huoneessa. 🙂 Tytön huoneen aikaisempi valaisin oli liian tehoton (Muuton Myy max 25w), joten katsoin parhaimmaksi hyödyntää olemassa olevaa Lokkia ja siirtää sen typykälle. 🙂

 1. Miten sen keittiörempan kanssa kävi? Eikö se pitänyt toteutua kesän aikana? 🙂 Miksi se on lykkääntynyt niin paljon? Ihmetyttää miten tulette toimeen kun jo kuukausia siten puhuit että teillä ei käytännössä ole enää keittiötä kun sitä on purettu pois. Miretin vain tällaisia kun keittiöstä et ole taas hetkeen kertonut 🙂

  1. eimii: MIetin ja suunnittelin useita erilaisia kompromissi-keittiöitä jotka olisi sopineet budjettiini, mutta mikään niistä ei tuntunut oikealta. Päätin että säästän tarvittavan summan kasaan ja teen kunnollisen keittiön kerralla, enkä turvaudukaan hätävaravaihtoehtoon sittenkään. Jos ei mitään suuria ylläreitä tule vastaan niin muutaman kuukauden kuluessa on rahat kasassa. 🙂

 2. Näyttää tosi hyvältä! Mielestäni paras ruokapöytä ympäristöineen mitä teillä on ollut. Tuo lamppu sopii TODELLA hyvin pöydän yläpuolelle ja tuo kynttelikkö sopii myös niiiin hyvin valaisimen yksityiskohtiin.

  1. Krisse: Minä tykkään myös kovasti. 🙂 Valaisin on minusta tosi kaunis eikä se ole liian masiivinen roikkuakseen seinähyllyjen edustalla. 🙂

 3. Näyttää tosi kivalta. Hyvin olet saanut turhaa tavaraa poistettua. siinäkin pitää vaan olla tarkkana ettei tyhjennysinnossa tule poistaneeksi jotain tarpeellista:)

  1. Sissi: Tarkkana saa olla, mutta koskaan ei ole vielä tullut tilannetta eteen että olisin tarvinnut jotakin karsittua tavaraa niin kipeästi että olisi pitänyt ostaa tilalle uutta. 🙂

 4. Mä taas en malta luopua niistä harvoin käytettävistäkään keittiövempaimista. 🙂 kakkukupu, kaulin, termari, jätskikone… ne ei ole käytössä edes joka kuukausi,mutta silloin kun niitä tarvitsee niin on ne kiva omasta kaapista kaivaa. :)<br />
  No, mä oonkin sellainen hamsteri että &quot;joudun&quot; vain ihailemaan ihmisiä jotka osaa karsia! :)<br />
  Mukavaa marraskuun jatkoa sinne!

  1. Taina: Meillä ei ole ollut käyttöä termarille eikä varsinkaan jätskikoneelle edes vuositain, joten siksi ne saivat aikoinaan lähteä. 🙂 Ruoanharrastajilla on tietenkin ihan erilainen tilanne, koska kokkailijoina he tarvitsevat paljon monipuolisemmin erilaisia välineitä. Meillä tehdään tosi simppeliä ja tavallista ruokaa eikä makeita herkkuja leivota oikeastaan koskaan, joten voin vetää köökkitarvikkeet tosi vähiin. :)<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista marraskuun päivää! &hearts;

  1. IIII: Jakkarat ovat aika hauskat ja edelleen kaksi niistä on tuossa pöydän ympärillä. 🙂 Valaisimet vaihtelee meillä paikkoja tosi usein, hihiihii. 😀

  1. ulla: Valaisin on minusta tosi kevyt ja siro, sopii hyvin seinähyllyjen eteen roikkumaan. 🙂 Lokki liihottelee nyt työn huoneessa kun vanha valaisin oli liian tehoton pimeään vuodenaikaan. 🙂

  1. Leena: Valaisin on ihan täydellinen mallinen ja kokoinen tuohon pienen pöydän päälle ja seinähyllyjen eteen. 🙂

 5. Vaikka Lokki oli mahtava keittiössä, niin kyllä tuo Artek passaa hienosti kun pöytäkin on noin pikkuruinne. Tosi nätti uusi valaisin 🙂 Ja nuo nappulat tuossa pöydällä &hearts;

  1. ansku: Lokin halkaisija on melkein sama kuin pöydän, joten niiden kokosuhteet olisi olleet ihan hassut yhdessä. 🙂 Ja Lokki olisi peittänyt seinähyllyt taakseen kokonaan. Tykkään itse tosi paljon tästä A110-valaisimen muodosta ja keveydestä. 🙂 Ja sopii nappuloiden kanssakin. 🙂

 6. Millainen valaisuteho Artekin valaisimessa on? suunnitelmissani on hankkia 2 kpl samoja valaisimia keittiön saarekkeen päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *