Tavaran karsimisen tuloksia – kurkkaus kaappiin

Systemaattinen tavaroiden läpikäyntini on alkanut tuottamaan jo näkyviä tuloksia. 🙂 Kaapit minulla on toki aina olleet suhteellisen hyvässä kunnossa ja organisoidusti järjestyksessä, mutta kyllä vaan on ihana fiilis kun kaapeissa on tilaa ja tyhjyyttäkin. En muista koska olen viimeksi teille availlut kaapinovia, mutta veikkaisin että siitä on puolisenvuotta ainakin. Tässä olohuoneen Bestå-kaapiston nykytilanne:

iIMG_0139.jpg

Kaappirivistön vasemmalta puolelta löytyy meidän leffa- ja musiikkikokoelma, joka on kutistunut kahden oven taakse mahtuvaksi. Entisenä leffakeräilijänä minulle oli kertynyt satoja leffoja, joista laitoin surutta 80% kiertoon. Suurinosa leffoista meni ystäville ja tutuille, loput vein divariin. Omat lempparileffani säästin ja ne mahtuvat nyt pariin Ikean pahviseen säilytyslaatikkoon. Tytön leffat ovat hyllyillä esillä, jotta neidin on helppo itse valikoida katseltavaa leffapäivinä. Cd-levyjä on pienissä laatikoissa ja oikealla keskirivissä olevassa isommassa lootassa on valokuvia yms. muistoja.

iIMG_0143.jpg

Keskimmäisessä 60cm leveässä kaapissa on kaikki ennallaan, vahvistimia kaksin kappalein, cd-soitin sekä bluray-soitin kaukosäätimineen.

iiIMG_0146.jpg

Oikean puolimmainen 120cm leveä kaapisto sisältää tärkeitä papereita, kotikansion, käyttöohjeita, elektroniikka-sälää ja muuta teknistä roinaa, lahjapullo-kokoelmani (joka ei koskaan hupene :D) sekä jotain satunnaista pientä ja tärkeää.

iIMG_0048.jpg

Tältä kaapisto näyttää ulospäin, ja sisältökään ei näytä enää lainkaan pahalta. 🙂 Kodin muita ovellisia säilytystiloja on kylpyhuoneen ja keittiön kaapit sekä Malm-lipasto. Enempää suljettua säilytystilaa ei meidän kotona enää edes tarvita, sillä jokaiselle tavaralle alkaa olemaan oma paikkansa ja käyttötarkoituksensa. Käytössä olevien tavaroiden lisäksi varastossa on muutamia laatikoita, joissa on säästettäviä muistoja kuten tytön vauva-ajan juttuja. 🙂

Vielä kun saisin viimeiset blobbis-jutut matkaan tuolta eteisestä, olisin enemmän kuin onnellinen. <3 Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille ja palaillaan illemmalla vielä toisen siivous / raivaus-aiheisen postauksen tiimoilta asiaan! Heipsis hetkeksi! 🙂

8 kommenttia “Tavaran karsimisen tuloksia – kurkkaus kaappiin

 1. Kyllä niin ihailen kaappejasi! Minä yritän juuri saada saunaamme tyhjäksi, sillä sinne on varastoitu remppatavaraa, lasten pieniä vaatteita ja vaikka mitä muuta. Vaatteet on nyt lahjoitettu niitä tarvitseville, mutta vielä on hirveästi hommia ja jos sitten joskus pääsisi kaappienkin kimppuun…<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  1. Vekarus: Tavaran raivaus on kyllä aikaa ja hermoja vievää puuhaa. 🙂 Ne kaikki kasat, nyssykät, pussukat ja pinot jotka seikkailevat odottamassa uutta kotia tai loppusijoituspaikkaa käyvät ennenpitkään hermoille. 😀 Olen vienyt osan tytön pienistä vaatteista neuvolan / terveysaseman aulaan, jossa on laatikko lahjoitettaville vaatteille. Sieltä ne ovat aina nopsaan lähteneet eteenpäin. 🙂 Leluja olen vienyt vuorostaan päiväkoteihin, koska monissa tarhoissa on lelutilanne aika heikko. Osa leluista on rikkinäisiä tai huonokuntoisia ja täällä meillä päin ainakin päiväkodit ovat ottaneet ilolla vastaan meidän turhaksi jääneet lelut, kirjat ja pehmot. :)<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita sinulle myös! &hearts; &hearts;

 2. Todella kivan ja siistin näköistä ja takuulla kaikki löytyy vaivattomasti. Itsekin tykkään pitää kaapit järjestyksessä vaikka niitä sitten pitäisikin siivota usein:)

  1. Nanna: Kaapeissa käy nopeaan hävitys, jos ei niistäkin huolehdi kuten muista kodin tiloista. 🙂 Mitä vähemmän tavaraa on, sen helpommin niiden käyttö kaapeistakin onnistuu ja sotkua tulee vähemmän kaappeihinkin kun ennen. 🙂

 3. Raivaaminen on huippua, lemppariaiheitani hihii. :)<br />
  <br />
  Oih miten ihanan siistit kaapit teillä &hearts; Mie oon kans karsinut ihan hirmumäärän pois meiltä tavaraa ja rakastan meidän selkeyttämme tällä hetkellä (vaikka vieläkin vois laittaa ihan ainakin puolet pois :D). Selkeys on mulla siirtynyt jotenkin ihmeesti myös kalenteriin ja ajatuksiinkin.<br />
  <br />
  Ihanaa iltaa Miia &hearts; &hearts;

  1. Soili: Raivaaminen on koukuttavaa ja siitä tulee loistava fiilis kun saa roippeita järjestykseen ja tilaa kaappeihin. :)<br />
   <br />
   Meilläkin on vielä muutamia tavaroita, joista en ole raaskinut luopua vaikka niillä ei ole enää mitään virkaa. Juuri tutun kanssa juteltiin asiasta, kun hänellä on myös luopumislaatikossaan (eli -kaapissaan) vaikka mitä kaikkea, mutta ei raaski niitä pistää eteenpäinkään. Ne ovat jääneet jumi-tilaan ja tunnepuoli estää raivaamasta niitä pois kokonaan. 😀 Tähän vielä kun keksisi jonkinlaisen poppakonstin, miten saisi katkaistua tunnesiteen turhaan tavaraan. :D<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinullekin Soili! &hearts; &hearts;

 4. Löysin vasta blogisi (kun hain googlella tv-kaappeja). Ensimmäiseksi siis löysin postauksen jossa teillä on isompi kaapisto olkkarissa ja telkkari sisällä. Mitä sille tapahtui? eikö se ollutkaan toimiva ratkaisu? En huomannut postausta jossa olisit kertonut kyseisestä systeemistä luopumisesta… Ihastuin kaappiin ja siihen että kätkee tv:n mutta aloin miettimään että oliko siinä jotain huonoa mitä pitäisi tietää vai mikä oli syynä luopumiseen?

 5. Raivaaminen on myös minulle ihana ikiharrastus;) en ole älyttömän kova siivoamaan, ja oion monesta kohtaa, mutta tavaroiden pitää olla paikallaan! Tavaraa olisi ihannetilanteessa riittävän vähän, etenkin vaatteissa. Olen myös paperittoman elämän kannattaja – en suostu enää säilyttämään mitään turhia lippulappusia tai kuitteja. Kaikki tärkeä koneelle ja lappuset roskiin! Kuten joku tuossa aiemmin jo sanoi, selkeys antaa mielenrauhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *